Přejít na výpis diskuzí
Hry, které šly po krku World of Warcraft, ale neuspěly
28.8.2012 | Karel Drda
152 příspěvků
-
treba lzou:) eh, tedy zmenili nazor od te doby:)
-
jenže nápady blizardu jsou z mého úhlu na prd
-
hranice scifi a fantsy se prolinaji a nejsou pevne dane a kazdy to ma nastavene jinak, pro me je to mix obou zanru, ale ma bliz k fantasy nez k scifi.
-
Licence ti automaticky svazuje ruce, lotro, SW, do techto svetu jen velmi tezko dostanes svoje napady. To ze je to skvely svet na papire z toho jeste nedela skvely svet pro hry, nebo spis pro vyvojare.
-
Zas predpokladas, ze to vsechno kopiruji z warhammeru, starcrat sebral vic inspirace z transformeru nez z w4k, vidis to vsechno moc cernobile.
Navic nezapomen, ze W4k neni svet pro kazdeho a pro me osobne je to az prilis velky gulas a koncept globalni valky se mi nelibi. -
nj ale na tohle ti nikdo prachy neda.... staci se podivat na Mortal Online to dela snad 20 lidi jenom a taky to potom tak vypada ze.
-
Mozna to chce opravdu dospet, nevim totiz v cem jsou pandy vic pro deti nez ty ostatni rasy?
Nejak tomu totiz porad nerozum a nevim, kdy nam WOW zazracne dospelo. Hlavne, kdyz tu mame gobliny, jejiz nejvetsi zivotni cil je vydelat dost penez na to, aby si koupili co nejvic vybusniny a pak se odpalili nejlip na mesic. A můžu tak pokračovat ...
A GW2 si zahraj, stoji to za to. -
Pořád ale vykrádá warhammer a warhammer 40 000 mnohem míň, než warcraft a starcraft. A porovnat warcraft a warhammer jde. To o čem tu mluvím je jednoduché blizard neumí vytvářet světy, ale umí dělat skvělé hry a proto si IMHO měli koupit licence na nějaké už existující světy.
-
Jak nebyla zábavná, když má firma k dispozici obrovskou nabídku skvělých fantasy světů (jen si koupit práva na vytvoření hry v daném světě) a schopnost vyrobit a udržovat MMORPG pak tu není o čem diskutovat. Ale to ne, místo abych se dočkal perfektního MMORPG z nějakého skvělého a na stovkách stránek popsaného fantasy které jsem si musel třeba jen představovat v hlavě při čtení knih a mohl se v něm prohánět s hromadou dalších lidí šáhly radši blizárdi po tom svém warcraftu. A já svět warcraftu nemám rád pro mě je WoW nejlepší MMMORPG s nejhorším universem.
-
Warhamer 40k jak vy tu rikate vykrada uplne vsechno na co si ve scifi a fantasy vzpomenes, a neni to vubec na skodu.
Rozdil mezi Warhammerem a Warcraftem je obrovsky, Warhamer je deskova hra, která by se měla srovnávat spíš s D&D a je logické, že na podporu této hry vzniklo hodně knížek, protoze se to tak delalo.
Warcraft je PC hra, k tem se vydavaji knizky jen velmi z ridka a jen velmi malo PC her rozsirilo lore tak jako Warcraft. V dobe kdy lidé celili utoku orku z bazin mel Warhammer stovky knih a opravdu rozsahle universa. -
Ano, takovéto názory se pořád opakují.
Ale pak se stejně hraje hlavně WoW a GW2 a další casual themeparky. -
nefungoval taky takhle nějak SW Galaxies? Než někdo usoudil, že novej díl vytříská víc peněz?
Nemám na hry čas, ale jestli mě něco zaujalo, tak je to EVE -
Tak by ta hra nebyla zábavná, největší chyba kterou může kreativní vývojař udělat je navézt se do světa, který má pevně daná pravidla. Nemůžeš pak udělat vůbec nic podle sebe.
-
Co se týká raidu, tak je uplně fuk kolik jich wow má celkem, počítají se max 2-3 poslední raidy, ty starší jsou už jen pro solování. A tohle přeci nění zas takový problém překonat, takže problém bude asi někde jinde.
-
Tak jestli chceš bejt programátor... Designér vědět bůhvíco o programování nemusí. Proč nejdeš do nějakýho toolsetu? NWN2 toolset např.?
-
Všecky ty nové MMO jsou naprd, WoWem počínaje a GW2 konče.
Nejlepší by bylo, kdyby někdo udělal MMO jako UO, se systémem PK, craftění přes classu a ne, že si warrior veme tailoringa začne si vyšívat dečky a hadříky, housing, lootable corpses hráčů, mount killy, svět nerozdělený na levely podle čísel a zon, ale promíchaně, takže může člověk najít tábor harpyjí pro levely 12-15 a kousek od toho je plácek s etiny pro levely 20 a plácek s brigandy pro levely 8. A u řeky je schované level 30 monstrum. Hráči by taky neměli vidět level svůj a monster, životy jen jako bar bez čísel pokud něco a classu též ne.
Otevřené (rozuměj neinstancované) dungeony, strukturou na urovni a ne novější WoW raidy typu: rovná chodba-kruhová místnost s bossem, která se větví do dvou rovných chodem s bossy v kruhové místnosti nakoncích.
A tak dále. -
Na druhou stranu do práce musíš tak jako tak:) A když máš ty peníze vydělaný a na účtě proč to nekoupit, že?:)
Já jen říkám uvidíme co přijde za měsíc. Když opadne ten největší nápor. Teď ani v nejmenším nepotřebují lákat lidi na nějaká "zjednodušení" či urychlení. Já jen říkám, že z toho mám strach nic víc. Jsem prostě skeptickej, pokud se ArenaNet pochlapí a nebudou si moct lidi kupovat na postavu věci co tě nějak zvýhodňují. Nemám s tím sebe menší problém:) -
OK, promiň, chtěl jsem to zmínit. Jinak to programování mě taky štve, ani jsem se nikam nedostal a je fakt, že bez lidí co jsou v tom zběhí nikdy nic takového nepůjde. Naneštěstí mám dva lidi, co programují a říkaj, že by hry dělali, bohužel nemají chuť se do toho pustit, he...he.
-
Ono je potreba se podivat na cenovky. Schvalne jsem si dal tu praci sepsal ukazku cenicku:
800 Gems = 10EUR = 250Kc => 1 Gem = 0,31 Kc
Multi Boost +50% XP, +50% Karma, +50% sance na lepsi itemy na 1h 300 Gems = 92 Kc
Boost +50% XP na 1h 150 Gems = 46 Kc
Kdyz to dovedeme do dusledku, tak treba pro cloveka hrajiciho na 30 lvlu bude nejspis casove vyhodnejsi vydelat goldy ve hre a poridit za he gemy nez jit do prace a tam vydelavat penize za ktery by poridil steny gemy. ArenaNet tohle podle toho co jsem zatim videl navrhoval extremne opatrne. -
A vy dva si myslíte, že tohle nevím?:))) Sám jsem napsal, že nic jinýho neumím. Sám jsem zkoušel dělat něco v UDK i v CryEngine SDK. Následně jsem kvůli tvorbě assetů jsem zkoušel MudBox, Mayu a Zbrush. Zbrush mi vydržel nejdéle je úžasnej a práce v něm mě baví, ale bohužel nejsem v tom nadanej, takže to bude jen můj koníček. Nikdy jsem nedokázal nic pořádně nakreslit. Mám v hlavě představu, ale moje ruka to nedokáže nijak interpretovat. Stejně jako ze mě nikdy nebude zpěvák, určitý věci holt nejdou naučit.
Na programování jsem línej. Ty ty jsou doby kdyby mě to bavilo. Svět se mi přetočil od počítačů směrem k humanitním vědám. Teď když programuju je to jenom kvůli projektům do školy, nikdy bych se nedokopal k tomu abych si naprogramoval něco doma jen tak pro radost. Narozdíl od Zbrushe kde si rád něco vyskulptuju sice to vypadá tragicky, ale což baví mě ten postup u toho.
S tím i souvísí dělání těch módů atd. bez nějakýho kódování se neobejdu prostě. Ale kdybych mohl někomu sdělit myšlenku, jak co jsi představuju byla by to jiná písnička. Doteď považuju DOTU za jakýsi milník v oblasti módů. Všichni co na tom dělali, museli skriptovat psát nějaký kód aby to fungovalo. Já bohužel, bych chtěl být jenom v té pozici, představuju si takovýcho hrdinu má tyhle schopnosti x x x x. Ten člověk by to měl naprogramováno během chvilky na rozdíl ode mě. A apk už by jsme to mohli testovat. Takhle nikdy práci u her nezískám to vím:) Ani mě to netrápí mám už trochu jiné cíle:) Jen jsem tady psal, že by mě to bavilo nic víc.