Přejít na výpis diskuzí
Hry, které šly po krku World of Warcraft, ale neuspěly
28.8.2012 | Karel Drda
152 příspěvků
-
Teď jsem zvědavý hlavně na projekt TITATN od Blizzu, o kterém víme akorát jméno projektu a to, že to bude "next generation casual MMO". To bylo napsáno v tom leaknutém dokumentu, kde má Blizz znázorněno co kdy kde vyjde s krátkým popisem.
Docela mě děsí to slovíčko casual, jelikož WoW je až moc casual. Tam se razí heslo "všechno pro všechny". Každá class má skoro všechny schopnosti, např. paladin dostane range ability a to už je trochu vrchol. Celkově všeho se dá dosáhnout bez trochy snahy. Ano HC módy (raidu) jsou těžké ano, ale pro někoho, jako jsem já a nemá tolik času na raidování, je end game contet HC dungy a nějaký ten raid, ale pokud i já tohle stíhám v rekordním čase, co si o tom mám myslet? Vždy jsem byl v malých guildách, kde se raidilo stylem "jéé máme lidi online, jdeme raid" a měli jsme všechno vyklizeno během 14 dní a pak už zbýval jen HC je trochu škoda.
Bohužel např. RIFT ze začátku měl HC dungeony tak těžké, že se šly i dvě hodiny. Člověk na ně potřeboval jednoho pure healera a jedno off healera. Pak ale přišel patch a dungy se šli jenom s offhealerem. Což byl většinou mág kterej healoval svým dmg. Bylo to proto, protože přišel dungeon finder a ten prostě potřebuje aby dungeon byly jednoduchá záležitost. Jakmile byl dungeon finder venku přestal jsem hrát. Jelikož mi tahle featurka zkazila i WoW.
OFF-TOPIC:
Můj vlastní game desing MMO. Proč vlastně nechat lidi vybírat striktně class? Proč je nenechat nevybrat jenom rasu a hotovo. Ze začátku by každý bouchal nějakým tím klackem a tím jak by putoval po světě by se učil novým věcem. Chceš být ranger? Ok až někdě najdeš luk tak sním střílej a zlepšuj se v tom. Chceš být mág? Tak si najdi svitky a metej kouzla. Já bych při přestupu na další úroveň nechal hráče rozdělovat jenom body za inteligenci, sílu, obratnost atd. Tím by si sami určovali co chtějí být. A sami by museli putovat po světě aby získali určité schopnosti chceš napři. kouzlo fireball? tak musíš jít tam a tam splnit tohle a tohle a určité NPC tě to naučí. Nebo by nějaké super kouzlo bylo jako náhodný drop v nějaké instanci. Pro ostatní dovednosti by to platilo stejně. Každý by si tak mohl vytvořit svůj unikátní skill set který by mu vyhovoval. Samozřejmě zlepšování v jednom směru, by drobně znevýhodňovalo jiný směr, ale tu už je dáno těmi charakteristikami, když by chtěl být někdo válečník měl by hodně síly, a i kdyby se naučil třeba fireball, tak ten jeho by byl slabý protože by měl málo inteligence a ani by ho nemohl házet v tak rychle za sebou jako zkušený mág. Ale prostě má tu možnost....
Dál bych striktně nedělil ani frakce. Proč musí být dvě jak u WoW? Proč opět nenechat hráče rozhodnout. (Zde je trocha inspirace EVE) Proč je nenechat vytvářet si vlastní frakce spojováním guild? V každé frakce by měla svoje vybojované území. A na tom by jim bylo umožněno budovat si vlastní pevnosti tak třeba i ochranné systémy. Jak už ze společných "frakčních" zdrojů tak i guildovních zdrojů. Tohle si myslím, že by vytvářelo neuvěřitelně silnou komunitu, kde si každý přijde jako důležitý. Nikdy by přece nechtěl aby silná guilda XY odešla. Frakce by bojovali mezi sebou o území v PvP. Kde si ničili ty svoje stavby a dělali různé siege. Ale dal bych hráčům i PvE vyžití v klasických dungeon a raidech. Kdyby se náhodou stalo, že nějaká frakce by ovládla celý server, udělal bych něco jako "invaze" z jiného serveru, kde by hra sama určila podobně silnou frakci z jiného serveru tak, aby mohla útočit na jiný server. Tím jak by byla úspěšná invaze, by se na tom serveru kde byla původně jednom jedna frakce vytvořily opět dvě, jelikož nějaké ty síly by se museli přesunout na obranu již dobytého území z toho druhého serveru. A tak by to fungovalo stále dokola. -
To su pandy take zle? Nie. Pandy su fajn. Pravda je taka, ze aj ked si to nechce nikto priznat ten dovod zrusenia predplatkou je iny.
ZNACNA CAST LUDI JE HROU UZ PRESITENA.
KED NIECO HRATE MIN: 5 ROKOV MUSI VAM TO LIEST NA HLAVU.
TAKZE PANDY SU DOBRY TERC NA ODCHOD Z HRY.
Toto mi povedalo par ludi. Nevedeli prestat. Tak ked prisli pandi, hned vedeli co neavidiet aby prestali.
Takze fakt neviem co si mam pomysliet.
No neni to uzasne? -
Všechny takové ty řeči o katovi nebo zabijáku WoWka mají na svědomí fanoušci. Jednomu to ulítne a je to jak řetězová reakce. U GW2 jsem rád, že autoři nepropadli panice jako u jiných MMO a dál si vařili tu vlastní polívčičku. Včera jsem měl to štěstí nakouknout a proběhnout se po Divinity Reach, takhle dlouho jsem po městě ještě neběhal, co pak po tom světě. Každopádně ukáže čas, ale nic neplatíme navíc, tak není kam spěchat.
WoW se dá pařit pořád dokola, to jsem viděl u ségry na nějakém privátním serveru jedou znovu TBC. To nikdo nezabije nebo nesesadí za tak krátkou dobu, ale zdravá konkurence je každopádně ku prospěchu pro obě strany. -
Ake naroky?
-
Microtransakcí, kterých se můžeš obloukem vyhnout.
-
Takove hru uz existuji. Ze starsich titulu treba Eve Online,z novejsich treba SWTOR a z novinek treba naprosto dokonaly(z pohledu toho o cem puses ty) The Secret World
-
Na Eurogameru už jsem viděl, nějaké pochybnosti ohledně těch microtransakcí. Sám jsem zvědavý co z toho vznikne.
-
Pokud je pro tebe Wow vrcholem Mmorpg her,bud rad. Nekteri maji trochu jine naroky ,jine oblibence
-
myslim ze moje prvotni nadseni z toho ze nemusim platit mesicni poplatky nebude o nic mensi ani za mesic za tri pac je stale nebudu muset platit *3* A co se tyce nadseni z hry tak za 2-3 mesice HERNIHO casu mozna omrzi ale to u mne bude za nejakej ten rok...
-
To je prvotní nadšení, že hraješ něco "nového" jiného.Uvidíš sám jak to bude vypadat za dva nebo tři měsíce.Tam se to láme.
-
tak jiste na to nebyl sam a bylo to jen diky podpore ostratnich hracu...
-
vidim to stejně , po té co oznamili pandy jsem zrušil předplatné a skončil s WoW po šesti letech *16*
-
GW2 zatim vede chtel jsem se vratit k wowku, ale prichod GW2 je skvele nacasovan. Pandy uz zkouset nebudu pac jeste k samotne hre bych musel dokupovat MESICNI PREDPLATNE. Kdyby Activision-Blizzard nebyli takovi zidi a dali aspon dva mesice hrani v cene datadisku mozna bych to zkusil, ale takhle NE GW2 je v tomhle neprekonatelny kral a nyni jasne vede na cele care!
-
A to je snad chyba autora, že nepředpokládá, že čtenáři nečtou celý článek?
Karel Drda a "nějaký Vojtíšek" je jedna a tatáž osoba. *15* -
Hmm, to nic nemění na tom, že titulek je zavádějící. A proč jsem přeskočil úvod? Protože mě nezajímá. Taky bychom se mohli zamyslet proč psát jen o fantasy MMO a vyřadit tak SWTOR.
PS: Co sem pleteš Drdu? Vždyť to psal nějaký Vojtíšek. -
Knihovna?
-
Hmm, to že si přeskočil úvod (proč?) je tvoje vlastní blbost, ne Drdy.
-
Btw za najlepsie hry s online contentom povazujem v casovom poradi UO, AC, Wow odvtedy som nic lepsieho nehral, navyse samotna UO bola asi najlepsia MMoRPG ake som kedy hral. Hral som na ofiku samozrejme
-
Mozete si hovorit co len chcete, wowko nikdy nezklamalo a nezklame, tak ci tak poskytuje najlepsiu zabavu medzi MMoRPG. Ci sa jedna o pandy alebo nie, ked odhliadneme od toho co novy datadisk prinasa, vzdy tu budu instancie v ktorych sa pve hrac nabazi a pvp ktore sa neda zrovnat s nicim inym a bude dlho bavit, preto zamna blizzard stale vedie.
-
Podle mne se konkurence snaží udělat něco podobného a ono to nefunguje. Osobně jsem přesvědčený, že ve skutečnosti je budoucnost online RPG jinde. Docela pěkně to naznačuje úspěch day Z arma 2. Nemá smysl chtít krást hráče hry, tím že někdo udělá podobnou hru s podobným principem. Pokud bude chtít někdo uspět musí prostě vymyslet a vytvořit něco zcela nového. Podle mne je dnes spoustu casual hráčů, kteří chtějí role play, chtějí RPG prvky, ale nechtějí stovky a tisíce hodin bušit do mobů aby získali lvl na kterém bude mít hra a následně PvP smysl.