Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme PC verzi hardcore RPG Dragon's Dogma: Dark Arisen
19.1.2016 | Redakce Games.cz
204 příspěvků
-
Neznat tu hru, tak podle tohodle gameplaye si myslim, ze je to pekna kravina. Pritom je az neskutecne zabavna. Navic s warriorem je to nejmin zajimave, zaznelo to i behem gameplaye, je mi zahadou, príc se temer ceoa ukazka odehravala s nim. Stalo by ukazat, jak se s kazdym charakterem zasadne meni gameplay. Take se z ukazky zda, ze kazdy charakter ma k dispozici jen nekolik malo utoku, ale opak je pravdou, mel byt ukazan strom vlastnosti a dovednosti. Lepsi atmosferu ta hra nabizi pri hrani na tv s poradnym ozvucenim a gamepadem, je na to stavena. Na klavesnici s mysi a u maleho monitoru to neni ono.
-
-
A jak přesně zásadně se mění gameplay mezi warriorem a lučišníkem? Že musíš používat nože místo meče? Že můžeš kyklopa střelit do oka? To je jako zásadní změna???
-
-
Děkuju Midnightovi a jemu podobným,
Pánové, co takhle se teple oblíknout, vyjít ven, zavolat nějaký holce, pozvat jí na jídlo nebo pití (levný - aby vám zbylo na origo hry na další tejden), a prostě si hezky užít ven na vzduchu. Věřte, že Vám to prospěje.
Hru si nezahraju, ani nekoupím, pánové my na ní zkazili chuť. Sem už taky nevkročim, jen když nebude čas a zbytí. Je zvláštní, jak Midnight dohrál hru za 10h, když tvrdí že hru pokládá za dohranou po dokončení hl. příběhové linie, což zabere +-30h (jeho slova). Ale on nelže, tomu nevěřím, je z těch her totálně vymazanej, stejně jako většina z Vás tady. Možná by stálo zato se nad tím zamyslet, ale ve vašem případě to stejně nepůjde, už v tý hlavě prostě není prostor.
P.S.: Pánům z videa je buřt co tu píšete.. -
-
co se tak naucit cesky?
-
Ja bych rekl, ze neumis porozumet psanemu textu. Holt problem mladsi generace, ktera nezvlada vety rozvite.
Pochopit nasledujici text stejne jako sis ho vylozil vyzaduje znacny kus idiocie:
"Kdybych to zabalil po 10 hodinach tak nemám lvl 63 a nemám rozehrané dlc. Fakt že tě baví běhat stovky hodin tam a zpět po prázdném světě neznamená, že se příběhová čast té hry nedá dohrát za + - 30 hodin" *5* -
pozval jsem ji a odmitla prej jsem hnusnej:( diky tobe se ted citim jeste hur co tam mas dal?
-
A kde tvrdím že jsem to dohrál za 10 hodin??? Jasně jsem napsal že příběh se dá dohrát za + - 30 hodin tak mi nevkládej do huby vlastní lži... Neumíš číst...
Edit: tady máš černé na bílém co jsem napsal, přečti si to znova, tentokrát s otevřenejma očima a pak mi teprv můžeš nadávat.
"Kdybych to zabalil po 10 hodinach tak nemám lvl 63 a nemám rozehrané dlc. Fakt že tě baví běhat stovky hodin tam a zpět po prázdném světě neznamená, že se příběhová čast té hry nedá dohrát za + - 30 hodin"
Vidíš? jasně tam píšu že jsem to hrál dýl než 10 hodin a že se to dá dohrát za 30 hodin. takže se laskavě nauč číst, než se do někoho začnež navážet a vymejšlet si něco co nenapsal... -
-
-
tenhle gameplay je tak silne kontraproduktivni ze by mozna bylo na zvazeni jestli by Capcom nemel kluky zazalovat:) je skoda ze nemate v redakci dostatecne kapacity ktere by dokazali japonske hry lepe podat ctenarum, aby z toho nemeli pocit ze se jedna o neco co stejne nikdo moc nechape.
-
-
Sám nemáš dostatečnou kapacitu na to napsat, co je na té hře dobré. Mám to dohrané a nic jsem tam neviděl.
-
-
lžeš. Já tam strávil desítky hodin a těžko můžu říct, že jsem to dohrál. PC verze je sotva týden venku a ty už to máš dohrané. To bys musel sedět 24/7 a ještě bych o tom pochyboval... Jsi to zabalil po 10 hodinách a teď tady mudruješ...
-
-
Kdybych to zabalil po 10 hodinach tak nemam lvl 63 a nemam rozehrane dlc. Fakt že tě baví běhat stovky hodin tam a zpět po prázdném světě neznamená, že se příběhová čast té hry nedá dohrát za + - 30 hodin...
-
-
dyť píšeš, že to máš dohrané a teď vyrukuješ s naprosto směšným levelem. Bože. Dejte mu ban za lži *15*
-
-
Říká anonymní dan jeden z 50 profilů toho samého trolla. Díky ale nikam nejdu, na rozdíl od tebe se za svoje názory nestydím. Zvlášť když jsou pravda...
Navíc jedinej kdo se tu ponižuje seš ty. Ještě jsi nedokázal napsat nic k věci. Akorát se pokoušíš utřít mě a vůbec ti to nejde... -
prosím tebe jsi jen dítě, které neumí lhát ani diskutovat. Tak se přestaň ponižovat a odejdi z diskuze, jelikož už se začínáš dost potápět...
-
Ne najednou ne, říkám tu celou dobu to samé. Za dohranou považuju hru v momentě kdy skončí hlavní příběh...
Btw stejně tak by tu lidi neměly poslouchat tvoje lživé srance o téhle hře protože o ní lžeš... -
takže najednou kromě DLC to máš dohrané. Jasně. Rád bych nakoul, kolik jsi tomu vůbec dal. Bohužel to se nikdy nedozvíme, ale předpokládám, že tvoje lživé srance budem muset číst dál, protože sebereflexi neznáš.
-
Hele pro mě za mě si věř čemu chceš, tvůj názor mě nezajímá. Já o té hře říkam pravdu a tvoje fanboyovství z toho dobrou hru neudělá...
-
-
-
-
-
skoda ze tyhle japonske hry jsou spis bojuvky, my jsme v evrope zvykli na jiny styl. treba kdyz jsem hral oblivion, tak jsem hodne casu stravil ve svem dome, obchodovanim a pod. to samy zaklinac, muzete tam jit do hospody kde je mnoho aktivit a pod. gothic nabizel crafting a sbirani surovin jako vedlejsi aktivitu atd. nemluve o tom ze questy be melo byt mozne splnit vicero zpusoby (stealth, dialog atd)
-
-
vetsinou japonsky hry nabizaji daleko vic, jen holt kdyz je poradne neznas tak to nevis, samozrejme ti to nemohlo zabranit napsat nesmysl o bojuvkach:)
-
-
Co bys během hodiny hrani ukázal a vysvetlil ty? Jestli je tam fakt jen jeden save slot, tak si ani nemůžeš připravit nějaký zajímavý situace.
-
-
ikdyby ten save slot byl, tak si kluci stejně nikdy u žádný hry ( včetně retroher) nevezmou svoje savy, ikdyž to doma mají rozehrané. Chápu že občas to není v lidských silách , ale oni ty savy nemají nikdy u ničeho :)
-
To by ses divil *3*
-
-
Dekuji za vyčerpávající odpověď, hned si to běžím koupit
-
-
-
-
To je tady zase nesmyslu, ale nemá smysl se rozčilovat, když někdo něco nezna a nevi nemuzu se na nej zlobit.
-
-
Jsem od srdce rád, že jsem na games našel aspoň 2 diskutující co todle chápou a nemají šero před očima
-
-
Uff, tak GamesPlay jako obvykle celkem o ničem. Už mnohokrát to tu bylo, hrajou to lidi, který o tý hře nic nevědí (to že jeden šišlá tak, že to nejde poslouchat, pominu) a ukážou z ní snad to nejmíň zajímavý, tedy začátek. Dobrý RPG se prostě hned na začátku nemusí projevit a kluci si mohli k představení hry třeba pozvat někoho, kdo ji zná a má k ní co říci. Jako by mi novou knížku představoval někdo, kdo četl prvních dvacet stránek, toho bych asi taky poslal do háje.
Ale já jsem si k vánocům nadělil season pass do Dark Souls 2 a po 560ti hodinách už mi ta hra vážně nemá moc co nabídnout. Dragons Dogma PC pak byla moje tajná volba pro další koupi a musím říct, že komentáře mi snad napověděly víc než video nad nimi... -
-
Je videt, ze otec Hnisavce mel v mladi napilno. Ale jsi mekky, nevlastni bracha ma v DS serii 2000h+
-
-
jiste, protoze je tak tupy ze to neni schopny dohrat normalne :D
-
-
Tvrzeni, ze o te hre nic nevedi je prehnane a je pochopitelne, ze fanousek te hry o ni vi mnohem vic, pac je to hra komplexni a rozsahla. Takze z te hry nebylo odhaleno mnoho, ale casualni hraci jako Mantor z ni stejne ani o mnoho vic nepoznaji. Ber to jako prochazku hrou ocima masoveho hrace.
-
-
Neboj sa o mna, vrat sa radsej k hc hram ako Destiny, ci F4 , ja si DD prejdem a velmi rychlo sa prejavia vsetky jeho klady a nedostatky ;-)
-
-
ukejhaná husa Mantor. Musím říct, že většinou na takové jako ty ani nereaguji, ale z tebe ta malost jde cítit na sto honů a to se mi šíleně hnusí...
-
-
Tak si si ulavil, nudne, bez obsahu ci stylu , ale hlavne ze ti je lepsie ;-)
-
-
-
-
-
Hm, tak je to RPG, protoze vyssi level ovlivnuje health a staminu? A kdyz chci vetsi damage, tak je to pouze lepsi vybavou? V Doomu byl vyssi damage zpusoben take lepsi vybavou, napr. takove BFG melo mnohem vetsi damage nez brokovnice. Vykuchali pribeh, vykuchali hadanky asi nic pro me.
-
-
"Vykuchali pribeh, vykuchali hadanky "
Di se radši koukat na kouzelnou školku prosímtě, pokud nedokážeš pochopit že capcom staví gameplay a combat nad strhující příběh a hlavuzavařující hádanky. To je jak hledat ve witcherovi možnost lítání do vesmíru, nehledej tam něco co tam prostě není. V dark soul taky nemáš příběh na prvním místě a itak to dokázalo strhnout miliony lidí po celým světě a dělá to z něj horší rpg? Nemyslím si -
-
jj, dělá *1*
-
-
Ve světě witcherů a skyrimů rozhodně dělá, ve světě soulů, je to vítaný mladší bráška
-_- Jak já nesnáším generalizování her, ale hold některým z vás to musí člověk zkoušet vysvětlit polopatě, ikdyž marně já vím.
-
-
vzhledem k tomu, ze dark souls je vic rubacka nez rpg, tak to z nej horsi rpg delat ani nemuze:D
-
-
-
Byly tři způsoby, jak si zpříjemnit pawny:
1) Přepnul jsem si do japonského dabingu, kde mužný pawnovský hlas šíleně přehrával, a klasické "wolves hunt in packs" proměnil v shakespearovskou tragédii.
2) Pojmenoval jsem si hlavního pawna Tommy a vymodeloval jsem ho podle filmové superstar extravaganza Tommyho Wiseau.
3) Udělal jsem si malého chlapečka a hrál jsem si na pasáka. -
-
Oh hai Mark! Máš sto bodů za Tommyho Wiseaua! To už by stálo za to mít ho jako hlavní postavu a vedlejší postavu udělat Marka (nebo Lisu)
-
-
Zatial sa mi pomerne paci combat, ale tie questy su strasne ;-) Priklad:
Niekto vykrada obchod v meste, tak mam samozrejme chytit zlodeja. No ale namiesto niecoho zmyslupneho ako prekecanie mestecka, najdenie podozrivych ci podobne, ma hra hodi v noci do mesta kde si "zlodej" dava okruhy sprintom okolo mesta. Tak ho par krat prastim mecom, padne na zem a namiesto toho aby umrel , tak sa zdvihne a sprintuje dalej...lebo hra uznava jedine mozne riesenie jeho chytenie rukami. Chytenim quest konci, nic nenasleduje, ani len identitu zlodeja , ci cokolvek zaujimave sa nedozviem...proste des -
-
10/10. Pak, že má withcer hloupé questy.
-
Ten quest je o ničem, taky se mi nelíbil, na druhou stranu zrovna trošku vtipné je to vyčítat této hře, že má jediné řešení qeustů. Horší je to dle mého u hry, která je postavena na questech a xp sbíraš jenom za questy. Tak mě napadá eagle vision v Zaklínači. Ve většině questech nemáš šanci uhnout z úzké cesty, abys splnil quest. V téhle konině se zlodějem si na něho můžeš počíhat aspon na více stanovištích. Ten quest má výhodu, že ho uděláš za minutu, stačí vyjít ze dveří a čekat...
Jinak nevidím důvod proč brečet kvůli jednomu questu a vypisovat si tady srdíčko.... tak trochu trapné.. -
další clovek co vynasi soudy, protože nic nevi. Pochopte uz konecne ze aby jste něco vedeli musite tu hru hrat dlouho a víckrát. Ten zlodej je člen velke bandy zlodeju a dezertoval, a jelikož se musí schovávat protože vudce bandy ho chce za zradu popravit tak krade ve meste, ma hlad atd. Po te co ho hrac chyti, vesnicani ho vyslechnou a pochopi jak se věci mají, ze se jedna vlastne o napraveného zlodeje a nechaji ve meste. Pote lze získat úkol od vudce banditu najit prave tohohle dezertera atd..
Proboha radsi mlcte když nic nevite... -
-
no to je příběh jak pojď na mě z boku *15* ....to miluju tady ty hry kde nevíš proč děláš to co zrovna děláš
-
Hru som hral asi 7krat, presiel vsetky triedy, dosiahol naplno kazdy class, vsetky ability a tutu misiu som hral asi 30krat. A napriek tomu ze mi je velmi dobre zname to co pises.
1. Uz sa to snad neda oznamit viac pokrytecky...nic v zlom ale prides mi ako strasny clovek co sa musi vyvysovat aby mal kus dobry pocit zo seba. Nestacilo to napisat napriklad takto?
"Ten zlodej vedie k dalsiu questu ku ktoremu sa dostanes neskor."
2. Povodny autor prispevku ma uplnu pravdu... prave tato misia je uplne arkadova srajda a kazi dojem z celej hry... neexistuje alternativne riesenie, a sice po case sa to da spravit do 10sekund ale ak mam pocitat cely cas co som stravil nahananim toho curaka tak su to hodiny a v inak velmi slusnom RPG to nema co robit -
-
Ty jo ja to hraju poprve a trvalo mi to 4minuty
-
Ok..ja mu priste budu rikat milacku..a poslu mu kytky aby se nahodou necitil ublizene ze jsem mu ja zly pokrytecky clovek jasne a strucne řekl ze nevi jak to je. Jinak celej tenhle problém se zlodějem ve meste je jen o tom ze vetsine first time hracu porad utika a oni sou nasrani ze ho nemůžou chytit, jedna se o klasicke breceni a neschopnost, cetl jsem podobne příspěvky uz mockrat na adresu zlodeje ve meste, přitom ta mise je tak nicotna ze není třeba ji vůbec resit, o nic nejde. Takze pak lezou na fora psat jak to je blbe, spatne udelane, a to jen proto ze si nedokazou priznat ze si s nima ten zlodej vytiral rit. A ty se mi zdas jako clovek který si to nepriznal dodnes:)
Alternativni reseni existuje..nechat zlodeje utéct.. -
-
Ten quest je herne, designovo, rpg moznostami riesenia uplne strasny, ja som len rad, ze ma teda aspon pribehove pokracovanie, ako pises, co este nemusim vediet kedze som na zaciatku. Ale do tejto fazy hry....co je v mojom pripade dovezenie hlavy hydry do mesta som nemal jediny zaujimavy rpg quest , zato kopu akcnych zabi, dones, preskumaj, najdi, ochran vola tomu dal korunu v nudnosti.
-
-
Myslis takto? https://www.youtube.com/watch?v=Yduv9U3KDpk . A Yurta ofc zabit tiez netreba. Vidno, ze sa vyznas ;-)
-
V Demon Souls jed zabijes Maiden alebo nezabijes Yurta
-
Okey to je dobře.
Jinak souhlasím že to ,že hra má tupý příběh i questy není žádná omluva pro tvůrce, taky bych byl rád kdyby to tam bylo .. Ale nejde mít vše, já sem rád že se aspoň capcom pokusil přiblížit nám asijský způsob rpg, tím nejvíc západním způsobem kterým to šlo zkřížit :) -
Tak to ani necakam, hru som kupoval s tym, ze ma dobry combat, nic ine tam chvalabohu nehladam. Ako nenahneval by som sa keby som nemusel vrazdit za hednu noc 50 vlkov kvoli respawnu, keby to malo aj nejake hlbsie rpg prvky a mechaniku, ci zaujimave questy ci pribeh. Ale primarne som to od hry necakal.
-
Pokud chceš příběh z kterého si budeš ucvrkávat, tak to rovnou přestaň hrát. Nesnažím se tě urazit, snažím se ti ušetřit čas.
Smysluplný příběh nehledej, diť si jdeš prostě pro svoje srdce, co ti vzal obrovský drak. Myslím že to o Bčkovosti příběhu mluví samo, nebo ne? To je jak jít na Transformers a čekat celej film na emocionální drama
-
-
Ale preco nie je alternativa, ze ho zabijem? Proste to nejde, ja som ho grabol hned na prvy krat, ale az po vtipnej snahe ho ubit na zemi co samozrejme neslo lebo scenar. Samozrejme predpokladam, ze keby som ho nechytil a nechal ujst , tak tam je dalsiu noc znovu a mozem ho chytat zase, to by som od toho paradneho designu tak nejako cakal.
-
-
V ktorom DS zabijes nejaku npc a nejde dokoncit? Lebo take som nehral ;-)
-
taková svoboda byla třeba v Gothicu nebo v Dark Souls, na druhou stranu pokud si zabiješ důležité NPC, tak už hru nepůjde dohrát nebo dokončit. Je to jako se ptát, proč ve Witcherovi nemůžeš zabít Yennefer. Jsem si jistý, že spousta hráčů by tuto možnost uvítalo.
-
-
"Muzete se zlobit, nesouhlasit ale Dragons Dogma Dark Arisen je pravdepodobne nejlepší akcni rpg všech dob. Stravil jsem v nem vic jak 1000 hodin napric ruznymi platformami, takze nemelu z hladu."
Zatím se tady zlobíš a cpeš svojí svatou pravdu ostatním jenom ty a to ještě hodně neomaleným způsobem. Ve tvém vlastním zájmu bych se smířil s tím, že ne každý je z DD odvařený. -
-
Nj Del aby si neprisel uprdnout k mojemu obliceji, z tech tvojich vytrhovani veci z kontextu by se uz dala napsat knizka :)
-
-
-
-
-
Však v nadpisu píše, že je to hardcore.
-