Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Souhlas se vším... hlavně s tím, že Fallout 2 je nej RPG všech dob. Teď se chystám na Wasteland 2, čekám na češtinu která už je ve fázi testování... hrál si Wasteland 2? Pokud ano tak tvůj názor...? Dík ;)
  • Popravdě, celkem jsi to trefil, jen jsi zapoměl na důležitý nápis "Insert Coin" a "Insert MORE Coins !!", který do určité míry u her přežil. Tuny textu (dle Fallout1/2 předlohy) už k takovým hrám nepatří, byť propracované a zajímavé dialogy by měli byt neodmyslitelnou součástí her, které se chválý nálepkou RPG.
  • Moje řeč ;-)
  • jee, pyča cenzor se probudil z opice
  • Tak srot prodej a kup munici do jedne zbrane, kterou pouzivas. Minimalne zezacatku urcite doporuju pouzivat nejakou modifikovanou pipe rifle + nejaky sekacek na brouky a podobnou havet, na ty neni potreba plytvat patrony. Urcite nepouzivej automaticke zbrane, protoze ty zatim zezacatku neuzivis.
  • jj i s rezervou....
  • Jack1947
    Tady je to podobné hodně šrotu bez munice... ted co je lepší že? Ještě že je tam qs a vats neocenitelní pomocníci.
  • Heh, a to si teprv predstav, ze v F2 (pokud jsi nevedel kam jit) jsi mel zezacatku prvnich par hodin jen kopi a s 10mm pistolkou co jsi mohl cmajznout v Klamathu jsi setril kazdy patron :-)
  • Jack1947
    Já mám spíš problém že nemám dostatek munice a ty zbraně jsou na pytel a jo jedu hlavní víceméně, kdybych víc hledal tak bych možná našel i nějakej ten lepší kvér mám 2 a více zbraní co jsou mi úplnšě na nic. Ted jsem akorát od Kelloga dostal Revolver.
  • Presne, stat tam muzes klidne celej den, ale nesmis opustit vytycenou oblast, taky sem to zkousel. A peknej trapas je i rozsah vaultu ... coze, ubytovna pro tak 20 lidi? lol lol lol.
  • Garazovka by si takovouhle hruzu vzivote nedovolila vydat, protoze to bylo taky to posledni, co by vydala.
  • To je easy, driv nebo pozdejs narazis, na to, ze zamek nemuzes otevrit, protoze nemas perk, pocitac nemuzes hacknout, protoze nemas perk, barak nemuzes postavit, protoze nemas perk, takze defakto si stejne nemuzes vybrat, na co se budes soustredit, protoze pak nemuzes 1/2 veci delat vubec.

V F1/2 si moh vsechno, jen kdyz si nemel schopnosti, tak to podle doho dopadalo, pocitac se zablokoval, zamek prasknul ...
  • Coz je uplne knicemu ... nehlede na to, ze kdyz posbirany veci nahazim do nejakyho toho vyrobniho suplete, tak tam mam po cca hodine hrani seznam s asi tak tisicovkou polozek ... fakt prehledny jak noha ...

Kdyz vemu Oblivion, Skyrim a F4, tak je to cim dal horsi a cim dal nepouzitelnejsi. A nechapu, jak tohle muze nekdo pouzivat i na tech prastenejch kozolich.
  • *1* *1* to jedes jenom po hlavni pribehu ne..Ja jsem byl v Diamontu,ale jeste jsem nebyl ani v te agenture detektivni..Stavim zakladnu a cistim sem tam neco lehciho a delam vedlejsaky..Ale na nejtezsi porad schazi naboje a to mam nastavene hackovani terminalu,trezoru..

hraji hlavne bez power armoru..jenom kde jsem porad chcipal si ho vezmu.
  • nightborne
    Třeba když ho chceš prodat =D. Některý kusy (zlatý hodinky a tak) jsou docela cenný, často se mi stalo, že jsem sbíral věci i na prodej, a pak aby se v tom prase vyznalo. Zkrátka a dobře, inventář/třízení by opravdu bylo fajn řešený trochu citlivěji =).
  • vsak junk mozes automaticky hadzat rovno do workshopu.. naco ti bude v batohu :)
  • Jack1947
    26 hodin a teprve 14level lol... to budu mít za 15 hodin pomalu 20 level. (jestli mně to nenasserre tak že to uninstalnu). *7*
  • Na uvod bych rad uvedl ze osobne povazuju Fallout2 za nejlepsi RPG co jsem kdy hral.
    Fallout4 je imho OK. 7/10 je adekvatni hodnoceni. Mam odehrano momentalne dle steam counteru 62h a zatim me to bavi. Mam level 21 a prozkoumano tak odhadem 1/3 mapy. Videl jsem, ze si lidi stezuji na velikost mapy. Osobne s tim nemam problem. Mapa je imho dostatecne velka hlavne diky tomu, ze v techto 3d falloutech (a obecne hrach od bethesdy) je ten teren velice "komprimovany", tj. lokace jsou od sebe vzdalene co by kamenem dohodil. Jak rikam, po cca 60 hodinach hrani muzu rict, ze mam skutecne prozkoumanou zatim tak cca 1/3 mapy a jsem si jisty ze i v tech prozkoumanych castech jsou zakouti, ktere jsem neobjevil. Oproti predchozim Falloutum se mi libi, ze jsou konecne ve hre vetsi mesta a osady. Na F3 (NW jsem nehral, protoze me F3, jako F2 fanouska, odradilo) mi vadilo, ze tamni velka osada bylo 5 chatrci a cely pocit velikosti z F2 byl prevodem do 3d naprosto vytraceny. V F4 je v podstate cela centralni cast mapy jedno velke mesto s velkym mnoztvim lokaci, polorozpadlych domu, do velkeho mnozstvi z nich se da vejit (cili nejsou to jen kulisy) a na vetsinu z nich se da vylezt na strechu (coz v kombinaci s mou vernou loveckou puskou je idealni prilezitost na to provetrat kulich par raiderum nebo mutantum).
    Libi se mi i ten minecraft system co tam pridali. Bavi me sbirat kdejaky bordel a zvelebovat a opevnovat si svou zakladnu. Taky se mi libi system modifikace zbrani a armoru. Osobne bych tento aspekt hry rad videl jeste vice rozsireny.
    Dokonce se mi i libi novy system power armoru. Vubec nemam problem s tim, ze power armory vyzaduji power celly takze je nejde pouzivat porad, ale pouze kdyz je ho skutecne potreba. Je to takovy tank, ktery si clovek pipla a vylepsuje a pak ho jednou za cas vezme na projidku.
    Co se mi ovsem nelibi je dalsi odklon od RPG a priklon k strilecce ala Mass Effect. Nelibi se mi, ze VATS nezapauzuje hru, ale pouze zpomali cas. Stary system taktickych a promyslenych souboju kdy na kazdem tahu zalezelo z Fallout2 je naproso pohrbeny. Osobne VATS temer nepouzivam protoze staci akorat tak na 2-3 vystrely a pak jste stene zpet v realtime modu a je teda daleko bezpecnejsi vylezt nekde na kopec a sazet headshoty ze sneaku v realtimu. Coz me privadi k dalsi veci, ktera se mi nelibi a sice ze sneak mechanika, ktera je uplne stejna jako ve Skyrimu, hranici s cheatovanim. Neskutecne hloupe AI neni schopne klast jakykoliv odpor. Staci z dalky ustrelit par nepratelum kokos, zalezt za sutr a nechat ostatni behem par sekund "vyresetovat" a cely postup opakovat dokud nejsou vsichi nepratele mrtvi nebo jich nezbyva uz jen par ktere vemete z blizka brokovnici, protoze uz se vam nima nechce babrat. Sneak by mel byt zkratka daleko obtiznejsi v tom smyslu, ze kdyz je hrac uz jednou objeven tak by pro nej melo byt daleko obtiznejsi nepratelum utect. Hraju od zacatku na hard obtiznost. Jedine co se na vyssi obtiznosti zveda je pocet "legendary" nepratel, jejich hp a dmg. Uz to na ten hard dohraju, ale další hru urcite rozjedu na survival.
    Dalsim aspektem hry, ktery se mi nelibi a souvisti se zminovanym odklonem od RPG je fakt, ze se tvurci rozhodli, ze veskere dialogy musi byt dabovane coz je neskutecne limitujici. Jsem pro mit dabovane nejake vyznamejsi postavy a pribehove linky, ale pokud by tohle pravidlo opustili otevreli by tim moznost daleko rozmanitejsimu a propracovanejsimu svetu (protoze chapu ze z produkcniho hlediska nelze mit stovky plne interaktivnich postav ve hre nadabovanych). K tomu se take vaze limit konverzaci na 4 moznosti. Opet aspekt her jako Mass Effect. Tohle je podle me krok spatnym smerem.
    Jinak je ovsem F4 zabavna post-apo open world hra. Jak rikam, 7/10 je podle me tak akorat. Hra je OK, ale k dokonalosti ma jeste kus cesty pred sebou.
    Osobne si ovsem nejvic preju aby doslo k nejakemu resurektu klasickeho fallouta z iso pohledu (nejaka nova vetev "Fallout Classic" her) s poradnou davkou moznosti a RPG a s minimem AAA "vylepseni". *14*
  • nightborne
    Hodně pomáhá (nepřekvapivě) to hrát z SSDčka, když to hraješ z klasickýho disku, dokáže se fast travel loadovat i minutu - a to už vcelku otravný je.
  • neskutečně dlouhé loadingy?

nemam load mezi instancema delsi nez 5sec, nemas to hrat na kalkulacce

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit