Přejít na výpis diskuzí
Hraní ve 4K rozlišení je sice možné, ale vyjde vás draho a má svá omezení
1.11.2015 | Jan Olejník
318 příspěvků
-
Licence Windows 10 :D proč ta reklama? To jako na w7/8 4k nepojede!
Dvě silně karty jsou nutnost pro kolem 60fps. 30 fps nikoho nezajímá. Kdyz má na 4k...
CPU stačí OC/4jadro s ht Intel. Hry nepoužívají více jader a na sli to také stačí... -
HW článek od konzoloveho hráče, který vychvaluje pruhy u konzolové hry, 30fps a omezený fov? Také to co je i na PC hraje raději na konzoly, tedy i low grafika.
To je vtip? Tohle je ten odborník, co káže ale dělá něco jiného?
V Olejník HW znalec od konzole :D -
-
I kdyby hrál převážně na 3DS, tak je to úplně jedno. Honza tento článek napsal velmi dobře a je v něm vidět že tomu rozumí. Hodnoť raději článek a ne člověka.
-
kde si tě můžu předplatit, vidím že jsi vyspělý pc hráč, který určitě píše nejen do diskuzí pod games.cz ale i do odborných magazínů.
-
-
To je ale hodně špatně postaveno. Mám Pc celkem asi za 23000. Ale, krom grafiky je vše ještě z doby, kdy se o ps4 ani nepsalo.. VaporX radeon r9 290 mě vyšla na 9000. A to jí mám od doby, kdy vyšla do světa PS4. Tak, a teď k číslům. Výkon mého stroje je nějakých 5 tflopsů. Ps4 to má někde mezi 1,4 až 1,6. Nastavení grafiky u her na PS4 neodpovídá ultra , spíše tak někde mezi medium a high. No a teď už je to hodně jednoduché.. I když R9 290 zatím neumí uhd, umí rozlišení těsně pod tím.. A pokud ty hry nastavím tak, aby vypadali jak na ps4 a po tom akorát zvednu rozlišení, vuala, vše běhá na 60+. Ano, pokud človék chce hrát v ultra nastaveních, tak mu dost možná
nebude stačit ani PC za 100, protože některé hry jako GTA 5 Vám dávají takové možnosti nastavení, že je nerozběhne žádné současné PC. Takže zpátky na zem. Samozřejmě, že je 4k hraní dostupné. A pokud Vám de o to, aby byl obraz čistější, A vypadal hezky i na Vaší 4k 1,5 metru velké televizi, tak Vám na to bohatě stačí upgrade grafické karty v hodnotě 10000 kč, a mohu Vám garantovat, že takový obraz Vás opravdu posadí na zadek.. *3* -
-
Rád bych ještě vysvětlil, proč jsem zmínil ps4. Dle mého názoru je ps4 to, pro co je psána většina her. Je to standard, se kterým vývojář her počítá, a pokud nám tedy de pouze o 4k, pak stačí ponechat nastavení, se kterým vývojář v první řadě počítal jako se standardem a změnit nastavení na 4k a je to, poběží Vám to úplně v pohodě. Jinak ale třeba MGS 5 Phantom běhá na plné těsně pod 4K, ten rozdíl mezi PS4 a PC je tak propastnej, že bych se to nebál přirovnat mezi PS4 a PS2. Jsem přesvědčen že jak Sony, tak i Microsoft pracuje na next genu, který musí přijít daleko dříve, jinak se klidně může stát, že do hry vstoupí klidně někdo třetí..
-
-
Naprosto souhlasím. Ultra nastavení jsou experimenty. Bavme se o tom co zvládne PS 4, na to je většina her psaných a tak tomu bude dalších deset let. A na taková nastavení Vám karta, která má 2x takovej výkon a k tomu ještě x one jako třešničku, directx 12 a mantle. Ty r9 290 se opravdu povedli. Rovněž souhlasím s tím MGS 5, lidem to opravdu na těch kartách běhá na plné detaily a rozlišení neuvěřitelných 3200 1800, co s tím bude dělat Nvidia, těžko říct.
-
-
Nevim co presne ma delat nvidia ale ma ekvivalenty karet od amd na kterych hry bezi uplne stejne. Takze nejak nechapu pointu.
-
-
No i když jsme zrovna shodou okolností v té debatě dva Honzové (a i když máme podobné názory), dovolím si napsat svůj názor. Zatím to vypadá, že AMD zvládlo přechod na Direct X 12 lépe než Nvidia. Do toho má jěště na víc AMD Mantle (taková obdoba Direct X), na kterém hry běhají výrazně lépe. Osobně mám zkušenost s Battlefieldem 4, kde se z mého Vapora stala výkoná bestie atakující výkonem nejvýkonnější Nvidie vůbec.. :D Takže nárust jako opravdu neuvěřitelnej. No a jestli ten samej rozdíl bude mezi DX11 a DX12, tak to má Nvidia opravdu velký průšvich, protože Mantle si díky konzolím prostě nemůže pořešit tak, že řekne vývojářům, aby se tam udělalo nějaké zpomalovátko. A pokud někdo z nich přistoupí na DX 12, tak ta DX 12 bude muset být hodně blízko tomu, aby to co? Bylo blízko konzolím, které běží na čem? No na AMD přece. :D Tady video Battlefieldu 4 na 4k pěkně plynule přímo na mojí kartě.. https://www.youtube.com/watch?v=GLjobQqjk8c
-
-
No jo, ale mantle je mrtvy, nikdo se s nim uz pitvat nebude, protoze bude DX12. Jestli ho ma nekdo hur nebo lip nehraje roli dokud nevyjdou hry co ho vyuzijou a az to prijde imho dnesni grafiky uz stejne budou kram. Takze je spis otazka jak to pojede na tech dalsich grafikach. A jestli to ted ma realny efekt v 10 hrach, tak to stejne s trhem ani vyvojem her moc nezamicha. Jak physx, taky useless crap prave proto, ze byl jen na nv.
-
-
-
-
-
A nesouhlasí se mnou někdo proč? Napište raději koment. ;)
-
-
Honza Olejník si v článku stanovil podmínku "4K na max". Za téhle drsné podmínky jsou jeho závěry správné. Ty mluvíš i o jiném než zmíněném nastavení. Třeba to někdo může považovat za vyhýbání se tématu. Jen tipuju, já tě nehodnotil.
-
Protože nemáš pravdu =). Na kartě za 10k si ve 4k zkrátka a dobře nezahraješ, i ta 20tisícová 980Ti má zkrátka občas problém (pokud ti nepřijde fajn hrát některý hry s propadama ke 25 fps). Takže potvrzuju, co napsal Hanz - ještě doplním, že zatím jediný hry, ve kterých jsem ve 4k viděl stabilních 60 fps jsou Diablo 3 a Vermintide (mimo masový bitky).
-
-
Ja na 970 videl jet wow a swtor na 60 fps. Docela v pohode. Bez AA, protoze jsem to downscaloval na 1200p.
-
-
Jo to mate pravdu oba. Jednak teda je hrani a je hrani, takze v tom 4k si zahrajes i starsi veci. Tyhle novinky treba me nelakaji ani v normalnim rozliseni. Chtelo by to i nejaky mainstreamovy nebo starsi hry do testu, at jde videt jak to s tim vykonem je.
A druhak, treba wow ma dobre udelany prepinani nastaveni grafiky na raidy, takze neni problem si povypinat par efektu a hodit si tam na raid neco slabsiho. Rozliseni ale asi prepnout nepujde, jestli si to dobre pamatuju. -
-
rozliseni bohuzel neprepnes pokud vim... mozna to dodali/dodaji v nejakem patchi, hral jsem naposledy asi pred rokem, tak nereknu
-
-
wow pri solovani a pri 25-man raidu je sakra rozdil...
-
AA stejnak nemá smysl ve 4k =).
A jasně, ale bavíme se o hraní moderních pecek, je vcelku očekávatelný, že deset let starý MMO ti poběží dobře i na horší kartě, nemyslíš =)?
-
-
-
-
-
Prostě kdo to myslí s hraním vážně, tak má doma konzoli. Nechápu ty PC ovce
-
Prostě kdo to myslí s hraním vážně, tak má doma konzoli. Nechápu ty PC ovce
-
-
Hraní a vážné? To je nějaký oxymóron, ne? *1*
Se tady hádáte, jestli PC nebo konzole. Já mám highendové PC napojené na 2 IPS panely, následně jsem ho propojil s projektorem, který mám nad postelí a promítá na plátno na protější zdi, pak jsem to ještě přes zeď propojil s TV v obýváku. V obýváku mám navíc PS4, kterou mám napojenou na TV a projektor v ložnici.
Vyhrál jsem! *2* -
-
Jsi tak úžasný, chtěl bych žít tvůj z
život -
-
Že jo? *3*
-
-
-
Jo, nechápu ty ovce, který rozjedou emulátor mojí starší konzole a nový hry na jejich setupu vypadají tak, že se mi chce nad mým topinkovačem brečet.
-
-
Ten příklad nového počítače měl být uveden na nové platformě socket 1151 a ne na nyní již zastaralé 1150.
-
-
Co je na haswellu zastaralého prosimtě? V čem má Skylake vyšší výkon? :D Cpu oblast stagnuje už pár let, dnes ti pořád stačí i Sandy OC. Ta tabulka je orientační pokud vím.
Mimochodem 4690k 3,5Ghz stojí 6500k, ekvivalent Skylake koupíš za tu cenu 6600 3,2Ghz ( navíc zamčenou), nehledě na dražší desky. -
Nick rozhodně sedí
-
-
Děkuji za zajímavý argument. Trvám ale pořád na tom, že 2 a půl roku starý socket a rok a půl starý chipset jsou zastaralé, když je na trhu zcela nová platforma s vyšším výkonem za téměř stejnou cenu. Možná ale autor o socketu 1151 nikdy neslyšel, stejně jako vy chytráci, co jen urážíte a klikáte tupě mínusy. Možná jsem jen urazil vaše nabušené stroje...
-
-
-
Mě by docela zajímalo jak si monitor poradí s jiným než 4K rozlišení, nebo se u nových her bude muset radikálně snižovat detaily, pak se mi nějak vytrácí výhoda hraní ve 4K. Tvrdit že medium na 4K je lepší než FHD na ultra je hloupost. K DX12 toho se jen tak nedočkáme nVidia to záměrně brzdí dokud to jejich karty nebudou umět lépe, takže AMD má sice v tomhle výhodu ale nVidia zařídí aby ji nemohla využít.
-
-
Tak např. Cities: Skyline není až tak náročný na GPU a super výkonný CPU je dosažitelný (i7 na 2011), UHD/4k bude rozhodně lepší než FullHD. A řekl bych, že o dost, že to bude mega podívaná:)
-
Mám 27" 4k monitor k MBP a je to bomba. Na běžnou práci absolutně perfektní. V nativním rozlišení jsem hrál akorát první Deus Ex :). Ostaní vždy v nižším rozlišení a bez problémů.
-
-
No záleží jak dobře to má řešený upscaling a zda to pak nevypadá hůř než na FHD.
-
-
průšvih je, že pokud si řekneš že když tvá 4k sestava hru nezvládá, že si to pustíš 1440p...což už není žádný hezký násbek a to už by problémy působit mohlo.
-
V pohode, je to 4x 1080p, takze kdyz to do toho pustis, nedojde k zadnymu zkresleni, jen se ti pixely spoji do ctveric.
-
-
A přesně proto jsem si koupil PS4. Nemusím teď řešit sra*ky s hardwarem a uraženě měřit FPS, abych si za rok kupoval novou grafiku.
-
-
Koupil sis PS4, abys nemusel hrát v 4K rozlišení? Proč ne.
-
-
Já hlavně nerozumím, proč je v téhle úvaze jen GeForce Titan a konkurence nikde. Skrytá, dobře zaplacená reklama Nvidie?
-
tak tak, fajn clanok
tiez chystam kupovat v januari x1440 freesync monitor, vyssie rozlisenia su zatial zbytocne