-
Dobry srandista, a o co budu bojovat? O prazdne flase ci hrdzave plechovky?
-
Tohle ale nepsal o Fallout 76 ne? Mam ho lajknutýho na FB a občas kouknu i na Twitter a o F76 překvapivě zatím nenapsal vůbec nic špatnýho, jen se tam chlubil že si koupil tu power armor edici za 5k.
-
Chudáku :)
-
ve 24 lidech? to asi tolik klanů, správců a obchodníků nebude :D
-
Dlouhýýýýý....ale jo, se všim souhlasim. Už u Falloutu 4 jsem měl podezření, že Bethesda byla líná vymýšlet nový příběh (otec hledá syna - syn hledá otce, enclave - institute atd..), nebo najít nový licencovaný soundtrack...ale alespoň tam bylo dost novinek a hra byla stále zábavná a svěží, ale tohle...stačí, že při vydání 4ky už začali tvrdit, že FNV příběh není canon (jelikož se jim to zrovna nehodilo k jejich příběhu), ale teď zničí lore natolik, že ani F1 a F2 už asi nejsou canon. Doporučil bych Bethesdě, ať značku Fallout prodají jinému studiu, nejlépe Obsidianu, kteří umí udělat poctivý příběh a přinést do dobrých a funkčních systému nové a lepší systémy a ne aby se těch dobrých věcí zbavili a "šokovali" novinkou o přenositelnosti vašich base.
P.S.: a že zrovná já píšu, že je recenze moc dlouhá :)
-
Teď jsi v podstatě popsal Life is Feudal: MMO, jenom ve falloutovskejch kulisách. Až teda na to, že u LiF je na to ten engine v rámci možností připravenej =).
-
me to prijde jako super napad! Pokud to bude mit velkou podporu vyvojaru casem z toho muze vyrust nadhena post-apo komunita rozlicnych klanu .. boje o uzemi a moc .. spravy mest .. obchodovani...umim si představit, ze si online hraci mohou vytorit hru podobnou singlu :)
-
Hele je to horší a horší ale furt to jde, samozřejmě už nesbírám lead, steel a podobnej odpad. Vždycky to scrapnu a co už nejde víc rozbít strčím do truhly. Steel a podobné co přesáhnou 150ks hážu bez milosti na zem. Touhle metodou se z truhly stane odkládací prostor na junk ale jde to. Na postavě pak mám perky na snížení hmotnosti junk, chems a zbraní. Takže vlastně nosím všechno u sebe + používám excavator power armor, kterej přidává +100 carry weight. A protože je to bethesda, modeři už se snaží a vychází i mody co ti bolehlav se správou menu zatraceně ulehčí, jako třeba tenhle.
Co se týče motivace ke stavění, stavíme obléhací věže podél hranice po atomovém výbuchu. Kde nastrkáme hromadu střelných věží a taháme ktomu monstra ze z´óny kde je radioaktivní spad. Když ti tam pak pobíhá 20 ghůlů a do toho lítají 2 netopýři na 50 a 80lvlu tak je to docela solidní řež a občas i zacvakaj půlky ^^ Takže na architekty si zatím moc nehrajem, ale svoje místo si to budování při hraní najde. A musím říct že už jsem potkal i pár lidí s vyšším levelem ( a odemčenými plánky na nové materiály pro stavění ) kteří měli postavenej parádní base, kterej nebyl jen 2x2 dřevěná kostka. Sám sem tomu zatím moc nedal, protože mi bylo jasné že tahle část hry bude ze startu solidně zabugovaná a taky že jo :)
S tím pěstováním potravy to zní jako super nápad co dává i smysl, nějaké farmení na zahrádce je v současnosti úplně k ničemu, taky sem čekal že to bude celé trošku drsnější, za a) je totální pitomost aby si v rozpadlém baráku našel čerstvě uvařené párky, které se po zvednutí za půl hodiny zkazí :D b) je tam dostatek perků kterým si tenhle aspekt hry stejně můžeš seříznout na úplné minimum.
Uznávám že dávat příklad na souls hry je trošku dost nadsazené, pochopitelně jsou ¨japonci vtomhle ohledu o několik tříd výš, ale spíš sem tím chtěl říct že příběh se dá vyprávět i jinak a může to mít taky něco do sebe, ale uznávám že tam pár npc mohlo klidně být, když to očividně jak dokazuje třeba robotka Rose jde. Dabing a scénář pro ty questy stejně museli dělat, tak proč tam nefláknout nějakého panáka co bude otevírat pusu, ikdyby to měl být nějaký vault dweller co vylezl jakoby s tebou z vaultu. Hoši chtěli vytvořit svět, který by zaplnili samotní hráči, ale zároveň ktomu neposkytli žádné funkční nástroje nebo systémy.
-
Sector berou vážně jenom jeho vlastní redaktoři....naposledy BF V 9/10:)
-
Vlastně ani nemusím, protože to jsou všechny. Ten tvůj obrázek ukazuje vše! Jestli takhle vypadá tří áčková hra z roku 2018. Tak smekám idio7ům, kteří si hru koupili. V Rockstáru se musí za břicho popadat. 😂
-
Sector - 7/10
-
standart se mi asi nezvyšil, skyrim mě baví stále stejně, tak pokud to bude skyrim s hezčí grafikou a nové prostředí, budu spokojen :)
-
3/10 bych mu asi nedal, ale nebýt to multiplayer tak to ani neinstaluju. Zatím si to s kámošema celkem užíváme, ale hra je prostě plná bugů, a je na ní vidět jak je šitá rychlou jehlou.
-
zvuky, vyprávění světa, možná customizace zbraní zbytek už je na preferenci jednotlivce
-
Tyjo, a tys po pár dnech ten bordel pořád sbíral? Respektive, měls ho kam dát? Já naprosto bez šance - proto jsem nakonec bral cíleně jenom to lepidlo a hliník (s automatickým HUMPOLEC! v hlavě =)), všechno ostatní zůstalo ležet ladem.
Chápu, že kdybych býval chtěl šperkovat základnu, musel bych si prostě místo na víc materiálu nějak vytvořit, ale s tím souvisí, co už jsem psal - nenašel jsem motivaci stavět víc než naprostej základ. Nějaká nutnost obrany, jako to dělá 7 Days to Die nebo třeba ten Conan, by rozhodně bodla. Ale nemuselo by to bejt nutně to.
Já třeba ve vší upřímnosti zpočátku čekal, že ta záplava jídla a pití, co na tebe hra chrlí, časem ustane. Že bude voda čím dál tím vzácnější, že nebudeš mít co jíst, což by odráželo situaci, kdy se hromada Vaulterů vyhrne jak kobylky, spotřebují suroviny, co jsou k mání, a co pak, že. V takovým případě by mě to dotlačilo si tu čističku na vodu fakt postavit a třeba udržovat nějaký políčko dýní, nebo něco. A kdyby ti třeba hrozilo, že je budou otravovat nějaký radioaktivní prasopsi, nebo tak, hned by byl důvod i tu špeluňku opevnit nebo ozdobit věžema. Jinejma slovama, úplně by třeba stačilo, kdyby se potraviny nerespawnovaly ve světě a itemy mimo truhly taky fungovaly jako personální loot. Nakonec bys to všechno vysbíral a musel by ses začít fakt starat o přežití.
Ale to už zabíhám do trochu moc velký polemiky, faktem zůstává, že v současný podobě jsem absolutně neměl nutkání něco stavět, když prostě nebylo k čemu. A o tom, že si u toho člověk zlomí prsty, než vybuduje aspoň epickou krychli dva krát dva, už sem remcal dost =).
S přirovnáním k Souls bych byl trochu zdrženlivější, protože zdánlivá podoba tu je, ale ačkoliv je forma vyprávění skrz nahrávky a zápisky, je naprosto polopatická. Naopak, první Souls sem si připomněl nedávno, když sem dělal verzi na Switch, a za sebe musím říct: nebe a dudy. Tolik malých i větších tragédií, skrytých v náznacích, ale o to silnějších. Mimo jiný proto, že postavy, kterých se děj týká, opravdu potkáš a napřímo se účastníš děje. Což je pocit, kterej mi Fallout 76 nedokázal zprostředkovat, když jsou všichni mrtví, Dejve =)).
A nápodobně, mimochodem. Je nesmírně osvěžující o hře taky jednou debatovat a nikoliv si nadávat =).
-
Ukaž mi jedinou hru z roku 2003 která vypadá lépe a postavím ti i sochu.
https://imgur.com/a/wtSA32v
-
Tak pokud od toho čekáš jen další skyrim, tak zklamanej nebudeš. Ale počítej stím že to půjde ruku v ruce i se všemi nedodělky a divnostmi, takže pokud se ti za těch pár let zvýšil standart toho co seš ochotnej zkousnout tak asi dost možná zapláčeš.
-
Mám trošku obavy že s recyklací assetů z fallout4, náklady na produkci tohodle titulu nebyly zdaleka tak veliké, aby na tom prodělaly kalhoty a museli se zpovídat akcionářům. Dokonce se ani nebojím pomyšlení že to z jejich pohledu byl i přes veškerou kritiku finanční úspěch.
Navíc pokud nepodělaj opravu největších problémů hry, může se jim díky coop zaměření ještě pěkných pár milionku do kapsy nasypat v následujícím roku/letech
-
Tak někdo, kdo dal ME: Andromeda 10/10 se fakt musí vyžívat v hraní sraček.
-
Trošku problém je, že s bugy v podobě mizející mrtvoly se potýkají všechny online survivaly. Ve všech jsem tím ztratil několik hodin farmení což dokáže nakrknout a ono i ve falloutu tě dokáže zamrzet ztratit haraburdí co si sbíral po světe 2 hodiny aby sis mohl vyrobit novou výbavu, nebo potunit domeček, každopádně si tu výtku o udolání těžšího dungeonu vystihl docela trefně a fajn mi to taky nepřijde. Napadá mě třeba po smrti restart dungeonu, což by ale stejně nefungovalo v přítomnosti vícero lidí. Level scaling odměn ( konec konců i nepřátel ) je opravdu zvláštní, ale co ho skutečně posílá na kolena je malá bedna, nemám problém sbírat o 20lvl vyšší výbavičku s unikátními bonusy pro end game ( máš se aspoň na co těšit, když si postrádal motivaci ^^ ), na levelování si vezmeš prostě nějakou pušku co se váli po zemi a upravíš si ji pomocí módů, které si rozebral z jiných zbraní. Když si ale odměněn něčím co si ani nemůžeš odnést, tak je to chyba. Na opravu ale stačí docela málo, jinak bych řekl že samotný design úplně hloupý není.
Hele stím chatem, klidně bych i řval :D nechápu jak můžou vydat v současné době online hru bez chatu, nebo push-to-talk.. To je prostě diletanství a za podobného ústřelky si rozhodně trochu zpranýřovat zaslouží. O hub-u se mluví a uvidíme jestli stím něco udělají, nejdřív je potřeba vytvořit prostředí které by dalo důvod hráčům tam chodit. Buď nějaký lookingforgroup, nebo možnost vytvořit si obchodníka který za tebe bude prodávat tvé zásoby. V současné době jsou na tyto interakce nejlepší asi specifické eventy, kde se nás sešlo klidně patnáct.. V takových momentech tam to kouzlo multiplayeru rozhodně je, jen by toho mělo být v průběhu hraní odost víc, než se na začátku rozběhnout a sejít se až v end game obsahu.
No jak sám říkáš, RDR je trošku jiný šálek kávy, navíc online část hry teprve vychází na povrch takže to si ještě povíme jestli to půjde považovat za vzor pro ostatní, GTA online vtomhle rozhodně nebylo ideální a jejich řešení pomocí peer to peer bylo neskutečně prasácké rozhodnutí. Tam kde se GTA načítalo klidně 5-10minut, jsem u falloutu ve hře do minuty ani ne. Souhlasím že stou shovívavostí pro stav produktů Bethesdy se jde trochu za čáru, na druhou stranu se hře vytýkají designové řešení které by se měli brat tak jak jsou, kupříkladu vyprávění pomocí poznámek a holopásek. Upřímně jsem se vtomhle ohledu pobavil víc než při mdlém storytellingu ve fallloutu 4. Vidím vtom i určitou podobnost s Dark Souls, kde je příběh jen v podobě střípků, které můžeš a nemusíš skládat dohromady. Jasně, asiati jsou vtomhle ohledu trošku jinde a F76 působí hloupěji, ale rozhodně taky dokáže sevřít žaludek nebo chytit za srdíčko. Dle mého bylo chybou se otom vůbec zmiňovat před vydáním. Mohlo to bejt něco co by tě hryzalo v hlavě, ale furt bys šel dál doufajíc že někoho skutečně potkáš. Takle do toho každej jde stím že ví že osoba na konci úkolu bude jen uschlou mrtvolou.... Díky že si zareagoval na můj příspěvek, sem rád že ses nebál konfrontace když se člověk chová slušně, u redakce na games je to spíš vzácnost.