Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na F4 jsem se vazne tesil, ale po odehrani par hodin jsem to vypnul, a uplne na to zapomnel. A to muj dojem z hrani asi vystihuje nejlip - hra ktera me nemotivuje k pokracovani. Jako sanci tomu jeste dam, ale asi pockam na par modu, protoze ted je to takova nemastna neslana sragora pro masy - ale zaroven vlastne pro nikoho.
    Uz cely ten marketingovy cirkus me tak nejak upozornil na fakt, ze tady neco nehraje. Kdyz jsem videl po Praze billboardy, tak jsem zacal tusit, ze investor bude chtit maximalizovat zisk = ta hra se bude muset prodat co nejsirsi cilove skupine. A to hry zabiji jako nic jineho.
  • Chidlink
    Nechápu jak někdo může napsat, že mody tu hru dodělají a pak ta hra bude dobrá a tím omlouvat jak hru, tak vydavatele. To už si rovnou komunita může vytvořit vlastní hru a vynechat tak vývojáře úplně z výrobního procesu *1*
    Já jsem platící hráč a to že bude za dva roky hra dodělaná mě absolutně nezajímá, chci na svém pc funkční a kvalitní produkt za který jsem zaplatil svými penězi.
    Dost kritizuji současná RPG jako DA: I, ME 3, nebo Zaklínače 3, ovšem oproti Falloutu 4 jsou tohle krásná a odladěná RPG. Fallout 4 je největší zklamání roku 2015 a taky to nejhorší co jsem v RPG žánru doposud viděl. *11*
    • Vytvorit takovou hru neni jednoduche, na to komunita jednoduse nema, jo to slozity narocny proces, ktery musi byt rizeny. Ale jedna vec je hru vytvorit a druha vec je ji odladit a prizpusobit individualnim potrebam. To je diky komplexnosti a variabilite falloutu naopak narocne az nemozne pro vydavatele a vhodne pro komunitu, zvlaste kdyz k tomu dostane nastroje. K hram od bethesdy tato symbioza patri.
      • no to je právě ten průšvih, Bethesa měla jen jeden jediný úkol, vytvořit zábavné, dobře fungující jádro hry, na které se všechny ty mody přidají, ale když je základ nudná hra, nudné questy, nudný příběh a nudný systém vývoje postavy, ani 1000 modů to nevylepší, souboje jsou docela zábavný, to musim uznat, ale kvůli nim Fallout nehraju
    • vsak jo :) CSko nebo DOTA jsou jasne priklady, ze to obcas funguje :)
    • Přesně tak. od Bethesdy je to neuvěřitelné. Pominu-li, že F4 vůbec nedodržuje RPG systém, který s dílčími změnami odráží systém původního F1 a který se zachoval 10 let, tak jenom technický stav hry, který je naprosto zmršený je na reklamaci. Ať si ten odfláknutý nedodělek Bethesda strčí do rekta.
  • Žádné opotřebování zbraní ? Level up a mohu si tam namačkat jen jeden perk a rozdělení na chladné zbraně, ener. zbraně atd. je zcela pryc ? Dialogy nudné, questy o ničem(prozatím). Libí se mi grafika, zbroj rozdelená na kazdou část těla, stavění své vlastní osady, energozbroj, bohužel, zrovna tyto veci jsou ty vedlejší. Psa nechci, akorád se mi tam motá. Zatím mi přijde, že je tam strašně málo NPC se kterými se dá něco kloudného prodiskutovat. Kam se to hrabe na new vegas... *13*
    • Konečně člověk, co jen naprská na všechno a má i rozumné argumenty. Že hra nebude jako od Obsidiánů jsem tušil hned a je to škoda, protože NW patří k nejlepším postapo zážitkům, co jsem hrál. A přesně ty věci, co uvádíš mi vadí taky. Hru ale do pekel neposílám a doufám, že k DLC a ještě lépe k pokračování si kluci z Bethesdy přizvou i někoho z RPG mistrů, což Obsidiáni rozhodně jsou. Souboje jsou konečně trošku příjemné (mají pohodový flow), s čímž si od id softu taky nechali poradit. No nic, jdu pařit dál a uvidím jaký bude můj názor po dohrání.
      • New Vegas nie je post apo zazitok. New Vegas je uplne nudny budovatelsky zazitok.
        • Tak takle ano, kdyz to vezmes...
        • Si covece pletes s jinou hrou,on psal Fallout New Vegas, dej ctrl C a pak V do google a pocti si recenze pac si ji nehral...
          • Cital som recenziu na games a ani jej autor to nedohral *1*
            Ta hra je nudna a povinne kolecko az po vegas na nazbieranie xp je najnudnejsia vec v historii hier
            • Nezvěstná manželka byla jedním z nej questů, co jsem kdy mimo fantasy měl tu čest hrát. Odletivší ghoulové byli zábavnou třešničkou. Užil jsem sï i trojku, protože když vyšla byl jsem na svět Falloutu strašně "nadržený" a atmosféru mi to dalo. Ale New Vegas přišlo s uvěřitelností a tím si mě podmanilo o to víc.
            • Porovnavanie by bolo na dlhsiu debatu. Karty su rozdane v tom zmysle ze svet sa obnovuje. Vacsina nebojuje o zakladne veci. Kazda frakcia ma agendu vyrazny vplyv a infrastrukturu. Hlavny quest vyriesi len smerovanie vyvoja.
            • Tak ok, ja jen tak...hele jak karty rozdane ? ja dohral trojku i NV a uvod je prakticky stejny, a nudnejsi byla spis trojka...Takze trojka se ti libila ?

Me teda NV sedlo...atmosfera, ukoly (treba loveni tech tri kriminallniku, ghlove co chteji odletet, nezvesta manzelka, anebo gangy ve Vegas) pohyb v prostoru - nezasekl jsem se na 20h v megatune jak ve trojce, prostredi oka, nevada sedla...
            • heh mlady Slovak je vo vekovej kategorii Dobrovskeho/Friedricha
            • New vegas uz nie je typicke post-apo ako trojka. Karty su tam rozdane. Najnudnejsia hra v historii to nie je. Ale hrat opakovane prvu cast po Vegas je fakt otras.
            • Ale chapu ale neodpustim si to : mlady slovak/student si odskoci z COD coop do sandboxu post apo a je pak znuden...
            • Ja recenze nepotrebuji, diky. Ja to dohral. Kazdy ma jiny vkus, me to bavilo, velmi, tebe ne. Stim problem nemam, jen ze pises : budovatelska a nie post apo - to me vadilo. Nej nudna hra v historii :) no nevim...kdyz myslis ja bych mel jine adpepty. Obecne ma ale NV dobre recenze a je casto povazovan za nej dil serie.
            • Diky. Nepotrebujem hodnotenia inych k tomu co som hral. Hra je nezaujimava frakcie nudne. Hral som to len preto ze je to open world na modovatelnom gamebryu.
            • http://www.metacritic.com/game/pc/fallout-new-vegas
              Odkazy i na jiné recenze tam máš... New Vegas se krom pár zásadních bugů (hlavně v questech) VELICE povedlo. Tolik možností jak plnit zadané úkoly, ke komu se přidat, jaký konec hry nakonec zvolit jentak někde není. A hlavně to dávalo všechno smysl, proč lidé (NPC) dělají, co dělají.
      • Takze ty si pochvalujes hru, kterou si (s DLCckama) koupis za mozna $200 (a nebo i podstatne vic) ... a stejne ji nakonec budou muset dodelat moderi do aslepon jakoz takoz pouzitelny podoby?
        • Cenu si malino prestrelil, kazdopadne k tve otazce: Samozrejme, protoze ta hra nikdy neumre diky tomu a stale do ni budou nove veci. Neni nic lepsiho nez si prochazet nexus, nachazet nove mody a zkouset si je, a pak si udelat konecne svoji ultimatni verzi za nekolik let. Tim se ta hra nebude stavat pouzitelnou, ale jaksi "zmenenou". Pouzitelna je normalne od zacatku. Nevim kde vsichni berou naprostou hovadinu ze to je nepouzitelny. Az to nebudes moct spustit, tak to bude nepouzitelny. Vy lidi, vy jste takovy paka az to neni ani mozny. Jedna tupa hlava vedle druhy.
        • F3 i NW jsem dohrál bez modů a ačkoliv to nevypadalo jako dílo od Rembrandta, byl jsem spokojen. To že do hry později přidali i modofikace rozšiřující hratelnost neznamená, že to bez nich nešlo hrát...
        • Přesně. Pán bude zřejmě masochista, že mu nevadí. *1* Pod nickem wtf se zřejmě skrývá Pert Nečas.
          • Nad nickem v trollí diskuzi nepřemýšlím, ty ano? No nevím nevím...
            http://www.spanishdict.com/translate/hacendado
    • rozdeleni podle druhu zbrani tam je....mas rozdeleni pusky, pistole, melee a navic jeste u strelnych na automaticke a ,,poloautomaticke,,. Prima specializace na energeticke zbrane tam sice neni, ale vzhledem k tomu, ze bez specielniho perku budes omezeny v jejich upgradech, tak tam vlastne je taky

navic prave diky upgradu brneni a zbrani je ten system mnohem vic detailnejsi nez kdykoli predtim
    • Klídek, zdejší milci Bethesdy Ti brzy vysvětlí, že tak je to naprosto v pořádku a chyba je u Tebe. *1* A že máš být vůbec rád, že jsi mohl svými penězi přispět na tuhle hru tisíciletí a že si za ty prachy dostal odpovídající zboží. Co bys chtěl za tisíc v předobjednávce a 60 EURO na Steamu?
      • Asi to bude tím, že si Valve účtuje přes třicet procent, nemyslíš?
    • Souhlas.
  • Já byl vůči novýmu falloutu skeptickej ale stejně jsem si ho koupil. né, že bych toho přímo litoval, ale hrozně mě zklamala interakce s npcčkama.
    ty 4 možnosti odpovědí tam jsou zpravidla uplně zbytečně a navíc tam neni snad jediný npc, ze kterýho by vypadlo víc než pár vět na jedno téma.
    a charisma je tradičně uplně k ničemu.. ještě sem nedostal možnost svou schopnost přesvědčování použít k něčemu jinýmu, než dyndat z lidí prachy za to že jim pomůžu.
    mám level 16, hodin nevim kolik nahráno ale už to hraju spíš jen protože doufám, že začnou bejt zajímavý questy.
    • Odpovedi nejsou 4. Obcas se to strida, ale vetsinou jsou dve odpovedi, jedno konstatovani a jedna otazka.
    • nightborne
      Je tam chvíle, kdy přesvědčováním zachráníš život vcelku důležitý postavě, ale to je fakt jedna jediná, na kterou jsem narazil, a hlavně to tradičně trpí stejnou povrchností jako celá hra - buď přesvědčíš, happy end, nepřesvědčíš - smrt. Nic mezi, žádný jiný řešení, černobílý a mělký jak zbytek hry. To mi na tom vadilo asi nejvíc, abych pravdu řek.
      • A to má být lepší než Zaklínač, jak tady někdo uvádí? ale kde že...
  • Tak to vypadá, že nejprve se dělaly vedlejší questovní linie a hlavní až na konec. Takhle slabou zápletku jsem už dlouho neviděl. Jak to dopadne, to člověk tuší po pár hodinách. Bohužel nepřijde žádné překvapení a tušení se potvrdí. Kdyby to nebylo uměle natahované, nutnosti dlouho jít, tak je to na pár hodin. Autoři jsou si toho vědomí a tak tam dali hodně silná NPC, aby jim to hráči za pár hodin neproběhli. Vyhněte se hlavní linii a udělejte všechny okolo. Nejlepší je courání po krajině a náhodné objevování. Questy jsou klasicé, zabij/zabij přines. Stavění je zatím slabé, asi budou DLC. Když někdo umí celkem zajímavé zbranové mody nebo úpravy power armorů, tak by měl umět něco lepšího, než plechové boudy.
    • Hodně se mi líbí Gaus gun. Někdo se asi nudil a tak si s ním vyhrál *3*
  • Chim
    To ale muselo dát práce...
  • No ja jsem se misto FO2 pres vikend pustil na radu kolegy nize do Dwarf fortress a mam asi tak na 2 roky hry nakoupeny. *14*

Deti necham hrat ty novy sragory co vychazej za 60 euro (s 2 moznostma co kde udelat, ktery jsou nakonec obe dve uplne bez vlivu na vysledek) a ja si budu hrat starou skolu *5*
  • MARTASLJ19
    Radek je šaman, jeho mám rád, mohol by bývať v gamesplayoch!!!!
  • Uplne se smeju jak lidi breci a hatujou :D Bethesda si na nic nehrala na E3. Ukazala hru a ta hra presne vypada na chlup stejne. Jo zlobil bych se kdyby naslibovali hory doly, ale slibili to co ukazali a splnili vse co slibili. Lidi stejne budou hejtovat veci, ktere uz byly daaaaaavno receny na prvni prezentaci Falloutu 4. Chytrolini, tak to dopr*ele nehrejte, nikdo vas nenuti a nechte to tem, ktere to bavi. A jeste COOL typci co projeli F1 a F2 a vse ostatni je odpad, i kdyby to vypadalo sebelip (osobne jsem F2 dojel 5x ruznymi zpusoby, ale i F4 me zabavi). Komenty typu - "hral jsem to 2 hodiny a je to strasna sracka". Nebo "videl jsem screenshoty a je to odpad 0/10" (viz metacritic a hodnoceni 0/10) neberu snad ani vazne :D Hate na bethesdu je v mnoha ohledech opravneny, ale prijde mi, ze straaaasne prehnany.
    • důvod, proč Bethesdě prochází, že může vydávat zmetky a nedodělky, jsou lidé jako ty. A ano, nebudu to hrát, nechám to těm, které to baví. Můj problém není s Falloutem 4, který jsem nehrál, ale obecně s Bethesdou - vždycky hrozný hype, hra baví na začátku, po 30-ti hodinách ten svět začne nudit. Navíc Fallout nikdy nebyl můj šálek čaje, a ať mě fandové ukamenují, ale ani F1 a F2. Mnohem raději jsem měl baldury.
    • Chidlink
      Chytrolini co na to nadávají podle tebe nemůžou vyjádřit svůj názor a pokud se jim hra nelíbí, tak musí tiše sedět, hru nehrát a plakat nad svými vyhozenými penězi. *1*
      • Bethesda = stejny typ her, stejny herni engine, stejne da se rict vsechno uz od dob morrowindu a to je pomerne dlouha doba. Ten kdo ma rad jejich styl, tak se zabavi (ano mozna jsem tedy simpanz po lobotomii, vas nazor) To, ze si clovek od nich neco koupi a pak je "zhnuseny" mi prijde dost divne, jakoby predchozi tituly vubec neznal. Chapu, ze muzou byt novi hraci atd. atd., ale sakra, tak si aspon zkusim predchozi hry, prectu nazory, nez hru vubec koupim. Prijde mi to fakt vtipne v dnesni dobe. Vsichni vedeli jak to dopadne. "Vanilla" verze hry, pouze jako nastroj na dodelani kompletnosti a komplexnosti hry pro individualni potreby budoucima modama
        • Chidlink
          Takže Bethesda podle tebe nevydala RPG hru, ale komunitní editor na vytvoření RPG ?
          • Tak jsem to nemyslel, ale spis tim myslim 100 ludi 100 chuti.
    • počkej, oni na konferenci Bethesdy řekli, že vydaj špatně optimalizovaný bugfest s příšernym ovládánim ořezaný a zjednodušený tak že by to mohl hrát i šimpanz po lobotomii? link pls, to si musim poslechnout *1*
      • ne, takova ta hra neni. To z ni udelaly v tvych ocich tve nesplnene mokre sny. Pokud k te hre prijdu bez trapnych ocekavani zalozenych na necem ani neexistujicim, tak neni problem a hraju.
      • Dokonce i německý ovčák po transplantaci hlavy :)
      • No je trošku přehnaný. Já osobně žádny buggy, kromě těch na zdi ... nepotkal. Každopádně hodně lidí bylo natěšeno po posledním Falloutu od Obsidiánů, kdy čekali něco podobného ...třeba rozdělování zkušenostních bodů ...... A herně to zabili tím powerarmorem ..... Namísto abych řešil rozhodnutí v nějakém questu, tak řeším zda hrát powerarmorem, nebo bez něj. To že s pa unesu víc věcí mi určitě nepomáhá v rozhodnutí :/
        • To je naopak dobre, ze neresis nejaka umela rozhodnuti, ale proste prirozene reagujes na komplexni herni svet a hledas si v nem svou cestu a misto. Ze PA neni ultimatni a ma sve prednosti i slabosti je skvele designerske rozhodnuti.
        • já během cca 6 hodin propadl texturou pod mapu, zaseknul se v Pip boy, zaseknul se ve stavěcím modu tak že přestal reagovat, ztratil psa, jednou mi NPC odmítalo zadat další quest, vesničani pravidelně tráví dny na střechách (to nevim jestli je bug) jednou crash natvrdo
          • a co s tim, to je naprosto normalni. Je to pocitacovej program, jsou to tisice radku kodu, ktere obsahujou a vzdy budou obsahovat veci, ktere se muzou vylepsit a kvuli kterym bude vznikat v urcitych situacich a na urcitych pocitacich problem. Takovy problemy se ti nemusi vzivote objevit pri testovani a jakmile to das prvnimu peonovi co ma fotky a hudbu ve slozce "dokumenty" na cecku, tak se najednou propadne texturou. Takze prosim te premejslej a prestan si stezovat na to co je normalni.
  • Mám za sebou pár hodin hraní a krom obchodníka se zbrojí a jedné babizny, co prakticky nic neměla, jsem nenarazil na žádnej obchod. Já chci obchod ! ...co mám s tím haraburdím dělat ... a to už jsem něco postavil ... Dejte mi obchod prevíti z Bethesdy ! Nebo Bethesdo, dejte rovnou Fallout 4 Obsidiánům, k přepracování.

Ale jinak tam jsou i fajn momentky, typu vylézajících a budících se ghoulů, kterým pak můj robůtek, krásně seká nohy a ruce :D

Jo a taky mne docela sere, že pomalu každej na koho zatím narazím je nepřítel.
    • archie777
      Doufám že až na nějaký narazím, půjde vykrást, stejně jako v NV. Proklínám Bethesdu, jestli dané NPC / obchod nebude mít vše co prodává v inventáři nebo ve výlohách. Vzpomínám na pocit, kdy jsem obchod vystřílel plazmovou puškou z jejich vlastního regálu a nemusel na zbraň šetřit jako v jiných hrách.
      • tam byla ta hrozně nenápadná čorka, chytnout zbraň přes "Z" odnést jí na záchod a tam jí hodit do báglu *1*
    • vsak si muzes obchod postavit :)
      • K tomu už se pomalu blížím .... každopádně jak to pak funguje? Kdo kupuje, prodává ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší