Přejít na výpis diskuzí
E3 2012 rozhovor: Dean Hall o Arma 2 modu DayZ
19.7.2012 | Redakce Games.cz
189 příspěvků
-
musíš mít Arma 2 + Arma2 OA
-
Jde tento mod hrát jen s klasickou Armou 2, nebo musíte mít i ty dva datadisky??
-
Tady se mluví o tom, jak dlouho se dá vydržet v tomhle modu o samotě, a pravda je taková, že jakmile přijdete na určité "techniky", můžete zabít třeba 500 zombíků a být naživu 500 hodin.
Současná verze modu je totiž příliš jednoduchá, pokud:
- před zombíky vždy utečete dovnitř, nejlépe na schodiště, kde jednoduše sekyrkou posekáte jednoho za druhým
- najdete sirky, nůž a nádobu na vodu, můžete pobývat v blízkosti rybníku a lovit zvířata, z čeho můžete žít do aleluja
Jediné skutečné nebezpečí tak momentálně hrozí od ostatních hráčů (což platí ale hlavně v dvou největších městech) a bugů (přivření dveřmi), resp. nešťastných pádů vinou chybou v ovládání apod.
Mod je každopádně celkově super, téměř každá nová postava znamená nový zajímavý, zábavný příběh a díky té celkové svobodě a tedy možnosti chovat se jak byste se sami v dané situaci zachovali, budete mít pocit, že jste ten příběh skutečně zažili - tohle jsem u jiné hry zatím necítil.
Pravidelně kontroluju a testuju každou novou verzi ... na což mimochodem doporučuji Worrom updater (http://www.worrom.com/) namísto zbytečně složitého SixUpdateru ... jsem zvědavý, kam to autor dál bude posunovat a držím mu palce. -
takze borci,
kde sa da kupit Arma+OA najlacnejsie ?
vdaka -
U Army ne, proto ještě vyčkávám.
-
Ono na božských 75% ještě nedošlo v letních slevách, jestli se nepletu *3*
-
Díky za tip. *4* O slevách na obchodu BIS vím, ale nenapadlo by mě že je to levnější než 'božské slevy' na Steamu. Nějak blíže jsem to zatím nezkoumal. Určitě zvážím.
-
Osobně čekám na slevu na samotnou Armu 2, koupil jsem OA a k ní mám FREE a ty textury už mě fakt štvou.
-
na stránkách BIS je to levnější než na steamu s aktuální 20% slevou *3*
a je to steam verze -
Ten chlap má dobrý pohled na koncept. To se mi líbí. Bohužel má naprostou pravdu s dnešní situací ohledně ekonomické krize vs. zombie nákazy, jakožto námětem na hru. Což mě trochu mrzí. Mám rád dospělejší a závažnější témata. Proto se mi docela líbila myšlenka Homefrontu a proto jsem tak natěšený na Watch Dogs, který má též až děsivě reálnou ideu.
Co se DayZ modu týče, líbí se mi důraz na realističnost a HC hratelnost. Přijde mi to jako daleko dospělejší záležitost než sekat končetiny zombíkům hasičskou sekerou po vzoru Dead Island. Osobně mám radši dospělejší hry a Armu II doslova zbožňuji. Hlavně protože to není klasický mainstream (viď CoD a Battlefielde). Bohužel mám ale zatím jen Armu: Free, jelikož jsem si se svým strojem na Armu II netroufl předtím, dokud jsem si jí na vlastní kůži nevyzkoušel. Po měsících nadšeného hraní jsem rozhodnut Armu II zakoupit - hlavně díky módům, především pak DayZ a A.C.E. 2. No a jelikož vím že Steam Summer Camp je pěkná mrcha tak ještě čekám až Arma poleze trochu níž. Jestli nepoleze, kupuji i tak. Už si brousím zuby na DayZ moc dlouho... -
Lol, dalsi decko, co nevi, jak se zombie chovaji :D
-
tak ho urob a zarob.
-
to neni o moc dál než Sobor
-
Berezino je trochu z ruky, zvlášť ze startovních pozic je to tam dost daleko, zvlášť pěšky.
-
Tak to jdu dneska na Sobor... Já nebo my (coop) jsem vždy chodili na Berezinu a na to menší letiště... Berezino taky není špatný :-)
-
Nejdřív potřebuješ dřevo; nebo sekeru, kterou si dřevo můžeš vždy nasekat (to se provádí jen kliknutím na sekeru v inventáři, když stojíš blízko stromu). Potom sirky, ty zpravidla najdeš ve městě. A nůž na vykuchání zvířete, taky najdeš celkem snadno ve městě. Pak už potřebuješ jen zvíře, nejlépe kr*vu (WTF? to nemůžeme psát ani normální slova jako kr*va? k*rva!?) nebo kance (nejvíce masa). Ty zabiješ, vykucháš, vybereš z nich maso (třeba kr*va má tuším 7 kusů masa, doporučuje se mí větší batoh aby si to měl kam dát). Dojdeš na nějaký odlehlý místo, kliknutím na dřevo v inventáři vytvoříš ohniště, zapálíš ho sirkami a opečeš maso. Oheň dost kouří, proto se doporučuje dělat to někde daleko od civilizace. A v dešti si samozřejmě oheň nerozděláš. Mimoto oheň ohřívá, pokud ti postava prochladla.
Maso přidává 800 krve (HP), konzerva 200. Krevní balíček doplní krev kompletně ale musí ho aplikovat jiný hráč. -
slušnost vyplácí i v normálním životě, neživ se bulvárem.
a k tomu, proč se lidi uchylujou k tomu, k čemu se uchylujou - efektivita, minimalizace ztrát, pravděpodobnost - http://en.wikipedia.org/wiki/Game_theory
EDIT - ah, koukám, že praktickou aplikaci teorie už šoupli mimo
http://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma -
mohl bys v kratkosti popsat jak se zivis krom fazoli z konzervy - jak funguje loveni zvere, taborak atd.
-
Naprostá kravina to řešení.
Tahle hra se snaží být co nejvíc realsitická a jak jsi sám napsal: Pokud je to uz ve skutecnym zivote tak mizerny alespon ve hre by to mohlo fungovat tak ze se slusnost vyplaci.
A to proč jako ?
Tahle hra má hlavně uspech kvuli těmto věcem, tohle je proste o přežití, žadný budes hodnej a s tim dojdeš nejdál. Lidi jsou ku*vy a budou ( Pokut by přišla apokalypsa tak budou ješte 100000x horší než ted, proste jak pujde o přežití tak udělás všechno. )
Takže nevidim jedinej duvod, proč by to měli mít bandity težký? Tak to proste v tehle hře nefunguje a doufám, že fungovat nidky nebude. Nelíbí se ti to ? A co s tim uděláš ? Proste nic jako ve skutečnym životě. -
Žádný makarov. Máš jeden obvaz, baterku a prášky proti bolesti. Makarov odstranili ze základní výbavy před cca 3 týdny.
O držku to je, ale je to taky docela sranda, když máš dobrou střeleckou pozici.