Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vôbec im nevadí že tam majú pomiešané podnebné pásma, tropické rastliny a kúsok vedľa sneh na horách a za rohom púšť. Hlavne že to vyzerá cool.
    • Chidlink
      To je ve hře vysvětlené. Zahraj si a pochopíš *3*
      Je to kůli těm stromům, co je sází Bersekrové Srdcím světa, obnovují život na planetě, tam kde rostou se obnovuje fauna a flora, takže kolem nich je poušt a v jejich blízkosti zas stromy.
      Ledová oblast tam je zase kůli těžbě Elexu.
    • nie je to zem, ale moc sa tym netrap je to len hra s takym nametom, nic ti nehrozi
  • Hrál to někdo na ps4? Je zde možnost hrát za mága nebo něco tomu podobného? Gothic 1 a 2 jedině za mága
    • hraj to na PC, PB neumí pracovat s PC a vůbec už ne s konzolemi.
  • Je tam možné hrát čistě za nějakého rangera? Prostě používat jen zbraně na dálku.
    V risen to moc nešlo. Člověk musel hodně ustupovat. Ke konci to šlo o něco lépe jak byly luky silnější ale i tak nic moc. Spíše to bylo náhradní zbraň.
    • Hrál jsem to od momentu kdy seženete střelnou zbran jen střílením a hrát se to v pohodě dá.
      Ale na začátku potřebuješ melee tak cca 10 hodin.
    • hoj, spíš ne.. celá ta hra je postavená tak, že stejně sypeš body do všech atribut, já hrál za mage, ale stejně potřebuješ rvát body do Dexterity, Cunning, Constitution - potřebuješ si totiž odemknout sekundární skilly, jako třeba hacking, lockpicking.. no a aby armor něco dělal potřebuješ vysokej Constitution, kterej ti odemkne skill zvýšení armoru. co tím chci říct - ta hra tě moc nenechá profilovat. další věc je munice, já měl dost problémy s penězma, a to jsem hrál mága, kde nic nekupuješ. určitě bys do 2/3 hry musel kupovat munici...je to strašně drahý. myslím, že by se to hrálo fakt blbě. minimálně bys musel dělat ústupky a tu a tam bojovat melee.
      • Ja som s peniazmi nemal ziadny problem, scavengoval si veci a predaval?
      • madPav3L
        Ale prd jde to...
        Mám odehráno cca 50h, jsem na 24 levelu a od začátku do konce jedu ranged postavu na druhou nejtěžší obtížnost, tedy snad jen kromě úplného začátku, než jsem se dostal do města a mohl nakoupit šípy.
        Nejdříve jsem používal luk a pak jsem přesedlal na laser/plasma zbraně, protože jsem se přidal ke klerikům.
        Je fakt, že munici kupuji, ale do peněz to neleze, stejně nevím za co jiného bych je utrácel a to jsem ani neprodal trofeje z monster.
        • Chci se zeptat, píšeš 50 hodin, máš furt nějaký questy nebo už jen prozkoumáváš?
          • madPav3L
            No zbývá mně splnit pár úkolů pro frakce (cca 4), všechny úkoly pro společníky a potom defakto celý příběh. Včera jsem se dostal teprve do druhé kapitoly z pěti co se příběhu týče.
            Nevím jestli se neobjeví ještě nějaké nové úkoly, u kleriků čekám až budu level 25 (momentálně lvl 24) aby mě mohli povýšit na Paladina, tak tam třeba budou nějaké nové úkoly.
            • madPav3L
              Ono to asi nebude přesně 50 hodin to je dle Steamu a tam se počítá asi i když mám hru shozenou na liště a dělám něco jiného.
              Jinak prolézám komplet mapu, snažím se nic nevynechat a ze začátku to šlo hodně pomalu na tu difficult obtížnost... zabití nestvůr trvalo dlouho, teď už je to teda pohoda a odsýpá to rychle.

Edit, tak podle savu čistý herní čas 35 hodin a nějaké drobné.
            • Mě taky 1 chapter trval 24 hodin, ale pak to začne hodně rychle utíkat. Questů už pak není mnoho okolo, jen ty z hlavního příběhu.. Cos tam těch 50 hodin dělal?
        • no za co... za elex flasky prece!
          i kdyz je pravda, ze penez je tam nekonecno takze je to jedno...
          1x sulfur + 1x electronic parts > small energy > predelat na tu nejsilnejsi > prodat
          cistej vydelek s hagling 2 je neco kolem 30ti za flasku
          • madPav3L
            Kde se dají koupit elex flasky? Popravdě nějak jsem to nezkoumal... já vždy kupuval elex a z toho pak vyrábím ty flasky a ten elex se u obchodníků neobnovuje :(
            • Ještě prodává natural elex Doc v tom Outlaw city (The Fort) a ten se taky obnovuje.
              A pak Liquor kupuju v tý hospodě u Outlaws. 2 likérky a 4 natural elexy a šup 2 atributy :D Už jsem si jich udělal asi 40 :D a furt jsem Neutral, takže asi cajk.
            • madPav3L
              Ok, díky. Obchodníka v Origin vesnici jsem koupil akorát včera a zatím jsem ho nezkoumal a cold level je v pohodě, jedu zrovna na vysoký cold, i když se to teda moc nehodí na ranged postavu, ale ten jeden skill oželím...
              • Reakce na příspěvek:

na ranged praveze potrebujes vysokej cold
                na magii potrebujes nizkej
                a na melee neutral
            • v origin vesnici se natural elex obnovuje, spolu se vsema surovinama co ten obchodnik ma
              da se koupit 30x sulfur, 10x natural elex, 40x electronic parts, 30x iron na jeden zatah
              pak staci jen zavrit a znova otevrit obchodnika
              akorat bacha na ty flasky pokud chces jet na nizkej cold level, kazdejch 10 vypitejch flasek ti zvedne cold o 1
  • Dohráno, nejlepší západní RPG tohoto roku, o dost zábavnější než Divinity, někde mezi 7-8, spíše k 8, rozhodně cesta nahoru po R2 a R3, Risen pořád nepřekonaný, je potřeba ale udělat hodně práce ještě. Nový Engine, nove animace, aby se do toho člověk mohl ještě více ponořit, svět je super, questy PB vždy uměli, tak ještě zlepšit story a hlavně zapracovat na combatu, to je nejhorší složka hry, to je prostě archaická hrůza skroro bez animací a ještě s obrovským delay. Tam to chce začít od píky, klidně vykradnout Dragon's Dogma, prostě udělat copy and paste a šup sem s Elex 2...
    • Kombat v Elex je super, len posobi tazkopadne ale je dost takticky
    • nemozem s tebou suhlasit, presiel som to so sekerou a stitom, subojovy system je vyborny pripomina ds, vizual je paradny, nerozumiem namietkam na graficku stranku je to normalna nexgen grafika, verim ze na konzole to je asi nieco ine ako na compe, za mna 9 z 10, piranha si ide svojou cestou a kto si mysli ze sa budu hrat napriklad na fromsoftware alebo cdproject bude sklamany aj v buducnosti
      • doporučuji si zahrát Dark Souls, nejlépe aspoň 100-150 hodin, pak ti tohle bude připadat jako 20 let stará hra.
        • ds som presiel jednotku a trojku su to kvalitne hry o tom nemusime diskutovat, ale porovnavat sa to neda je to uplne styl, uzil som si aj witchera, kategorizovat to do vekovych skupin je len prejav obmedzenosti ktrou ti nezavidim, je to vysada mladsich rocnikov co si myslia ze maju nieco za sebou lebo presli hru, v ds3 tiez lavirovala kvalita grafiky a na tom ze je to dobra hra to nic nemeni
          • ano, někde jsou hrozné 2D textury viz. Lothric Casttle asi kvůli konzolím, ale např. surrealistký The Dreg Heap považuji za jeden z vrcholů herního desingu/grafiky.

Osobně pařím ve 4K s Reshade a wau!
        • Chidlink
          Hry nejsou jen o grafice. Nechápu co to tady furt kecáš.
          Mě grafika naprosto vyhovuje, když bude Elex 2 ve stejném enginu, bude mě to fuk.
          • jsou 11 let starý engine je fajn, ten fanatismus je k smíchu, pak se nedivte, že ty jejich hry jsou hnusné...
            • On myslí svůj fanatismus. To, jak každýmu cpe, jak má dark souls hluboké lore a je to vrchol designu. Je to holt vtipálek...
            • Chidlink
              Jakej fanatismus prosimtě ? Kdyby byla hra špatná, tak to na férovku napíšu, přeci jen by mě naštvalo vyhodit 1500 Kč za nějakou blbost, ale nestalo se tak. Ve hře už mám 70 hodin a pořád mě baví.
              Hrál si to vůbec ?
      • Grafika je ako celok pekná, ale s "normálnym nextegenom" by som to zas asi nezrovnával. Na dnešné pomery je proste slabšia, i ked stále pekná, či sa to niekomu páči, alebo nie. Ja ich hry hrozne rád, ale túto zaslepenosť zase trošku nerád. Ak na konzolach vyzerá Elex horšie, ako na PC a s frameratom je to podobne, tak to sú tie konzole už dobre mimo...
        • ta zaslepenost je úplně šílená

Tohle je super grafika s fantastickou stylizaci a atmosférou:

https://sfx.thelazy.net/games/preset/5454/
          • Ten design armoru... ten palcát... málo vykradenej lotr... meh...
            • určitě můžeš dát příklady s tím lotrem, rád bych se dozvěděl jak dark fantasy vykrádá high fantasy, děkuji. Prosím příklady, ne kecy...
            • Tak tos toho moc nehrál mlíčňáčku hehe. DS vykrádá lotra a hlavně berserka. Pomalu každý druhý old school jrpg má víc originiality a svých věcí, než ds. Dovzdělej se a přestaň tady plácat nesmysly. Máš očividně omezený rozhled...
            • *7* božinku ty jsi zoufalý, až je mi z tebe stydno, Zaklínač 2 zase totálně zkusil vykradnout Demon Souls a trojka vykradla Ubi světy svými otazníčkymi, o armorech ani nemluvím, Geralt v suknici *15*

Každý se inspiruje vším, protože vymýšlet novinky ve fantasy je těžké, Souls má ale více svých věcí než ostatní fantasy hry dohromady
            • Já brečim, protože ds má vykradený design z lotra? Tak určitě hahaha... kvalitní projekce. Už to očividně nedáváš...
            • nebreč pořád, lepší desingy amoru nikdo nemá, že jsi lemra a nedáš ani úvodní bosse, tak za to nemůžeme...
          • Hele jako grafika je na screenech co ukazujes lepsi, ale je to asi jako kdybys rikal, ze kdyz placnu nejnovejsi automa na sobe nejaky skrabanec,ze pojede pomaleji nez uplne novy treba placnu trabant. Vo tom to neni. Dark souls je hodne combat hra, ale bez pribehove naplne-hral jsem a proste Elex je pro me questy zabavnejsi a tim ze neni tak "tvrde, prisne"na combat jako Dark souls.
            • myslíš těch pár stovek/tisíců fandu, kterým je Reddit totálně nacpán a myslíš těch "pár" desítek/stovek fandů na youtube. Raději toho nech, žádná jiná hra totiž nedá ani možnost něco si dotvořit, což je neskutečně smutné.
            • Lol...

Já se nikde nebavil o pár fandech ds, ale konkrétně o pár fandech, co si rádi domýšlí příběhy a kecají roky o lore (logicky, reakce na tebe, idi*te), na což si sám reagoval milionem subscribers. Epic fail. Nezvládá a ani neví co sám píše a ještě mi cpe to, ci sám dělá. Tak je to jasný. Pacient Femto/Alucard detected.

Nikdo není takhle vymatlaný... hehe..
            • "Milion odběratelů samozřejmě neznamená milion lidí, co roky diskutuje lore"

Ty jsi pěkně nedomrlý diskutér, tady jasně nezvládáš diskuzi a vymýšlíš si svoje teze, nikde nikdo netvrdil, že miliony lidí diskutuje o lore, jen jsem tím milionem odběratelů zničil tvoji lži o pár fandech, takže přestaň fabulovat trotolol
            • Milion odběratelů samozřejmě neznamená milion lidí, co roky diskutuje lore. Fail...
            • Pár fans? Proto má Vaati milion odběratelů. Tvl radši toho nech, ztrapnuješ se maximálně.
            • O lore DS se diskutuje jen proto, že pár fans, co si rádi domýšlí příběhy, si v tom našli zábavu. O kvalitě originálního lore to samozřejmě nijak nevypovídá.

Je to stejné, asi jako když si někdo užívá 100ky hodin dělání kravin v open world hrách (zatímco běžný hráč to dávno zabalí) a pak každýmu vnucuje, jak je ta hra hluboká a dlouho vydrží. Není. Jen si pár hráčů v tý hře našlo svojí soukromou zálibu.
            • proto se o lore/background story Dark Souls trilogie bude ještě diskutovat roky, o Elex story nikdo nebude vědět za týden. Jen Sif a Artorias vydá za většinu příběhu současnosti. Nic proti Elex ta hra je super, ale lidičky trošku soudnosti.
    • Myslim, ze maloktera novodoba hra ma takovy kombat jako Elex.
      • jojo, opravdu dlouho jsem neměl tak špatný pocit z combatu jako tady... od hitboxů, přes delay, animace, responsi, vyváženost, tam všude padla kosa na kámen.
        • Chidlink
          Skvělý bojový systém je jeden z hlavních pilířů Elexu. Nejlepší bojový systém jaký jsem u RPG tohoto typu viděl.
          • Souhlas. Jen Bloodborne může konkurovat.
        • ale questy, svět jsou super, takže je jsem se bavil i tak, ale oni s tím combatem mají problém už nějakou dobu, ale tohle se prodává fajnově, takže třeba budou penízky na překopání těch horších častí hry a další díl už bude úspěch na všech frontách, už jim to přeji opravdu dlouho dlouho, snad se toho jednou dočkám...
  • Gothic se vším co do něj patří. Bugy, podivně se chovající mobové, dialogové pasti. Prostě vzali jádro staré hry, neopravili v něm nic, za co byl Gothic vždy kritizován a navlékli na to nový kabát.
  • Chudáci přijít s tímhle po Zeldě, která redefinovala otevřený svět...
    • jamar28
      A jak ho redefinovala?
      • Redefinovala ho v rámci série. První Zelda s open worldem. Na Nintendu revoluce.
        • Je to drsný, vedle Zeldy tohle vypadá jako 1/10 hra, takže těch 60% celosvětově není zas tak špatné ve výsledku, co říkáš?
          • Zelda je openworld pasvkil, koridorovky jsou lepsi.
          • https://www.destructoid.com/breaking-down-why-breath-of-the-wild-is-highly-overrated-452329.phtml

http://nichegamer.com/reviews/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-review/

https://thisgengaming.com/tag/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-overrated/

lul...
            • Jo... a tvoje argumenty, jak BotW redefinoval opew world? Furt nic...

failboy co to ani nehrál...
              lul...
            • Ty další dva odkazy?

lul magůrek...
              try-hard...
            • tvl ty postuješ recenze a ještě tvrdí, že to nejsou recenze.

https://thisgengaming.com/tag/the-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-overrated/

lul ty jsi magůrek *15*
            • To nejsou recenze, ale články o tom, jak je Zelda overrated, což pěkně dokazuje, že je, jinak by o tom nepsali na seriózních herních webech.

Líbí se mi, jak se oháníš nějakou vybranou recenzí a přitom si sám dal jeden odkaz na YT video, absolutně neschopný vlastními slovy reagovat na post jamara.

lul...
            • tvl 108 recenzí a 97%, vybrat clickbait recenze a články umi každý...

https://www.psx-sense.nl/297642/review-elex/
              https://www.gamespot.com/reviews/elex-review/1900-6416791/
      • https://www.youtube.com/watch?v=38uiMs9zZJc
  • Hra je skutecne problematicka. Puvodni Gothic mam v zive pameti takze muzu porovnavat. Je to trosku experiment. Atmosfera vazne, souboje jsou nedotazeny, ale driv s tim meli taky velky problemy. Dalo by se najit hodne chyb. Presto jsou to pirane a je to je neco, je to tam cejtit, tak uvidim a nebudu zatim vynaset konecny verdikt.
  • asi nejhorší trailer co jsem v živote zatím videl
    • owny
      Mně se líbí.
      • *15* tak to pak jo
  • já už mám dohráno. miluju Gothic (1,2) a Risen (1)
    ale Elex.. 1. svět - strašná nuda, tak jak v Gothicu máte prostě les, do kterýho v noci fakt nechcete vlízt, protože vás tam něco sežere, parádní hustej lest, ve kterým je i ve dne šero..to tu není, celý to vypadá sluníčkově od Edanu přes Abessu, Ignadon až do Xacoru, jak vygenerovanej projekt v UE4, o grafice tu mluvit fakt nechci, projděte se po tom světě s otevřenýma očima..(mám na mysli fakt nechutný přechody skála/tráva a ještě lepší "osvětlený blok" uprostřed skály/louky..) 2. Atmosféra - největší plus G2, tady jsem si žádné nevšiml, všechno je pozitivní, celou dobu se nebojíte, ani nemusíte být nějak opatrní - koneckonců je tu jetpack (fuj), se kterým uletíte někam pryč..nemá to žádný vyznění jako celek, prostě je to "hra". hra s lesem, pouští a nahoře sněhem (jo..G3 to zvládal nějak líp) a silnicema.. to, co piraně dělali fakt nejlíp ze všech - komorní prostředí příběhovýho rpg, kde se naučíte milovat cestu do Khorinisu, znát to místo, a potom, když se tam něco změní, tak je to super, dává to totiž smysl, reflektuje to to, co tam hrajete, to co se tam děje, je tam reálnej následek. v Elexu nic takovýho není, je to ohromnej pustej svět, kde se napříč kapitolama v tom světě nic nemění. maximálně zmizí nějaký npc a je jinde..tady koukám třeba po Pátračích v G2..malá věc, ale hodně mění hru. 3. Jak se to hraje - za mě strašně, ale nevadí mi to, nic jinýho jsem od nich nečekal *15* já to dohrál za berserky, s magií.. no hitboxy jsou strašný, a jedinej spell co má trochu smysluplnej poměr mana cost/ damage je Fireball - kterej ale proletí nepřítelem a nic mu neudělá - musíte mu mířit na zem pod nohy. druhá varianta Fist of Fire (každá "Fist" (fire, ice, poison) má v Elexu 3 módy) sice už nepřítelem neproletí, ale zase se musíte trefit do dost debilního hitboxu.. když si vzpomenu na příběhově příšernej Risen 3, tak se podle mě hrál o dost líp, jo fungovaly tam komba a magie se používala dobře. 4. možná trochu spoiler..bude Elex 2 (je to jasný z konce) - strašně bych si přál, aby udělali malej svět, kterej bude ale dobře fungovat a dávat smysl..a nebo ať se na dvojku vykašlou a vrátí sek fantasy..mě ten jejich Urbex..pardon...Elex..nebaví..
    • sorry, kto ta to nutil hrat ked si pri tom tak trpel?
      • od piraní hraju vždycky všechno až do konce..i když třeba u risenu 2 a 3 jsem fakt trpěl. ono to vypadá, že mě Elex fakt nebere, ale pořád je to lepší než 90% her co vychází.. jen prostě od nich čekám vždycky víc. a vím, že dnes už je to chyba. hodnotím hru stejně kriticky jako knížku nebo film, podle mě je to umění.
    • Ty si tu hru nehral
      • Ty jsi strašný fanboy, ze?
        • Ani nie ale rad debatujen
  • P.S.
    bude i recenze na dungeons 3?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit