Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Souhlas. Člověk má jednu dobu samé nápady, pak si s úžasem stáhne UDK kit... CryEngine3 Sandbox... Unity..., hmm, ještě budu potřebovat 3DS Max... hmm, ještě Photoshop... sakra, co mám vůbec dělat? Ok, asi je třeba zkusit napřed ručně skicy. Grrr, kašlu na to, du zkusit normální editor (NWN; RED; Editor map Unreal, W3, SC, Heroes, AoE2... )... arghhh!

@RS: Až zvládneš v něčem z toho udělat něco komplexního (i malého), co dává smysl a vypadá dobře, pak jsi na dobré cestě. *4* Taky mám v hlavě spoustu nápadů, jenže problém je s nimi pracovat. Ale jestli zvládneš sepsat příběh, určitě ho zkus někam vsunout, i do blbého editoru map nějaké hry. Krajina se dá naznačit i v AoE2 :)
  • Ano jsou tam sluneční brýle a různé jiné podobné blbůstky, ale jsou tam dva druhy oblečení. Jedno je nebojové, většinou pro běhání po městě, aby jsi se odlišil od ostatních a pak oblečení normální, které ti zvyšuje staty.

Věcí z mikroktransakcí nijak nezvýhodňují postavy. Na to si Anet dává velký pozor.
  • Cahir
    Nechci tě zklamat, ale takovejch jako ty je plná prd... Navíc, chce-li být někdo scénárista u zahraniční produkce, musí umět daný jazyk perfektně (a tím myslím v ničem si nezadat s rodilým mluvčím) - nemyslím, že si kvůli tobě najmou překladatele...

Chceš mít šanci, že tě někde vezmou jako designéra? Chceš dělat třeba RPGéčka? Třeba u CDProjektu? Stáhni si nějaký nástroje (po netu se jich válí spousty) a začni něco dělat. Nejlépe pak ty uvolněné studiem, u něhož bys chtěl pracovat. Spousta vývojářů tvrdí, že je nezajímají školy atd, zajímá je, cos vytvořil. Když budeš dělat nejlépe hodnocený módy pro NWN toolset, máš podle mě šanci, že si tě Bioware všimne. Při práci s toolsetem se za prvý něco naučíš a za druhý, což je pro tebe důležitější, zjistíš, jestli to chceš opravdu dělat. Pravda je bohužel taková, že ten "awesome" proces jako je vymýšlení charakterů, zápletek, mechanik, světa apod. je relativně brzy odbytá, a pak přichází ke slovu i několikaletá rutina realizování daných myšlenek... Třeba zjistíš, že tě to vůbec nebaví. Nemluvě o tom, že chce-li někdo designovat třeba gameplay/combat u RPG hry, musí mít pořádný zkušenosti z jiných her/Pen and Paper systémů apod...
  • Nikdo tě za grafiku v GW2 zabíjet nebude. Každý má oči pro něco jiného, mě se na první pohled líbí, je prostě dělaná ručně. Plný detaily a procházka po hlavních městech leckoho chytne za pačesy. Zase úplnou realistickou grafiku nevyhledávám, tu mám venku. Poslední Pandarie vypadá také velmi obstojně. A k výrokům pana Drdy. Člověk s jeho slovníkem buď jen dělá sebe zajímavého nebo to prostě jinak neumí podat. Je to asi jeho image. Stále mám své oblíbence (Andrej Anastasov, Karel Papík nebo Honza Herodes) daleko nad tímto pánem.
  • RockStar
    No je sice pravda:) Ale zase měl to štěstí, že byl ze začátku obklopen neuvěřitelně nadanými lidmi. Později, už si je hledal a obklopoval se jimi. Což by měl dělat každý správný ředitel, či prostě ten kdo řídí projekt.
  • Tak to je jasný... dneska už jen težko bude něco originální. Jde o to jak věci provedeš a namixuješ.
  • coze? warhammer ze mel dlouhe cc.... vzdyt zadny cc tam netrvalo vic jak 5 sec jestli tomu rikas dlouhy tak si asi nikdy nehral DAoC (mimochodem jejich predchozi MMO).... a podle me ma DAoC nejlepsi pvp co sem v MMO videl, a ze sem jich od UO hral hodne
  • No, nechcu aby to vypadalo, že tady v diskuzi točím jen slovo ArcheAge, ale co se dá dělat... ArcheAge běží na CryEnginu 3. Když hru zapneš, tak se ti objedí obrazovka, co ti řekně "Achieved on CryEngine 3".
  • Podívej se kam to dotáhnul JOBS ten taky měl jen nápady a mluvil :D
  • Já vám nevím... Já bych bral za svoje MMO s grafikou na úrovni jako s Cryenginem. ANO MMO není jen o grafice, ale poslední dobou ty MMO jsou pořáát stylisicky stejný :( Pěknej byl Conan.
    Člověka potěší HC grafika, když by jste na zbroji viděli šrámy fyzika psyhx atd.. Určitě ty nové technologieje by prospěli MMO. Sice mě teď zabijete, ale já GW 2 zatím soudím co jsem viděl nehrál jsem to třeba by můj pocit po zahrání přešel, ale ta grafika na 21století je jako by to vysral slon "jak říka pan Drda" a o pohybu postav ani nemluvím vypadá to jako by vaše postava měla hemeroidy. Mě se líbilo kapku propracování v tom to hledu nějaký MMO.
  • RockStar
    Blizz vždy popíral, že to bude ze světa SC. Má to být úplně jiné universum, než jsme doposud od Blizzu viděli.
  • RockStar
    Abych pravdu řekl, ani jednu ze zmíněných her neznám:) Ale nemohl jsem očekávat, že na něco přijdu první, že?:)

Každopádně já bych nějakýmu studiu i brknul. Páč by mě práce na hrách bavila. Ale já jsem ten typ, co dokáže celej den sázet nápady a určovat co se mu libí a jak by to mělo být a jak by to být nemělo. Ale neumím nic udělat jako nakreslit, naprogramovat, nadabovat atd. (Teda ještě rád píšu příběhy no, ale to se zas nemusí nikomu líbit a říkat, že moje výtvory jsou hrozné.) A jako nezkušeného gamedesignéra mě nikam nikdo nevezme:D Ačkoliv moje nápady můžou bejt zajímavý.
  • Tak to sory já to po tobě blbě přečetl a myslel jsem že to píšeš jako že warhammer vykrádá lovecrafta.
  • A o Titanu se proslýchá, že bude extra imba mimba GW2 na druhou casual... hmm, to by se to snad muselo hrát samo.

Ale je to Blizzard, že ano? Fandů má dost a dovolit si můžou všechno... lidi, co s MMO začali na WoW prostě peskočijou na Titan kvůli jménu Blizzard.
  • Možná, do městské jsem ještě nikdy nepáchnul, u nás nevím, zkusím. *15*
  • Rád čtu tvoje příspěvky biď jsou dlouhé, ale aspoň jeden z mála konstruktivních. Jooo to je nápad dobrej... docela by se mi ta tvoje myšlenka líbila. Halvně jsem zjedav v jaké době se bude odehrávat TITAN podle artworku to vypada na sci-fi. (Podle mého názoru ? Že by SC Online ? )
  • Jak jsem psal vedle, čas potřebný pro dosažení lvlu 80 je cca při fast expení 56-64 hodin, co jsem si všiml na streamu. (pokud teda odečítám správně 9hodin spánku pro určení). Do třech dnů měli v guildě s Kungenem 4 lidi 80tky.
  • Tvůj design zní velmi podobě jako Age of Wulin/Age of Wushu z pohledu classů a jako ArcheAge z pohledu frakcí.

Brkni nějakýmu studiu, že bys to namixoval, ať to udělaj a super MMO může být na světě. *3*
  • "Hry , kterým šel po krku world of warcraft a neuspěl" -
    Hledání min
  • RockStar
    To se všude říká ano... Ale cituji z Eurogameru:

"Dvojka se naoko tváří úplně stejně, ale... ruku na srdce, ve skutečnosti půjde určitě víc o dnes už klasický F2P model s mikrotransakcemi, jen v trochu nenápadnějším balení. In-game obchod nabízí docela hodně upgradů, boostů či kosmetických doplňků (musím ale říct, že opravdu nechápu, proč autoři kazí nádhernou fantasy atmosféru nesmysly jako jsou sluneční brýle). "

Já jen říkám, že uvidíme. Nenadávám GW jen si na to chci dát pozor:) Jelikož jsem odpůrce všech microplateb.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit