Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mato1987
    nesúhlasím, rage je síce fps strielačka zo starej školy no s modernými prvkami, kde práve boss fighty nie sú teda nič atraktívne a ani moderné. Ak si chcem zahrať boss fighty tak si pustím hd remake painkillera hell and damnation a vyzabíjam po tucte bossov rad za radom.
  • Kecas. Kdyz uz, tak kopam do hlupaku. Na konzolistovi si muzes precist, jak nakopavam konzolisty. A proti pc nic nemam, jen mi je lito, kam se ubiralo a kam se dostalo.
  • Mato1987
    Pozri sa, poviem ti to takto, ja som asi jeden z mála tých, ktorí majú v obľube hry ktoré väčšinu hernej populácie absolútne nezaujímajú.( pre príklad uvediem rage, trine I a II, moh 2010, moh warfighter, portal II , mafia II, far cry II, duke nukem forever, vietkong atď, to môžem snáď pokračovať do aleluja).
    Trebárs pomerne hojnému počtu ľudi sa páči saints row 3, spec ops the line alebo sleeping dogs, či nedávno vydaný bioshock infinite, no ja konkrétne tieto hry úprimne z celého srdca priam nenávidím, či už je to z dôvodu chabého pokusu o revolučný príbeh a následnej odfláknutej hrateľnosti alebo to je pre zmenu prekysličená "hrateľnosť" niekedy hraničiaca aj s morálnymi hranicami ako v prípade sr3 a sleeping dogs a absolútne otrasný alebo neexistujúci príbeh.
    A mimochodom, ak sa ináč nevieš dostať k tomu pred štvrť rokom vydanému DLC the scorchers pre RAGE, existuje tzv. trade systém na steame, kde si vytvoríš na trade fóre topic čo chceš vytradovať a niekto sa ti ohlási a za nejaký bagatel si to formou giftu vymeníte a celý idiotský sýstem blokovania regiónov jednoducho obabráte, ja som trebárs vytradoval konkrétne toto rage dlc za batman arkham asylum.
  • bioshock - nehratelný, snad nejhorší pocit ze střelby ze všech her co znám (a to počítám i moorhuhn) a nezachrání to ani rádobyuměleckej ýbr kýčovitej snovej svět, hraje se to na pitchu
    quake 4 byl v pořádku, ano
    z těch vtipů cos vyblil nakonec tak jedinej hratelnej kus byl rage, ano
  • Hanzales
    Jsem dneska upsaný :D Amen, konec mi tam chybí, ideálně tak ještě jedna mapa (dusk) a pak ten zmíněný bos, typu obřího chobotnicopavouka s vysavačema a rotačákem ;o)
  • Hanzales
    Naprosto souhlasím, ale právě ta střílečka s tím prostředím a nádechem rpg (závody jako bonus, vždycky je rád odjezdím při znovuhraní) jako FPS shooting to právě funguje celkem dobře. Prostě taková kvejkovina v pěkném prostředí a s pěkně se pohybujícíma mutantíkama ;o)
  • rage dodal akci, výbornou akci, všechno bylo v pořádku, stará dobrá škola až na jednu věc, chyběl BOSS, a kde neni boss, tak hra taky nebude boss, bohužel, chce se mi brečet jak brutálně tuhle hru zařízli
  • Hanzales
    /OT/Já ti to mínus nedal ;o) V podstatě je moc neřešim, dokud nemám -7, to už je pak čas zamyslet se, že je něco špatně :o) To jen tak na okraj. Na ten druhý okraj... a co říkáš na Fallout New Vegas? Spousta lidí, včetně mně to považuje za jedno z těch dost lepších RPG, obvzláště když se to proprietálně opepří správnýma modama. Kupil jsem to se všema DLC, nahodil EVE, MMUE, texturky a jako celkem nářez náhodou ;o) Jde i docela poznat, že to dělalo troške jiné studio ;o) /OT/ - Fallout není ID ;o)
  • všechno co má autoheal už z principu nemůže být dobrá hra a i kdybych přimhouřil mé bystré oko, přesto nenanajdu ani jednu hru, která by se jenom přiblížila na dohled tam, kde zanechaly stopy hry jako fear nebo doom 3, takže lehni a hral si dál ty pseudáče
  • Nový Doom bych si rád zahrál a těším se, až jednou vyjde. Ale mnohem radši bych viděl nový díl Quake. 2. díl mě i po 15 letech pořád baví a rád bych viděl plnohodnotného nástupce !
  • Rage je zábavná stílečka , podprůměrná závodní arkáda a mizerné RPG . A můžete nesouhlasit , ale pokud mám hodnotit celkově , tak to nikdy klenot být nemůže .
  • Veskoslav
    A posledních 10 let žiješ v jeskyni, ne? Vyšla spousta skvělých FPS, ale chápu. Tvá zaslepenost z toho příspěvku jenom srší:)

A hry, co vyšly od Dooma 3 a patří k tomu lepšímu ve světě FPS: Všechny tři díly Bioshock i takový Quake 4 mi přišel svou brutalitou a hrou samotnou lepší, Star Wars Republic Commando, CoD 2, Battlefield 2142, oba díly Borderlands, Singularity, poslední Deus Ex, Metro 2033, celá série Stalker, Arma II, Rage, L4D 1 & 2 atd.
  • Hanzales
    Sorry že si tě zrovna beru jako příklad, ale tady vidítě přátelé, jak jsme rozdílní a přesto mnohdy stejní (přestaňte se furt hádat a hatovat co rádi nemáte)
    U Bioshocku jsme se třeba my dva absolutně neshodli (akorát se chystám dodrtit ten final fight) a fust si myslím, že je to báječná hra. A u Rage s tebou třeba absolutně souhlasím. A přitom nás počítám takových moc nebude. Dokonce jsem to jednou hrál a ze Steam friend listu přilítlo "co to hraješ? :D" Prostě každý má své preference ;o) Já si Rage dokážu neskutečně užít, ale nemožnost si u nás pořídit to DLC s těžší obtížností mně asi dožene k tomu to stáhnout z netu. Jinak já třeba ulítnu na čemkoliv, pokud mi to neháže klacky pod nohy, nebo to vyloženě nefunguje, či to není zaměřené jiným směrem ;o) Promakanou hru s barbínama bych asi fakt hrát nechtěl ;o)
  • To jsou plky ... dneska prostě technologická dema nestačí k dobré hře a ID už dlouho není na koni .
  • nastal čas pořádně podojit nejlepší engine současnosti, ano, idtech 5
    nehodlám tu místním broukům pytlíkům, vtipům a lemplům vysvětlovat, proč ani frostbite, ani cryengine a jim podobný pseudáče nešahaj carmackovi ani po kotníky. jednak byste to nepochopili a hlavně na to nemám čas

doom 3 je dodnes nepřekonaná střílečka, který tak tak sekunduje fear, od tý doby NIC kloudnýho nevyšlo, smutný při pomyšlení, že je tomu už deset let

nuže jakej musí doom 4 být? naprosto se vykašlat na jakýkoliv herní inovace, dodejte poctivou řežbu ze starý školy, nic víc, nic míň a já pak pudu, hru si koupim, smotnu brk, vopálim sluchadla a budu se kochat

ps záměrně sem nezmínil half life, nemusim naleštěný nudný houna který postrádaj jakoukoliv špetku atmosféry
  • Mato1987
    ako hovoríš, ja som vyrastal na hrách ako boli fallout 1 a 2 a keď som sa dozvedel že vyjde hra podobného postapokaliptického konceptu ale na rozdiel od falloutu to bude práve klasická old school strielačka, tak som hltal informácie o rage jednu za druhou, bolo to možno aj preto, že mi fallout 3 absolútne nesadol, očakával som možno od neho niečo úplne ale úplne iné a dostal som fádnu, graficky neatraktívnu zmes the elder scrolls a gothicu.
    Ale späť k rage, ako si spomínal táto hra má fakt tú akčnú stránku tak neuveritelne skvele vybrúsenú a prepracovanú, že z nej priam srší samá dokonalosť fps žánru.
    A keby som mal zhodnotiť hry na základe art designu, ktoré vyšli behom poslednej dekády a ktoré som hral tak rage udelím tutových 10 z 10, pretože tak skvelý pocit z fps hry som nezažil už hodne dlho, posledne to bolo snáď len u half life 2.
    A potretí krát ti dávam za pravdu, RAGE je proste skvele vybrúsený fps klenot, ktorý je žial tak ohavne nedocenený až to je k zaplakaniu.
  • Je to tak, Rage je nedoceněnej akční klenot. Akorát se to srovnávalo s koncepčně odlišným Borderlands a ještě víc odlišným Falloutem, říkalo se, co Rage nemá a tyhle 2 hry jo, ale že právě Rage má nejvybroušenější akci ze všech titulů za dlouhý léta, to už nikoho netáhlo. Navíc je ta hra vizuelně nádherná, kam se hrabe Crysis...
  • No to by se museli fakt hodně snažit aby této značce vrátily důvěryhodnost.

Už trojka byla velký přešlap. Nebyla to sice špatná hra, ale vzhledem k tomu že tou dobou vyšly ještě jiné FPS, které ji kvalitou převyšovaly - konkrétně dvě. Ta první "Far Cry" tehdy vyrážela dech rozlehlostí a relativní svobodou, ta druhá "Half Life 2" přinesla aktivní fyziku a bezchybně zakomponované skripty.

S čím přišel Doom 3? Neinteraktivní prostředí (většinu času se střílelo v různých kancelářích, které se ani nedaly nijak zničit a vůbec celé prostředí bylo sterilní až to nebylo hezké) a pak až nechutně natahovaný konec (ty poslední lokace byly na facku). Zčásti to napravil datadisk, který z Half Lifu ukradl manipulátor, ale pořád to nebyl ten Doom jakého jsme chtěli...
  • Hanzales
    Radši pro jistotu, Unreal bych taky nerad urazil, kdyby si to někdo chtěl špatně vykládat. Myslím, že každý, kdo měl ještě nějakou S3 Virge DX2 a 64MB ram (na desce, že) a poprvé to pustil v tom "akcelerovaném" módu, kdy to i bez akcelerátoru celkem slušně hladilo textury a když jsem poprvé vylezl z té lodi, tak to zanechávalo dojem obrovského otevřeného prostranství (dneska to připadá jako takový dvoreček) a i hratelně oproti tehdejšímu standardu to byl prostě technologický trhák. (Edit: teď to po sobě čtu a trošku ta větná stavba nezafungovala) :D Ale pak právě vyšel ten HL1 (na modifikovaném ID enginu) a to si pamatuju, že jsem na pár dní na ten Unreal úplně zapomněl. A i ten Unreal jsem si nedávno dal znova, nechal se unášet úžasnou hudbou, úžasným prostředím a uvědomil si, jak ty hry byly i ve své "jednoduchosti" dokonalé a elegantní. ....a pak přišel Quake 2 a to všechno pak člověk najednou objevil znova s 3DFX (možná se mi to všechno trošku časově zůžilo), ale pak už se takových úžasů nějak začalo objevovat méně a méně, Riva TNT (už si ty názvy moc nepamatuju), měl jsem to nějak mezi Voodoo 1 a VooDoo2 tuším, dávalo to Quake 3 v 32bit barvách a s optickou ohyznou myškou z Alfy za 1400 se z té trhanice stalo cosi, na co jsem valil bulvy ještě hodně dlouho. Snímků najednou jak nas... pohyb plynulý až hamba a přesný, přesný, to bylo s brokárnou samý excellent... :D Tehdy jsem pár lidí pěkně trápil, ale nedávno jsem zkoušel Quake live a dostával jsem bušky, že jsem byl najednou malinký jako hrozinka :) Doufám, že jsme se narodili akorát, a zažijeme ještě buď možnost vrátit se v čase (byť třeba ve stimulovaném spánku), nebo si nechat vymazat čistě jen vše od Agathy Christie (myšleno všechny hry) a objevovat to všechno zase znova :)
  • Hanzales
    Máš pravdu, beru zpět :) Je fakt, že Dooma 3 jsem si dal v nedávné minulosti asi taky vícekrát + nějaké mody co se objevily, HL2 jsem poprvé hltal, ale nějak jsem se jím přesytil snad už při 4 dohrání a také potom dával větší pauzy. HL1 jsem hrál tak 60x a ten tehdy vydrtil mně :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit