Přejít na výpis diskuzí
Filosofování o Mass Effect aneb motivy, které nejsou vidět
17.4.2012 | Aleš Smutný
512 příspěvků
-
příspěvěk absolutně o ničem, autor evidentně nepochopil, že toto není skutečný konec, ale pouze shepardův vnitřní boj...napsat o tom elaborát jako tohle je snad na pulitzera! Bioware nám připravý opravdový konec, kdo píše tyhle blbosti a rozebírá proč je to tak správně, tak bohůžel neuspěl a umírá. Ale tak povíme si v létě :) doufám, že tu nebude další elaborát o tom jak to bioware udělal na nátlak fanoušků :D bože vždyt ten kluk je jasný vodítko ! Jak mi vysvětlíte ty Shepardovi divné sny ?? šmarjáááááá :D
-
-
Shepardův vnitřní boj.......
Vždyť to není ničím podložené. Navíc ten kluk podle mě symbolizuje pouze lidskost a samotnou bezmocnost Sheparda. Shepard je stále jenom člověk. Vždyť on ani přesně neví, co za Reapery stojí a co je řídí. Navíc ani on nedokáže zachránit každého, což dokumentuje úplný úvod hry. Konec hry se může vykládat mnoha způsoby. Nezapomínejme ale, že jde o boj proti něčemu "nadřazenému". Celá trilogie nám předkládá Sheparda jako hrdinu, nezničitelného člověka, který všechno zvládne.
Mně osobně konec ME3 vlepil obří facku a vrátil mě myšlenkama zpět na zem.
Oni jsou něco víc, a jak autor Aleš Smutný píše, je pro Sheparda a vůbec pro celé bytí obrovské privilegium dosáhnout takového povýšení jako se mu dostalo.
Vždyť ta zmiňovaná "autorita" mu nabídla být roven s těmi vyššími a to samo je vítězství.
Konec je proto podle mě........ dostačující. :)
-
-
“In Mass Effect 3, you know you need to take back Earth, but the path to victory is less clear at the outset. You won’t just find some long-lost Reaper “off” button…If you get rid of the Reapers and win that, wouldn’t it be amazing to just live on the Citadel or just take a ship to Omega? That makes sense.”-C. Hudson
Jsem asi hral jinou hru nebo co :-D -
Řeknu to slovy Brenta Knowlese, lead designera skvělých Dragon Age: Origins.
"End on a positive note. This is really important for video games...life in general is full of shi**y stuff happening all the time. When I invest a hundred hours into a game I need to walk away feeling like a hero."
Tohle vytisknout tučným písmem a vyvěsit to nad postel Caseymu Hudsonovi, Macu Waltersovi a dalším, kteří zapomněli, že tu hru dělají pro nás, a ne pro ukojení vlastního ega. -
-
Nesouhlasím. Je to názor, ale není to fakt. Opravdu nesnáším škatulkování a tohle mi škatulkováním hodně zavání. Nikdo nevydal žádnou bibli, která by obsahovala nezpochybnitelné koncepty typu: jak udělat výbornou hru. Můžu hodnotit kvalitu provedení, ale nikdy nemůžu zavrhnout samotný koncept. To je devíza krátkozrakých a ustrnulých lidí. A to neplatí jenom u her. Pro mě za mě ať hra končí klidně smrtí hlavního hrdiny a triumfálním vítězstvím záporáka, když to bude provedeno dobře a bude to dávat smysl v rámci celku, případně to umocní zážitek. Kdo dal komu právo tohle smést ze stolu a označit to za špatné už jen proto, že to vůbec je?!
-
Ano! Naprosto přesné.
-
Perfektní! Jen hádám, že tenhle pán už v BioWare asi nepracuje, že? *1*
-
-
Ne, utekl ještě před zahájením prací na Dragon Age 2.
-
Odešel po vydání DA:O, bohužel :-(
-
-
Je to poznat... Škoda *13*
-
-
-
-
ok takze : miliardy bytosti umrou, nejaci partaci ti umrou, cele svety a kolonie sou totalne zdevastovane a Shep nema pravo na konci prezit? Proberte se...Z toho udelat happy end nejde ani kdyby nakonci behal po plazi s 10ti modryma deckama. To ze pri kazde volbe umre je totalni znehodnoceni toho pribehu ( nepocitam to nadechtuti v troskach, jakoze prezil, protoze to k nicemu nevede... )
A to ze poslednich 30 minut hry precpano nesmyslama o tom se bavit nemusime. Jen ty 3 konce, wtf?
Ovladnuti - demence, za to snad nikdo nebojoval 3 dily, naprosto nepochopitelna volba.
Synteza - to je jasny tam si muzete podat ruku s Dr.Mengelem.
Zniceni - jediny konec davajici hre smysl za ktery jse bojovali.
Pak nasledky voleb, zase naprosto odflaknuty a nesmyslny konec.
Dalsich 150 der se mi vypisovat nechce... -
Napsaný je to hezky, ale celou dobu je cítit postoj člověka komu se konec prostě líbil (duvody nedulezite) a analyzuje proč se ostatní mílí a ne proč mají takový názor jaký mají.
-
-
a taky za kazdou ceu obhajuje(cpe) svuj vlastni nazor nikoli objektivní kritiku názorů jiných
-
-
Tak autor sam na zacatku pise,ze clanek je posataven jako subjektivni pohled na problematiku a ne nejaka snaha o objektivni rozebrani pro a proti.
Takze tohle bych jako negativum nebral,i kdyz jinak souhlasim,ze z clanku je autoruv postoj ke hre evidentni.
-
-
-
Nevim, nevim... S tímhle přístupem bych klidně obhájil i největší skvosty Uwe Bolla... Co mě nejvíc štve je jak sem si ještě pár minut před koncem plánoval rozehrát sérii od jedničky a jinak. Díky konci sem na to ale hodně rychle zapomněl. Kdyby Reapři chtěli prostě všechny jen vyhubit to bych bral ale to že se jedna rasa syntetiků každejch 50.000 let vrací aby vyhubila jiný syntetiky, když vlastně ani nemaj jedinej důkaz že by vyspělý syntetici měli vyhladit veškerej život, je k smíchu. Stejně se spíš lidi a ostatní rasy vyhladěj sami, to by taky mohli přijít a prostě zničit veškerou technologii (i když ono se dá vyhladit navzájem i klackam...) A kde se teda tak vyspělí Reapeří vzali? To se jejich tvůrci za tu dobu nevyhladili? Navíc to že je Starchild najednou zničehonic na Citadele je deus ex machina jak vyšitá. Znám teda i lepší serie než tuhle "originální" vykrádačku Anachronoxe *1*
-
S uvodem nemohu soiuhlasit.... ten konec byl s prominutim sra*ka. Nejde o to, jak to predkladas ty, ze to nebyl happyend, to je v poradku, ale byl neskutecne mizerne udelany. Remeslna prace tak nadprumerna v cele serii tady naprosto zklamala...
-
-
presne tak.. ty udajne tri konce bylo jedno identicke video, lisici se barvou paprsku.. nuda.. a hlavne ani jedno finalni rozhodnuti nikdo nijak, byt jen jednou vetou, nevysvetlil. Proc sem se snazil celou hru nekam svuj finish nasmerovat, kdyz to pak cele v jednom... nelogickem dlouhem, utahanem a bez moznosti ovlivneni... konci vsechno smetli. Jak pise Subo.. na tuhle AAAckovou trilogii, ktera mela hlavne obsah to bylo VELMI Velmi ubohe...
-
-
Koniec ME3 ma neprinútil premýšlať, ale domýšlať si. A Starchilda by som narazil prdelou na Reaperov chvost po výkone ktorý predviedol(spolu s predstavenstvom EA a kompetentnými). Tento koniec je za 150+ € ktoré som do trilógie vrazil, a ten čas čo som pri tom strávil otrasná facka.
-
no spíš mám dojem, že se tu někdo snaží dělat Planescape Torment z mísy bramborového salátu.
-
To vaše rádoby filozofické vysvětlení konce je sice pěkné, ale:
1. Je to hra pod taktovkou EA, ti dělají hry proto aby je kupovali méně nároční hráči, tudíž je divné myslet si že by vymysleli nějaký ultrafilozofický konec který by všem zamotal hlavy. To jim spíš došel čas, tak to všecko splácli dohromady čekaje co se vyvine.
2. Když se podíváte na svět ME, uvidíte že to je poměrně povrchní svět ve kterém jde jen o tradiční boj dobra (organiků) a zla (reaperů), takže se tam takový konec ani nehodil. -