Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak doskaovanie textur nebolo o nedostatocnom vykone (povecisnou), mne dotahuje textury aj na ssd disku a pri 16GB ram. Problem doskakovania textur a vobec celkovo celeho iD Tech 5, ako sa aj sam Carmack vyjadril, boli ovladace a nedostatocne testovanie na roznych verziach ovladacov a tym aj v roznej "kvalite" podporovanych featur ktore ten engine evidentne potreboval na 100% beh. Preto to aj na xboxe360 a ps3 slapalo vyraznej lepsie ako na pc aj ked mal clovek daleko vykonnejsi PC. A druhy zasadny problem bol a je ze koli kompresii a kapacitnym obmedzeniam boli textury silne skomprimovane ale aj na PC verzii. Co sposobili ze exteriery vyzerali este k svetu ale v interieroch a detailnych mapach to bol otras. Ved staci sa pozriet na hocijaku krabicu, skrinku alebo cokolvek z blizka v tej hre.
  • milý jojo
    idtech5 ukázal směr, ostatně jako každej engine od carmacka, předběhl dobu o několik let, neměj jim to za zlý, že máš pomalej počítač a doskakujou ti textury
    když vyšel doom tak komp co by ho rozběhl stál přes 50 tisíc, neznám moc lidí co to hráli, vždyt spousta lidí byli rádi za videohry do televize, nintendo hadr apod, já doma drtil supaplex na 386 a byl štastnej jak malej prd (ps dohrál sem ho bez dvou levelů celej), že vyšel nějakejj doom mě přestalo zajímat protože dos4gw error a pápá, neměl sem, nehrál sem

pokud pomineš textury, tak rage lítá jak nic jinýho, i ty komický mašinky ps3 a xbox to rozběhly v luxusní graficea v 60fps !!, i sem píšou lidi, kterym se rage graficky líbil, on totiž hezkej je a ne že ne, idtech5 umí, to každej vidí, někdo si holt musí pár ms počkat no

stínování je na takovym levelu, že to ani nevidíš, ostatně to je i důvod, proč carmack pořád drží statický stínování světa, kompy pořád nejsou DOST výkonný, to poprvý ukáže až idtech6 a ten jen tak nevyjde
    celej engine šlape jak hodinky a je jenom škoda, že opět na něm moc her nevyjde, ale garantuju ti, novej wolfenstein až vyjde (jako že vyjde), to samý doom 4, tak budeš čumět jak péro
  • rad strilim priserky :) obzvlaste ty pekelne. Aliens me zklamali. Metro a Stalker ma nevychytany zbrane. takze tu od dob Dooma 3 poradne nic nevyslo.. Far Cry 1 a Painkiller beru jako stejne obdobi.. pak jen par vlastovek jako Jericho a Bulletstorm, ale to je na skoro 10 let od D.3 hodne malo.
    takze na Dooma 4 se hodne tesim a doufam ze nesklame.
    a na otazku redakce.. ID software jsou pro me stale coderska spicka a jsem zvedavej na kazdou jejich novou technologii. to co ID software predvedli u Dooma 3 na OpenGL 2.0, muze konkurovat lecktere FPS jeste dnes.
  • Hanzales
    XY: Tak to je dobrý :) Já to hledám už od začátku po netu jako divý a nic mi to nikdy nenašlo, že nějaký gamersgate je vím, ale podívat se tam mně nenapadlo. Díky chlape! Nejdříve jsem nevěděl jak, a teď hned dva zdroje dneska... de se pařit na ještě těžší :) hurá :)
  • reage podelali pitomym doskakovanim textur to nebyla zadna revoluce usetrit vykon tim ze kdyz se to hybe nacete/zobrazi se desetina informaci a hrac si toho nevsimne a kdyz stoji hezky doloudujeme hires texturu ble *11* clovek si toho hned nevsimne ale ten dojem je blbej a kdyz se pak diky neotestovani projevi doskakovani brutalne s poradnym spozdenim chce z toho blit kazdej to byla proste takova vochcavka jak udelat pekne vypadajici hru aniz bych to umel v pohybu "hnusna" a kdyz se zastavim jestli ta zed je vazne jen smoha voala je tam pekna textura...
  • ID soft byl legenda na pc jakmile se zacal vrtat do konzoli vysel z toho logicky neslany-nemasny kockopes Rage proste kdyby ID soft zustal verny platforme PC a delal to co mu slo nejlepe tedy na svou dobu maximalne vyladenou a graficky vytunenou hru byl by stale kral ,ale konzoloidniho trhu se jim zachtelo a je znich pomalu EA
  • Hanzales
    Doomovka no :) Quakovinou myslím spíš trojku, rychkou, akřní, dá se tančit s brokovnicí ...;o)
    A Quake 4 nebyl zase úplně špatný, ale více jsem ho možná doceňoval jako "tvorbu" třeba ty mechanické mosty a některé lokace, jindy ale některé pasáže zase už nudily, taky mám z Q4 spíše smíšenější pocity, ale např. pasáš, jak z tebe udělají "jednoho z nich" miluju dodneška i s celou následnou akcí. Tam ta hra celkem zase nabrala dech...
  • scorchers jsem koupil zcela regulerne ihned po release na gamersgate.com
  • ale tenhle přístup je špatně, tohle mě nebaví, nabavilo mě to ani v half life 2, kde to je dotažený k dokonalosti a ani dva datadisky nestačily, někdo jim to žere, ale já ne
    i ten blbej prey, kterej sem přetrpěl jenom abych viděl jak to skončí, říkám ti skončit prey takhle, tak ani nevim co bych dělal
  • Mato1987
    jj určite to vyskúšaj, ja konkrétne môžem len a len odporúčiť tradera s nickom Batrami
    http://steamcommunity.com/profiles/76561198029234979
    fakt skvelý týpek z kanady, práve od neho som vytradoval scorchers.
  • Mato1987
    nepochopili sme sa, moja chyba, ospravedlnujem sa, nevedel som že si mal na mysli záverečného ubercool a uberhard bossa a celkový záver hry :)
    ako som už spomínal v inom komente ako reakciu na koment od užívatela DDARE
    "každá hra má ale svoje slabé miesta, konkrétne u rage to bolo to tzv anticlimax vyvrcholenie, kde nastane po prejdení hry a pozretí záverečného a extrémne krátkeho outra určité sklamanie namiesto akejsi satisfakcie."
    takže v tomto s tebou súhlasím ten koniec nebol v žiadnom prípade ideálny, ba si priam pýtal pokračovanie, no ako sme sa dnes dozvedeli, páni z bethesdy stopli vývoj rage 2, takźe sa prípadného rozuzlenia celého príbehu už asi nikdy nedočkáme ...
  • Hanzales
    Já mám jen jeden, když se jednou ztrapním, tak budu hold ztrapněnej :) Dva jsou ještě v poho. To že tu někteří z řad trolů používají proxiny, hideipery a mysli si jaci nejsou hakři a vteřinu po tom co něco žpleptnou přiletí jedno +, druhé +, toho jsem si taky všíml. Ale nejhorší je rozdvojená osobnost.... ...a pak jsem tou hokejkou, kde to jsem, to je nějaká černá stránka a žluté písmenka...
  • očividně mě pořád nechápeš, já od hry čekal, že to prostě nějak vygraduje a nakonec tam nebylo nic, ta hra nemá konec, to je celý
  • Mato1987
    hmm ako si teraz spomenul výraz kvejkovina, hneď ma napadlo to neštastné pokračovanie Quaka....teda Quake 4, dúfam že takto nedopadne aj DOOM 4
  • Mato1987
    ale veď ten desať metrový mutant tam bol :) dokonca aj zopár minibossov? hral si ty vôbec rage?
  • Mato1987
    mňa osobne tento neštastný hodnotiacich systém plusiek a mínusiek, ktorý je mimochodom velice ľahko zneužiteľny nejako netankuje...
    apropo new vegas ma celkom aj chytil, no nebolo to rovnaké ako trebárs u fallout 1 alebo 2, u tých starších fallout hier som strávil nespočetne množstvo hodín, konkrétne fallout 2 som prešiel snáď aj 20 krát...New Vegas som dohral raz a ani jedno dlc som si nekúpil no minulý rok som si obstaral goty edíciu new vegas a možno sa k tomu časom niekedy ešte dostanem a možno prejdem aj všetkok ten dlc obsah, no ako som už hovoril, Fallout 3D ma vôbec neohúril, pretože mi to na rozdiel od predošlých izometrických dielov pripadalo neuveriteľne prázdne a fádne ...
    RE OT: čo si myslel tou poznámkou že fallout nie je ID :)
  • Hanzales
    Celou dobu o tom píšu, každý jsme jiný ;o) z těch vyjmenovaných některé miluju (Portal 2, Mafia 1/2, FarCry 1/3, Vietkong, Sleeping Dogs) a některé nemusím zase vůbec já (DNF, Far Cry 2, MOH)
    O tom trade systému vím ;o) Zrovna zkouším poprosit jednoho maníka z another country ;o)
  • tak samozřejmě že boss neni nutnej, viz fear, ale pokud na mě řve z traileru nas ranej desetimetrovej mutant, tak čekám, že idsoft dodá stylově obsah, snad si rozumíme, hra nemá konec=hra neni výzva
  • Mato1987
    budeš prekvapený ale v niečom s tebou súhlasím, no klenot a hlavne teda nedocenený klenot to je, to tomu nemôžeš uprieť, každá hra má ale svoje slabé miesta, konkrétne u rage to bolo to tzv anticlimax vyvrcholenie, kde nastane po prejdení hry a pozretí záverečného a extrémne krátkeho outra určité sklamanie namiesto akejsi satisfakcie.
  • Myslel jsem tim navrat od naskriptovanych koridoru k otevrenemu prostredi, kde musis hledat cestu. V necem to inovativni byt musi, uplne stejny format zachovat nejde, to by uz dnes bylo prilis primitivni a stereotypni. Ruzna povolani a moznost smerovat jejich vyvoj ti osvezi hru, zvysi jeji znovuhratelnost a podpori kooperativni rezim.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit