Přejít na výpis diskuzí
„Hry jsou drahé, Skyrim za to ale stojí“, zní z Bethesdy
4.8.2011 | Aleš Smutný
137 příspěvků
-
furt pindame bo kvoli vam co vam staci akcna fps tvariaca sa ako rpg nerobia rpg ktore chceme my, ti to este nedoslo, troll? :)
-
ked to neni RPG tak co to je? rpg nemusi mat milion skillov a statov. ma to hrdinu? robis tam rozhodnutia? mas tam skilly? ucis sa dovednosti? vyberas si cestu pre svojho hrdinu? na vsetko je ano takze to je RPG. mna novy fallout bavil aj new vegas a hral som aj 1 + 2 takze chyba je asi v tych hardcore co ocakavaju milion statov a milion neviem coho. aj napriek nedostatkom to boli dobre hry tak neviem na co furt pindate.
-
smejki: MGE jsme zkoušel, ale nelíbilo se mi to. Jsem zvyklej na tu "mlhu" *1*
-
jednoznačně ještě MGE pro LOD. ten defaultní dohled 150 metrů je prostě hrůzný, už před lety byl
-
Tohle neni o prodeji, ale o jejich stylu RPG her, ktery maji od roku 1994, kdy vysla Arena, jejich prvni TES, coz byla pecka srovnatelna s ostatnimi legendarnimi hrami. Otevreny svet, kde si muzete delat co chcete a jen tak mimochodem plnit hlavni pribehovou linii.
-
Osobně mě to také štve, ale kdyby sis měl vybrat mezi prodám 1 milion (casual) a prodám 0,3 milionu (hradcore) co by sis vybral ?
-
Myslet si to můžeš... u FNV se dá mluvit o ladění Gamebrya.... A to rok ladili blbou animaci pohybu a stejně to vypadá debilně...
Creation Engine je nový engine vyvinutý přímo v Bethesdě (gamebryo nebylo)
Hele dělat nebo počítat do budoucnosti s gamebryem je sebevražda... -
zvýšená cena muže po určité hranici znamet větší ztratu obzvláš u her,ty mají teoreticky neomezenou klientelu ( USA, EU,ASIA) ale povětšinou všichni maji horní hranici kterou jsou ochotni zaplatit...(samozřejmě každý jinou)
-
Tak kdyby to takle bylo, tak neexitsuje plýtvání a ceny jsou mnohem nižší protože více poptávané jsou ty výrobky, které jsou nejlevnější a zároveň nabízejí žádaný obsah a vlastnosti.
Ty mluvíš o dokonalé konkurenci, která je jen zjednodušený model z počátků ekonomie (neviditelná ruka trhu atd), ve skutečnosti to takle nefunguje. Je zde tolik možných vlivů,že se ani nedají vzít v úvahu. Např. ani jedna firma nepujde s cenou níž protože by to sice znamenalo vyšší prodeje nyní, ale mohlo spustit cenovou válku a pak by polovina z firem mohla zkrachovala v momentě, kdy se příjmy dostanou pod úroveň nákladů což je jěště zkomplikováno tím že u her se vlastně jedná o nejistou investici do budoucna, kde se po dobu roku či déle platí vývoj *5* -
K téhle celé flame-war mezi Bethesda boys a Fallout fans *4*
Předem upozorňuji, že teda stojím na straně originálních Falloutů.
Z mýho pohledu je celej problém v tom, že Bethesda dělá RPG pro lidi, co nemají rádi RPG.
Neradi se prokousávají většinou nudným začátkem, dlouhými rozhovory. Neradi dělají důležitá rozhodnutí které nemůžou vzít zpět. Nesnesou pocit, že na jedno dohrání se nemohou užít celou hru, nebo že tuhle překážku prostě nikdy nepřekonají.
Chtějí se zkrátka bavit, co nejlíp hned a pořád. Pro mě Oblivion a Fallout 3 blíž ke GTA, než k jakémukoliv RPG.
Neříkám že to není špatná hra, ale rozhodně to není to, co hardcore hráč RPG hledá.
A v tom je právě problém. Originální Fallouty, jsou do dnes společně je Planescape: Torment (schovávám si ho na horší časy, osobně jsem ho nikdy nehrál) asi nejčistějším role-play zážitkem. Tahový system soubojů člověka často ubíjel. Člověka nic nenutilo pokračovat ve hře dál, protože hlavní příběhová linie vás ve hře moc netlačí. Fallout 2 byl navíc už ve své době celkem technicky zaostalý (i když to nemůžu upřít ani F3 *3* ). Nicméně pokud člověk věděl co chce a Fallouty byly to co hledal, našel v nich zábavu na desítky hodin a dohrání.
Bethesda rozhodně nedělá hry, které by naplnili očekávání hráčů Falloutu. Vlastně nemůže ani moc naplnit očekávání hráčů jakýchkoliv RPG ( těch starších), alespoň do té doby dokud se bude chvástat, že dělá nejlepší role-play hry, protože to role-play není. Je těžké se z toho označení vymanit, ale F3 do toho žánru prostě nespadá. Může to být free-form akční adventura, sand-box FPS s RPG prvky, ale ne Nejlepší RPG roku *5* -
toto akceptujem, len je divne, ze nieje ziaden cenovy rozdiel medzi hrami ktore bezia na novom engine, a medzi hrami, kt. bezia na tych recyklovanych.
je to asi v tom ze marze pre vydavatelov su take obrovske,ze sa ten cenovy rozdiel strati -
Tož nevím jak by to bylo, ale zdražování by asi hráči neunesli. I na těch konzolích se pirátí, ale prodeje jsou tam o dost vyšší.
Ona by možná stačila jedna firma, která by začala prodávat své hry třeba za € 35,-...
Možností je mnoholi, co udělá trh ví asi jenom náš pan profesor na Hradě *1*.
Já za plnou cenu v den prodeje kupuju minimum her (ale zas je beru ve sběratelské edici), jinak čekám na slevy a kupuju až od cen pod € 20.
Mám to přesně jak říká Howard - počítám si pečlivě kolik zábavy mi ta hra přinese a navíc se ještě rozhoduju, jestli na tu hru budu vůbec mít čas. -
Myslis, ze se firmy dobrovolne pripravi o cast sveho zisku ? ;] Podivej se na ceny her u konzoli, kde piratstvi prece jen neni tak rozsirene.
-
Do vývoje her nevidím, ale určitě stojí mraky člověkohodin vymodelovat komplet novou provincii, do ní zasadit domečky, jeskyně, dungeony a podobné vylomeniny. Taky tam jsou noví potvoráci, komplet přemodelované zbroje, zbraně atd. Questy se taky nenapíšou sami. Myslím, že je toho spousta k udělání i když už máš samotný engine skoro hotovej.
-
Nebo by to mohlo být přesně naopak...? Některé firmy si část ztrát způsobných nekalými živly kompenzujou zvýšenou cenou.
-
samozrejme kecy...vsechno je urcene nabidkou a poptavkou, kdyby nenexistovalo piratstvi, tak by hry staly dvojnasobek
-
hej, myslim ze 4-5 rokov len ladili oblivion, + medialnou masazou tvrdili nieco o jedinecnom a novom zazitku (predpokladam) a vsetci sme z toho nadseni ake ine to bude(prvu hodinu, alebo tak)
pridanie par mini zmien nepomoze ze to je oblivion 2.0
nechapem preco si myslite opak, ved je to viditelne na 1. pohlad
podstata je ta ze moralne mali pravo za oblivion pytat 40-50e ale za skyrim uz nie, je to recyklat
..hoci aj morrowind je na gamebryu,
...ale je pravda ako niekto dole spominal, ze nikto nic podobne nerobi , takze peace :) -
Proboha zkus ladit Gamebryo... Myslíš že 5 let ladili? ehm... A i kdyby těch 5 let něco stojí...
-
Nejzajimavejsi je fakt,ze ja hral F:NV hned po vydani a bez problemu dohral. Nenarazil jsem ani na jeden bug(samozrejme je to i tim,ze F:NV behem jednoho dohrani nejde prijit cely,takze jsem neco proste minul). Na svuj prvni bug jsem narazil az po 4 hrani,kdyz nesel jeden quest udelat (a dodnes nejde) a pak na obcasne zasekavani v rezimu Vats,coz ovsem paradoxne zpusobil az opravny patch a cehoz jsem se dodnes nezbavil(jednou z 15 pripadu). Tolik k Bugfestu.
-
To mas pravdu. RPG s otevrenym svetem nikdo nedela. Jednooky mezi slepymi kralem...
Dokonce ani vyborny Fallout:New Vegas by zrejme nikdy bez Falloutu 3 nevznikl.
Na Skyrim se tesim. Nejsem extra velky fanda Oblivionu a vubec serie Elder Scroll,ale miluji otevrene a dostatecne velke svety.