Přejít na výpis diskuzí
Gabe Newell o PC, obchodech, hráčích a budoucnosti
8.2.2013 | Adam Homola
219 příspěvků
-
Presne tak, prihlas se do bety. Mne se historie v chatu zobrazuje v pohode *2*
-
Taky jako "haha" jsem jeste se steamem nikdy problemy nemel, a nikdy jsem ho nemusel reinstalovat. Chyba bude spis mezi zidli a klavesnici.
-
je pravda ze dneska je ten steam celkem potreba :) mne osobne to teda nevadi, akorat je dilema, jestli chce clovek vlastnit tu fyzickou kopii, protoze je v tom takova ta nostalgie, problem je ze dneska uz pridana hodnota fyzicky kopie neni moc velka - hry vychazeji nedodelany a clovek si pak stejne musi kupovat DLC online, manualy uz taky moc obsahly nejsou a nic jinyho v tom baleni prakticky neni (pokud se nejedna o sberatelskou edici), ke vsemu i ty fyzicky hry se dneska casto registruji na steamu, takze pak skoro nema smysl mit medium kdyz to bez steamu nenainstalujes :D hold pokrok no
po pc v obyvaku asi moc hracu netouzi ale dokud bude moznost volby co se tyce hw, ovladani, vyberu her atd. tak je to celkem jedno, ale proc hrat fps na gamepadu kdyz ma clovek mys a klavesnici, ten gamepad se hodi na par typu her ktery jsou prave mnohem vic zastoupeny na konzolich, takze neni moc duvod tohle provadet -
Kdes prisel k bludu, ze jsem psal o nutnosti online pro hrani?
Pletes jabka a brambory do hromady. PC jako hardware neni stejne, na rozdil od konzole, ktera ma po mnoho let jednotny hardware. Na jednotny hardware se vyviji snadneji.
Pokud mluvis o iOS a Androidu, to jsou operacni systemy, na PC jim odpovida Windows a Linux. Samotna windows jsou roztristena a je problem pro ne programovat, o linuxu ani nemluvim, to je uplne peklo. V tomhke smeru maji konzole obrovskou vyhodu, jsou to desitky milionu stroju s jednotnym hw a sw vybavenim. A souhlasim, roztristenost hw i sw je i problem uzivatele, protoze vyvojari nensou schopni vsechno osetrit, ale je to problem i pro vyvojare. -
Nema, aplikace ktera si nepamatuje stav a neumoznuje se vratit bez problemu o obrazovku zpatky je koncepcne a uzivatelsky zastarala, rekl bych tak o 20 let.
-
To je skoro jak stockholmsky syndrom. Valve "pomaha" pc platforme a prospiva hracum tim, ze ji dostava pod svou kontrolu a hraci jsou na nem zavisli. Pritom by mohl pomahat i bez techto negativnich vlivu, kdyby chtel. Ale dej lidu slevy a budou ti zobat z ruky. Sjednot je nalezenim spolecneho nepritele (konzole) a stanes se jejich panem. Ale kdyz lude voli ochotne populisty, tak proc ne, i ty komunisty jsme si dobrovolne a demokraticky zvolili, aby nam ukazali, zac je toho loket. Lidi jsou proste nepoucitelne hloupi a rychle zapominaji, ktere hodnoty jsou opravdu dulezite.
-
Když hra za to stojí, tak se dá sehnat i levně :)
Vem si například novej SC2:HotS - Sehnal sem v předprodeji za 800,- což je cena dobré knihy, nebo filmu. A to kniha i film vydrží daleko menší dobu.
Pokud vezmu poměr zábava/čas, tak je to hodně dobrá cena. Dejme tomu, že každý rok vyjde datáč za těch 800 a hraješ 2 hodiny týdně (To je pokud hraješ OPRAVDU málo, nebo delší dobu v malých intervalech). To máš 52*2=104 hodin. 800/104 je něco málo pod 8 Kč/hodinu. To ti připadá jako moc za hru?
Musíš si v hrách vybírat to, co ti vydrží dlouho a pak je jakákoliv cena mizivá. Za BF3 jsem dal dohromady 1500,- ale nelituju toho, protože to hraju doteď. Naopak mě třeba štve Unreal Deal Pack za 300,- protože jsem z něj hrál jen UT99 a UT3 s kámošema co máj nelegální kopii. -
Jinymi slovy, pc hraci se stali na steamu zavisli a to je, i kdyz to casto nechapou, vzdy spatne, je to ztrata svobody.
-
Predator: Tak si prostě přiznej, že si pirát, hru sis nekoupil víc jak 10 let a nejseš si schopnej ušetřit blbou tisícovku za půl roku. Já to taky zvládám a to je mi 14 let (ne rodiče mi to neplatí a za kapesné to taky není *1* )
-
Oproti ostatním systémům má steam super ovládání. Najdeš tam přesně to co chceš a kde to chceš. Jedinou výhrady mám, že by mohli na inventář udělat velkou ikonku nahoře.
-
Presne tak, EA je velky vydavatel, vydava rocne desitky her, vyplati se mu provozovat vlastni distribuci a nedelit se s nejakym distributorem (valve si rika o 30 % stejne jako retailovi distributori), zvlaste kdyz se valve snazi dostst vse pod vlastni kontrolu a diktuje si ruzne omezujici podminky, ktere musi hry splnovat. Ale to je odvracena strana steamu, kterou mnozi nechteji videt.
-
Nemám nic proti ovladači na PC... Na některé hry je dokonce lepší jak klávesnice.
Na steamu nemusíš být online abys hrál... Nevím, kde si k tomuto bludu přišel.
Vyvíjet SW pro PC je daleko jednodušší, protože všechny PC jsou stejné, kdežto když chceš aplikaci pro iOS a Android, tak musíš udělat prakticky 2 aplikace. Dokonce musíš dělat i různé rozlišení na různé mobily. PS3 a X360 to samé. Na PC to prostě uděláš, a jestli to funguje je problém uživatele (musí mít drivery, kompatibilní HW atd...) -
ano steam svým způsobem redefinoval a hlavně skoro zachránil hraní na PC
-
jo a ted si predstav jak musi sednout vlasy v EA a v Activisionu :)
EDIT: eh, ted mi doslo, ze je to komicka predstava v pripade EA :P. -
Driv jsem pc ani nevypinal, ale co mam konzoli a tablet, tak pc doma casto nezapnu cely tyden, zadne, natoz to herni. To na centralu moc nevypada, ze ne? Jedine co mi doma celodenne bezi je dnes NAS.
-
LOL, zrovna ovladani steamu patri do minuleho stoleti, protoze takovouhle bezstavovou aplikaci aby clovek pohledal.
Nejvetsi vyhodou steamu je obri pocet zakazniku, jejichz hry jsou na veky svazane se steamem, takze se ho nebudou chtit vzdat, at se deje co se deje, kdyz se srouby budou utahovat pomalu. -
zdá sa že niekto tu naozaj niečo žere, a my to určite nie sme :P
-
Podle mě ani to ne:)IQ by tomu odpovídalo.
-
Vystipat konzole z obyvaku a nahradit je pcznamena z pc vystipat klavesnici s mysi, mainstream v obyvaku nikdy nebude hrat s ovladaci, ktere pro ergonomicke ovladani potrebuji pracovni stul.
Druha vec je, ze steam z pc svobodne platformy udelal uzavrenou platformu pod kontinualni kontrolou steamu, kde se hrac neobejde bez internetu.
Treti vec je vyhéda jednotneho hardware, neni pravda, ze vyvijet na hardwarove roztristene platforme je jednodussi nez na jednotne. Staci se zeptat vyvojaru pro iOS a Android. -
jak chcete konkurovat Steamu se slevami "až 12%". Nemožné.