Přejít na výpis diskuzí
Kickstarter mění herní byznys: bude i nový Planescape?
11.2.2012 | Martin Bach
253 příspěvků
-
Anachronox 2 pls pls pls
-
-
Jo, jednička byla skvělá.
-
-
Pokracovani si strcte nekam. Chci hardcore hry, alternativni zanry (dnes), ale novy hry. Novy adventury, novy hardcore RPG. Kdybych chtel hrat stary hry, tak si ty stary zahraju z gogu.
-
-
Nedostaneš!
-
-
Vy ste prdly. Tady se otevira uzasna moznost, jak prispet ke vzniku novych originalnich her a znacek, ktery by u tradicnich vydavatelu vubec nemely sanci a jediny co lidi napadne je pokracovani, pokracovani, pokracovani. Jestli se tohle zvrtne v nejaky Planetscapy 2 a kdo vi co dalsi dil nejaky stary hry v nedejboze izometricky 2d grafice, tak to du o dum dal. Prispel bych na projekty ktery mireji dopredu, ne dozadu.
-
-
Proc nerozvijet uzasny svet planescapu, ktery ma takovy potencial??? Tohle neni COD, u ktereho se recykluje mrzky obsah typu "jdi rovne a zab to co nejvickrat" ... Tohle je fantasticky svet, ktery je neuveritelne originalni, s hlubokymi myslenkami a fantastickym pribehem... Ja osobne preferuju baldur´s gate, alespon z toho "overall" meritka, ale jeho svet je moc tuctovy, takova ta klasicka fantasy, narozdil od planescapu, jehoz svet proste dechberouci.
-
-
ehm a víš o tom, že Planescape i Baldurs Gate se odehrávají ve stejným světě? Oboje je to Forgotten Realms. *3*
-
-
Dworkin, palad1n: V tom případě se omlouvám za svou mystifikaci a děkuji za uvedení na pravou míru.
-
Dworkin za me defakto odpovedel... diky mu. Forgotten realms je cele universum od WOTC, stejne tak jako planescape, vzajemne jsou interaktivni, ale svet planescape povazuji za veliky odklon...
-
Není. Sigil je v campaign setting Planescape, Faerun je v campaign setting Forgotten Realms. Z jednoho do druhého se dá dostat portálem, ale je to jako cesta do alternativní reality, protože Forgotten Realms má svoji vlastní "verzi" Planescape - Outer Planes.
-
-
Nechapu, co je na Planescape fantastickeho, neuveritelne originalniho s hlubokymi myslenkami. Hru jsem hral, je to uz davno, ale nekdy se opravdu divim, proc zrovna Planescape se vytahuje zas a znovu a lidi o nem hovori jak o nejake modle. Vemte jakoukoli lepsi knizku s fantastickym pribehem a mate steje kvalitni namet a prostredi / svet, jako takhle si dobra hra, ale podle me az moc vynasena do nebes. Mnohem radsi si zahraju novou originalni hru, nez pokracovani neceho, co sem hral kdysi a uz bych si ani nepamatoval detaly, na ktere by se odkazovalo, treba.
-
-
Znáš-li dějiny filosofie, najdeš toho v Planescapeu spousty. To je prostě fakt. Ta hra má hloubku, jaku nemá žádná jiná. To už není brakové fantasy, jakými, nalijme si sklenku čistého vína, BG apod jsou.
-
Na scénáři se podílel absolvent filosofie a je to na něm hodně znát. Ale pravda, musíš už toho mít hodně načteno, abys to dokázal ocenit. Z toho plyne to, že to nechápeš. Já jsem stejně jako kolega tuhle hru hrál nadvakrát, a teprve podruhé přišla extáze. Bylo to o šest let později.
-
planescape jsem hral poprve v dobe, kdy vysel baldur´s gate 2, ktere me neskutecne bavilo, oproti planescape, ktere jsem v te dobe proste nedokazal ocenit. Skoncil jsem nekde na zacatku a vratil se tomu az po par letech a dobre jsem udelal. Fakt bych tomu dal dalsi sanci., pokud ti nevadi cteni velkeho mnozstvi textu a vyssi obtiznost... neco jineho je, ze bych to uvital klidne i jako knizku, proste mi jde jen o samotny pribeh, hra jako takova me taky az tolik neoslnila. (Krom audiovizualu, ktery byl a je uchvatny)
-
-
-
-
-
-
technická: Lead Designerem Falloutu nebyl Chris Avellone.
-
-
Pravda, moje chyba.. Byl lead designer u DLC k New Vegas, ale u samotnýho NW ne.. Chrisovi, Joshovi Sawyerovi i Cahirovi se omlouvám a díky za upozornění..
-
Byl, na Van Buren (Fallout 3)
-
-
Řeč je o NV *3*
-
-
-
Totalní indie games nářez!!!
http://www.facebook.com/groups/130154933739745/
http://www.stream.cz/uservideo/657347-fatal-error-spot-2 -
-
Ty budeš asi autor, že?
Přestože jsem ze staré školy a top-down střílečky ve stylu Raptora nebo Tyriana miluju dodnes, tohle mě nejenom neoslovilo, ale vyloženě se mi to nelíbí. -
Facebook je fatal error
-
-
Hratelnost Planescape byla děsná bída....po všech stránkách. Souboje otravné, grafika otravná, postavy se furt kdesi zasekávali. Snad jedině příběh hru vyzdvyhoval, ale byl mířený spíše pro čtenáře a ne hráče.
-
-
jedna z nejlepsich her vsech dob
-
-
Objektivní nesouhlas, nikde v skoro v žádné anketě o nej hru zrovna tuhle hru nenajdeš. (než mi, vy ignoranti dáte -, tak si zjistěte pravdu)
-
-
Tahle hra mela jednu nesmirnou nevyhodu, ktera defakto brani tomu, aby vyslo vubec pokracovani... Je jeste mene mainstreamova nez v te dobe BG2 a jeji osobitost a obtiznost dela hru dnes pro soucasne publikum nehratelnou...
-
Devatenácté místo of all times na PC Gameru třeba?
-
-
-
Díky za subjektivní názor jednoho hráče. Pokud to není nějaká pózička, nemám s tím problém. Pro mě byl PT hluboký a skvělý herní zážitek a hrozně rád bych se dočkal pokračování. *4*
-
Tak to je videt ze jsi ze mlade generac vyrustajici na tehlenstech modernich bracich kdyz prohlasujes takovyto bludy jelikoz Baldury,Planescape a Fallouti byli zalozeny na stejnym principu a sklidili za to obrovskej uspech a rad si je i ted v dobe Skyrimu,Rage a CoDckach rad zahraju staci se kouknout na uspech borderlandu s jejich kresllenou grafikou jinak me prani by bylo si zase zalitat na Magic Carpetu to byla hra a nebo dejaky pokracovani Dungeon Mastera *1*
-
-
Mladá generace jsem, ale na moderních bracích jsem teda nevyrůstal. Víš, já jsem vyrůstal na hrách co se dali hrát jen na 386. Příjde mi však hloupé, že se oháníš jejich úspěchy...co takhle úspěchy CoD a podobnách komerčních her. Vsadil bych se, že bys hned odvětil, že takový úspěch hned neznamená kvalitu :-). + diakritiku ti odpustím, ale čárky, tečky, veká písmena, či jiné označení nové věty by zlepšilo tvůj písemný projev o 100%
-
-
o jakem komrecnim uspechu tady mluvis? Prave ze bg, bg II rozhodne komercni uspech nebyly. Byl to herni uspech na poli pribehu, stylu hry a do jakych detailu az sel. Finance to zadny zazrak nebyl. Ze sve doby bohuzel neznam nikoho kdo to mel tenkrat origos. Sam sem si kupoval az ty prelozene ceske edice daleko pozdeji spise z nostalgie nez ze bych je fyzicky chtel hrat a to obe za nejaky smesnych 300kc. Vubec nechapu kde se v tobe bere drzost prirovnat activision money rush cod s baldursgate, kdy tu hru delali jako tenkrat vetsinu kusu opravdu z lasky k te hre a pro radost hracu a ne pro sestimistne cislo na oucte.
-
-
i dnes se většina her dělá pro radost. jen spokojení zákazníci totiž platí. dnes mají ale za cíl udělat tu radost nejvíce lidem, tedy vydělat co nejvíc (což je základ podnikání). však oni u baldurs gate taky doufali, že to bude mega trhák, co jim vydělá spoustu peněz...
-
-
jenze tenkrat si jeste mysleli, ze to musi byt dobra hra, aby to byl trhak...dneska uz vsichni vi, ze to vubec nemusi byt pravda a tim se taky ridi...
-
-
-
A co? Stejně by měl pravdu. Takový Skyrim dostal hodnocení na tiscali 10/10 a je zabugovaný a nedodělaný až to hezké není. Pak se podívej třeba na recenzi BG2, které nedostalo full hodnocení jenom proto, že bylo místama těžké. Hodnocení starých her bylo podstatně přísnější než hodnocení současných her. +- Ty raději nikomu písemný projev neopravuj, viz. tvoje vyzdvYhování apod. o pár příspěvků výše *3*
-
-
-
souhlasil bych, nicmene prave onen pribeh, dialogy, napady a kreativni svet celkove vsechny negativa s prehledem prevalcovaly....
-
-
Obsah byl užásný, opravdu stál za to se nad ním zamyslet, ale forma jeho podávání byla slabá. + výtky k hratelnosti...o převálcování se nedá hovořit. Když už má hra stát na příběhu tak na způsob FF, CT. Žádné stohy textu, člověk si nemusel tedy tolik pamatovat a vše si spojovat dohromady...ale to čtenáři nevadí, já jako hráč jsem se mimo dialogy neměl čím bavit, zvlášť když ani ty nebyly kdovíjak zábavné.
-
-
-
prispejte mi, ked sa nazbiera milion dolarov urobim Vám hru!! číslo účtu: 2594125911/5221
500 000 tisíc dám externému týmu, podpíšem sa pod hru a za zvysok odletím na Seychelly, lebo ludia sú vymletí a darujú peniaze komerčnému projektu, ktorý neexistuje namiesto charite...
Ked nie je schopný zohnat peniaze na hru, nech ju nerobí, nech ide makat Žobrák, ako každý....alebo nech predáva Nota Bene v -15 -
-
Mluvíš nesmysli, lidi sice jsou často vymletí, ale tady se jedná jenom o financování zavedenejch firem s obrovskou zkušeností a reputací. To už mi spíš příde daleko hloupější, že lidi často dávaj peníze za hry, u kterejech nehráli demo,ani pořádně neví jak to vypadá, neznaj výrobce a stejně to koupí, potože to mělo pělnej marketing.. anebo vyhazujou peníze za dlaší a další COD, kterej je jenom ždímačka na prachy, protože náklady vzhledem k nijakýmu posunu vpřed musí bejt minimální. O prodeji DLC u jinejch her nebo F2P ani nemluvě. To sou zlodějny.
Jak už tady někdo psal, kdekdo si to dovolit nemůže a ten člověk z ato ručí svou reputací, o kterou by přišel a tim i možnost dalšího zisku.. -
ale právě ty peníze sehnal, takže to asi umí *3* a posílat peníze charitě? Kdo je větší chudák než já?
P.S.: Za 500 tís to bude sice úžasná, ale krátká dovolená a hlavně až lidi zjistí, cos s těma penězma provedl, tak už ti nikdo nic nedá...
-
-
Zrušte ty píčoviny, díky.
-
-
Ako vždy, od teba príspevok hodný pomocnej školy *7*
-
-
jo planescape by byl dobrej...Si pamatuju,že to byla nejvíc hra, bylo by pěkný se dostat na všechny ty planety o kterých tam říkali a kouknout se na nich z vlastních očí,Taky sem se dost nasmála..ale konec mě nasral.
-
K zoznamu by som pripisal pokracovanie Dark Messiah a Warrior Kings. Tiez by to chcelo ozivit znacku Rise of Nations/Legends. Len prosim nie MMO.
-
Evil Genius 2 s tim že by se stavělo doupě zla a mise by byly udělaný jako v x-comu.