Přejít na výpis diskuzí
Hardwarový průzkum Steamu ukazuje, že herní PC oslabuje
25.7.2012 | Aleš Smutný
155 příspěvků
-
Koupil bych i5, FX neni dobry.
-
po 3 letech du do upgradu PC hlavne kvuli Guild wars....s mojí 4870 1g jsem hrál vše v pohodě, ale GW2 jsem musel mít na medium a to je fail takže du do toho :-))
prosím o radu : Mám 500w seasonic zdroj utáhne mi nový procesor grafiku atd....? Uvažuji o 7850 OC 2g, AMD - Fx 6100,8g ram 1666, a dva HDD díky moc -
*1* *1* *1*
-
Jako, neco na tom je. Mam sice BOXe i PCko, ale porty jsou opravdu casto min kvalitni. Predevsim ovladani portu na PC vzdycky trpi nejakym neduhem. Treba v nekterych menu nejde pouzivat sipky, nebo hlasku nemuzes odentrovat, ale musim tam najet mysi. Je to skoda...
-
Lol? To já zase trpím spíš k vůli pingu než FPS, ty vlastně ani neřeším :O:D
-
Vsak scitaci formular pred valkou taky nechtel nikomu ublizit no a jak se pak pekne Hitlerovi hodili seznamy zidu *1*
-
tak to uz je o nejakem tom zvyku :) ja jako zarputily hrac quake live (drive q3a) strasne trpim, kdyz nemam 125 fps
-
Asi nejaka nova moda, chlubit se kdo hraje na vetsim srotu :D A ty s lepsim pc jsou decka co jim ho koupili rodice. Cejtim zavist :X
-
Hlavně ať do toho započítají linuxáky, na něž se teď zaměřují, kteří si stěžují na to, že jim komp neutáhne XPčka *1* *1* *1*
-
No a na jednom nejmenovaném konkurenčním webu jménem Eurogamer si jednu hypotézu vyvodili - Steam se také začíná rozšiřovat i mezi jiné uživatele počítačů, než jsou hardcore hráči. Bože, kam na tohle chodí. *7* Někdo další s podobnou perlou?
-
*low-end je bohužel dnes jen přeznačení starých čipů, takže toho se vyvarovat kdyžtak ;) mid je best
-
2560x1600 dohromady na třech monitorech? To máš vedle sebe tři pokladny z Penny Marketu? *1*
-
Super počítač od rodičů už máš, tak a teď táhni a řekni tátovi, ať ti ještě pořídí učitele psaní.
-
parada, ale pravopis ti asi nic nehovori
-
No a proč bych si měl kupovat nějakej nadupanej komp když mi všechno běží dobře. V obchodech ke grafice napíšou low-end a při tom ti bude stačit tak na 3-5 let a všechno na ní půjde hodně dobře. Náročnost her je za dnešním PC hardwarem hodně pozadu.
-
A spokojenej? 1GB verzi, nebo víc?
-
si vezmi, že už dnes napr. tento mod: http://is.gd/NePHs6 niektorí hráči iba ťažko rozlišujú od reality, stačí ísť o úroveň-dve vyššie a možno s tým bude mať problém už 95 hráčov zo 100 (hovoríme o mainstreame).
Potom už na peknú grafiku, spektakulárne animačky a výbuchy už nebudú hráči reagovať tak ako dnes ... a vtedy príde šanca na renesanciu. -
Stále bežim na PIV D 3,4 a Radeon 1950XTX. Vtedy ma to stalo okolo 55 tis., grafika vyšla na 12 000 Sk, teraz keď si nato spomeniem, nerozumiem, že som toľko peňazí vyhodil za PC. Wacraft 3 ladder, sc2, football manager na tom beži v pohode, iste pri sc2 mam menšie lagy a ten football manager mohol byť rýchlejší, ale v súčastnosti neexistuje hra, ktorá by ma presvedčila k upgradu. Už som vyrástol z toho, aby som si sťahoval stále nové hry. Keby som chcel hrať nové hry, tak asi už len na min, i keď niektoré už majú min spec dvojjadrový procesor.
-
No... neřekl bych že jde technologie dopředu. Vždyť jsme se zastavili na dnes už nedostačujícím 1080p, Full HD rozlišení... kde je 3K? vždyť už se mohlo (viz Hobit) točit v 5K -.- ikdyž tu to asi trochu zbrzdila technologie 3D, ale i tak...
Dále už jsme tak 3 roky měli doma mít OLED, a furt je v nedohlednu. Díky tomu stojí i v PC sféře monitory pořád 20k, ikdyž už molhy být za 10k a podobně. Ale k vůli čemu? No né k vůli tomu, že mají co točit, a že se všechno řítí dopředu. Spíš o technologii nemá nikdo zájem, a radši budou na úkor kvality filmů (obrazově ano) preferovat zisky.
U her a ntb nevím. Ty za 16+k už v pohodě všechno utáhnou, a ostatní slabší nejsou řpece na AAA hry, které by MĚLY někam tu kvalitu posouvat. O slabší stroje se postará indie scéna nebo menší studia. Ale technologii brzdí vývojáři, protože chcou vydělávat na tom co mají, než hledat něco nového. To je prostě fakt. Sami zastavujeme rozvoj technologií. Grafiky i processory by mohly dnes být i o třídu lepší, ale ona si dá nVidie prostě svou mid-end grafiku za cenu hight-endu a ještě ji označí za nejvýkonější, ikdyž by mohla mít 2x víc výkonu. Ale proč to dělat, dkyž jak to ostatní píší, to nikdo nevyužije?
Jo, tohle je už možná trochu moc, ale jako argument? Ber to z druhé stránky techniky, že nejde jen o herní scénu, ale i o to rendrování filmů a pod. Navíc by to bylo všechno levnější a dostupnější :) Ale možná to je jen spekulace že. -
90% novych hier dokaze nakrmit aj na zakladnych taktoch. Mam to odskusane. Taktovat sa ucim len teraz, idem nato opatrne zatial som s boxom na 3,4. Ja nehovorim ze ten CPU je dokonolali jasne ze je to stara sunka. Ale ta stara sunka v sucasnosti vpohode stiha hry na FULL a to je podstatne. Jasne su hry ktore nezvlada napr. v rychlosti GTA4 alebo Arma 2 ale tam jej nepomoze ani svatena voda. A ostatne hry vpohode stiha. A ked aj nie 100% tak mam proste v hre miesto 60 fps 50 fps a to mi zili netrha. Ide o to ze ak by som chcel vykonejsie CPU to by som musel menit aj dosku a tam by bolo hlupe zivit GTX 460 takze aj GPU no a pchat to do starej case je tiez hlupost tak to je uz na novy komp a kupovat kompt za 500 - 1000 Eur ked sucastni ide na pri hrach na FULL je hlupost.