Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ty ani nevíš co je roleplay smejkale, roleplay muzu hrat i ve strilecce
  • smejki
    přec srdcovka, tak rozhodně není nejlepší. navíc to má takový vlastní subžánr, ve výsledku tam toho roleplaye moc není.
  • Cahir
    To bych tomu pak z logiky věci nedával 9,10/10... A stejně se to děje.

Asi je to mnou, mně nikdy z výstupu na kopeček a rozhlédnutí po velké krajině, případně oznámení, že mám kolem sebe stovky dungeonů nemrazilo. Zato si dost všímám detailů.

Stačí mi, když to bude stejně dobré jako Morrowind a půjdu do toho. Ale nemůži si pomoct, Oblivion byl sh*t. A tahle recenze mi v mnohém připomněla ony opilecké a wow efektem zasažené recenze Oblivionu. Když už jsem se do toho začínal dostávat, tak se tam objevila taková hovadina nebo nedodělek, že mě to absolutně znechutilo.
  • Hairy_Ass
    Tady ale nejde o to, že tam nejsou, ale že je tam někdo (třeba ty) nevidí.
  • Hairy_Ass
    Člověk si z toho chce udělat srandu a ještě za to dostane mínus. *9*
  • Hairy_Ass
    No jo, ale když TES na kvantitě právě staví. To pak už z logicky věci nemůže být všechno perfektní. *4*
  • Z.Z. a Hairy_Ass: Emoce dávají do té smrti trochu života a motivaci k činům. Např. proč bych měl někomu pomáhat, ať už jen ve hře, když vypadá, že je mu to uplně u řiťky. Ale chápu, že někdo to tam nepotřebuje...
  • Mluvíš mi z duše.
  • Cahir
    Pro mě osobně nejatmosferičtější RPG všech dob, ale ne nejlepší.
  • Cahir
    Ano máš. Pokud je ten openworld jak přes kopírák, je něco špatně (Oblivion). Podívej se na Gothic 3. Nadáevjte si na něj jak chcete, ale jedno mu upřít nejde - místy byla grafika dechberoucí, jelikož autoři se patlali s každou lokací (kromě odfláklé pouště např.) A přesně stejně si autoři dávali záležet na Zaklínači - všechno je originální, dělané s precizností a se smyslem pro detail.

Nehovořím tedy jen o vizuálu samotném, mám na mysli celkový přístup k designu interiérů/exteriérů. V tomhle ohledu prostě stojí celé "copy/paste TES" za starou bačkoru.

A když už hovoříme o samotné grafice, ani tam srovnávání nemá smysl. Zaklínač používá nové technologie, práce se světlem/stíny je famózní atd. atd. Skyrim běží na upraveném prehistorickém enginu...
  • I fantasy hře sluší, když alespoň trochu a v něčem působí realisticky. Úplný realismus ala zlomená noha -> dva týdny léčení by zabíjel hratelnost, ale když potvora nepojde ani po dvacátém zásahu (snad výjimkou potvor typu drak) je něco špatně. A u hráče platí to samé.
  • Cahir
    Ano, autor píše, že se tam najdou i originální, případně rozsáhlé s nějakými zvraty. Ale ruku na srdce, není tohle něco, co už tak nějak od AAA titulu standardně očekáváme? Bylo by spíš s podivem, kdyby se mezi stovkami questů žádný povedený nenašel...

Zato tu poznámku o stovkách generických smetl pod stůl až nějak moc rychle. Čuchám z toho opojení kvantitou právě na úkor kvality.
  • Moje dvě nejoblíbenější hry už od jejich vydání (Planescape o ždibíček vede) - smekám, pane *3*
  • Asi nejsem nikdo relevantní, ale to že je Morrowind lepší než Oblivion klidně řeknu. Oblivion měl oproti Morrowindu nudně jednotvárnou krajinu, nezajímavé charaktery a neskutečně mizerně odvyprávěný příběh - a to ani Morrowind v těchto věcech nijak nevynikal.

Ale naplňuje mě optimismem že v těchto tradičních slabinách TES série na tom Skyrim o mnoho hůř než Oblivion být nemůže...
  • Hairy_Ass
    Tak to se asi konce pracovní doby nedožiješ. *1*
  • *1* Ach joe, s tebou se člověk u diskuze nenudí... Jestli jsi takový i ve skutečném životě, tak asi moc kamarádů nemáš.
  • Hairy_Ass
    Gothic 2 nejlepší RPG všech dob? Tak to leda v nějakém paralelním vesmíru, kde nevznikl Planescape Torment nebo Fallout 2. *15*
  • a to s tím rande bylo hoodne dávno co *11*
  • Hairy_Ass
    Já jsem se tam dozvěděl i to, že ty questy (ne ty generické samozřejmě) jsou i na velice solidní úrovni.
  • Hairy_Ass
    Lore TES je oproti jiným fantasy světům hodně odlišné, jeden příklad za všechny Morrowind. Oblivion se chtěl podobat tem klasickým fantasy, a jak to dopadlo. A jak už někdo psal, co máte pořád s těma emocema?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší