Přejít na výpis diskuzí
GamesPlay: hrajeme vesmírnou simulaci Elite: Dangerous
20.2.2015 | Redakce Games.cz
117 příspěvků
-
Bude ten stream s Lukášovým tátou rychleji od oznámení,než tam dotáhli Petra od jeho slíbení? *1* *1*
-
Vidět nadšeného Poláčka se jen tak nepoštěstí. Ve Fight clubech většinou sleduje ntb a vypadá to, že dělá něco hrozně důležitýho :D Úvod super a L. Grygar jako obvykle s excelentním mluveným slovem (nedělám si srandu). Díky za super games play. Moc mě to bavilo.
-
Prosím, která stíhačka má před sebou navigační mapu Evropy a pilot se na ni dívá nebo které dopravní letadlo? Nebo kterékoliv letadlo? Navigace v takovém rozsahu jako je v elite je nesmysl mít někde ve předu, kde by jsi ji dal? Buď naviguješ nebo bojuješ nebo pluješ vesmírem. Ale v autě taky nenastavuješ navuigaci, když proti tobě jede kamion, ne? To samé Elite.
-
Mě to zas tak nebavilo lojzo.
-
Tak například když potřebuješ zkontrolovat mise, převzít odměny, koupit info o systému... ve stanicích bylo i dost věcí jen elektronických naposledy když jsem hrál.
Takže když jsem třeba vzal misi na zabití piráta, tak sem musel kvůli ní 2x zbytečně přistát. -
Na boku nemá být nic důležitého. Kolikrát jsem viděl Lukáše letět a koukat se na boční panely a v tu chvíli neměl žádný přehled.
Měli se podívat, jak to funguje dnes a od toho se odpíchnout. To oni zjevně vůbec neudělali. Zjevně vůbec nikdy nebyli v kabině letadla. Je to chyba. -
Jistě.
Jako by nebylo šiforání a nebylo by možné se napojit na kabel. Je to stejný jen je tam menší rozíl u kabelu. Musí tam někdo dojít a napojit se. To je celé. -
Machrují s realitu a ta zde není. Hlavně, že tam máš mega vesmír a můžeš čumet na vše jako Kim v KLDR. Čumím na planetu, hvědnu, plyn, šutr, planetu -> letím 10 minut někam a poté řeším jak tedy zpomalit abych se trefil. Pak se musím trefit na přistání....to je hloupost.
Ano automat. Stále máš prostor pro sociální chování, obchod, plánování a taktiku boje. Dnes se kanón u stíhačky také zaměřuje sám a stále se piloti učí bojovat. To samé rakety. Pořád mají co dělat. Jen taktika by byla jiná, než tahle "věrohodnost". I starej Sojuz umí více věcí nez zdejší super lodě....Napsali jsi to tradičně blbě. Jako kdyby automat zničil vše a jen by jsi koukal.
V Eve také jen nekouká a to samé v reálu, kde jsou automaty.
Ty vždy dorazíš k nějakém článku. Vy*11* svoje moudra, pak to hájíš a zase zalezeš. -
Takže vlastně by jsi tam akorát spouštěl motor a občas zbraně, protože i u těch by jsi kňučel proč nejsou automatiky se zaměřováním. Všechno automat, automat a pak první pr*ser a človíček neví, co má dělat, protože automaty nepracují. Automat na přistávání je, ale neznám nikoho, kdo by ho využíval. Proč taky. Je pomalý a neefektivní.
Do piče, upravte si ten pojebaný systém zakázaných slov, co je ku*va na slově průs*r špatného?! -
Tak proč tam přistáváš, když po nich nic nechceš?:) Mimochodem nejbezpečnější přenos dat je stále přes drát, nikoliv přes bezdrát, jak se spousta lidí naivně domnívá. Obzvlášť citlivá data.
-
Presto ze se v te hre "nic" nedelo skvele jsem se bavil a obcas se prisihnul s usmevem od ucha k uchu:)
-
Ale všechny potřebné informace jsou ve předu. Jako myslím, že navigace či systémy lodi nepoužíváš neustále, proto jsou na bočních panelech. Systemy nabíjení energie, mapa, štíty. Co víc vepředu potřebuješ v danou chvíli?:)
-
Měli tam dát více npc. Jak Lukáš letěl nad tou stanicí, to si vůbec neumim představit, že by bylo reálně možné. Takovým způsobem se přibližovat k stanici by bylo podle mě zakázáno a Lukáše by hned sundali. *4*
-
Tady ale nikdo nebyl ani tam kde někdo měl být. To opravnu nunda.
Mělo to zůstat u SP + MP boje -
Proč to ale vůbec je? Machrují s realitou a pak loď nemá ani počítač který by přistál anebo sám doletět a zabrzdil, tam kde má. Přeletět Zem je fakt Wtf...
Dnes to tak funguje a v elite ne. Hlavně, že je možné čumět na slunce z blízka a nic se neděje.
Možná protože by tam jinak nebylo co dělat, tak hráč řeší přistání a brzdu při cestování.... -
Pravda. Já velmi pochybuju, že v budoucnu vůbec bude možné přistávat ručně na vesmírných stanicích. Vše bude automatika. Tohle je divný.
Galaxie je holt velká a hráčů není zase tak moc. K tomu musíš mít pochopení. Holt naplnit galaxii hráči by nezvládli ani Číňani. *1*
Knypl nepotřebuješ. Prý se to dá hrát na K+M. -
Tak jsem se konečně dočkal. *4*
Už úvodní znělka naznačila, že tenhle gamesplay bude něco výjimečného a ano, bylo to super. Moc mě to bavilo. Až dokončím mise v Kerbal Space Program, Elite určitě koupím. Ta hra vypadá velmi dobře. Akci od ní nežádám. Na akci jsou tu jiné hry a dokonce i vesmírné hry - stačí se podívat třeba na Steamu. Je tam i nějaké F2P.
Na hře mi vadí jedna věc - postranní panely. To je podle mě nesmysl. Jakékoli informační, navigační atd. panely nejsou po stranách efektivní, protože člověk musí sklouznout zrakem mimo hlavní směr pohledu na panel po straně a ztratí tím přehled. Já létám v leteckých simulátorech a tam nepřipadá v úvahu takové nesmyslné umístění takto zásadních obrazovek. To je velká škoda. Správné zobrazení všech potřebných informací by mělo být ve středu hlavního pohledu - tedy směru letu tam, kde jsou mířídla. Informací by se tam vešlo spoustu + by se dalo přepínat mezi různými tab módy, jak je dnes zcela běžné u letadel.
Jinak Petře a Lukáši, velmi děkuju za toto video. Bavil jsem se celou dobu. Jeden z nejlepších gamesplayů vůbec.
PS Na nedd.tiscali.cz chodím od samého začátku. Dobrá stránka. Doporučuju všem. Pokud hrajete vesmírné simulátory, je podle mě skoro povinností si něco nastudovat o vesmíru. Více si to užijete. *3* -
Nemusíš ručně přistávat... můžeš si koupit přistávací automat. Ale posledně když jsem to zkoušel tak to byl zážitek. V půlce přistání už sem si chtěl ukousat nohu abych mohl utýct.
To manuální přistávání mě na týhle hře ale hodně vadí... musím projít celou procedurou i když nechci nic nakládat, nebo vykládat... Bohužel v době Elite už se zapomnělo na bezdrátový přenos dat. -
asi nejlepší gamesplay, díky kluci
-
Bude možné k danému gamesplay (gothic), dotáhnou Miloše Bohoňka?