Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Realtoltek
    Hra je super, dal bych 8/10. Uvidíme jak dlouho vydrží. Zaklínač III mě přestal bavit po 5 hodinách takže horší už to být nemůže.
  • jenda84

běž si uvařit čaj, dej si nohy do tepla a bud v klidu... díky

• Jako že za možnost hrát za ženy - černochy  měli snižovat známku? 

• radim.zaty

Ale to víš, že by mohli být jiní, stači jeden provar a akcionáři se začnou ptát. A zjistit, proč se hra neprovádá, bude v tomto případě velice jednoduché.

• nightborne

Pozor, o tu výbavu jsem v Conanovi přišel kvůli bugu, když mi zmizela mrtvola - mechanika sama o sobě, tedy potrestání smrti, je, dle mého názoru, pro survival celkem zásadní, protože když je ti fuk, že umřeš, proč se snažit přežít, žejo =)? V Conanovi jsem v těžších dungeonech seděl na kraji židle a hryzal si nehty, ve Falloutu jsem jeden dung pro zásadně vyšší úroveň, než jsem měl, vyčistil tak, že jsem tam stokrát nakvačil, zabil jednoho nepřítele, chcíp a doběhl tam znova. Nepřijde mi fajn, že to takhle jde.

Taky jsem spíš narážel na správně nastavenej progres, kdy ti hra dávkuje nejen novou výbavu, ale postupně odemyká i nový prvky hratelnosti, což působí dojmem, že někam směřuješ, vyvíjíš se. Ve F76 jsi viděl první hodinu a víš, jak se to bude hrát za dva tejdny. Jo, s jinejma zbraněma a nepřátelům bude nad hlavou svítit vyšší číslo, ale konceptuálně beze změny, v Conanovi jsem tenhle pocit neměl. A tomu pomáhá i příběh, kterej mě v Conanovi bavil a v F76 kvůli svým narativním technikám ani za mák, ale beru, že tohle už je velice subjektivní záležitost =).

A když už jsme narazili na loot, ve F76 jsem rovněž nebyl zrovna v sedmým nebi. Párkrát se stalo, že padlo něco, co mě vážně potěšilo, ale po pár večerech už se pravidelně opakoval jeden ze dvou scénářů: Sbíral sem výhradně lepidlo nebo hliník kvůli opravám, nic jinýho. A nebo padla zbraň pro tolik vyšší level, že jsem ji nechal na zemi, protože beztak nebyla kam dát. Co to je za nápad dát levelu 30 snajpu pro level 50, proboha? Rozuměl bych rozdílu o pár úrovní, abys to za pár hodin dohnal a mezitím se na ten novej výstavní kousek těšil, ale věc, co DVACET LEVELŮ, tudíž klidně desítky hodin, bude hnít ve skladu?

Jo a btw, personální loot pro každýho z party považuju za automatiku, wowko mě rozmazlilo =)).

Ad online prvky: Souhlasím, že se nějaká meta game ještě neustálila, ale tý hře chyběj docela základní prvky multiplayerový funkcionality. Nějakej party finder, možnost CHATOVAT, KRISTEPANE (nekřičím, zdůrazňuju =´D ), smysluplnej obsah pro co-op, alespoň komunitní hub, kde by měli důvod se hráči potkávat a mohly by tak spontánně vznikat alespoň nějaký interakce. Taky bych rád měl důvod, proč společně stavět základnu, ideálně hlubší než "můžeme si do ní pak sednout a mít dobrej pocit"... a tak =) .

A teda ještě k tomu technickýmu stavu - vůbec netvrdím, že bude hra rozbitá navždy a je technicky neopravitelná. A jasně, že dva lidi dost často nepotkají stejný bugy, ale přísahám bohu, že jsem si v popisu toho, na co jsem narazil, vážně nevymejšlel =). Ale hlavně, takhle to vydali, takhle za to chtěj peníze, takhle za to dostanou hodnocení. A zrovna u Bethesdy mi vážně přijde celkem zvláštní, že existujou tendence jim to automaticky odpouštět, při tom by to mělo bejt přesně naopak, když to pravidelně opakujou pomalu od Daggerfallu. Přitom vydat parádně technicky vyladěnou hru JDE, jak předvedli v Rockstaru. Dalo by se argumentovat násobně větším počtem lidí, co na RDR2 makali, ale, aniž bych se snažil znít arogantně, to mě tak nějak nezajímá. Částku za svůj produkt chtějí stejnou.

• Johnny

Fakt se bojim (jakože fakt) jak dopadne TES VI... Skyrim je pro mě jedna z nejlepších her poslední doby tak jestli mi poserou i tohle tak už asi nebudu mit skoro co hrát :/

• Johnny

Mě taky fallout 3 bavil víc než NV.... Fallout 4 mě také docela bavil ale tuhle rádoby onlajn kravinu opravdu ani nezkusim. 

• Ale houby, moc dobře věděli, že dělají s.hit, vždyť se tím nedávno sami chlubili.

• Dokonce celý 3? To teda zírám. Bethesda moc dobře ví, že pouští do světa totální s.hit a ještě se z toho snaží dělat PR. Tohle je jeden z těch projektů, kterej si nezasluhuje prodat byť třeba jedinej kus 🤮.

• ucho

nektery starsi hry vyzaduji cas, aby te pohltily. je proste moc her a dokazu pochopit, ze nekdo radeji sahne po F3 nez po F2...

NV kritizuje vic lidi. ja jeste nehral tak nemuzu soudit. hral jsem jen F3 a dobry, pristi rok si dam NV, ale mam z toho trochu strach na zaklade toho, co pisou ti kritici, co se jim tam nelibilo.

• twicer

Jj, tomu nešlo odolat :) Ve zkratce bych tedy pointu conana označil za to přežít co nejdéle než o všechno přijdeš, uznávám že F76 tímhle směrem nejde, ale je skutečně zápor když se vydal jiným směrem, kde nemusíš čelit frustraci že přijdeš úplně o všechno? (sám si u conan exiles psal, že by si tu hru už nezapnul, pokud bys přišel neférově o výbavu).. F76 tě přeci taky motivuje chodit dungeony pro nové plánky a recepty, občas tě na konci v bedně nebo z bosse čeká nějaký legendární loot ( ikdyž by, uznávám, nemusel být většinou několik levelu nad tebou ) Nevím jak daleko ses dostal, ale v pokročilé fázi hry musíš nosit různé typy zbraní, které lépe zraňují různé typy nepřátel, když se pak na tebe vrhne 10 nepřátel, do toho hážou granáty, někteří jdou na blízko, střelci se kryjou za překážky, v takových chvílích mi to přijde jako velice výživná řež která fakt není easy peasy lemon squeezy. Na mechaniku otroků nemůžu říct nic špatného a rozhodně přináší do žánru nějakou inovaci, ikdyž přiznejme si konec konců jde jen oto že musíš získat surovinu v podobě otroka, která ti pak zautomatizuje produkci něčeho dalšího.

Hitboxy jsou ve F76 fakt mizérie, nevím jestli zda sis toho všiml ale zbraně míří trošku šejdrem než jak máš zaměřovací kříž, což v combatu na blízko dost často může vyústit že budeš střílet do země jak jouda. Stím načítáním inventáře jsem to zažil za celou dobu bez přehánění tak 10x a trvalo to max 4 vteřiny, výměnou za to máš mechanismus kde každý hráč má svůj náhodně generovaný loot. 

S objektivním pohledem na online bych byl opatrný, meta hry se ještě neustálila. Teprve až se vícero lidí dostane na konec hry, začnou se nudit a prudit ostatní pak teprve uvidíme jak bylo jejich řešení funkční, nebo neotřelé. Navic další multiplayerové prvky můžou časem ještě přibývat, ale chápu.. teď to tam prostě není. No a s tvými bugy je to pro mě složitější posoudit, myslím že sem ve hře o něco dál a i po těch pár desítkách hodin jsem nežažil ani polovinu z tvého výčtu skutečných bugů. Co je pak objektivní, nedokážu posoudit. Shodneme se, že by to tam nemělo být, uvidíme jak se vrhnou na opravy, první update hře dost pomohl co se týče optimalizace a běží lépe než Ark a Rust po 3 letech vývoje a to byl první patch týden po vydání, takže potenciál by tam byl. Chápu že musíš recenzovat aktuální stav hry, ale dost z tvých výčtů jsou porodní bolesti každého druhého online titulu.

• :D no očividně si moc nepochopil na co narážím s těma nodama.. to je fuk lítost pociťovat nemusíš.. spíš já bych měl, pokud se tu vyjadřuješ o hrách a je u tebe problém držet 2 klavesy najednou :)

• až to bude zadarmo a opatchovaný, tak to možná zkusim 

• species

dedukce, jelikoz rika o F2 ze ho nebavil(imo nejlepsi dil) a NV ho taky nebavil(imo nejlepsi novodoby dil) a rika ze ho nebavi ani F76 tak mam opravdu chut si to zahrat.¨

a ano hry jsou subjektivni a bla bla bla

• exmaxx

Chlape, tys ten jeho prispevek snad necetl. Rekni mi, kde pise o tom, ze "F76 je hra dobra a vsichni ostatni by si ji meli zahrat"? Hezky patek. 😉

• ucho
    já věřím, že s tím byli z velké části spokojení. zřejmě se dostali do takové té autorské slepoty, kdy na něčem pořád děláš, až ti to přijde dobrý, protože to vlastně dělá to, jak to bylo vymyšlený. už se na to ale neumíš podívat novýma očima. já myslím, že opravdu čekali, že to bude hit. teď je ale čekala studená sprcha, takže budou vymýšlet, co změnit, aby to bylo lepší. jako třeba to ještě na šestkovou hru vytáhnou. ono jim moc jinýho nezbývá, když je to onlinová záležitost...
  • Inquisitor

Jsem rád, za objektivní zhodnocení a známku. Například na pcgameru 60 procent, se mi zdá hodně laskavé hodnocení. Každopádně takové zacházení si Fallout opravdu neslouží. S hrůzou očekávám co vypustí příště.

• Masakr,dobře vy!  Už  Fallout 4 byl pro mě tak na 6/10  ☹ 

• Maxianimal

Už jen "nody s rudama nenajdeš na louce" mi potvrdilo, že mluvíš blbosti. Zajdi si na farmu, u který je workshop (nevím, jak se přesně jmenuje). Tam jsou 3 nody, jeden s fosfátem nebo co to je  a dva s želenou rudou přímo uprostřed pole.
    Jo shift+w, tak to je pecka, to je uživatelsky příjemný asi jako obřízka tupým nožem.
    A to neuložní budov ve workshopech - pokud si myslíš, že tenhle geniální game designerský kousek odstraní, tak je mi tě upřímně líto.

Tak díky za neužitečný a fanboystvím nasáklé info a přeju hodně zdaru :)

• species

Ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší