Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Do 14dnu vyjde novej major update kde bude milion zmen - skill tree, HD postavy s motion capture a moznosti ustrelovat jim koncetiny vcetne hlavy, apod...
    V noci je potom v 7d zapotrebi byt krytej doma ndekde a hlavne te zombies NESMI najit..

No to chce videt :-)
    My to hrajeme s kamaradama v coop proti Z's a je to uzasny.
    Davas dohromady veci, stavis prvni veci na vareni lepsiho jidla, z nalezenych knizek se ucis recepty apod.. postapo jak ma bejt.

Je to voxel generovanej svet, proto to nevypada jako handcraft
  • o tom to neni, po par hodinach hrani si zvyknes i na wolfenstein, budes nadsenej, slibuju.

Pockej mesic na vanocnich -50% a kupuj.
    Ja to hraju uz 2 roky a porad me to neprestava bavit.
    Je to naprosto svobodnej generickej sandbox s proceduralne generovanym svetem (jako minecraft). Kazdou hru se ti vygereruje uplne jinej svet s vzajemne se prolinajicima biomama podle nm vysky. Prvni den davas dohromady zakladni vybaveni jako stoneaxe z kamene a travy apod, pozdeji neco nekde najdes, zabiras prvni barak.
  • Víš když si napumpuješ tu laserovku 6x, tak máš 300 dmg, když to dáš z krytu a ještě a to máš nějakej ten perk, tak jsem schopnej mu ustřeliti hlavinku za 800dmg plus-mínus, taky tam máš psycho a psal jsem tam o armorech, který mi taky dodávají staty na dmg, stačí to jen umět hrát. *15* Plus mám rameno na to, že když stojím a klečím, tak i to dá neviditelnost( nemusím vyhazovat peníze za stealth boye, či jak se to jmenuje) *1* *1*
  • Já se snažil aktivně vyhýbat všem zmínkám o F4 před vydáním. F3 pro mě bylo hned po FT největší zklamání série a měl jsem strach, aby se to neopakovalo. F3 totiž na druhé zahrání, kdy se vyzobávají boční questy a nejede se po hlavní questové linii (F3 jsem na první hraní dohrál za cca 18h a pak se dostavil WTF? efekt) zase není až tak zlý. U NV jsem si chrochtal blahem a jen díky tomu vzal 3D ve Fallout sérii na milost. Myslím, že hodnocení 7/10 je fér. Je to nadprůměrná hra a má spoustu much. Pro mě největší překvápko byla HW náročnost. Někde jsem koutkem oka zahlédl titulek článku, že F4 pojede na Skyrim enginu a zahrají si i majitelé starších strojů. No Skyrim mi jede na plné detaily hodně svižně, ale F4 je na mém starším železe už promítání diapozitivů. Klávesnici a myš jsem zavrhl po prvních 15ti minutách a připojil si gamepad. Aktuálně lvl28 a odhaduji tak půl mapy prolezené. Některé boční questy jsou fantastické, a např. u Silver Shrouda jsem až uchcával smíchy. Osobně se mi hodně líbí muzika, mám vyplé rádio a ty ambientní motivy mi přijdou možná ještě lepší než ty od Morgana ve F1 a 2, někdy se prostě jen zastavím, kochám se okolím a poslouchám hudbu - takový efekt na mě měl snad jen ve F2 "My Chrysalis Highwayman".
    Jinak typicky Bethesda docela odflákla start - zkusil jsem zda mohu s Vault-tech obchoďákem vyrazit dveře, nejde to. Pak jsem místo do bunkru patnáct minut obíhal domy sousedů a zkoušel konverzovat a bomby stále nepadaly. Ale jamile se vykročí o metr za neviditelnou hranici, tak nastane výbuch. Dialogy při nástupu do vaultu hodně slabé, žádná možnost konverzace, žádné alternativy jako např. hysterický záchvat paniky, diskuze s personálem atd., každý má jen jednu krátkou větu kterou mele pořád dokola. Když pak člověk poslouchá přednášku Dana Vávry o tvorbě questů, tak tady to je přesně to jak to nemá být a je vidět, že to nemělo žádnou jednotnou hlavu. Práce se rozdělila a každý quest, každou oblast dělal někdo jiný. Na výsledku je to pak vidět.Některé budovy doslova vybízejí k prozkoumávání a dýchá z nich nějaký příběh na pozadí, jiné jsou mechanická nuda. Problém s tím, že skoro všude funguje elektřina jako by se nechumelilo přetrvává. Něco sice jako mají řešit agregáty, ale pamatujete jak vzácný byl benzin ve F2? Tak v F4 je benzin na úrovni před ropnou krizí v 70tých letech - je všude, bomby sice zničily vše, ale rafinerie někde "v pozadí" jedou na plný výkon. No pro člověka co trochu uvažuje a nežije ve světě průměrného Rakušana (který věří v Boha a tomu, že elektřina vzniká v zásuvkách) je ve hře dost a dost zarážejících nelogických momentů. No nezbyde než hře přát silnou moderskou komunitu, která bude mít user friendly nástroje a hru začne šperkovat podobně jako v případě Skyrimu.
    Pevně věřím, že tohle si rád zahraju i po letech na výkonějším železe, opatchované a zmodované to bude na 8/10. Ale War and Bethesda never changes... a mohlo to dopadnout hůře.
  • Jo a v čem?
  • Kdes přišel na to že Zaklínače překonal?
  • Koukám na to. Myšlenka dobrá ale je to prostě eklhaft.
  • No ve trojce se mě nejvíc osvědčilo ve stealthu (bez VATS) střelit deathclawa brokovnici (takova ta bubnova a ještě jsem měl nejakou trochu lepší) do nohy - >dead. Tady to je to samý. Napřed nasol crit bez VATS a pak kdyžtak dokrm (už ve VATS).
  • Tak to si kup 7 days to die
  • Zakladem je pravidlo #1 a to je hrat to defensivne - tzn. kazdy tah byt VZDY krytej a postupovat stridave kupredu.
    Proto to taky hraju POUZE na tahy, tzn. aby se mi to neprepinalo do realtimu pokud jsou na mape nepratele, ani kdyz je nevidim, kazdej bod se pocita a treba peclive rozmyslet.
    Jinymi slovy hrat to na interrupty.
    Kdyz nekde vidim nepritele, snazit se na nej pockat za rohem a tak.
    Kdyz postupuju VZDY nechavam kazdemu volne body na interrupty, pokud me situace nedonuti riskovat, kdyby zpoza rohu nekdo vylezl. Je to presne to same jako vletet do krizovatky na cervenou. Na chlup.

Neni potom vetsi odmeny nez ciste dokoncena mise presne tak jak jste si to naplanovali, vetsinou se ale neco zvrtne a musite improvizovat. No a tady prichazi na radu 1-2 urovne kryti..
  • Moji specialitou v jednotce jsou hlavne agilni zoldaci s nozema, ktery jsou schopni ve stealu behat jak lane a podrezavat nepratele dokud o Vas nevi. Vse jisti sniperi, kteri drzi cil na musce a strili vetsinou s jistotou na hlavu (ale bohuzel bez tlumeni).

Pokud je v sektoru nejaka ta budova, stavaji se ze hry totalni takticky orgie, opravdu se to ani neda popsat kolik moznosti mate co vymyslet a jak si lze nepratele vychutnavat pokud mate dobrou situaci. mel jsem treba pripad, kdyz jsem zahnal postrelenyho nepritele do mistnosti, kam jsem za nim ani nechodil, ale hodil jsem mu tam proste yperit - sam jeste rad vylezl ;-)
  • Uz nejakej ten patek je tam dalekohled, takze vsem davam dalekohled kdyz je ten luxus (tady doporucuju pouzivat klavesu home, ktera vam v 1.13 vizuelne zobrazi vyhled zoldaka a to i na minimape a klavesu DEL pokud vidite nepritele abyste videli jeho vyhled, potom se muzete orientovat, to v puvodni ja2 chybelo) - da se odmontovat i optika z pusky.
    Dalekohled tady samozrejme funguje jako tunnel vision, takze kontrolujte HOME klavesou vyhled, protoze ztracite periferni videni. Ale zase vidite nepratele na HODNE daleko, takze muzete planovat perfektni assault a vypinate jako jednotka z filmu (dokud se neco nezvrtne ;-) )
    Dale kdyz sniper da prst na spoust (klavesou L ho zamerite konkretnim smerem) tak ma potom min bodu na vystrel a hlavne ma tunnel vission do dalky. Jeho vystrel stoji opravdu hodne bodu a za jedno kolo toho vic neudela, pokud na vystrel neni pripraven, tak ani nevystrelite a defakto je odkazan na jine zbrane. Davam mu proto jeste tlumenyho glocka z pruraznyma jako nouzovku.

No a na to kdyz se neco zvrtne, tak mam rad v jednotce 1-2 brokovnice a nejaky ty automatiky, brokovnice je na to zvlast super, protoze nepratelum ubira BRUTALNE staminu a pohyb, takze si muzete byt jisty, ze neptritel po jednom zcisnuti par brokama kdy nedostane plnou sice treba nebude polomrtvej, ale bude se mu HODNE spatne se situaci neco delat a driv nebo pozdeji ho najdete podle krvavych stop.
  • velkej nahoru za mention ja2, pro me osobne je prave ja2 v modifikaci 1.13 nejlepsi hra vsech dob a to mam nejradsi RPG.

Zatim jsem bohuzel nevidel na ceskych diskuzich popisy lidi, ktery se do toho dostali (tzn. vybudovali jednotku konkretniho zamereni v boji), kazdej si tam totiz muze najit svuj vlastni styl jak postupovat. (zezacatku na to nemate zoldaky ani vybavu)

Pro me to znamena mit idealne na jedne mape 2 snipery s elitnim vybavenim (v 1.13 to znamena bejt z lehu schopen vypnout nepritele s jakymkoli vybavenim - s pruraznou kulkou, bez vybaveni je dum dum potom vylozena reznicina pokud nema armor) prakticky kdekoli na mape, pokud mate volnej prostor mezi nima a vidite nepritele treba i nekym jinym.
    Z blizka potom sniper netrefi nic, optiku ma na blizko rozmazanou.
    Dale zalezi jestli lezi, nebo stoji, jestli ma podperu apod...
  • Sklidím kopec mínusů ale pro mě je to hra roku.
    Zdůrazňuji "pro mě". Fallouty hraju pro to že mě baví zkoumat herní svět.
    Na příběh se dívám jako Warren Spector v nedávném rozhovoru - dělám si ho sám.
    Proto jsem třeba ve dvojce došel do Denu až v energozbroji. Jak dostanu volnost, tak po vlastní ose a tradá. Každýmu podle jeho chuti.
  • schizofrenie mi není cizí
  • Sorry jsem se přepsal, samozřejmě jsem chtěl napsat: Witcher 3 je odpad...
  • Tak hlavne ze si muzes vyrobit jadernej reaktor ... ;D ale trocha strelnyho prachu a olova je zjevne neresitelnej problem ...
  • Jestli mas rad F2 ... tak od toho dej ruce pryc ... a radsi si nahod JA2. Zabugovany, polonefunkcni, jako 100% pokusu o prevod do 3D. Budes hodinu dobejvat bednu, abys v ni pak nasel jednu pouzitou sprcku. Manika co stoji na sousednim poli nemuzes picnou pistoli, a misto toho, co stoji ob jedno trefis svyho, co stoji za tebou ...
  • Fallout 4 je odpad sorry...
  • Že FO4 překona witchra si mohla myslet jen uplna pitka *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit