Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • K tem async shaders a AoS. Posledni drivery nvidie zvedaji vykon v AoS a at uz je to s async shaders jakkoliv, 980ti je nejrychlejsi karta v AoS.
  • del0
    "Jak ukázal například třetí Zaklínač, ani grafická karta za 20 000 Kč vám neposkytne 60 fps při plných detailech a za jakýchkoli okolností."

"Jenže ani tady se na stabilních 60 snímků na vteřinu nedostanete bez snižování vizuální kvality."

To je mi novinka. Takže najednou je 60fps standardem, zatímco některé... ehm... zařízení nezvládají hry stabilně ani ve 30fps a pokud ano, tak je to naprosto dostačující a není třeba víc. Smrdí tu double standard.

Oh wait... Olejník. *7*
  • Tady ten článek se opravdu povedl, tolik lidí, co tu hází svoje názory, slintající konzolisté, co prahnou po výkonu, technofetišisti, co jej mají, ale je jim v podstatě na nic, průměrňáci, kterejm něco jde a něco zase ne. Stejně tady ty problémy optimalizace se nikdy nevyřeší, není tady ani žádnej důvod, aby se vyřešily. Hlavně že si Jelimánkové kupují "vlajkové karty" po 20 tisících a je úplně jedno, jestli na to mají, nebo si ty prachy půjčili. Teď stejně na pár let konzole všechno zbrzdily. Možná to je i dobře, protože kupovat každý 2 roky grafiku, abych to na tu (někdy) šílenou optimalizaci rozjel ve fullHD v 60 Fps, mě taky už nebaví. Samozřejmě se toho dá ještě hodně zlepšovat a určitě to mají vývojáři v plánu. Ale bylo by opravdu fajn si někdy pustit hru s doporučenou konfigurací, kterou splňujete a ono by to fakt fungovalo *1* . Metal Geara vynechávám, ten má optimalizaci fakt perfektní. Co vy na to *5*
  • Toto téma se netýká konzolovích hráčů.

Snad podobný článěk pro konzole bude za tři generace konzolí, kdy se to bude týkat konzolovích hráčů.
  • Kinet1c
    Ano ale ide prave o tu vec, specialitky, ked vysolis dostatocne velky balik za spickovy stroj, chces aby na nom slapalo vsetko co ti tvorcovia hry naservirovaly. A prave preto je vsetko zapnute. Samozrejme obycajny hrac, ktory sa chce zabavit a nie kochat tech demom, si skratka zahra vypne hairworks a zaklinac je zrazu krasa, slape vsetko ako hovoris o tych 20fps lepsie.
    Uprimne aj ja by som ocakaval, ze ked za stroj dam taky balik penazi, chcem aby zvladal to co za take peniaze ocakavam aby zvladalo. Ako sa zda, nie je tomu este celkom tak a suhlsim s clankom, ze este si nejake tie rocky pockame, az to bude bezna rutina.
    Bolo to podobne aj s 1080p aj s ostatnymi rozliseniami. Pamatam si napr. ked som si kupil svoj prvy stroj a AZ s 15" monitorom s max rozlisenim AZ neuveritelnych 1024x768, ale na tu dobu to bolo velmi super, ale ako cas plynul, tak aj moja trpezlivost a musel som siahnut po najprv. 17" a nasledne 19" az k terajsim 24". Tu som urobil skok kus vecsi, nevidel som zmysel kupovat 21 :D.
  • pro lidi se zanetem šlach je idealni gamepad, QTE hry nebo tahove strategie
  • to jak dobre bude hra vypadat zaleží ani ne tak od rozlišení ale od velikosti textur a množstvi pixelu a ruznych efektu. A tam máme porad mezery, že to ani fullHD poradne nevyužije. Príklad: darmo pustite Fallouta 2 ve fullHD, porad to bude mít pixelovou grafiku, nebo si pustite naopak nejaky film jenom ve 720p a porad to bude vypadat líp než zaklínač v 4k.
    Osobne radeji hraju v nižším rozlišení protože grafika pak vypada víc rozmazle a filmove, než když zaostrite na textury ve vyšším rozlišení a zjistite že je to vlastne porad jenom hra...
  • Mě jakožto spravnymu hráči o rozlišení či grafiku nejde, užívám si hratelnost a příběh. Pokud hru hraju na nejnižší rozlišení, protože vyšší mi ten můj sunkoflek už neutáhne, tak to tak ani nevnímám, neboť je to zkratka věc, se kterou se musím na nějaký čas smirit, než si pořídim lepší PC či PS4.
  • Keyz
    Snad někdo udělá 4k klasické p*no z "80" let. *15*
  • Keyz
    Jinak k ceně. Proč se někdo podivuje nad cenou? Vždy člověk platil hodně za něco, co nemohl mít každý. Zde to je samé. Maximální kvalita a 4k není běžné a delší dobu nebude. Chceš to? Tak potřebuješ hodně prachů. Normálka. Matlat to ve 30fsp a sníženém nastavení nemá smysl, to není důvod za to dát prachy navíc.

V daném segmentu se neřeší zda se to vyplatí, ale zda to chceš a máš na to. Ten kdo si kupuje drahé auto, hodinky apod. Také neřeší zda se to vyplatí. Zde máte technologii která něco přináší a pro masu bude dostupná v maximální kvalitě za dlouho a máte možnost to koupit. To je celé. Zda se to vyplatí nebo ne, je člověku co to koupí jedno. Ten si koupí to nejlepší co je, protože chce to nejlepší ihned a konec.
  • Keyz
    Nejsem iovce
    Kupovat něco od apple je pozvánka do nové sekty. nabarvený kabel, jiný konektor (schválně) +x prachů.

Navíc...Tam máš jeden monitor a když chceš jiný tak to nejde. Omezený výběr. A řada věci také není tak dobrá. Jen to skvěle maskují. Iphone třeba hodně upravuje fotky poté co to vyfotíš a mezitím co vypadne na obrazovku *3* .
    Ale plus, že stále jedou 16:10. Tomu se divím a je to dobrý.
  • "Pokud hra nabízela speciální nastavení typu TressFX, HairWorks nebo alespoň tesselaci, nechával jsem je zapnuté, přece jen chceme nejvyšší kvalitu." čiže celý graf je zavádzajúci. Len taký Witcher 3 bez HairWorks dá +20FPS aj na mašinách ako 980-tka a cena toho je len strata plávajúcich vlasov.
  • smejki
    Obr?
    I see what you did there -_-
  • gesto
    3400 Kč za windows ? proč platit ? za ty peníze raději vzít i7 místo i5,,, a tak nějak mi nepřijde jako ekvivalent kvality nvidia ... od toho tady je nová R9 série a ne zastaralý titán
  • smejki
    nebo úchylku na dermatologické anomálie
  • 0011
    Osobní zkušenost se SLI nemám, protože když už kupuju novou kartu tak už jsou většinou za stejnou cenu mnohem lepší karty, jestli je problém s ovladačema tak 980TI je asi lepší volba, ale dávat 21 za grafiku na hraní už mi příjde ujetý, to je lepší zůstat na jedný 970 a "smířit se" s 1K než koupit si 980TI + 4k monitor a stejně si ve 4k pořádně nezapařit, no ono některé hry jako arkham knight mají problém rozjet i podstatně lepší stroje než mám na "pouhé 1k", ale to je jiný příběh respektive příčina...
  • čemu přesně bych nerozuměl? To se považujete za jaderné fyziky?
  • 0011
    renderuju, ale rozdíl oproti pomalejším ramkám není nijak ohromující, profesionálním balením se fakt nezabývám a ani nikoho takového neznám, vlastně jo jeden týpek o tom pořádá semináře ale tam nejde o soubory *3*
  • Stejně tomu nerozumíš (takže jejich argumenty nepoznáš), tak proč to chceš vědět, asi se hodně nudíš, napadlo tě někdy, že ty tvoje zbytečné a otravné příspěvky nikoho nebaví číst? Se divím, že tu někteří na to vůbec reagují.

Dont feed troll pls.
  • čemu přesně říkáš argumenty? Můžeš nějaký argument Keyze citovat. Díky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit