Přejít na výpis diskuzí
Hardwarový průzkum Steamu ukazuje, že herní PC oslabuje
25.7.2012 | Aleš Smutný
155 příspěvků
-
tak Q6600vubec nepodcenujte jedu na nem dodnes natocene na 3.07Ghz 8gb 1333ram a 560ti a uplne v ohode bf 3 mp 50 fps vse hraji v 1920x1080 a full akorat u Witchera 2 jsem nemohl dat Ubersampling ale to nikdo s 560ti
-
Hlavně, že to vůbec má :)
-
pekne prirovnani, castecne mas pravdu ALE na druhou stranu je to neco uplne jineho. Tam technologii nema co brzdit a vyvoj se riti dopredu, mit doma LED TV je pomalu standard bezne rodiny. Na herni scene se seslo vic veci najednou ktere technologii zabrzdili a podle me to jsou tri faktory : notebooky, indie scena a konzole. Notebooky se masivne rozsirili, toho vyuzivaji vyvojari hry osekavaji, aby byli dostupnejsich jak na kancelarskych pc tak prave na masivne se rozsirujicich noteboocich. A ruku na srdce ne kazdej ma doma herni notebook za 35k. Indie scena je taky novinka, lidi s napadem opustili sve zamestnani a zkousi neco vytvorit na svoje triko, a hle... jde to. Nemusis mit projekt za miliony dolaru nebo 20 cleny tym, pouze napad a sikovne zpracovani, jejich narocnost je, jak uz asi zname prakticky miziva (az na par kousku) takze lidi si to zahraji prakticky na cemkoliv. A posledni vec jsou konzole ktery uz se tu drzi nejaky patek. Multiplatformi hry se konvertujou na PC a vyvojari to samozrejme ojebou aby jim to nesezralo moc penez. Z toho pak plyne pirateni protoze tu "polovicni" hru si prece jen tak nekdo nekoupi a vetsina lidi spise stahne. Z toho celeho pak plyne zpomaleni technologickeho vyvoje her protoze herni scena se rozrostla o hodne lidi kteri projevili zajem o hry, ne vsak vsichni na to maji stroje, pro vyvojare by bylo prilis financne narocne udelat hru technologicky uplne jinde nez jsou ostatni, protoze 90% lidi na to ani nema stroj a na konzolich by to nikdo nerozjel tzn ze by ta hra byla urcena cca pro 10% lidi z PC sceny. + se musi pridat faktor piratstvy. Ruku na srdce ale ja mit prachy, tak ja bych do tohodle projektu taky nesel.
-
Tak já prošel loni stejným upgradem... ;) jen místo 2600k mám jen 2600 a místo nvidie (která sice byla původně objednaná, ale bohužel totálně vyprodaná a měsíc se mi tehdy nechtělo čekat) mám ati 6970 a zatím docela spokojenost... *1*
-
nezastavil, pouze zpomalil. samozrejme jsou lidi kterym na technologii zalezi a jsou udelany do grafiky, fyzicky a vsemoznejch udelatek. kdyz vysel crysis tak byli v sedmim nebi. Samozrejme me se to taky libilo, prekvapilo me jak kupredu to vse slo, ale hra jako takova stala za houby a ani jsem ji nedohral. Grafika je pro me nepodstatna pokud ma hra napad a cim oslovit, na to ale nepotrebujes buh vi jakou technologii, takze ja osobne se bavim dostatecne a jeste usetrim penize za neustale upgrady.
-
to je to same, jako by jsi tvrdil, ze muzem koukat na cernobilou televizi, protoze scenaristi maji jeste spoustu materialu na kvalitni filmy.
-
Ne Crysis 1 se fakt dá hrát na 20fps, to je taková hranice u něj. Taky jsem ho hrál s HD2600Xt což je zhruba stejná grafika a měl jsem na hight (+-) detaily v 1680x1050 20-35fps *7*
Ale jinak tu nejde jen o počet FPS, staré hry potřebovaly víc. Například když si zahraješ CSko na 101fps, a po týdnu přepneš na 90 tak se ti to "seká" pocitově, a na 60fps sem to už hrát nemohl *3* -
ah vy tupci!
narast grafik od intelu? no cim to asi bude? zeby tym ze kazdy novy procesor ma v sebe integorvanu graficku cast? -
nemyslim si ze existuje nejaka hranice grafiky, kdyz dosahnou realisticke grafiky (a to rozhodne potrva jeste sakra dlouho) tak si zcela urcite najdou jinou metu aby vytahli z lidi penize...
-
Jo, koupil jsem 2500k když šla cena dolů, za 4300,- Kč, a dobře sem udělal *15* Ale zato moje grafika kledla po půl roce o 1200,- takže zas taková výhra to není *9* *1*
-
no to voni maj taky, ale k tomu maj ještě pět notebooků a to prostě bourá štatistiky.
-
hlavne ze to pak dokazes i vyuzit *3*
-
no co kdis jsou lidi socki. ze integrovane grafiki LOL. ja mam dvě geforce gtx 690 a tři monitori 2560x1600 *5*
-
Aha takže je dobře že se zastavil technologický vývoj, hm co na to říct?
-
tak jasne, ze jde o to co si clovek vybere, i ja najdu nejake tituly, ktere me v dnesni dobe zaujmou
prodlouzeni herni doby multakem, to je pro me osobne neco, co nezkousnu, hlavne v argumentaci ohledne serie CoD, kde je to klasicka reakce na kratkou herni dobu .."vsak oni to delaji hlavne kvuli MP, SP nikoho nezajima" - pak me vzdycky napadne jen proc proste nevydaji mappack, jelikoz CoD MP se rok od roku nijak vyrazne nelisi az na nejakou tu lokaci, ale vydavani levnejsich mappacku nebo dokonce free je asi v tomto kontextu sproste slovo, kdyz to tak dobre sype a najde se tolik lidi ochotnych zaplatit "za nic" porad peknou palku, ale to uz jsem se dostal kapku jinde :) -
je to dobré pre peňaženky inak to o ničom dobrom nesvedčí. Keby som si mal vybrať medzi úsporou a rýchlim zdokonalovaním technológií tak si zvolim druhú možnosť. V konečnom dôsledku čím skôr vývojari dosiahnu tú vytúženú métu realistickej grafiky tým skôr sa spustí boj o nové nápady, pretože dobrá grafika už nebude konkurenčnou výhodou. A ona to nie je až tak vzdialená budúcnosť...
-
trenuj vice motoricke funkce, vysledek se dostavi :)
-
20 fps se podle tebe da? to nejsi moc narocny teda :) si pamatuju jak jsem sveho casu hral doom 3 s 30fps a byla to sekacka jak hrom
-
To ano, technologicky by to mohlo jit vpred, ale technologie stoji penize, jen at se vyvojari snazi prijit s necim originalnim, myslim si, ze je jeste urcite hodne nevycerpanych originalnich napadu. coz dokazuje soucasne indie scena.
-
ja som upgradoval skoro uplne rovnako :)
Akurat miesto 2600K na 2600, 8GM RAM a uz predtym som vymenil staru zasluzilu 9800GT za GTX560 od Gigabytu :) predtym som uz 3 roky fical s C2D E8400, 4 GB RAM a spominanou GF 9800 a v podstate ma k upgradu donutil az BF3. Dovtedy som hraval vsetko, sice nie na ultra mega max, taky Bad Company 2 mi celkom zasmazil CPU, ale v pohode som to hral.