Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ani jedna z vecí co si řekl není až tak pravda.. Jaké šípky prosímtě? Z a C doleva doprava.. SHIFT+W a Shift+S nahoru dolů ? Neříkám že je to boží.. ale zvyknout se na to dá a pak to docela odsejpá a na nějaký tvoje šipky kvůli kterým tu brečíš šahnout nemusíš..

Tuhle hru hraju jak sám tak i v partě o 4 lidech.. a nebyl nikdy problém že by jsme se nezabavili nebo nemohli něco dělat společně nebo že by to nebyla dostatečná výzva i pro 4 (stačí hledat)..

Loot je hodně omezenej a nudnej.?  Já jsem rád že zde můžu hledat ve sklepě, na půdě, v polici, v šuplíku, na stole, v trezoru, na podlaze, v mrvole, v hromade sraček atd.. nody s rudama jsou v dolech a ve skalách ne uprostřed louky.. navíc v pro mě zajímavém a konečně trochu postapokaliptickém světě který je plný objektů a detailů které mě osobně v jiným postapo hrách chybějí.. Prostě loot může být kdekoli.. Ne jen v bedne a v desetitisícátém barelu který vyjízdí ze země kolem cest a radtownu..

Nemá to nic co by bylo lepši než v hrách podobnýho ražení.? Jsem rád že pvp tu funguje ne jak třeba v arku.. jsem rád že svět není tak prázdnej jako v rustu kde ani 3 druhy zvířat nedokazali za 3 roky zvládnout.. Conan Exile jsem nehrál takže nemůžu hodnotit.. ale i ten měl ze začatku spousty problémů jako má teď fallout a nakonec si našel svoje pařany..

A hodnotit tu prvky hry jako neuložení budov při disconnectu v prvním týdnu od vydání, kde hráči i vývojáři (až na pár jedinců s vysokými nároky) si uvědomují že jde o bug a časem se odstraní ? Tvé nároky jsou vyšší a to je dobře alespoň můžeš s klidným svědomím a s komunitou drzejch smradů hrát odladěnej rust.. 

• twicer

Jn máš pravdu, ale oni jiní nebudou a očividně si to dokáže i po více než 10letech stejné politiky stále najít své publikum a to je řekl bych to hlavní. Plivat se dá více či méně na veškerou videoherní produkci co si budem povídat.

• Maxianimal

To, že máš problém se čtením více než dvou řádků není můj problém. A teď prosím kšá, kšá.

• species

uff predstav si to, nekdo komentuje tvuj wall of text na internetove diskuzi.

• Veskoslav

A jejich videorecenze je taky pěkně udělaná a zpracovaná.

• Jez3vec

Čekal jsem tak 5-6/10 jen kvůli značce.

• twicer

Aha, příběh alá souls hry. No hele nebudu jeden z těch co se vysmívá téhle formě vyprávění a považovat ji za minoritní. Linka s overseerem patří za asi to nejslabší co sem ve hře potkal, musí ti snad být jasné že jsou slabší i místa , stejně jako jsou nudnější a zajímavější střípky v conanovi. Pokud chceš přímo jeden příklad zajímavějšího questu tak The Mistress of Mystery, ale je tam toho mnohem víc co je vlastně docela fajn a co se storytellingu týče lepší než ve fallout 4.

No když se o ten workshop začnou mydlit tři skupiny hráčů tak to docela epické je, ale je to spíš otom že se připojíš do hry, založíš pár workshopů a deš si dál po svým, pak se jen vracíš na obranu. Není to dělané že v průběhu několika dnů zabereš celou mapu a staneš se panem továrníkem. Stavět společně špeluňku kterou ti pak hráči roztlučou na hadr když seš offline no to je fakt skutečně ten geniální moderní design roku 2018, dával bych to do všeho klidně i do need for speed.

Jo hrál sem forest, tohle tam bylo super ale že by to tam něco změnilo to moc ne, hrál si to furt stejně. Stále to bylo otom pobíhat do kolečka proti směru hodinových ručiček kolem lidojedů a umlátit je sekerkou na které máš přilepených 6 lidských zubů a 5 pírek od racka. Otom že to je vykradený F4, snad nemusí být řeč, když je očividně celá hra obšlehlej fallout4 s multiplayerem. Pointou bylo že konkurence tuhle formu customizace nenabízí, bohužel.

Nemyslím si že máš vyloženě větší nároky, jen já si uvědomuji že zatím nikdo s ničím lepším nepříšel, takže si člověk nemůže moc vyskakovat. Ark, Rust,Forest a Conana máš s partou kamarádu dohranou za rok a pak zas není v tomhle žánru do čeho píchnout. Ale jinak souhlas taky mě štve že je tam tolik věcí vyloženě na palici, ale tak nějak jsem po Oblivinu,Skyrimu,F3,F4 nic jiného nečekal, kór když to udělaj v multiplayeru. Já se zase docela se divím, ze je někdo ještě v šoku že si dělá bethesda ze zákazníka alphatestera, když se podobné politiky drží už více než 10let.

• Veskoslav

Flashi? Našel jsem ti kamaráda na hraní F76...

• residentevilfans

Tohle bych nehrál ani zadarmo! I hry z roku 2003 vypadají lépe a dokonce se lépe hrají. 

• radim.zaty

Hele asi bych to bral, kdyby to byla prvotina Bethesdy, nebo první takhle brutálně odfláknutá hra.  Ale víme, jak to je ...

• Veskoslav

Jinak už i české obchody snižují ceny viz. Xzone, kdy základ stojí 899 Kč.

• nightborne

Čekal jsem, že se na toho Conana někdo zeptá =). Rozdíl je v tom, že Conan má pointu, jasnej cíl, směr. Máš pocit, že se někam posouváš, že pokračuješ, že tvoje existence na ostrově má smysl. Je proč stavět, když víš, že nakonec přijde armáda, co zaútočí. Nemluvě o tom, že se ve stavebním menu můžu orientovat... myší! Je proč chodit dungy, i pokud tě nezajímá příběh, protože úrovněma odemykáš nový a nový věci, nejen kusy gearu. Samotná akce není stoprocentní, ale daleko míň dřevěná, pokud se pustíme do přímýho srovnávání. A Conan má navíc velmi neotřelou mechaniku otroků (srovnatelná s dinosaurama v Ark, ano, ale jinak mě nenapadá, kde jinde ještě něco podobnýho bylo), a to je obrovský plus - nějakej aspekt hratelnosti, co neni propranej skrz naskrz.

A hlavně, prostě se příjemnějc hraje. O nic se nezasekneš, boj probíhá plynule, když někoho trefíš, máš jistotu, že se odehraje zásah, v inventáři okamžitě vidíš, co máš... A osobně taky velmi kvituju s povděkem, že ho můžeš hrát na osobním serveru a nemusíš online - nebo si můžeš vybrat, že se do něj pustíš jen v malým kolektivu dle tvýho výběru. Subjektivně to mám radši, a objektivně je ve F76 nutnost online lámaná přes koleno, když ta hra zkrátka a dobře nemá dost silný multiplayerový prvky, aby si to obhájila.

Jak správně říkáš, bugy tam taky byly, a pokud jsi tu sedmičkovou recenzi, co zmiňuješ, četl, víš, že jsem je taky řádně kritizoval =). Oproti F76 to ale bohužel stále byl technickej klenot.

K Falloutu a bugům: Healování legendary nepřátel beru, může to bejt mechanika, jenom mi to přišlo ujetý, když k tomu není ani nějaká animace nebo upozornění, prostě *pop*, plný HP. Ale dejme tomu. Ale se ztrácením zájmu jsme nicméně opravdu měli jinou zkušenost, protože se mi kolikrát stalo, že se mutant na férovku uprostřed přestřelky otočil a začal zase v klídku patrolovat.

Vypínáním friendly fire myslíš ten pacifist mód v menu? Nepřišlo by ti lepší, kdybys prostě automaticky nedával damage do party jako... tak nějak všude jinde? A co třeba situace, když si to teda vypneš a pak tě při koopu někdo napadne? Mám se honem drát do menu a někde tam něco hledat, když chci opětovat palbu? Vždyť to je přeci postavený na hlavu =).

• drasta

Aha tak to jsem si treba vubec neuvedomil. Popravde bych cekal ze pochopit zakladni mechaniky hry a hodnotit podle toho je jedna z veci ktere jsou pro recenzi docela zasadni.

• Maxianimal

Co je na té hře objektivně dobře? Pominu-li fakt, že recenze se má samozřejmě skládat jak z objektivních, tak subjektivních pocitů. 

• jenda84

imho ještě dodám - když už na gamespotu, kde multikulti gender equal "hře" BF5 dají 8/10, dostane Fallout76 celkem 4/10, tak už to asi svědčí o nekvalitě ne? 

• jenda84

a já si dycky říkal, pro koho tyhle srajdy jsou... no a tyseš zářnej příklad :-)

• Maxianimal

Nevím, jestli znáš, je to přeci jen novinka, ale... když dáš na stránky Google.com vyhledávat "Conan Exiles story", tak ti to vyjede. Je to jako příběh v Dark Souls nebo Bloodborne, pokud ti to něco říká. Není prvoplánový a vlastně skrytý, ale je tam a je super. Ve F76, kde se příběh smrsknul na "co nám to ten Overseer nahoře asi tak dělal za lumpárny"  je k smíchu.

Myslíš tu epickou obranu workshopu, kde k němu postavíš geniální obranné prvky, abys potom, co se odpojíš od serveru a následně připojíš zjistil, že už není tvůj a dělal to celé znovu? A to i přesto, že ses odpojil jen kvůli tomu, že padnul server.  Ano, to je vskutku geniální a zábavný. Pomoci někomu s obydlím - wow, to je v roce 2018 naprosto přelomový design. 

Customizace zbraní? hrál jsi The Forest, kde si můžeš dokonce sám určit, kam si kterou věc na tý zbrani dáš - intuitivně, interaktivně? Není to špatný, ale je to kopírka z F4, takže to bych nevyzdvihoval jako novinku.

Hele, evidentně se neshodneme, moje nároky jsou krapet vyšší. Což není špatně, jak říkám, hraju to a chvílema mě to baví, ale když vím, jak to mohlo být lepší - přičemž by to nebylo nic těžkýho udělat - uvědomuju si, jakou si ze mě Bethesda udělalo couru. Ale někdo je na tom hůř - někdo si to třeba ani neuvědomí.

• twicer

To ani nedělám jen se nemá cenu se tu pouštět do rozboru celé recenze, když vidím že je tu spoustu jedinců kteří hru nehráli, ani hrát nebudou a přišli si jen zaplivat, já se tu nechci zbytečně hádat s někým kdo jiný pohled ani vidět nechce. 

Hra zabugovaná rozhodně je, ale v recenzi je poměrně dost věcí které se uvádí jako bug ikdyž je zatím normálně fungující mechanika, kterou autor akorát neodhalil nebo nepochopil. Třeba to doplňování životů nepřítele uprostřed souboje je jen schopnost bossů a počet obnovení se odvíjí od hvězdiček co nad sebou boss má. Protivníci uprostřed boje ztrácí zájem, když se k vám nemůžou dostat ( tady vidím hlavní problém v nastavení jejich reakční doby, jinak je to docela funkční řešení na očůrávání což recenzent očividně aktivně využíval ). Friendly fire se dá normálně zapínat a vypínat podle libosti. Pro Pvp jsou již teď místa o které se bojuje na každém serveru, kupříkladu továrna na náboje nebo elektárna. PvP bych dal čas, lidi hru stále poznávají a PvP meta se ještě neustálila. Ark i Rust se taky hráli na začátku diametrálně jinak než dnes. 

Nu a dalo by se stím výčtem pokračovat, ale proto tu nejsem. Autor měl prostě jinou zkušenost a já to respektuji.

• Maxianimal

To jo, protože soudit člověka podle jediný frančízy her, která ho baví, vypovídá o jeho vkusu. Stejně tak vypovídá o tvé inteligenci tvůj rádoby chytrý příspěvek. Žij blaze a neotravuj.

• Meow

Jedna z nejlepších recenzí, co jsem tady kdy četl. Doufám, že recenzentovi bylo aspoň pořádně zaplaceno, když už musel se trápit s tímto paskvilem. Já bych to  zadarmo určitě nehrál. Koukl jsem na včerejší gamesplay od tiscali a bylo mi až do pláče z té hry. 

Ale jednu věc fakt nechápu. Mně neříkejte, že si v Bethesdě nebyli vědomi toho, jaký to je paskvil. Co od toho jako čekali/čekají? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší