Přejít na výpis diskuzí
Kickstarter mění herní byznys: bude i nový Planescape?
11.2.2012 | Martin Bach
253 příspěvků
-
Nejlepsi je, ze se hadate uplne zbytecne. Protoze, kdyz je neco noveho jako kdyz si poprvne hral nejakou hru a bavila te tak jsi z ni byl unesenej a porad spominas na to jak si se pri hrani citil fajn a jak te bavila a ohromovala necim novym. Jenomze po tech letech ma kazdy odehrano uz spoustu her a cim dal tim min ho dokazou nadchnout a prekvapit protoze to uz v nektere hre videl nebo zazil. Chapete proto porad rikate jake byly predtim hry fajn a mela tohle a tohle. Ty hry to maji i dneska ale uz te to tolik nebavi jako kdyz jsi to zazival po prve. To same plati pro filmy. Je porad tezsi a tezsi udelat nejakou hru nebo film co te ohromi. Pamatujte na to.
-
-
To co jsi napsal částečně beru, ale není to žádná univerzální pravda. Uveď mi prosím jednoho jediného nástupce (co se týče herního systému) klasických izometrických rpgček od Black Isle. Žádná "novodobá" hra nemá tak komplexní systém umožňující, či dokonce nutící hráče taktizovat. Rozmísťení postav, ochrany, lektvary, schopnosti... Vím jen o dvou hrách které se k hratelnosti a rozvinutosti těchto klasických kousků přiblížily a to Drakensang a NWN2. Obě hry ale na Baldurs Gate, Planescape Torment a Fallout koukají smutně z povzdálí i když nadohled.
Takovej Dragon Age je za sedmero horama a se svou nedomyšlenosti silně pokulhává.
Baldurs Gate si alespoň jednou do roka dohraju a to už od svejch patnácti a pokaždý mám z něj na konci dobrej pocit, co víc - pokaždý mě mrzí, že to nebylo ještě o kousek delší.
Nemnoho dnešních her mi tento pocit nabídlo a téměř žádná podruhý... -
-
A hry od nezávislých veteránů ze Spiderweb Software jsi zkoušel?
-
-
Nevím, jestli to tady ještě chytneš, ale moc dík za tip. Vypadá to náramně, hnedka jdu do toho!
-
-
-
Mas pravdu, tohle se skutecne muze stat, to je ta nostalgicka slza, ktera cloveka svedi v slznem kanalku, ale v tuhle chvili ji treba ja zcela ignoruji. Dneska uz hry moc nehraju prave z toho duvodu, ze hry nejsou stejne, ale jsou z meho pohledu dokonce horsi.
-
Captain Obvious goes to the rescue. Ale vážně, toto je samozřejmost a je potřeba si na to při hodnocení dávat pozor. Já hraju starý hry doteďka, dokonce je často úmyslně střídám s těma novejma (ale ne pro srovnání, ale prostě proto, že se to tehdy dělalo jinak - a navíc mám rád ručně malované hry :). Takže to není vzpomínání na wow effect z doby před deseti lety.
-
Neřekl bych, že se současným trendem zjednodušování mají nové hry všechno, co měly staré hry *3*
-
-
Albion II prosím pěkně *14*
-
-
O recenzi Albionu 2 byl kdysi perfektní aprílový fórek ve Score od Aliho. *1* *1*
-
-
Tak to ja si pamatuju jeste na starsi april na DM3 a hlasem sesilany kouzla *15* jen si stale nedokazu predstavit jak doma rvu do mikraku fireball na plnou silu *1*
-
-
Já poznal hned, že si z nás střílí.
-
jojo klasika od Andreje. haj*l :D Já se kur*a tak těšil a šetřil na mikrák! :)
-
-
Na to si taky pamatuju :)
Tvrdá rána. Do dneška mám šrámy -
jn a já jak debiiil prohledával celý internet o té hře a nikde nic.. mi bylo asi 13.. ale doopravdy to bylo pěkně hnusný od nich :D
-
jo. jeden z mnoha důvodů proč toho člověka nemám rád :)
-
-
-
Timovi jsem držel palce, ale abychom nedopadli jako vršek i podklad pyramidy zároveň. Vývoj zaplatí fanoušci, hru si budou kupovat fanoušci. Za sebe si přeju, aby se tenhle styl financování stalo stéblém tonoucích se.. STALKER 2 by prý potřeboval pár drobných *3*
-
-
pokud vím, když přispěješ (aspoň 15 babek), automaticky máš výslednou hru jistou, takže jen příspěvek, kterej je zároveň koupí...
-
Kdyby tam dali všechny věci co naslibovali do stalkera 1 tak bych jim na to klidně přispěl :)
-
-
Robotron3: Kámo, Tobě bych dal čokoládovou medaili a papírovou korunu, strašně mě bavilo číst Tvé profi názory v této diskuzi, aneb brblat nad tím, jak klišoidní a blbý má BG příběh, a pak to všechno podtrhnout ,,ze jsi zacinal jako nejaky synek, co ani nevi, kdo jsou jeho rodice a priplete se do nejaky potycky, pri niz zabijou jeho otcima, nejakyho maga, co se o nej staral"...
Víš, jak by vypadal ,,moderní" remake BG? Hned v první hospodě by Ti Winthrop (ani nevím proč mi zrovna jeho jméno tak utkvělo v paměti) řekl, *SPOILER* že jsi syn Bhaala, Gorion měl poměr s Tvojí matkou a Imoen je Tvoje napůl Tvoje sestra *SPOILER*, pak by Ti svítila přes půlku obrazovky šipka, kam máš dojít a lidi jako Ty by chrochtali blahem. -
-
Hrajes ty dnesni hry, nebo jen tak zvanis? Co si pamatuju, tak i v Dragon Age, nebo treba Skyrim, nemas nikde zadny sipky, kam mas jit, jen ukazatele na mape a to pouze pokud si aktivujes quest, coz vubec nemusis udelat. To, kolik informaci ti daji do zacatku souvisi jednoduse s tim, jak je vystaveny pribeh, o vem je, jak se odviji atd. Me se pribeh Dragon Age 1 libil mnohem vic nez Baldurs Gate, i kdyz me hned od zacatku uvedl do deje a vedel jsem na cem jsem, oproti pritroublejsimu a pohadkovejsimu Baldurs Gate. Kdyz vas ty dnesni hry nebavi, tak co chodite na games? Chodte si na nejaky retroserver, nebo blog.
-
-
Dragon age 1 byla fajn hra, bez debat, bavila me, ale pokud budu srovnavat moderni hry, tak pro me je kral novodobych RPG Witcher (1 i 2)
-
Dragon Age má snad nějakej příběh? Vždyť je to jen série nesouvisejících sidequestů...
-
-
Ano, ma pribeh, a questy s pribehem souvisi. Diky, ze opet potvrzujes haterstvi lidi v zdejsi diskusi oproti dnesnim hram.
-
-
Ano, příběh typu "zlouni útočí, sežeň pár spojenců, pofoukej jim bolístky a až se ti bude chtít, můžeš zlouny porazit". Velmi rafinované.
-
-
Tobě nepomůže ani svěcená...
-
V podstate hral. 20 hodin je vic nez dost, (doknce to bylo asi vic) nevim, s cim mas problem. Nebudu dohravat kazdou hru, co me prestane bavit, jenom abych mohl pak argumentovat, ze me prestala bavit.
-
Konečně *1* My si zase myslíme svoje o někom, kdo posuzuje hry, které v podstatě ani nehrál *7*
-
Ale co ja se tady budu bavit s praseci hlavou, proste si hrajte ty svy Baldurs Gate treba porad dokola, ja vam to neberu, i kdyz si o tom myslim svoje. Kazdej at si hraje co se mu libi, me vyhovuji odernejsi hry.
-
Ve vsech fantasy RPG proti nekomu bojujes, to je prekvapeni vid?
-
-
-
-
-
A pak ti ještě jako bonus napíše, že jsi hater, který onanuje nad starou hrou *1* Zatímco on v té hře odehrál neuvěřitelných 20 hodin (což pro většinu lidí není ani 1/10 hrací doby) a může na jistotu prohlásit, že je to klišé *1*
-
-
Dalsi Planescape nevznikne. Mam pocit, ze jsem cetl clanek, kde sand Avellone nebo nekdo zodpovedny za prvni dil rikal, ze wizards of the coast uz odmitaji komukoli prodat prava na Planescape. Krom toho si myslim, ze dnesni 3d provedeni by hre hodne uskodilo.. A 2d to dnes asi nikdo neudela.
-
Tak najskorej nesplnitelné sny Outcast 2, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Dreamfall 2 ( Evil Twin 2, Yager 2 , Project Nomads 2, Freedom Fighters 2, Incubation2 , Project Eden 2, No One Lives Forever 3, Second Sight 2, Full Spectrum Warrior 2, Sudeki 2 , Crush 2, Tokobot 2, Vagrant Story 2).
A tie možno splnitelné : Beyond Good & Evil 2, Mirrors Edge 2, Legacy of Kain : Soul Reaver 3, Chrome 2, SpellForce 3...
No dosť bolo snívania, nastuje tvrdá reality *9* -
-
Mirrors Edge 2 bude asi patlanina, bude to posun typu Portal>Portal 2, tedy dost rozdílný hry. Ale škoda, potenciál má ta značka obrovskej (komerčně malej, bohužel)
-
-
Ja bych prispel na BG&E 2, bohuzel je to pod tim dementnim Ubisoftem...
-
Krisit legendarni hry v dnesni dobe je jako devastovat hroby
edit: jsem u toho myslel na Planescape tak to vyznelo trochu divne, kdyz to ted zpetne ctu :) -
-
*1* Druhý díl by nebyl špatný, ale museli by za ním stát lidé, co dělali původní PT. Jinak to dopadne jako Fallout 3 *4*
-
-
Yep, není nic horšího, než když noví tvůrci nepochopí sérii, kterou se rozhodnou oživit...
-
-
-
Planescape: Torment bol suprovy. Mohlo by to byt kludne RPG na podobny stil - zaujimave postavy, vyborne dialogy+pribeh. Ale bral by som prasteny svet ako v Planescape, alebo post-apokalipticky ako Fallout. Urcite by som nebral klasicke high-fantasy (elfovia, dwarfovia, draci).
-
a Heavy Rain pro PC!!!
-
-
a PS pro xbox, stoly pro židle a otvíráky na čuráky
-
To dřív pojede čert na bruslích do práce...
-
A PC pro Darksoul:)
-
A darksoul po PC:)
-
A darksoul pro PC:)
-
A darksoul po PC:)
-