Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • prosím bethesda už ne *13*
  • fallanga
    Co mají společného? Izometrický pohled. Podobný RPG prvek. Post apo. Souboj na tahy. Dál? Nevím, ale nic dalšího nemůžu přijít.
  • hele, jestli ti 80 hodin trvá, než zjistíš, že ti hra nesedí, tak nevím, nakolik se dá na tvoje názory spolehnout *15*
  • v čem přesně, jo tak nápadně nelevují bestie dál??
  • to ze se ti hra nelibi neznamena ze nekdo plati recenzenty. Znamena to ze ji pouze zatim nerozumis. Ale bud bez obav, je to celkem normalni stav.
  • kkk: je hezké, že ses naučil slovo přeskinovat a snažíš se ho použít, ale když se nad tím opravdu zamyslíš, uvidíš sám, že tohle není ten případ. Skyrim je Oblivionu nahony vzdálený.
  • Fallout a Wasteland jsou naprosto odlišné hry ? Jo ona je jedna vlastně strategie a druhá závodní simulátor *2*
  • fallanga
    Já jsem ve Skyrimu nahrál nejvíce hodin, v Oblivionu poněkud méně a v předchozích dílech jsem moc dlouho nezůstal, takže mi to nejvíce připomínalo Skyrim. A jak jsem psal předtím, neříkám, že je to špatné, jen jsem potvrdil, že toho mají obě série hodně společného. Jestli je to dobře nebo špatně už je jiná věc (ke které bych se radši nevyjadřoval).
  • Jack1947
    Další Fallout? já bych se rozhodně nezlobil. *4*

Protože jsem dohrál - F3 + DLC, F NV ( no pravda to už začlo být takové... no no ohrané, ale bavilo).
  • Dogkiller
    Souhlasím, ale stejně tak oslavná recenze se známkou 10/10 byla i v Levelu. Bethesda asi dobře platí recenzenty.
  • Skyrim= Oblivion, jenom je to přeskinováno, čili je jedno jestli se baví o Oblivionu či Skyrimu, samozřejmě Skyrim měl vychatávky jako okleštění RPG prvků a skvělý inventář jinak je to copy and paste...
  • nerad bych se pletl, ale až na to slow motion a snad ještě sezení na židlích mi to přijde jako věci typický pro TESy obecně. Třeba i pohyb postavy mi ve Falloutu přijde spíš oblivionský, včetně toho "klouzání" po povrchu, díky kterému to vypadá, jako by postava do světa nezapadala (což už ve Skyrimu nevidím). Ale to je jedno, že jsou ty hry postavený na hodně podobných principech, s tím souhlasím. Jen mi to nevadí, ostatně podobný paralely by člověk našel i leckde jinde.

Bethesda má prostě svou vizi otevřenýho světa, která se postupně vyvíjí. Fallout v ní stojí někde mezi Oblivionem a Skyrimem. Nevidím na tom nic špatného.
  • fallanga
    Ano, oba díly Falloutu jsem hrál až po Skyrimu a ano, vím, že vyšly později. Takže ty nadávky jsou trochu mimo. I když vyšel Skyrim později, tak to neznamená, že nemůže mít s Falloutem společné prvky. Ok, Fallout čiší ze Skyrimu, ale na významu to nic nemění.
  • Budes asi trosku natvrdlej. Tak ja ti to vysvetlim po lopate...
    Ani z jednoho Falloutu nemuze ciset Skyrim, protoze Skyrim vysel vice nez 1 rok po Fallout: New Vegas, nemluve o Fallout 3. Takze prave naopak, ze Skyrimu muze ciset Fallout.
    Ale z toho, co pises bych taky mohl vyvodit, ze jsi Fallout 3 hral az po Skyrimu, pokud ti tedy Fallout 3 po prvnim spusteni pripomel hru, ktera vysla o 3 roky po nem.
    Pak je ale jasne, ze posuzujes hru z roku 2008 optikou roku 2011+, coz je uplne spatne.
  • fallanga
    Tak, na první pohled je to grafická stránka. Ve FNV to nebylo tolik znát, ale když jsem poprvé zapl F3, tak jsem si připadal jako ve Skyrimu. Dále provedení spánku. To je úplný Skyrim (je pravda, že v tomhle ohledu je jedno jestli to přirovnáš ke Skyrimu či Oblivionu). Pohyb postav. Jak normální chůze, tak běh je jako vystřižené ze Skyrimu. Slow mo při kritickém zabití nepřítele (nějak si nevzpomínám, že bych tohle v Oblivionu viděl, ale mohu se plést). Sedění na židli. To je drobnost, ale tohle prostě zavání sérií TES. Plížení a kradení. Lockpicking. To je vše na co jsem si nyní vzpomněl, ale určitě je tam toho více.
  • v čem třeba tam ten Skyrim vidíš? ten Oblivion bych chápal, ale Skyrim mi už přece jen přijde trochu jinde :)
  • Hnisavec
    Fallout 3 bol najväčší omyl prírody...po oslavnej Tučekovej recenzii v Scóre som ostal ako obarený a myslel, že sa mi to zdá...3x som to rozohral a 3x vzdal po pár hodinách ukrutnej nudy, príšerných questov, trapáckych rozhovorov a odpudivého ovládania, mapky a inventára....
  • MrSanta
    No promiň ale 80 hodin ve Skyrimu než si poznal, že tě hra nebaví? Buď hodně přeháníš, nebo máš opravdu velkou spoustu volného času.
  • fallanga
    Já netvrdím, že to je kvůli tomu špatná hra. To možná tvrdí on, já jsem jenom potvrdil, že Skyrim tam jde poznat na každém rohu. A ne, opravdu nemyslím Oblivion, ten je trošku jiný.
  • Skyrim čiší z Falloutů? Měls na mysli Oblivion, nebo mi něco uniká? :)

Ale jo, on má pravdu, Fallout vypadá jako TES z jinýho světa. Jenže tvrdit, že je to kvůli tomu špatná hra, to je zoufale povrchní. Kdekdo mluví o texturách (a pak si stáhne mód, co totálně degraduje atmosféru), o hlavách nebo inventáři, tj. o věcech, co vykoukáš i ze screenshotu, ale nějak se nemluví o tom, že žádná jiná hra ti nenabídne takový zážitek ponoření se do herního světa. Snad jediný kloudný argument proti F3, co jsem zatím viděl, byla Vávrova úvaha nad strukturou questů a jejich dopadem na svět. Tam bylo poznat, že tu hru hrál a že za ní až tak moc nehledal něco, čím není.

Jinak: od roku 2000 vyšly tři díly TES a dva Fallouty. To mi ve srovnání s jinýma značkama nepřijde moc. Všechno jsou to rozsáhlý hry s bohatým a propracovaným světem, se spoustou obsahu, který není založený na nekonečném opakování primitivních miniher alá Ubisoft – jen sepsat knížky do Skyrimu dalo beztak větší práci než poslední čtyři díly CoD dohromady. Jasně, jsou tu mouchy, které by být neměly, ale když to všechno hodím na váhu a porovnám, nechápu, proč tolik lidí vidí Bethesdu jako podfukáře, kterým jde jen o prachy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit