Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • WTF ??? podívejte :O https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EbamOac9_vs
  • nastal čas pořádně podojit nejlepší engine současnosti, ano, idtech 5
    nehodlám tu místním broukům pytlíkům, vtipům a lemplům vysvětlovat, proč ani frostbite, ani cryengine a jim podobný pseudáče nešahaj carmackovi ani po kotníky. jednak byste to nepochopili a hlavně na to nemám čas

doom 3 je dodnes nepřekonaná střílečka, který tak tak sekunduje fear, od tý doby NIC kloudnýho nevyšlo, smutný při pomyšlení, že je tomu už deset let

nuže jakej musí doom 4 být? naprosto se vykašlat na jakýkoliv herní inovace, dodejte poctivou řežbu ze starý školy, nic víc, nic míň a já pak pudu, hru si koupim, smotnu brk, vopálim sluchadla a budu se kochat

ps záměrně sem nezmínil half life, nemusim naleštěný nudný houna který postrádaj jakoukoliv špetku atmosféry
    • Veskoslav
      A posledních 10 let žiješ v jeskyni, ne? Vyšla spousta skvělých FPS, ale chápu. Tvá zaslepenost z toho příspěvku jenom srší:)

A hry, co vyšly od Dooma 3 a patří k tomu lepšímu ve světě FPS: Všechny tři díly Bioshock i takový Quake 4 mi přišel svou brutalitou a hrou samotnou lepší, Star Wars Republic Commando, CoD 2, Battlefield 2142, oba díly Borderlands, Singularity, poslední Deus Ex, Metro 2033, celá série Stalker, Arma II, Rage, L4D 1 & 2 atd.
      • bioshock - nehratelný, snad nejhorší pocit ze střelby ze všech her co znám (a to počítám i moorhuhn) a nezachrání to ani rádobyuměleckej ýbr kýčovitej snovej svět, hraje se to na pitchu
        quake 4 byl v pořádku, ano
        z těch vtipů cos vyblil nakonec tak jedinej hratelnej kus byl rage, ano
        • Ty se. ale vtipalek
      • všechno co má autoheal už z principu nemůže být dobrá hra a i kdybych přimhouřil mé bystré oko, přesto nenanajdu ani jednu hru, která by se jenom přiblížila na dohled tam, kde zanechaly stopy hry jako fear nebo doom 3, takže lehni a hral si dál ty pseudáče
        • kde prosim ma Stalker autoheal??? ak nemas obvaz a krvacas tak ti ani polka zivota nestaci a skapes... ale asi skoda reagovat
  • Sarlatan
    No jde vidět, že Veskoslav někomu hodně leží v žaludku. Občas mi přijde, že i kdyby napsal, že má rád konzole, tak dostane už jenom za to -50. Ono je krásně vidět, jak některým lidem z -6 najednou skočí na +2:) Občas by to lidi chtělo alespoň trochu nenápadně klikat si ty pluska:) Je to sice taková sranda, ale věřte mi. Není směrodatné, kdo kolik má +-:) Ale jak se tak dívám, tak Joe a Triska tu jsou, tak očekávám zbytek jejich party.
    • nemužeme se tu bavit normalne bez uražek?
    • Trisska
      Ale Veškoslave, já přeci žádnou partu nemám. Krásně sis postěžoval, jak seš tady utlačovanej. Kolik máš ještě těch účtů? Sarlatan, Smrtihlav2000, Boom, Veškoslav... to sou 4, takže ještě 2 mi chybí... +6 během minuty, jdeš na to moc okatě... *7*

a jo, tak ještě franta *4*
      • Boom
        Ahoj:) Juchů jsem už chlap:) Škoda holčičko, že se opět mýlíš. Jo a jak psal dole Šarlatán, ten měnič iP si skryj pořádně.

P.S: Na té své pracovní ploše máš docela bordel. Doporučuji si ji pročistit;)
        • Trisska
          A už je tady, přece jen jsem se nemýlila! *15* Víš jakej je rozdíl mezi náma dvěma? Já narozdíl od tebe nepotřebuji blafovat s nějakejma IP adresama... Uznávám totiž vítězství zdravýho rozumu nad lží, přetvářkou a nenávistí. A naprosto upřímně ti povím, že zde mám pouhé dva účty - Trisska a Pampelisska... ten druhej však téměř nepoužívám.
          • Hanzales
            Já mám jen jeden, když se jednou ztrapním, tak budu hold ztrapněnej :) Dva jsou ještě v poho. To že tu někteří z řad trolů používají proxiny, hideipery a mysli si jaci nejsou hakři a vteřinu po tom co něco žpleptnou přiletí jedno +, druhé +, toho jsem si taky všíml. Ale nejhorší je rozdvojená osobnost.... ...a pak jsem tou hokejkou, kde to jsem, to je nějaká černá stránka a žluté písmenka...
          • Asi by si si měl zopakovat základní násobilku *2* /a osvěžit paměť
      • Veskoslav
        Ano, jsem to já. Nemám nic jiného na práci.....
    • ja ti mam takove tuseni, ze cela tahle "parta" Joe, GGG, TrolDiskuzni, Trisska, Jejdasek jsou jeden clovek *1*
      • Popravde by me to ani zas tak moc neprekvapilo *1*
  • Mám takový dojem, že když se teď posledně prezentovali tech dema jak na Unreal engine, Frostbite3 nebo Fox engine tak si iD řekli že postarší jejich engin ztratil na atraktivitě a hodlají vytvořit nový. Ale to je jen moje domněnka. Nicméně o takových restartech by mohl mluvit Duke nukem. Snad iD neskončí stejně.
  • ID soft byl legenda na pc jakmile se zacal vrtat do konzoli vysel z toho logicky neslany-nemasny kockopes Rage proste kdyby ID soft zustal verny platforme PC a delal to co mu slo nejlepe tedy na svou dobu maximalne vyladenou a graficky vytunenou hru byl by stale kral ,ale konzoloidniho trhu se jim zachtelo a je znich pomalu EA
  • tak zrovna ID software nikdy dobrej design nemeli... Nebyt technologii, tak by po nich mnoho nezustalo.
  • rad strilim priserky :) obzvlaste ty pekelne. Aliens me zklamali. Metro a Stalker ma nevychytany zbrane. takze tu od dob Dooma 3 poradne nic nevyslo.. Far Cry 1 a Painkiller beru jako stejne obdobi.. pak jen par vlastovek jako Jericho a Bulletstorm, ale to je na skoro 10 let od D.3 hodne malo.
    takze na Dooma 4 se hodne tesim a doufam ze nesklame.
    a na otazku redakce.. ID software jsou pro me stale coderska spicka a jsem zvedavej na kazdou jejich novou technologii. to co ID software predvedli u Dooma 3 na OpenGL 2.0, muze konkurovat lecktere FPS jeste dnes.
  • milý jojo
    idtech5 ukázal směr, ostatně jako každej engine od carmacka, předběhl dobu o několik let, neměj jim to za zlý, že máš pomalej počítač a doskakujou ti textury
    když vyšel doom tak komp co by ho rozběhl stál přes 50 tisíc, neznám moc lidí co to hráli, vždyt spousta lidí byli rádi za videohry do televize, nintendo hadr apod, já doma drtil supaplex na 386 a byl štastnej jak malej prd (ps dohrál sem ho bez dvou levelů celej), že vyšel nějakejj doom mě přestalo zajímat protože dos4gw error a pápá, neměl sem, nehrál sem

pokud pomineš textury, tak rage lítá jak nic jinýho, i ty komický mašinky ps3 a xbox to rozběhly v luxusní graficea v 60fps !!, i sem píšou lidi, kterym se rage graficky líbil, on totiž hezkej je a ne že ne, idtech5 umí, to každej vidí, někdo si holt musí pár ms počkat no

stínování je na takovym levelu, že to ani nevidíš, ostatně to je i důvod, proč carmack pořád drží statický stínování světa, kompy pořád nejsou DOST výkonný, to poprvý ukáže až idtech6 a ten jen tak nevyjde
    celej engine šlape jak hodinky a je jenom škoda, že opět na něm moc her nevyjde, ale garantuju ti, novej wolfenstein až vyjde (jako že vyjde), to samý doom 4, tak budeš čumět jak péro
    • problem z doskakovanim byl jen na strane IDsoftu ktery klidne vydal hru aniz bi ji predtim vyzkousel aspon na jednom jedinem PC s ATI kartou milej zlatej, asi na to nemel cas jak to musel neustale prizpusobovat konzolim a i mne se tenhle koncept osidime oko kdyz se to hybe rozmazanou lowres texturou vubec nelibi...
    • no to toho teda ukazal, dyt tam nebylo ani ani cyklus dne a noci a cela ta slava okolo MEGA texture byla fuc kdyz se zjistilo ze by bylo potreba nekolik desitek dalcih GB aby to k tomu individualnimu vzhledu jeste vypadalo ostre.. celkove nerikam ze to je cesta mimo ale v tuto chvily bych spis videl textury proceduralne nez MEGA aspon do ty doby nez BD bude mit 200GB nebo aspon 100-150Mbit internet do domu.. navic tahle technologie ti bude uplne k hovnu v dynamicky menicich svetech (ne ze by tkaovych her nejak bylo ani nejsou skoro zadny).
      • este si zabudol, ze tento super nadupany engine mal take "znicitelne" prostredie. Strelil som do ziarovky a ... hofno.. bud bola z titanu alebo ultra odolneho skla... podla mna standard a oni ho tam nezapracovali.. priznam sa ze hry od ID som vzdy zral (najviac Doom a Return to Castle Wolfenstein) ale toto Rage im sakra nevyslo... a ospevovana AI??? Enemy stal za bednou a cakal kym mu nerostrielam zadok a potom div sa svete spravil ukazkovy premet z miesta ako po vystrele z 12 cm kanonu... neskor som si vsimol ze to naskritovane umrtie je genericke u vsetkych enemy za akychkolvek okolnnosti skakali salta... toto by next gen engine asi obit nemal..
    • Tak doskaovanie textur nebolo o nedostatocnom vykone (povecisnou), mne dotahuje textury aj na ssd disku a pri 16GB ram. Problem doskakovania textur a vobec celkovo celeho iD Tech 5, ako sa aj sam Carmack vyjadril, boli ovladace a nedostatocne testovanie na roznych verziach ovladacov a tym aj v roznej "kvalite" podporovanych featur ktore ten engine evidentne potreboval na 100% beh. Preto to aj na xboxe360 a ps3 slapalo vyraznej lepsie ako na pc aj ked mal clovek daleko vykonnejsi PC. A druhy zasadny problem bol a je ze koli kompresii a kapacitnym obmedzeniam boli textury silne skomprimovane ale aj na PC verzii. Co sposobili ze exteriery vyzerali este k svetu ale v interieroch a detailnych mapach to bol otras. Ved staci sa pozriet na hocijaku krabicu, skrinku alebo cokolvek z blizka v tej hre.
  • Uživateli "gorgon":
    Nejsem si jist, jestli si ten svůj zdejší materiál myslíš vážně, ale doufám, že ne.
    Vyzdvihovat do nebes sterilní, plastový, "známe jen šedou a zelenou" doom 3 s neuvěřitelně nudným a předvídatelným level designem, kde všechno vypadá úplně stejně? A super pocit ze střelby? Ve fearu možná ano, pomohlo mu nazvučení, efekty a zbraně samotné. Ale v doomu? Všechno hrůza. Ačkoli mám fear vcelku rád, tak je to ale to samý: pořád dokola stejné chodby a kancly...

Hra založená na "voodoo abrakadabra čáry máry fuk peklo!", kde jen prolejzám tmavé úzké koridory, ve kterých nic není, a kosím potvory vylejzajíc z pod schodů? Namísto zajímavého herního designu laciné skripty a nuda. Raději si zahraju 1000x half-life 2 nebo bioshock, který mě, jako osobu, která si ráda nad něčím zapřemítá, neuráží a nebojí se přijít s komplexním světem, kde mi všechno nestrčí pod noc, ale všemožný drobnosti ve hře mají svůj význam a jsou spjaty s dějem a co je hlavní, ty hry mají duši nějaký VÝTVARNÝ STYL!!! Jasně Rage vypadala dobře (prostředí), ale přišla mi to stejně nudná a prázdná jako doom 3.

Časy kdy stačilo na krabičku plácnout "id" a všichni si čůrkli do kalhot, jsou dávno pryč. Já do nedávné doby ani nevěděl, že doom 3 má nějaký datadisk, je nějaká "supr hd edice" a že existuje quake 4 a nějaký multipalyery, co udělali... Řekl bych, že se zasekli někde v čase a na soudobou konkurenci už nemají. Ty jejich hry jsou jen bezduché zastaralé rubačky, ale jsem radši, když hra nabízí něco víc, když mi má co říct.

A ještě k tomu jejich enginu. Může mít sebelepší blbinky, ale jen fakt, že si jej kutí do šuplíku a nenabízejí licence (nikdo ho nechce?) mi napovídá, že to zase až takový zázrak nebude. Cryengine nebo i unreal jsou v nejnovějších verzích mnohem dál a jsou univerzální (více ten unreal, ale crytek se prej snaží :)). Ať konečně ukážou nějaký techdemo, kde to všem natřou... Minimálně cryengine je schopen v reálném čase kouzlit neuvěřitelný věci.
    • Produkcia Idsoftu za posledne roky ide dolu vodou a asi si to uvedomuju aj oni ale na to reagovat nechcem. Tvrdit ze Id tech5 je na prd lebo ho neponukaju k locencovaniu je prinajmensom kratkozrake. Si uvedom ze nie kazdy podnika tak ako tu v nasich bananovych republikach kde sa vecsina snazi produkt len predat a potom sa vy**rat zakaznikovy na hlavu.Licencovanim enginu sa to len zacina, dalej je s tym spojenych kopec dalsich nakladov ktore sa im asi neoplati investovat. Jednak nejaka hotline,podpora, skolenie klientov, pravidelne updaty revizie enginu a dalsie veci. Trepes tu o cryteku, a staci si pozriet prednasku tu na games, z gdc kde ludia z Warhorse sami hoborili ze aj ked Cryengine je fajn a Crytek sa snazi stale je to mlady engine a podpora neni uplne 100%, tak isto komunita na dev forach neni este tak velka a miestami aj s dokumentaciou je to biedne.Takze asi tak.
    • Čoveče, víš o tom hov*o *15* . Doom 3 byla skvělá sci-fi hra a mně se propojení pekla a Marsu líbilo, navíc jsem miloval ponuré chodby vesmírné základny. Střílení a akce byla dobrá, reagovala skvěle a v noci si u toho člověk opravdu čůrnul do kalhot. Co se týče Quake 4, tak toho dělal Raven Software a ne iD, navíc jejich engine byl také docela hojně využívaný (hlavně verze id Tech 3 z Quake 3 Areny byl použitý ve spoustě her, včetně COD: Modern Warfare ;)).
  • Es terochu OT. Akurat som nedavno videl dokument o Mjangu a Minecrafte. Ludia su do toho zblazneny, tvorby vlastnych urovni, svetov a pritom to ma , z dnesneho technokratickeho pohladu primitivnu grafiku aj koncept a predsa je to uspesne. Cim to je ? Ludia modovali hry snad od zaciatku ich existencie ale specialne Doom a potom nasledujuce FPSka (DukeNukem3d,Quake,Q3,UT) rozbehli obrovsky modersku/mapersku komunitu. Dnes je to, mam pocit, naopak v strasnom utlme. A ostatne sa neni ani comu divit. Enginy su sice volne dostupne, ci uz UT alebo CryEngine ale ich pouzivanie uz zdaleka neni tak trivialne ako DEU :-). Sice je fajn ze moderne technologie dokazu generovat hd nextgen grafiku ale mozno by bolo lepsie,zaujimavejsie keby vyvojari trochu ustupili a vytvorili dumb nastroje pre masy. Mozno by ten zaujem o hru bol este vyssi. Inak aj IDStudio, editor na ID Tech 5 je uz celkom slusne peklo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit