Přejít na výpis diskuzí
Fight Club #160 HD: S Danem Vávrou o Kingdom Come
21.12.2013 | Redakce Games.cz
357 příspěvků
-
Jo, neni to realisticke. Ale aspon to zvladnou dobre nasvitit a ladi jim to dohromady, netaha to oci a v konecnem dusledku to vypada prirozene a celkovy dojem z toho je lepsi. Pritom je to mene narocne na praci, tedy je to levnejsi. A jestlize se Warhorse profiluje jako spis nizkonakladove studio, kteri umi delat za ctvrtinovou cenu, tak mi to prijde jako hodne riskatni vec, ktera je muze snadno potopit. Porotoze jestli to nedokazi odladit (a ze to bude narocne, aby to opravdu vypadalo k svetu, tohleto zatim neni dobre), tak s tim pohrbi mozna i jinak dobrou hru. A myslim, ze o tu hru jim jde mnohem vic, nez o tu grafiku. Aspon nemam dojem, ze by delali technologicke demo a vic jim zalezelo na forme nez na obsahu.
-
Ja si myslim, ze to bude hra pro me. Hry nehraju kvuli grafice a vse ostani mi zatim sedi. Co se tyce grafiky, doufam, ze tohle je jen polotovar, syrovy model s radou neosetrenych chyb, ktere si grafici velmi dobre uvedomuji a cele to jeste dopiluji.
-
Ano, vyrazne vice. Protoze ta stavba docela dobre zapada do prostredi a je jeho soucasti, netrci tam jako pest na oko. Vadou na krase je ten strom v popredi, ten lehce nezapada a trci, ale opravdu jen lehce, takze to jde prehlednout a netaha to za oci, nekrici to, ja jsem samostatny objekt a nekdo me sem placnul. Ma to i lepsi svetlo. Obrazek od Warhorse je cely podivny. Celkove mi pripada, jako by nejaky amatersky fotograf prehal upravy fotky ve fotoshopu a prepisknul to s kontrastem i ostrosti. Jako pest na oko na me pusobi komina na strese (porovnej u skyrimu, jak ten vikyr do te strechy hezky zapada, je jeji soucasti). Take zadni cast strechy proti tomu lesu taha za oci. Vypada to, jako by tu strechu nekdo vystrihl z nejake fotky a nalepil ji na jinou fotku s lesem. Porovnej si u skyrimu, jak ta strecha zapada s lesem, netrci z obrazku ven, jako u Warhorse. Dalsi pest na oko je ta kad pred barakem, pravdepodobne to dela divne nasviceni zadni steny baraku oproti nascviceni kade. Ta druha zadni zapada mnohem lepe, ale dojem kazi ty necky pred ni. Dalsi pesti na oko jsou samotne postavy, nezapadaji do toho prostredi, neslplyvaji s nim, jako by je nekdo pozdeji domaloval. Dalsi pesti na oko je strecha pristavby nad hlavou prvni postavy, ta je cela nejaka divna. No a tak bych mohl pokracovat, ale myslim ze uz by mohlo byt jasne, co mi na tom obrazku od Warhorse vadi. Nechci hledat hnidy, me z toho opravdu boli oci.
Co jsem porovnaval:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31/1425397_679527875412800_1180456997_o.jpg
http://s.pro-gmedia.com/videogamer/media/images/xbox360/skyrim_hearthfire/screens/skyrim_hearthfire_6.jpg -
Fuj nebo jako Borderlands... *11*
-
Je, jenze ne tady. Jedna se o prvni Screen ze hry a uz se vynasi opet ( ortele a jak je to nehezke) kdyz o grafice to bude az v poslednim pripade. Tezke no, nekdo nepochopil nevadi tak zas jindy. Nekdo radsi detailni grafika ala Gothic a hratelnost poradna nez nejake barevne vyblite filtry a hratelnost na bodu mrazu.
Jedna vytka k obrazku, nejde sice uplne tak o grafiku ale tasky na strese jsou tak nejak v lajne a celkove ten dum (chata) je zpracovana tak nejak nee moc realisticky pokud jsme u toho.
Je to az moc takove nalajnovane, k enginu namitky nejsou kdyz tam nic nezari atp... prirozene nasviceni pekne celkove ok. -
Snaha o maximální realističnost nejde dohromady se stylizovanou grafikou. Představ si, že by Operace Flashpoint vypadala tak, jako ta hra na prvním obrázku *1*
-
Tohle je dokonalá ukázka umělé, nepěkné grafiky, na kterou je Bethesda nejlepší. Vždyť ten hrad vypadá, jakoby jej někdo po stavbě celý natřel šedou barvou. A nebo že by prostě dělníci stavěli jen z materiálu, který měl stejný odstín? *1* To samé ty skály, tam v tom kraji snad někdo chodí a natírá vše šedou základovkou. A na tom prvním obrázku máš barák, který vypadá, že by nikdy nemohl držet pohromadě, má střechu postavenou z šupin obrovské ryby a ta dřevostavba za ním je tak nechutně přesně poskládaná, že to působí spíš jako miniatura postavená ze špilek od zmrzliny a pak nějakým způsobem zvětšena
-
jednoducho sa na Deliverance vykašli, nie je to hra pre teba. Mňa z toho screenu oči nebolia, naopak, užívam si veškeré detaily ktoré do hry vložili a mám chuť sa do toho prostredia virtuálne dostať. Mimochodom to "realistické prostredie a dobova architektura" je súčasť grafiky, preto nerozumiem čo si predstavuješ pod tým, že sa bavíš "čisto o grafike".
-
Je to hodně na vkusu ... já osobně zase radši realistickou grafiku. Stylizovanou ze srdce nesnáším. Skyrim měl parádní grafiku, když se odhnědil. Ale třeba nejlepší grafiku v poslední době jsem viděl na videjích ze Sui Generis ...
Ale jinak to so říkáš je obrovský problém realistické grafiky, ona potřebuje hodně kvalitní textury a hodně polygonů aby byla vůbec dívatelná ... pokud to nemáš tak musíš použít textury, které to zakryjou. Ale na tom videu z jedné přednášky mají krásnou grafiku. -
Zrovna ten první screen... ta chata. To ti opravdu přijde lepší, než ten screen z Kindom Come? Zkus to prosím nějak popsat, protože já netuusím proč.
-
stačí za googlit ;)
-
Máš úplně pravdu, že se v realistické grafice mnohem snáž něco nezdá, ale mě osobně ty přestylizovaný věci už dost lezou na nervy. Je hezký, že to tolik nestárne ale já si spíš koupím titul s realistickou grafikou (jakkoliv je to v té době možné).
U takovýho WoWka jsem měl pocit, že to musel produkovat Warner Bros... už jen Bugs Bunny mi tam chyběl. V takový grafice těžko bereš něco vážně (myšleno příběh) - což je většinou ještě totálně do... ...vršený množství efektů různejch abilit a levitujícíma číslíčkama...
Opravdu jsem hodně vděčnej za tu grafiku, kterou ve Warhorse do Kindom Come vytvářej. -
Jasny Lens flare blur, bloom a hdr vse co se neleskne je automaticky skoro hnusne a vyblite ze. *15*
-
Nic proti stredoveke atmosfere a realistickemu prostredi ci dobove architekture, tohle vsechno vitam. Ja se bavim ciste o grafice, kde mene nekdy znamena vice. Z pohledu na https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31/1425397_679527875412800_1180456997_o.jpg me boli oci a atmosferu to naopak rusi. A naopak, skutecne hezky malovanych her, natoz RPG, je malo, vetsina je spis ve snaze o realisticke zobrazeni osklive neprirozena. Bylo velmi obtizne najit neco, co netaha oci a alespon trochu se blizi me predstave. Souhlasim, ze pouze proti prvnimu obrazku nemam zadne vyhrady a jako jediny vypada velmi prirozene. Trochu zkresluje to, ze je kycovite barevny. O to mi nejde. Jde mi o dobre zvladnutou praci s kontrastem stinu a s kontrastem premetu proti zemi nebo vybornou praci se svetlem. Oproti tomu je ten obrazek od Warhorse neurvaly a humpolacky.
-
Co se tyce skyrimu, tak ten rad nemam, ale tohle se mi docela libi v tom smyslu, ze to netaha oci a je to uveritelny, nevypada to tak desive umele:
http://s.pro-gmedia.com/videogamer/media/images/xbox360/skyrim_hearthfire/screens/skyrim_hearthfire_6.jpg
http://media.gamingexcellence.com/screenshots/the-elder-scrolls-5-skyrim-dawnguard/26318.jpg -
to že dávaš prednosť štylizovanej grafike nemení nič na tom, že idú správnou cestou a robia hru pre ľudí ktorí chcú od hry aj čosi viac, chcú zažiť stredovekú atmosféru s realistickým prostredím v dobovej architektúre, chcú vidieť čo najreálnejší svet tej doby a zažiť v ňom nejakú reálnu story. Nebude to masovka ale nájde si silnú komunitu náročnejších hráčov tak ako hra z úplne inej kategórie star citizen.
Screeny ktoré si poslal - niektoré sú v podstate odpudivé, jediný vyslovene pekný je ten prvý vďaka krásnej štylizácii. Podobných hier je ale dosť, hier ako Deliverance je 0. -
Snad teda tam ten Lens-flare oblibeny nebude no. Kazdopadne se da povetsinou vypnout.
-
Rofl, hlavně že to, co jsi poslal ty není "umělý", co? Ach jo...
-
takove grafice co ukazujes, jeden muj znamy říká plastova az papirova..me se třeba taky libi, ale myslim ze styl grafiky od warhorse oslovi velke publikum.
-
súhlas, každý nový screen ma utvrdzuje že vizuál myslia smrtelne vážne a skutočne pri tvorbe modelov a textúr myslia. A dúfam, že si nebudú "pomáhať" tým čo sa v "next gen" hrách rozmáha ako mor http://www.rockpapershotgun.com/images/13/oct/w3/WL57.jpg