Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mikezz
    F4 ma pohltil zo začiatku oveľa viac ako Zaklínač 3 a úplne rovnako ako MGSV. Uvidím ako ďalej, ale zatiaľ som spokojný na 90% (10 dole za miestami fakt hroznú grafiku).
  • Tak nevim jestli to nemyslis ironicky, ale hodnoceni hry se dela proto, aby ji bylo mozne porovnat s jinymi hrami a hrac si tak udelal predstavu, jak je hra asi dobra. Proto by melo byt hodnoceni vsech her porovnatelne. Prakticky je trochu problem, ze se hry vyviji a tak co bylo super pred lety uz nemusi byt super ted. Ale s tim se musi poprat redakce a nastavit to nejak. Treba jednou za dva roky udelat tlustou caru a rici nyni hodnotime hry za nove casove obdobi.
  • ty tu navrhuješ novinářskou diktaturu, víš o tom?
  • No je to jednoduchý, spoustě lidem se zdá zdejší hodnocení 7/10, nepřiměřeně malé a tak porovnávají s hodnocením jiných, podobných her na tomto webu. V případě že by číselné hodnocení nebylo, tak se nic neřeší. A čtenář prostě řeší, kolik dal web-stránky dané hře. Též je člověk už trošku zvyklý že některé stránky hodnotí něco takto, i jiné zase jinak ....avšak je tam většinou nějaká kontinuita...

Pokud tedy budeme řešit jen daného recenzenta .... tak je na debatu, aby se hodnocení namísto např. 7/10, nepsalo: PEPA Z DEPA DÁVÁ 7/10. To už pak ale ta recenze nemusí být na games, ale PEPA Z DEPA si ji může dát někam na blog ..
  • nightborne
    Jenže učitelé ve škole hodnotěj podle pevně definovanejch aspektů, zatímco pocit z hraní kvantifikovat nemůžeš... takže na tu paralelu bych si dal bacha =).
  • Mimochodem, podívej se na grafický zpracování recenze - na velký logo Games.cz nahoře a malý nevýrazný jméno autora v záhlaví článku. Co je důležitější, autor nebo médium? Na co klade grafika důraz? A proč je vedle hodnocení odkaz na text vysvětlující zásady které by autoři recenzí měli při hodnocení uplatňovat? Tohle není blog, ale magazín.
  • Ty infantilní výkřiky si nech, děkuji. *3*
  • Na základě čeho podle tebe recenzent hru hodnotí? Na základě jakých myšlenkových operací vynese známku? A líbilo by se ti, kdyby tě učitelé ve škole hodnotili na základě momentální nálady a vztahu k žánru? Nemyslíš, že by hodnocení mělo být konzistentní - s přihlédnutím k subjektivnímu názoru autora, samozřejmě?
  • Mohl bys rozvést tu myšlenku o Big Bossovi. U BB není potřeba tvořit tu černobílost postavy násilně a předvidatelně tím, že mlatí svoji ženu a své deprese si přenáší na ni a pak toho lituje.
  • nightborne
    Já chodil s Valentinem, pač jsem neměl nervy hackovat terminály a on si je dává levou zadní =). Ale v boji moc platnej nebyl, mno =)).
  • Jo, vím. Právě. V čem je Big Boss zajímavější než Baron? Navíc ty u Barona pořád operuješ samotnou fabulí, ale podstatnější je syžet, způsob vyprávění toho příběhu ve hře - a ten je výbornej.

A gothic fiction je prostě odpad, to se na mne nezlob. Neznám jediný zajímavý dílo tohohle žánru.
  • Zrzzek
    Mě by to taky zajímalo. Člověk s něčim souhlasí a občas si řekne, že Vávra by nadával i na špatnej tvar ho*na. Ale ze zvědavosti a pro srandu bych si to přečetl rád...
  • Z toho důvodu jsou kámoši nesmrtelní :D ....A já cestuju jedině s Mr.Handym :D ...který nalétne do davu a řeže to hlava nehlava :D :D

No, případně deathclaw uskakuje do stran :)

Jinak konečně se všichi řežou mezi sebou :) Není nad sceny, kdy na mne vyběhne dav ghoulů a dřív než oni na mne skočí, tak na ně naskáčou divoký psyska, který šly zrovna kolem ... no a pak do toho ještě nějaký ten mutant a rider *8* Tohle prostě v jiné hře není .... a podobný konflikty, jsem si přál už od Fallouta 2.
  • Jo, máš pravdu, že v taková radioaktivní bouře na maximální nastavení je, co se atmosféry týče, skutečná lahůdka.
  • oVer9000
    Může mi někdo vysvětlit, proč tolik čtenářů games.cz, a občas se to objevuje i v chatech při různých gamesplayích, vnímá hodnocení jedné hry v kontextu hodnocení jiných her, v jiných dobách, jinými lidmi?

Tu hru nehodnotí WEB, tu hru hodnotí člověk, kterej má svůj názor, a neřeší kdo, kdy jak na webu co hodnotil. Dokáže bejt kontext mezi hodnocením her v jedné sérii.

Proto Fallout 3 v levelu tušim, že od Pavla dostal 10/10. Tak za předpokladu že Fallout 3 byl v roce 2008 se svými kvalitami, tedy 7 let nazpět 10/10, s dnešními kvalitama je F4 hodnocen třeba těch 7/10.

Nevim proč sem taháte skyrim, proč sem taháte Far Cry, Assasin's Creed nebo jakoukoliv jinou hru, která kdy byla někým hodnocena, v nějaké době na tomhle webu. PROTOŽE TO ABSOLUTNĚ NESOUVISÍ. A lidi, který v tom souvislost vidí by nikdy nemohli bejt recenzenty.. čehokoliv. To vám říkám na rovinu. :)
  • víš vůbec něco o Big Bossovi? *15* *3*
  • Asi ma na mysli taky engine ktory bol primarne navrhnuty a optimalizovany pre konzolovy HW.
  • já ti to neberu, ale vysmát se ti můžu, mně zase připadá směšné považovat premisu u Barona za kvalitní, jelikož je to tak otřepané, že to mohli pobrat klidně i od Daniel Steel, kdyby psala levnou fantastiku a ty se na oplátku můžeš vysmát mně.
  • Ne, nezdá. Postavy do jisté míry musí být šablonovité, typizované, protože jsou to postavy. Originalita není zajímavá (ani možná). Zajímavý je úhel pohledu, zajímavý je, že je ta postava živá, pochopitelná a tragická. Neexistuje originální postava, neexistuje originální příběh. Existují dobré příběhy - ty, které osvětlují motivaci postav.

Blood Baron je pravděpodobně lepší postava než Big Boss / Snake (když už jsme u těch zkrachovalých válečníků).
  • "Witcher je adventůra, kde je hratelnost potlačena na vedlejší kolej. Úspěch hry je tedy dán tím, že hráči mají rádi filmové hry"

W...WH.....M..... WHAT????

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit