-
A rotor je rotující křídlo neboli vrtule.
-
On tu někdo vytýkal chybějící příběh?
-
A že to byla čistá sériovka máš odkud? Ve videu ani v popisu to nevylučují.
Z mé zkušenosti jízdy na sněhu je největší problém právě drhnutí spodku. Takže ta sjezdovka byla buď zmrzlá a urolbovaná na beton, nebo to auto mělo spodní kryt. Když si v autě sedneš na spodek, tak ti nepomůže ani náhon na všechny kola světa.
-
Moving the goalpost, napred o pixel art, pak ze je rozmazana, ted ze maji spatne mys.
Jak presne to souvisi s tim, ze nemas pravdu v tom, ze ta grafika ma nizke rozliseni? Pri defaultnim zoomu vidis jednotlive pixely az na 4k.
A jak presne by hra co by mela 3D grafiku mela lepe resene UI?
A zrovna ze by 3D bylo prehlednejsi neni uplne pravda, prave treba DSP je ve 3D a sice vypada dobre, ale nekdy je problem se v tom vyznat, protoze si zakryvas veci a musis porad rotovat kamerou abys mohl stavet.
-
Nema. Vrtulnik ma rotor a vyrovnavaci rotor.
-
To jo, ale jednou stačí :)
-
Řekl pochlebovač kultu grafika nad hratelnost.
Grafika je součástí hry a logicky nemá vliv na hratelnost. Narozdíl od zvuku. Doby kdy grafika ovlivňovala/omezovala možnosti hry už jsou dávno pryč. Když se podívám na současných 300 000 lidí na Valheimu a další stovky tisíc lidí hrající graficky zastaralé hry které se drží v top10 na steamu, jednoznačně podporuje tvůj názor o pár lidech kterým to nevadí.
Grafika se musí posouvat dál, aby pozlátko poždímalo kapsy i případů jako jsi ty. ;)
-
Ano, klavesa Q je stezejni, ale je to jenom proto, ze naprosto vadne a neefektivne priradili funkce levemu a pravemu tlacitku mysi. To co dela klavesa Q mohlo v klidu delat prave tlacitko mysi. Stejne tak to co dela klavesa R muze delat delsi stisk leveho ci praveho tlacitka, kolecko ci nejaka dalsi kombinace. A tak by se dalo pokracovat. Jak rikam, vetsina jinych her to ma vse vyreseno pomoci mysi, takze nebylo treba vymyslet nic noveho.
-
To je mi tak nejak jedno no. Jako je fajn, ze je to skutecne graficky naprosto nenarocne a kdyz clovek pouziva grafiku na slozite vypocty, tak muze hrat Factorio a nedojde v podstate k zadnemu zpomaleni vypoctu, ale mozna mam blbe oci, nebo mozek, mi to zkratka zhorsuje hratelnost, protoze se v tom ztracim a je to pro me osobne neprehledne. Proto mi to vadi. Kdyby to u me nemelo dopad na hratelnost, tak bych to nezminoval.
Ikdyz tedy v Anno a dalsich hrach podobneho typu s krasnou grafikou se muze clovek kochat a sledovat ruzne drobne detaily a uzivat si sveho vytvoru. Tady si muzu uzivat, ze jsem to paradne poskladal a ze musim cim dal mene delat neco manualne, ze je skoro vse zautomatizovane, ale po graficke strance to proste ke kochani neni.
Jinak je Factorio skvela hra, vyborny napad i skvele zpracovani, jen ta grafika a par dalsich veci v uzivatelskem prostredi mi tam vadi a docela mi to zneprijemnuje hratelnost.
-
Zase kdyz se nechas prejet vlakem, dostanes achievement :D
-
Zkusím to nějak podle mě maximalně objektivně. Máš malej terč a velkej terč. Střed je za deset.
-
Klávesa "Q" je můj nejlepší kamarád. Pohled zvrchu je ten nejpřehlednější. Proč asi všichni stavební projektanti a inženýři kreslí všechno pohledem z vrchu... A že by modely měly nízké detaily, mi nepřijde. Pixely jde vidět jen při úplném přiblížení (mám 32" WQHD monitor)
-
Ve skutečnosti všechny modely jsou původně trojrozměrné, ale byly rotoskopií převedeny na sprity. Což má za následek, že i tak to vypadá dobře a že to rozjede i kalkulačka.
-
No zklamu tě, ale to Porsche bylo stock, když nepočítám specialní zimní pneu. Porsche je modifikovaný už z rýsovacího prkna. Logicky by to jinak postrádalo jakejkoliv smysl to video.
-
Je to vec nazoru. Podle me je spatne vyreseno pouziti leveho a praveho tlacitka mysi, kde je pro efektivni klikani a staveni potreba mit ruku na klavesnici. Narozdil od Factoria to drtiva vetsina podobnych her dokaze mnohem pohodlneji bez klavesnice a je to jen o nadefinovani toho, co ma kdy delat leve a prave tlacitko mysi, nic vic v tom neni.
Modely jsou mozna detailni, ale tim nizkym rozlisenim jsou proste hnusne a rozmazane a detailne nevypadaji ani nahodou. Staci se podivat na jine budovatelske hry, RTS atp. a potom se muzeme bavit o detailnosti....
-
A je mi to suma fuk co si myslis, ze to je, nebo co nekdo nadefinoval. Proste tomu co vypada jak 30 let stara grafika rikam pixelova grafika a je mi jedno jak je udelana.
-
Čoveče, ty vůbec netušíš, co to je pixelová grafika :)
-
Uz sem sice reagoval, ale budu reagovat znova :D
Co to placas? Jaky pixelart? Ze to nevypada jako OpenTTD v upravene grafice?
Ale vzdyt presne tak to vypada, je to udelane stejnou metodou, ve stejnem stylu, dokonce pri vetsim rozliseni.
Nehral si nahodou moc starou verzi, nebo nehrajes s lowres spritama?
-
Ale Factorio nema pixelovou grafiku :D Te to klasicka predrenderovana 3D grafika. Muzes sice zoomovat a uvidis pixely, ale to neznamena, ze to je pixel art.
Modely jsou prave hodne detailni a prave prehledne, takze nechapu argument o neprehlednosti.
UIcko dostalo nekolik reworku a to posledni je hodne dobre udelane. Vsechny dialogy maji stejny styl, confirm / cancel buttony jsou pokazde na stejnem miste a pod., takze opet prehledne.
-
Mi osobne prave to nizke rozliseni, neboli ten "pixelart" tu prehlednost vyrazne snizuje. Ale chapu, ze nekomu to nevadi, ci to pusobi naopak. Jen skoda, ze clovek nema na vyber. Uplne by stacilo, kdyby to vypadalo aspon jako TTD v upravene grafice.