Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, je to hanba, ani HP jsem nečetl... ale zatím nemám chuť míchat knihy a filmy, takže někdy později. *13* Ale když se na to tak dívám, mám toho fakt hodně ke čtení *15* *8* Jen je třeba to ještě někde sehnat -.-
  • Kronoss1
    Nečetl? Jako bys neexistoval.
  • Kronoss1
    Nebo to někdo pos*al. *1*
  • Kronoss1
    Když se podíváš výše, tak napsal. Dvakrát.
  • Kronoss1
    ,,Fantasy a MMORPG k sobě patří, o tom snad už dnes nikdo nepochybuje"! - Z toho si má čtenář udělat obrázek o obsahu článku? Většina lidí vaši promyšlenou úvodní větu přejde, aniž by se na ní pozastavili nebo dokonce "špekulovali" nad jejím skrytým významem. Nechci redakci ani tobě kazit iluze, ale hodně lidí si přečte pouze titulek a přeskočí rovnou na ty hry, z toho vyplývá, že si úvodní větu nepřečtou a z toho vyplývá komentář výše, cituji: ,,Zajimavé ,že není ani zmínka o Star Wars The Old Republic". Že se pak "šibalsky" snažíš naznačit, že autor výše citovaného příspěvku je id*ot, protože nečte redakcí promyšlená úvodní slova je poněkud pod úroveň.
    PS: Co je ten druhý důvod?
  • No já měl na mysli něco jiného. Chtěl jsem jen říct, že je něco jiného mít úplný svět versus pětina světa. Pak na tom bude líp ten svět kompletní no. Resp, když bude v LOTROu celá země, pak bude možné srovnávat oba světy, ať jsou jakkoli velké od sebe. Proto není na místě spokojenost, viz. žádná Morie a tak, ikdyž je fakt, že WoW nemá taky kompletní svět. Teda vzhledem k možným rozšířením, LOTR je nějak zažitý. *4*

Beru to jen teoreticky, LOTRO jsem nehrál, knihi bohužel taky nečetl no, ale pointa je snad jasná *16* *4*

Nikomu nic nevyčítám. Dana jsem vzpoměl proto, že tam byl obrázek světů no, a nějaké detaily ohledně velikostí a vyplnění. Reagoval jsem k vůli větě, podle níž je (údajně) důležité srovnávat velikost.
  • No a kdzy se k tomu prida to ze kdyz vyjde nejaky MMO ktery ma neco dobryho a failne tak to blizzard hned do wow prida viz RIFT a jeho class system.... ted vyjdou pandy a buch predelali talenty aby fungovali podobne. Blizzard to vzdy zkopiruje a upravi pro masy v tom sou mistri, vzdyt kopirujou od svyho vzniku, takze se pak jim ti co zkusi jinou onlinovku stejne do wow vrati.
  • sleepless
    Sorry, ale kdyz dotycny napise, ze v clanku neni zminka o SWTOR, tak se predpoklada, ze se neorientoval dle titulku, ale precetl si aspon uvodni vety. A v tom pripade byl jeho dotaz zcela mimo. A stale je. :)
  • Mopped
    Tak to je nezapomenutelné, návrat v čase:-)
  • Kdo Petrovi hacknul účet? Takovou věc by nikdy nenapsal.
  • BLADIA-AMNESIA
    Ehm... Bytosti...
  • RockStar
    Myslím, že STAR WARS jsou asi nejvíc WoWlike MMO ze všech:)
  • RockStar
    Proč žádná neuspěla? Je to jednoduché, WoW přišlo v tu nejlepší vhodnou dobu, to už nikdo nezopakuje. Společně s WoW tu byl hlavně EQ ze kterého WoW totálně vychází, ale bylo v té době mnohem jednoduší než EQ a hlavně bylo "forgiving", to EQ nebyl ani malinko. To přimělo velkou základu hráčů, kteří začínali s online hrami hrát právě WoW. Z dnešního pohledu je WoW velice jednoduché než bývalo dříve.

Mezitím se vytvořila obrovská základna hráčů. Která prostě držela při sobě, ani to dnes neplatí. Celá komunita žila pospolu.

Hlavní "chyba" nových her je, že nemá dostatečný end-game content. Ať si to říká kdo chce co chce, ale to hlavní na MMO hrách je end-game. Můžete milovat příběhy, levelování jak chcete, ale end game je to co rozhoduje o úspěchu MMO hry. Ono ani WoW nemělo extra eng game content, ALE za 1.) většina hráčů se s typem hry MMO seznamovalo, takže trvalo dlouho než se dostali na max level. ZA 2.) než vyšlo některé ze zmiňovaných MMO, WoW už obsahovalo kvalitní end game content. Takže si představte situaci, hraju WoW kde mám stále co dělat, ale chci zkusit hru mmo XY. Takže si jí koupím doběhnu nakonec, protože už "vím" jak na to tak to netrvá tak dlouho. A najednou nemám co dělat! Tak se vrátím do WoWka ještě dřív, než vývojáři mojí nové hry XY nějaký end-game.

Já nechápu jak můžou hry, které chtěj zápasit s WoW vycházet s málo end-game contentem, nefungující guild proprietami jako je guild banka atd. Chtějí kopírovat WoW, nebo se snaží udělat lepší WoW, ale chtěj to zopakovat i s jeho startem. To prostě nejde! Mají v tom xx miliónů peněz a stejně dělají stejné chyby. WoW také nemělo všechny ty featurky, ale během let se to tam dostalo. A ostatní vývojáři jiných her to přece musí vidět, musí vědět co se komu co líbí, co používají co potřebují. Proč teda nejdou se svojí hrou o krok napřed? Já se ptám proč.
  • Mr.Tomus
    asi by článek byl moc dlouhej ;)
  • Mno zdá se mi že jsi nezmíníl pár věcí.
    1. Píšeš že warhammer vykrádá lovecrafta, ale pravdou je že warcraft vykrádá úplně a nechutně warhammer a stejně tak starcraft vykrádá w40k.
    2. Také by se slušelo dodat že knih ze světa warhammeru bylo napsáno asi tak stokrát víc než ze světa warcraftu (u nás vyšel jen zlomek knih z waru)
    3. Nevím jak dobře znáš svět conana, ale pokud bys o něm něco věděl pochopil bys že se mu warcraft nemůže vyrovnat a že warhammer by proti němu obstál jen tak tak.
    4. Na warcraftu není nic propracovaného a originálního je sice pravda že jsem četl jen jednu knížku, (a ta prej podle recenzí nebyla až tak dobrá) ale dost jsem se u ní nudil.
    5. Pokud si myslíš že má warcraft propracovanou mytologii zjisti si něco o Game of thrones.
    6. Sice nemám blizzard rád ale hry dělat umí to je pravda, jen ty jejich universa (nebo jak ty říkáš mytologie) jsou jen takové úsměvné doplňky.
  • Kronoss1
    ,,Hry, které šly po krku World of Warcraft, ale neuspěly" - Jak to z nadpisu plyne?
  • sleepless
    Je to o fantasy hrach, takze jsou dva mozne duvody pro to, co jsi napsal a dokazes si je jiste sam domyslet :)
  • To je pravda ale tak snad nejsou v blizardu až takový patláci
  • Zajimavé ,že není ani zmínka o Star Wars The Old Republic
  • Čtenář, který se seznámil podrobněji s Tolkienovým dílem v Lotro našel hromadu krásných míst. Sám jsem většinu času trávil pouze projížděním a návštěvami u Bombadila než nějakou honbou ze max. lvl. Takže spokojený jsem, ikdyž chápu, že ten kdo zná jen filmovou verzi těžko bude mít k té hře nějaký vřelejší vztah.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit