Přejít na výpis diskuzí
Fallout New Vegas: Old World Blues - recenze
19.1.2012 | Jan Smejkal
115 příspěvků
-
Netřeba děkovat za konstatování faktu... *1* Hlavně specielně tady na games je hodně odborníků... *12*
-
JJ ohledně Grygara souhlasím a beru ho, mimojiné dobře vede podcasty. Každopádně jeho hodnocení si vždy musím upravit o -1 až 2 body... *12* Ale onen druhý jmenovaný mameluk je dle mého ubohého názoru nehodný psát recenze...
-
Tak pan Smutný byl veselá kopa odjakživa, to je fakt... Podcasty mu jdou každopádně lépe než články. *1* Ale zase když napíše recenzi, tak mi připadá docela kvalitní... Ta na Space Marine z nějakého důvodu nebyla? Nepamatuju se na ni...
U pana Grygara mi především trochu vadí, že se nechá omámit pseudointelektuální omáčkou a desítka je pak jistá... Videorecenze má ale zase originální, to se musí nechat - sice se z nich houby dozvím o hře, ale dobře se na to kouká, to přinejmenším. *5* -
Ano, jsem to já... Díky za kompliment, to nemuselo být! V každém případě se mi líbí, jak si každý z mého nicku odvodil, že se považuju za internetového trolla. *1* Že by to bylo míněno v podobném rázu jako u kolegy "konzolisty", který na konzolích ve skutečnosti vůbec nehraje (čili jakási forma recese), na to už jsou i největší místní odborníci krátcí. *3*
-
Na to je hlavně expert pan muslimofil Smutný, nejednou mě vyvedl z rovnováhy a od jisté recenze na hru Space Marine a vychvalování turků pod pseudodějepisným článkem o Assassins Creed od něj čtu jen novinky...
PS: Grygara beru, sic sází desítky jednu za druhou, ale alespoň to jakž takž dokáže okecat... *1* -
To je troll.diskusní? Pane obávám se, že Vaše vysoké IQ nesplňuje požadavky na to být trollem... *11*
-
Především recenze pana Grygara jsou "dojmy pana Grygara" i přes zmíněné číselné hodnocení, neb text NIKDY nekoresponduje se známkou... Věřím, že to číslo tam pan Poláček vždy napálí od boku těsně předtím, než dá recenzi odeslat na web! *1*
-
Recenze je a vždy byla o číslech, říhači... bez čísla je recenze nesmyslná... To už jsou pak jen dojmy...
PS: Ale vůbec bych se nedivil, kdyby games uplně zrušily číselné hodnocení a místo recenzí psaly dojmy, resp. oni už to téměř dělají... -
Server Games.cz je oprávněn se řídit komentovanou škálou v rozsahu 1 - 10, kterou mají na webu inzerovánu... Bohužel tato "recenze" mi neumožňuje si jakkoliv porovnat kvality tohoto DLC s ostatními produkty herního průmyslu, neb toto číselné hodnocení neobsahuje.
Jako zákazník chci mít před koupí jasnou představu o tom, co od hry kvalitativně očekávat a je tedy vcelku zřejmé, že subjektivní text nějakého pana Smejkala, který si přirozeně (z podstaty jedinečnosti uvažování a chápání každého jedince) vyložím po svém, mi k racionálnímu rozsudku příliš nedopomůže. *6*
Jako zákazník jsem tedy zklamán a jako čtenář, který si toto DLC zcela jistě nepořídí, taktéž, jelikož cítím, že tohle není recenze, ale pouze "osobní pohled pana Smejkala". -
Můžeš mi prosím tě vysvětlit, jak je možné si "po svém vysvětlit" recenzi, tedy v případě, že splňuje charakteristiky dobré recenze?? Tohle není mnohovrstevnatý Wittgensteinův Tractatus, tohle je kritický posudek, jehož smyslem je právě ono hodnocení.
Jestli je pro tebe recenze primárně jen o číslech, tak pak je jakákoliv kvalitativní stupnice recenzí v tvém případě jen házení perel sviním... -
lol, ja bych napsal to samy...ale presne naopak :).
-
Recenze bez číselného hodnocení nedává smysl... Chybí zde totiž jakýkoliv absolutní prvek, který by celou recenzi nejenže zastupoval, ale také ji učinil ucelenou a srozumitelnou pro každého. Psaný text si totiž každý vyloží po svém a tedy se ztrácí jeho skutečný význam. Chybí mi zde hodnocení i z toho důvodu, abych mohl DLC/hru porovnat s hrami jinými.
Bez číselného hodnocení je tato recenze jen nicneříkající honitba pana Smejkala. *6* -
Technokrat prostě *1*
-
Neumíš číst, že potřebuješ číselné hodnocení?
-
Expoon: A mám pocit, že v původním Van Burenu měla Legie několikanásobnou převahu, co se týče lidské síly, nad NCR... Jen to prostě omezily technické mantinely :-)
Mne spíše mrzí že se původně myšlený města pod nadvládou Legie nedostali do FNV. Prý vznikal dosti jiný pohled na Legii.
Edit:To mělo patřit dolu. *1* -
Nejlepší DLC pro New Vegas
-
doufam, ze to bude platit i o prave tocene 10 rade :)
-
Expoon: Hele mormoni se v F:NV vyskytují taky, NCR se taktéž snaží navázat na starou republiku atd. Není to tak, že svět shořel v plamenech a veškeré vědění je navždy ztraceno. Enkláva, Následovníci apokalypsy, Bratrstvo, Kanaánci apod. jsou sdružení, která si drží relativně velký objem vědění z doby před válkou. Možná se to ve hře řešilo, nepamatuji se, ale je dost dobře možné, že Cézar SPOILER (ostatně jako bývalý příslušník Následovníků) SPOILER, mohl do ruky nějakou dějepravu dostat.
Co se týče způsobu boje, tak Legie používá i střelné zbraně (taková ta jejich ultimátní patrola, co tě honí vždy, když Legii řádně naser*š, mi zavařila snad nejvíc. Oštěpy a chladné zbraně mají pravděpodobně hlavně proto, že se příslušníci Legie rekrutují z bývalých kmenů. Navíc ztěžovat si na vyrovnanost kontaktních a střelných stylů boje, ač je to v praxi nesmysl, je trochu nefér vůči NV, jelikož jde o systém, který zavedli už první dva díly - třeba dvojku je prostě možné dohrát za postavu, která všechny hezky zblízka rozkope na sračk... Ostatně, je to RPG proboha. -
Ouuu *9*
-
Kovbojové klidně, bratrstvo oceli, nebo nějakej distopickej spolek... Já bych byl pro, aby to zase tou atmosférou trochu víc přiblížili prvním dvěma dílům. Určitě to chce nějakej zajímavej námět, ale zase césarova legie ve FNV mi přišla i na poměry světa fallout vážně dost ulítlá.
Asi teď budu jak Vávra vs Skyrim ... FNV se mi líbil, ale některý věci mi přišli fakt pitomý - legionáři pár set let po tom, co atomovky přetrhly lidstvu nit a tady hrajou na římskou legii? S kopím a boxerem v ruce drtí NCR s arzenálem automatickejch pušek? WTF?! ... Chápu, že fallout svět má určitou nadsázku a černej humor, ale tohle sem nějak neskousnul a rád bych, kdyby pokračování bylo trochu racionalizovanější.