Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme PC verzi hardcore RPG Dragon's Dogma: Dark Arisen
19.1.2016 | Redakce Games.cz
204 příspěvků
-
Už jsem to vyzkoušel, ale ještě docela váhám s koupí. Čekal jsem nějakou soulsovinu, ale tohle vypadá přístupněji.
Hodně lidí to tu vynáší do nebes, ale už moc neřekne, co je na té hře nejlepší a unikátní. Líbí se mi ty malé detaily, které prostě v evropsých rpg většinou chybí (jídlo se kazí, více vrstev oblečení, vliv výšky/váhy vaší postavy atd). Systém pawnů je opravdu unikátní a smekám před ním. Společnící působí jako živí. Krajina je taky krásně otevřená, ale škoda, že v té grafice tolik nevynikne. A nakonec typicky japonský systém soubojů.
Četl jsem ale i o negativech ohledně příběhu a questů, opakující se monstra atd. Může mi tu někdo střízlivě napsat, co od té hry můžu očekávat a co naopak ne a nějaká přirovnání ? -
-
Víceméně sis to shrnul dost objektivně. Je to taková odlehčená verze souls ( Nedá se to úplně srovnávat, Dogma nikdy nemělo ambice být lepší než souly ), kde je možnost lozit po bossech. Zkus stáhnout, vyzkoušet a uvidíš .. pokud tě dokáže udržet combat, něco jako ve stylu monster huntera, tak myslím že tě to bavit bude. Já se bavil královsky. Jestli jsou tam stupidní questy a stereotyp, když nezkoušíš nový kombinace a povolání? Ano a není toho tam zrovna málo a přesto bych tu hru komukoliv koho baví souloviny doporučil.
-
Nečekej od toho klasické open world rpg, vůbec to nemá nic společného s Zaklínačem nebo Gothicem. Čekej open-world Monster Huntera a budeš šťastný. Na té hře je nejlepší to, že až jednou bude sequel, tak bude naprosto bombastický, protože tým, který na DD pracoval nikdy na žádné open-world hře nepracoval, což jde vidět, protože nejlepší součástí hry je dungeon na ostrově.
-
-
jj, Monster Hunter mě napadl jako první. Asi to prubnu. Byla by škoda nechat si ujít takovou hru a k tomu dobrý port. Kdysi to byl typ her, který jsem konzolistům nejvíce záviděl :)
-
Ale zrovna Gothica mi DD připomínalo vcelku často - zejména, když jsem vlezl někam, kde jsem ještě neměl co dělat, a potvory mi to velice rychle vysvětlily. Připomnělo mi to pokus o zabití komára v Gothicu dvojce myslím =)).
-
-
-
A Volejníku, nevím jestli budeš chtít riskovat své psychické zdraví a dívat se tady do diskuse, ten ostrov projeď dvakrát(po druhé to stihneš za chvíli), proč? Protože konec základní hry.
Btw. Hydry tam jsou, a hlavy jim dorůstají donekonečna. -
Čeština začátkem února (pro ty co přispějí) pro ostatní později. *2*
-
-
250,- minimalni prispevek za cestinu pro rubacku za 600,- diky nechci.
-
-
Doufám, že jednou ztrávíš desítky hodiny nad něčím za co ti dá pak někdo 50kč místo 5000kč. Chtěl bych vidět ten výraz v tváři až přijdeš o své iluze o hodnotě něčí práce
-
-
On ještě někdo čeká na titulky, navíc od amatérů, co často neovládají ani základní pravidla pravopisu?
Angličtinu umí obstojně snad každý kdo to s hraním myslí vážně; obzvláště v dnešní době. Angličtina je přítomna na každém kroku a jsme s ní ve styku dennodenně.
Zbytečná práce za pakatel.
-
-
to tam fakt nic jineho nez souboje neni? treba moznost koupit dum a vybavit si ho jako kdysi v oblivionu nebo remesla? nechci byt negativni ale to je na rpg malo
-
-
Není. Dokonce tam není ani smysluplný příběh.
3d rubačka která je starší. -
U dark souls to málo ještě ve spojení s koridorem nebylo?
-
-
jenze dark souls nikdo neprezentoval jako rpg, tam se to bralo jako bojovka. ale tohle je pry rpg navic nekdo rika pry nejlepsi hra vsech dob. pravda, rikaji to hlavne konzolisti, ale i tak...
-
-
Podívej se po internetu co je dark souls za žánr, očividně máš mezery v informacích.
Hold prostě prosté hlavičky některých zdejších existencí nechápou že už dneska není jen jedno univerzální rpg, ale že už i rpg má svoje subžánry. Pokud se stím nesmíříš, do budoucna plakat ještě víc -
Pro mně je to rozhodně nejlepší hra co jsem hrál na PS3, to ale neznamená nejlepší hra, nezapomeň, že tahle hra i když je teď "remaster" vyšla před nějakým tím pátkem.
Souboje s velkými monstry jsou zábavné (dokud každou příšeru nezabiješ milionkrát), příběh se rozjíždí dost pomalu, ale závěr je dost povedený. -
to konzolisti neříkaj, to říkaj lidi, který jiný hry nehráli... dark souls byl vždycky brán jako RPG. Nevzpomínám si, že by jej někdo bral jen jako bojovku.
-
-
-
-
V téhle hře je hodně velké zaměření na souboje, které se mění s tím jak se mění vaše postava a jaké povolání jste si na začátku zvolili, byť si můžete nakonec postavu rytíře klidně přeformovat do lučišníka i čaroděje během hry. Rozvoj postav je v tomhle ohledu opravdu bohatý. Co se týče prostředí, tam jde o kouzelný otevřený svět, který ale vizuálně v dnešní době tolik neupoutá i když tam je několik příběhových částí, který vezmou dech i dnes. To, že vaši spolubojovníci vliv na děj nemají je skoro pravda. Ovšem postavy z vedlejších úkolů a některá vaše rozhodnutí ten vliv mají. Přesněji ovlivnitelný je váš závěrečný dojem. V určitých částech totiž můžete zachraňovat někoho jiného, než koho zachraňoval někdo, kdo se rozhodoval jinak. Já jsem si začal ve hře hned několik milostných románků. Při jednom průchodu nechtěně i jeden homosexuální. Je jen na vás zda to v té hře najdete a nějak to rozvinete. Po 20 hodinách o té hře nevíte vůbec nic, to se na mě nezlobte. Já tam nahrál asi 250 hodin a přídavek dark arisen jsem nikdy nedohrál...
-
-
*1*
Tedy to má 250 hodin propracovaného příběhu? Však to je rubačka! U Diabla jsem tahé nahrál hodně hodin a neříkám, že většinu nezjistíš rychle. Zjistíš. Další věci se týkají rubání. Ničeho jiného.
Spíš x hodin budeš trávit během po x km a rubáním toho, co jsi již rubal 20x, protože z nějakého záhadného důvodu, se monstra oběvují na stejném místě a pořád dokola.... Generování v Diablo mělo něco dobrého a hlavně, tam když jsi to vyčistil, tak se tam poté pohybovalo minimum anebo nikdo. -
-
"Generování v Diablo mělo něco dobrého a hlavně, tam když jsi to vyčistil, tak se tam poté pohybovalo minimum anebo nikdo. "
asi jsme oba hráli jinou hru
-
-
-
Jeden se pojmenuje He-Man a She-Ra a druhý se chce jmenovat Psomrd.
Jinak z toho gameplaye\recenze nemám z hry moc dobrý dojem. "hra je jen o soubojích", "souboje nejsou tak dobré jako v Dark Souls", "nemá to žádný příběh", "pawnové jsou chodící wikipedie", "zápletka je o tom, že drak vám ukradne srdce a vy ho musíte najít"
Každopádně bod za to, že "z Witchera 3 nejste odvaření". -
-
příběh to má lepší než třeba Skyrim a jeho vyvrcholení je skvělý. Souboje jsou mnohonásobně promakanější než v Dark Souls... ale strašně záleží jakou postavu máš, jaký máš zkušenosti a v neposlední řadě jakou si zvolíš obtížnost.
-
-
Proč je ale AI Tak debilní když to stojí na boji a rubání?
AI ignoruje umírajícího kolegu. Nestahuje se a tak dále. Nic. Mass effect jedna měl lepší AI. Diablo 2 také a to jsou staré hry. Tady naběhnou bojují, umřou. Občas hodí kouzlo které pomůže anebo dá skill.
Když ten pawn je důležitý, tak by mohl mít AI. -
-
Napred si o pawnech a o tom jak funguji něco zjsiti a pak sem něco pis lole. To jak se chovaji zavisi na mnoha faktorech, zjednodusene muze byt pawn co je debbil a nic neumi a muze byt pawn co toho umi hodne a jeho AI pripomina hrani ziveho hrace. Jenze tohle chce uz hlubsi znalosti a ne jen papouškovat zabery z videii a internetu.
-
-
-
-
dáááárk erááááájzn
-
Další věc... celou hru neprocházíte s jednou na začátku zvolenou postavou... jak jsem říkal, záleží na vašem postupu. Plus... nevím jak na pc, ale na konzoli byla možnost kooperace... bylo to trošku na prd a složitý, ale ta možnost tam byla. Nemohl však sedět vedle vás. Museli jste se hodit do online módu a další hráč musel hrát na vlastní konzoli.
-
-
kooperace typu že poskytneš tomu druhým svého pomocníka ... multiplayer jak blázen teda
-
Co to plácáš za kraviny clovece..to snad není pravda.. *7*
zadnej coop, multiplayer tam nikdy a nikde nebyl.. -
-
"multiplayer" tam je... tak trochu... vygoogli si Ur-Dragon
-
-
Ur dragona sem zabil asi 50x..tak si bez googlit sam..
a jestli tomuhle rikas multiplayer tak jsi iddiot:) -
-
online verzi ur-dragona zabiji vice lidi naraz(ale kazdej sam za sebe), zamerne jsem napsal "multiplayer" v uvozovkach, protoze to neni uplne obvyklej system. Kazdopadne tam "multiplayer" je.
-
-
-
-
-
Chyba je hodnotit DD z videa nebo hodinovýho gameplaye. Když jsem ji začínal hrát, mlátila se mnou skepse, docela jsem se nutil pokračovat, ale po deseti hodinách už jsem se přistihl, že začínám být docela nadšený a dohrál jsem to pak skoro jedním dechem =).
-
-
jak se dohraje sandbox?
-
-
Hlavní dějovou linku, samozřejmě ;).
-
-
-
usedlosti tam jsou... to, že chodíte všude pěšky má vliv na atmosféru. Tvůrci tam nakonec přidali možnost teleportů výměnou za takové kameny, ke kterým se ne lehce dostanete, ale můžete si je koupit za měnu ve hře. Je v zájmu hráče (pokud nehraje na lehkou obtížnost) aby se venku nezdržoval po setmění. Noc přinese absolutní tmu a vaše lucernička je více méně k ničemu a poutá pozornost nepřátel v dálce. To když jsem se snažil rychle doběhnout do nejbližší usedlosti, pevnosti, tábora, nebo města dřív než padne tma a nestíhal jsem, to bylo takové napětí jaké jsem v jiný hře nezažil.
-
-
pokud si to nezažil, máš chudou herní historii
-