Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • drasta

Mozna by to chtelo se neupnout se jenom na jednu cast recenze a podivat se i na ty dalsi casti. Treba pokud by F76 byla jen stereotypni hra o behani, sbirani a strileni a ostatni casti hry by fungovaly tak dostane taky 7/10.

• Pane recenzente, vy jste musel hru hrál jen někde ve vlaku když jste cestoval někde v rámci České Republiky, protože jinak byste, s prominutím, takové bejkárny nemohl napsat. Naprostá většina věcí co jste napsal je vyloženě špatně, a z recenze na mě doslova křičí vaše neobjektivita, tedy jen subjektivní názory. Bez pořádného zahrání a objektivity nemůže vzniknout kvalitní recenze, a vy zde nemáte ani jedno. 

• twicer

Jak se nemáme očem bavit :D Tobě jako přijde nějaká balada nacraftit si zvlášť všechny komponenty do inventáře aby si pak měl problém to najednou narvat i do hotbaru? Navic omezenej na váhu, takže tam dáš pár základů, zdí, sloupků a šmitec. Zásadní problém stavění v F76 vidím v naprosto prasáckým rozdělení jednotlivých kategorií, kde pro ponk a truhlu musím lítat skoro přes celé menu, ale že by byl vysloveně problém v šipkách, to bych teda neřekl

Tak jaký má conan příběh, povídej přeháněj. Budu rád když mě vyvedeš z omylu že jedna série úkolů ve F76 celý příběh conanu zastíní.

V partě se chodí na eventy kde na tebe vyběhne klidně i 20 natřískaných monster. Znatelné množství těchto eventu se odemče až po dosažení "max levelu" 50tky, tudíž jsou obtížností nastavené až pro pokročilou fázi hry. Společně můžete budovat obranu workshopů, nebo jeden druhému pomoci s jeho obydlím. Je to prostě jinak uchopený design, ale já jsem třeba osobně za tuto změnu docela rád. Proč být konzerva a vyžadovat po desáté to samé. Narážku na adhesiva jsem moc nepochopil, hra v současném stavu naráží na nechutně omezenou truhlu, ale že bych měl problém s hledáním surovin to fakt ne..

Co třeba customizace zbraní? Ta nejen že je v ostatních titulech malá, ona tam vlastně vůbec není.

• twicer

:D Výmluvné, hele já tohle chápu že z hladu člověk šáhne po ledasčem, spíš mi vadí ten dvojí metr protože ve srovnání s ostatními survivaly to zas takovej průs3r určitě není. Kupříkladu nadávání na běhání, sbírání a střílení, však podobnou šablonu má i conan exiles který od stejného recenzenta dostal 7/10. Třeba by mě zajímalo i autorovo hodnocení na FarCry5 které nese taky spoustu nešvarů které jsou vzpomínané i u F76.

• species

To je fact divny ze te to nebavi, jak rikas, idealni cilovka. Posle vseho mas selektivne rad spatny hry. Znamena to tedy ze F76 je hra dobra a vsichni ostatni by si ji meli zahrat?

• radim.zaty

Já bych tady ocitoval Vávru:

"Je to, jako kdybyste byli léta na opuštěném ostrově s krásnou
    blondýnkou. Opravdu nádhernou. Jedinou její “drobnou” vadou by bylo, že
    má žluté zuby, smrdí ji z pusy, je úplně blbá a má kapavku. Chápu, že po
    několika týdnech půstu to většina mužů nevydrží, ale prostě to nebude
    pravda, když o své nové partnerce budou do světa vykřikovat, že je to
    nejchytřejší a nejzdravější holka na světě. Prostě není, i když vy si
    na tom pustém ostrově už ani nedokážete představit jak taková chytrá,
    krásná a zdravá žena vypadá."

Akorát v tomhle případě to není krásná blondýnka, ale škaredá stará ženská. Ale i tak se najdou lidi, kteří si ji užijí.

• Maxianimal

Pokud si myslíš, že stavění ve F76 je stejné, ne-li jhorší než v Arku nebo Conanovi, tak to si nemáme o čem povídat (už jen to, že v Arku a Conanovi nepotřebuješ používat šipky. Šipky ty vole!). 

V čem jsou tyhle hry lepší? V gameplayi. V tom, že musíš pracovat v partě a rozdělovat si úkoly, abyste něčeho "dosáhli". Příběh neřeším, ale i Conanovi je mnohem lepší, pokud jsi chtěl a sbíral notes a dělal příběhový dungy. Celkový nastavení těch her je lepší, než ve F76. Ve F76 nemáš absolutně potřebu chodit v partě kvůli questům. Nemůžete budovat základu společně v partě (to je naprosto nepochopitelný, ale kvůli tomu, jak je to udělaný ve hře to ani jinak nejde). Loot je hodně omezenej a nudnej a ve finále se to omezuje na jednu věc - "kde mám kurňa najít další adhesiva??!?"

Jsem ideální cílovka pro F76 a prostě ne, nemá to nic, co by bylo lepší než v jiných hrách podobnýho ražení.

• Maxianimal

Když tady tak čtu, jak to někteří nekriticky obhajují, musím přispět svým Troškou do mlýna. Jsem ideální cílovka na novodobý Fallout. F1 jsem nehrál, F2 jsem hrál chvíli, ale nebavil. F3 jsem žral, NV mě moc nebavil, ale dohrál jsem a u F4 jsem strávil asi 130 hodin. Takže F76 by měl být přímo pro mě, right?

Už když jsem viděl gameplaye, říkal jsem si, že t na mě působí tak nějak divně, staticky a nedodělaně, ale na druhou stranu se mi líbilo, že tam budu moct lítat s kumpánama a plnit questy, protože přesně to jsem si říkal u hraní F4 ("ty vole, kdybych tady tak moch lítat s kompadres, to by byl cajk"). Pak vyšla beta, viděla jsem gameplaye od hráčů a moje nadšení opadlo. Nicméně v den vydání, jak už to tak u mě bývá, jsem to prostě nevydržel, a hru koupil.

Jak se píše v recenzi, prvních pár hodin jsem byl nadšený. Ano, ihned jsem musel přes .ini soubor změnit FOV a zapnout AA, protože hra to neumožňuje. Ok. Práce s inventářem je šílená, nosnost velice omezující, ale ok. Přítomnost lidských NPC mi taky nevadí. Grafika na mě působí dojmem "ok, mohlo by to bejt hezčí, ale ošklivý to není". Prolítnul jsem první města, splnil první questy, zjistil jsem, jak funguje survival (nefunguje), jak funguje PVP (nefunguje), jak funguje interakce s lidma na serveru (nefunguje - F76 ani neumožňuje mít push-to-talk, jen always on-off). Ale ok, to jsem ochotnej překousnout, něco se dá opravit, něco přehlédnout. 

Střih o cca deset hodin později: Absolutní absence nutnosti chodit v partě, jelikož všechno ustřílíte sami (kromě jednoho případu - Mirelurk queen. Byl to ale event, na k terý je potřeba třeba 5-10 lidí, a ti se samozřejmě nesejdou). Questy typu "jdi a seber 5 flašek od piva". Neskutečně iritující omezení nosnosti, když jediná věc, kterou ve F76 děláte, je sbírání junku. Omezení inventáře v krabici, co máte na základně (vítěz o nejhorší game design rozhodnutí v tomto tisíciletí) Dál hladovění a žíznění co pět minut, zbraně se rozbíjejí tak ryhcle, jako kdybych s nima nestřílel, ale mlátil o skálu. Stavění je horší, než ve F4. Na stavění jsem se hodně těšil, ale neuvěřitelný restrikce v rozpočtu a velikosti základny mi to znechutily. Všudypřítomné bugy, kdy nepřátelé clipují do podlah a stěn, přičemž oni vás hitnout můžou, ale vy je ne, jsou neskutečně frustrující. 

Nejhorší je, že to chci hrát. CHci, aby to byla aspoň ucházející hra. Chci chodit v partě a plnit questy, který bych sám nedal. Ale hratelnost a nastavení hry to jednoduše neumožňuje. Takže už teď vím, že tý hře dám ještě tak 5 - 10 hodin a bude pro mě mrtvá. Možná za půl roku, pokud s tím něco udělají, to zapnu. Pro mě to není ani tak zklamání, protože jsem nečekal zázrak, ale spíš překvapení a úžas nad tím, jak špatné a nedodělané to je.

• twicer

V čem sou ale mnohem lepší,? Všechny zmíněné pařby máme odpařené. Ve všech je to bugfest na ntou, optimalizace dosti pokulhává, příběh je takřka neexistující a AI je ještě klidně o několik tříd horší.. Kromě zasekávání o objekty ty npc dokonce stojí a nic nedělají. Rust, ani ARK survival prvky víceméně vůbec neřeší a kdyby tam nebyly vůbec nikdo si toho nevšimne.. Stavění z tebou jmenovaných dělá nejlépe Rust, ostatní jsou stejný neintuitivní sh!t jako F76.

• Maxianimal

Her podobného ražení jsou mraky. Rust, Ark, a především Conan Exiles. To všechno jsou hry, které jsou mnohem lepší  než F76 (sám F76 hraju, ale s recenzí souhlasím).

• ucho

to je tvůj problém, že tě něco nenapadá a vlastně to nechápeš. hlavní problém Falloutu 76 není nedodělanost. a chceš říct, že KCD vydali s tím bugfestem kvůli hamižnosti? ;)

• twicer
    Sotva průměr ale ve srovnání s čím? Her podobného ražení zas tolik není.
  • Carnage666

Zasloužená trojka 😂 jsem rád, že se s tím recenzenti nepářou.

• RaketovyZid

Nenapadá mě jiný důvod vydání nedodělané hry za plnou cenu než hamižnost.

• Iosephus

Kvituji, že se někdo odvážil dát takhle nízké hodnocení.

• ucho

ne, není to lepší. pořád je to nesmysl. takhle to v herním průmyslu nefunguje. když vydáš brak, omlátí ti to o hlavu. když vydáš hru s neoblíbenými mikrotransakcemi, které blbě nastavíš, omlátí ti to o hlavu. nikdy si na něčem takovým nenamastíš kapsu. to, o čem mluvíš jsou hry podle známých filmových značek. to jsou takové rychlokvašky, co nějaké neznámé a levné studio zbastlí poměrně rychle, aby prostě hra byla, protože zrovna třeba běží film. tam mají malý náklady a doufají, že jim značka i tak vydělá dost.

to ale v žádným případě není tento případ. Fallout 76 je multiplayerová záležitost. ne Potěmkinova vesnice, které mají hráči skočit na lep. ta hra vznikala s cílem, aby ji lidé hráli a hráli ji rádi.

já chápu, že je lehký křičet, že si chtěli namastit kapsy za co nejmenší náklady, ale takhle prostě herní průmysl nefunguje. ne u AAA her. tohle projde u nějaké indie záležitosti, podobně jako u filmů. když jsi ale v kategorii AAA a jde ti o mainstream a co největší prodeje, na ničem se moc šetřit nedá, protože je to hned vidět.

té hře jinak podráží nohy hlavně určitá designerská rozhodnutí. Bethesda si prostě myslela, že to lidi bude bavit, že tohle lidi chtějí. čas od času holt někdo šlápne vedle. myšlenka online Falloutu není úplně marná, ale vybudovat zábavnou a zajímavou onlineovku není taková sranda, jak si někdo zjevně v Bethesdě myslel. ty technické nedostatky jsou jen detaily, na tom to tak úplně nestojí. jde o myšlenku samotné hry a holt to někdo ne moc dobře vymyslel a někdo to bohužel odsouhlasil.

• RaketovyZid

Chtěli si namastit kapsy za co nejmenší náklady.

Lepší?

• MickeyMutant

Hezké, srdečné, ale poněkud dlouhé. 25 tisíc znaků dlouhé🙂

• victor

Je pravda že v té hře stále nejsou provozuschopná vozidla ?  Jako Fallout 4 online ?.WTF ....Jak mám Briana Farga za chvástala , tak věřím že v InExile pochopili , že do postapokalyptické pustiny prostě vozidla patří ...zvlášť dnes , když i prastará Anarchy Online dokázala navodit pocit ,že máte dopravní prostředek ....

• skaven

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit