Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jaj novy Terminator, který by NEBYL zdebilneny na uroven CODu, by mohl byt peckou.
    Postapo svet s roboty zabijaky, to se mi vždycky libilo. Nebo i dalšího Stalkera bych si dal.
    Nebo další fallout ve kvalite New Vegas... *13*
  • Uživateli "gorgon":
    Nejsem si jist, jestli si ten svůj zdejší materiál myslíš vážně, ale doufám, že ne.
    Vyzdvihovat do nebes sterilní, plastový, "známe jen šedou a zelenou" doom 3 s neuvěřitelně nudným a předvídatelným level designem, kde všechno vypadá úplně stejně? A super pocit ze střelby? Ve fearu možná ano, pomohlo mu nazvučení, efekty a zbraně samotné. Ale v doomu? Všechno hrůza. Ačkoli mám fear vcelku rád, tak je to ale to samý: pořád dokola stejné chodby a kancly...

Hra založená na "voodoo abrakadabra čáry máry fuk peklo!", kde jen prolejzám tmavé úzké koridory, ve kterých nic není, a kosím potvory vylejzajíc z pod schodů? Namísto zajímavého herního designu laciné skripty a nuda. Raději si zahraju 1000x half-life 2 nebo bioshock, který mě, jako osobu, která si ráda nad něčím zapřemítá, neuráží a nebojí se přijít s komplexním světem, kde mi všechno nestrčí pod noc, ale všemožný drobnosti ve hře mají svůj význam a jsou spjaty s dějem a co je hlavní, ty hry mají duši nějaký VÝTVARNÝ STYL!!! Jasně Rage vypadala dobře (prostředí), ale přišla mi to stejně nudná a prázdná jako doom 3.

Časy kdy stačilo na krabičku plácnout "id" a všichni si čůrkli do kalhot, jsou dávno pryč. Já do nedávné doby ani nevěděl, že doom 3 má nějaký datadisk, je nějaká "supr hd edice" a že existuje quake 4 a nějaký multipalyery, co udělali... Řekl bych, že se zasekli někde v čase a na soudobou konkurenci už nemají. Ty jejich hry jsou jen bezduché zastaralé rubačky, ale jsem radši, když hra nabízí něco víc, když mi má co říct.

A ještě k tomu jejich enginu. Může mít sebelepší blbinky, ale jen fakt, že si jej kutí do šuplíku a nenabízejí licence (nikdo ho nechce?) mi napovídá, že to zase až takový zázrak nebude. Cryengine nebo i unreal jsou v nejnovějších verzích mnohem dál a jsou univerzální (více ten unreal, ale crytek se prej snaží :)). Ať konečně ukážou nějaký techdemo, kde to všem natřou... Minimálně cryengine je schopen v reálném čase kouzlit neuvěřitelný věci.
  • tak zrovna ID software nikdy dobrej design nemeli... Nebyt technologii, tak by po nich mnoho nezustalo.
  • jestli to nebude tim ze Carmak se chvastal jak dela neco super uzasneho a vona jeto jen takova vochcavka
  • Docela nechapu jak vsichni rvou na doskakovaci textury u rage a u her na UE3 to nikomu nevadi pritom to je nekdy i o dost horsi
  • kde prosim ma Stalker autoheal??? ak nemas obvaz a krvacas tak ti ani polka zivota nestaci a skapes... ale asi skoda reagovat
  • MrSanta
    Jojo, Doom 2 byl super. I když jsem ho nikdá nedohrál bez cheatu na nesmrtelnost. Icon of Sin byl nad moje síly *1*
    Ještě mi dala děsně zabrat jedna mapa, kde se postupně otevírala cesta dál. Hráč popošel v jedné chodbě, ozval se šoupací zvuk a otevřela se cesta v chodbě o kus dál. To se muselo několikrát opakovat. Sranda byla, že jsem to tehdá hrál ještě bez zvukové karty a ten šoupací zvuk nebyl na speakeru slyšet. Hopsal jsem po levelu jako trubka, jenom vrátit se do chodby, která před chvílí nikam nevedla mě nenapadlo *15*
  • este si zabudol, ze tento super nadupany engine mal take "znicitelne" prostredie. Strelil som do ziarovky a ... hofno.. bud bola z titanu alebo ultra odolneho skla... podla mna standard a oni ho tam nezapracovali.. priznam sa ze hry od ID som vzdy zral (najviac Doom a Return to Castle Wolfenstein) ale toto Rage im sakra nevyslo... a ospevovana AI??? Enemy stal za bednou a cakal kym mu nerostrielam zadok a potom div sa svete spravil ukazkovy premet z miesta ako po vystrele z 12 cm kanonu... neskor som si vsimol ze to naskritovane umrtie je genericke u vsetkych enemy za akychkolvek okolnnosti skakali salta... toto by next gen engine asi obit nemal..
  • stejně jestli tam nebude fungovat iddqd a idkfa, bude to naprd. Jó doom 2. To byly krásné levely. Hledání klíčů, tajných chodeb, výtahů. No, radši jdu snít dál.
  • problem z doskakovanim byl jen na strane IDsoftu ktery klidne vydal hru aniz bi ji predtim vyzkousel aspon na jednom jedinem PC s ATI kartou milej zlatej, asi na to nemel cas jak to musel neustale prizpusobovat konzolim a i mne se tenhle koncept osidime oko kdyz se to hybe rozmazanou lowres texturou vubec nelibi...
  • No nevím jestli toho opravdu více nakecal než udělal. Akorát herní branže už není jeho 100% zájmem. Najdi si na googlu "space x - john carmack". Taky bych se raději věnoval vývoji raket a navigačních / řídících systému pro ně kdybych na to měl ( hlavu ) a v minulosti už jsem si na takový koníček pěkně vydělal programovaním gamesek. Než se nechat dokola peskovat hráči, kteří, ať uděláte co uděláte, si stejně furt na něco stěžujou.
  • no to toho teda ukazal, dyt tam nebylo ani ani cyklus dne a noci a cela ta slava okolo MEGA texture byla fuc kdyz se zjistilo ze by bylo potreba nekolik desitek dalcih GB aby to k tomu individualnimu vzhledu jeste vypadalo ostre.. celkove nerikam ze to je cesta mimo ale v tuto chvily bych spis videl textury proceduralne nez MEGA aspon do ty doby nez BD bude mit 200GB nebo aspon 100-150Mbit internet do domu.. navic tahle technologie ti bude uplne k hovnu v dynamicky menicich svetech (ne ze by tkaovych her nejak bylo ani nejsou skoro zadny).
  • risa2000
    Poměrně solidní postmortem ohledně Rage měl Carmack už minulý rok na poslední keynote. Problém toho enginu není v tom, že by předběhl dobu (tudíž, že na to je "zatím" slabý hw), ale v tom, že je důsledek kompromisů, aby to běželo jak na konzolích, tak na PC. Jakkoliv může být megatexture nebo 60 FPS revoluční, tohle prostě mělo počkat na next-gen konzole.

Takže v id Tech 5 např. není dynamické světlo, byť to bylo v předchozím enginu a je to to, co všichni obdivují teď na UE 4.

Druhá věc je, že i kdyby engine v Rage nakrásně fungoval, neodstraní to problémy s herním designem, jako je (chybějící) smysluplný příběh, nebo (chybějící) otevřené lokace, nebo linearita. Věřím, že Carmack se poučil (což vypadalo už na té keynota, minimálně proto, že o tom byl schopen mluvit), a promítne to do dalšího enginu.

To, že v id ale chybí koncepční herní vize a silná autorita, která by tu vizi byla schopná předat týmu je z posledních her vidět. Tohle podle mne stačit nebude:
    "John Carmack got up in front of everyone and said something like, "Doom means two things: demons and shotguns." (citace z původního článku na Kotaku).
  • Taky že nesouhlasím, a řekl bych, že dost právem. Rage není RPG, to bychom mohli vyčítat i Tetrisu, ze jako RPG stoji za pendrek. Sám iD to označuje za first-person-shooter. Borderlands, Crysis, Far Cry...neznám střílečku s tak zábavným ježděním, jako Rage. Jízdní model je lepší, než co maj arkádový NFS za posledních několik let, což je dost smutný. Jako odreagování od střílení je to podle mě fajn prvek. S koncem souhlas, ten byl trochu nešťastně useklej. Ale těžko na tom strhám hru, u který jsem se 15 hodin předtím královsky bavil :)
  • iDsoft by to uz mal zabalit a zavriet krám. Od dooma 2 nevydali nic co by zato stalo. Od sidescrolovacieho commandera a 3d dooma 1 nevyadli nic co by satlo za poznornost.
    Kecy ohladom uzastnosti karmakovych enginov, tomu snad moze verit len naky fanatik.
    Ano zalozili zaner a svet hier, ale to bol stary iD s povodnou partou ludi. Dnes tam uz nezostalo nic. Len karmack s jeho vymetenymi nazorami.
  • Imho je id software dobre na technologie a zdimani vykonu z hardware, dale se jim obcas dari vytvorit vynikajici cirou hratelnost, ale co se tyce pribehu a budovani filmove atmosfery, na to nemaji a nikdy nemeli. Verim, ze id umi prijit treba s prelomovou ai, ta ostatne i v rage byla docela dobra a kolik her za to muzeme pochvalit, ale terminatora by pokazili.
  • Ty se. ale vtipalek
  • A este posledna myslienka. Myslim ze total mega bomba spica cool by bolo keby sa podarilo Bethesde znovu ziskat prava na Terminatora a dala by to robit prave ID Softu, ktorym prave celkom taketo dark fps idu. Predsa len Terminator FS a Skynet boli svojho casu prelomove FPS a aj dneska ich povazujem za jedny z najatmosferickejsich a v mnohych veciach aj pokrokove.
    Myslim ze keby toto supli na Kickstarter tak mozno prekonaju aj novy Planescape Torment.
  • Es terochu OT. Akurat som nedavno videl dokument o Mjangu a Minecrafte. Ludia su do toho zblazneny, tvorby vlastnych urovni, svetov a pritom to ma , z dnesneho technokratickeho pohladu primitivnu grafiku aj koncept a predsa je to uspesne. Cim to je ? Ludia modovali hry snad od zaciatku ich existencie ale specialne Doom a potom nasledujuce FPSka (DukeNukem3d,Quake,Q3,UT) rozbehli obrovsky modersku/mapersku komunitu. Dnes je to, mam pocit, naopak v strasnom utlme. A ostatne sa neni ani comu divit. Enginy su sice volne dostupne, ci uz UT alebo CryEngine ale ich pouzivanie uz zdaleka neni tak trivialne ako DEU :-). Sice je fajn ze moderne technologie dokazu generovat hd nextgen grafiku ale mozno by bolo lepsie,zaujimavejsie keby vyvojari trochu ustupili a vytvorili dumb nastroje pre masy. Mozno by ten zaujem o hru bol este vyssi. Inak aj IDStudio, editor na ID Tech 5 je uz celkom slusne peklo.
  • No ani ma to neprekvapuje. Trochu este odbocim, som kapanek dost nara*ny na Vas Games pretoze Vami slubovany rozhovor s Timom Willitsom tusim z este minuleho roku z GamesConu stale nikde. Ani ste nejak nevysvetlil preco ste ho nevydali ked ste ho viac krat slubovali zavesit na web.
    Co sa tyka iD softu tak sa to dalo cakat. iD Tech 5 je asi spickova technologia ale pomer cena/vykon nebude bohvieaky. Zvlast ked na buildovanie map tam maju niekolko 100 jadrovu server farmu. Osobne si myslim ze ak bude na Doom4 robit ID Soft a ak ho vydaju tak to bude ich zlomovy titul v tom bud alebo. Bud to vyde a preziju alebo to znova poseru a definitvne ako herny tvorcovia skoncia.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit