Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zrovna to jeho Trumpetování mě je ukradené, protože to nemá na nic vliv. Nikoho v USA nezajímají chytristiky nějakého Vávry a naopak názory Čechů na Trumpa nemají reálný vliv na nic. Jsou to jen plky šašků, kteří se ve vzájemné diskusi utvrzují ve vlastním světonázoru. Víc mě leží v žaludku to jeho paktování s prorusáckou pakáží v té jeho společnosti pro obranu svobody projevu. Což je jen kamuflážní název a přesně platí "poznáte je po ovoci". Tam už určitý reálný vliv mít může.

Ke hře: Jsem rád že uspěla. Asi to hrát nebudu, protože mě baví spíše to klišovité fantasy, ale každý úspěch dobrý. Pokud je to kvalitní hra, tak jen houšť.

• Já to nepovažuji za dávání peněz běsnícímu Trumpistovi, ale jako investici do herního studia které může přijít s ještě lepší hrou.

Tvrdit že celé studio Warhorse stojí a padá s Vávrou, mi přijde trochu krátkozraké.

• Já byl na začátku dost otrávený tím, že mi to přišlo těžké (šel jsem po příběhové lince bez grindu a narazil), takže jsem bral všechno a brzy se nastřádalo na top výbavu, se kterou už to ani nebyla výzva. Ale zrovna u toho páčení zámků mi přišlo, že je progres dost pomalý. Doslova jsem asi deset nocí strávil tím, že jsem objížděl města a vesnice a jen páčil všechny zámky, co mi přišly do cesty (ani jsem nic nekradl). To vše, abych mohl otevřít truhlu zakopanou někde v lese. Ale zas pak nebyl žádný problém v noci prolézt celý klášter. Jen ten klášterní quest se mi tak nepovedlo obejít, protože ten zpropadený novic neměl tu kostku u sebe (nebo jsem to přehlédl nebo to byl bug).

• KronosDeret

Na jednu stranu mám radost že se to všem těm šikovným lidem povedlo na druhou stranu občas zavadím o Danův názor na Facebooku (mám tam firemní profil jinak bych tam nelez) a nevím jak moc chci dávat prachy běsnícímu Trumpistovi. 

• Veskoslav

Tak Gamespot má pro změnu hezkou slabost pro cokoliv od asijských sousedů. Tam to taky člověk musí filtrovat. 

A ne, IGN je dlouhodobě mimo:) Už tak trochu legendárně mimo. Byť je tam ještě pár, co se fakt snaží. Ale Eurogamer je celkově mrtvý. Kdysi stovky čtenářů a diskuze tak 100+ se naprosto zhroutili. Ono když tam 90% lidí dostalo nakonec shadowban:)

• Četl jsem recenzi na Vortexu a ve shrnutí jsem se krásně dozvěděl proč udělili osm bodů, tak nějak si to představuji. 

Ačkoliv uvést jeden z důvodů "Grafické glitche i bugy, které kazí celkový dojem" zatímco už u zmíněného BG3 nad tím všichni mávnuli rukou, je trochu dvojí metr.

To že reakce NPCček nedrží pohromadě je trochu škoda, ale jestli se jedná o RPGčko velkých rozměrů, tak jsem s tím trochu počítal.

Strnulé animace mi proto přijdou jako nejvalidnější výtka.

• Díky.

• Díky za odpověď. Takže je to primárně kvůli bugům a některým herním mechanikám?

• lito

PC Gamer je úplně totožný hnůj jako Eurogamer. IGN hodnotí více spravedlivě, Eurogamer dal 6/10 a IGN 9/10. PC Gamer má jasné předsudky, je tam x externístů stejně jako u EG.

Měl jsi napsat raději Gamespot, i když už sešel ze slávy, tak pořád je to lepší volba než PCGamer.

• Pod špatným progresem výbavy si představím asi to, co bylo v jedničce: Levné zbraně a zbroje byly na houby, ale když sis trochu vydělal, tak sis snadno koupil (ukradl, vymlátil) tu nejlepší výbavu. To je běžný problém her, které se snaží být realistické. Většinou nemají realistické vydělávání peněz a dostupnost zboží (kdyby ano, byla by to otrava). Fantasy hry to řeší příšerně drahými nebo velmi dobře schovanými magickými sety, ale to by tady nefungovalo.

Když pak respawnující se banditi rabující Skalici mají na sobě nejlepší zbroje (protože autoři nechtěli, aby se tam hráč procházel moc brzy) a top zbraně jsou běžně dostupné v krámu na náměstí (aby na ně hráč nemusel čekat), tak to působí divně.

• Veskoslav

Stačilo mít dostatečné brašny na koně:) Pak to vypadalo jako pojízdné zbrojížství. A ano, taky jsem od poloviny hry bral jenom to nejdražší:)

• Kdyby KCD2 bylo tři roky v Early Accessu, tak by při vydání taky sbíralo desítky. Prostě během EA vychytáš, pořešíš a vypiluješ prakticky všechno, co jinak ze hry trčí. Snad to do budoucna bude standard, hlavně v obřích, složitých RPGčkách jako právě KCD nebo BG.

• Veskoslav

To nepopírám, že výkyvy PC Gameru jsou jako na houpačce a občas jsou jejich recenze naprosto tragické viz poslední Space Marine. A nebyl jsem to já, kdo si na to stěžoval, jenom se přidal:)

Ale pořád jsou na tom lépe než Eurogamer nebo IGN

• Já nemám problém s hodnocením jako takovým, mám problém s odůvodněním proč to nedostalo ten poslední bod. Přeložil jsem si správně tvrzení chybějící vyváženější křivka obtížnosti jakože je ta hra příliš jednoduchá? Proč to nenapsal narovinu? Navíc vážně je to důvod snížení hodnocení?

• Díky za skvělou recenzi. Potěšil mě ten úsek, kvůli kterému autor sráží hodnocení z 10 na 9... 

Přesně tohle je věc která mě v KCD1 štvala. Naučit se středně páčit zámky, vykrást zbrojíře = god mód po zbytek hry. 

Nedávno jsem KCD 1 rozehrál znovu, kdy jsem tentokrát vůbec nevykrádal. A i sbírání lootu jsem omezil na ty nejcennější kusy (přeci jen realismus - asi by Jindra nestrávil celý den páčením kyrysu 8 mrtvých Kumánů) 

A byla to rázem mnohem zábavnější hra. Nedostatek hotovosti vedl k tomu, že jsem si víc cenil každého kusu brnění. A byla to zase o stupeň lepší hra 

Díky za recenzi, už vím, že tento přístup mám adaptovat hned na první průchod. 

• Jn. Na Vortexu taky lidi brečí, že tomu dal Zdenda 8/10 a že je to tudíž horší hra než Lego Horizon Adventures. Někteří lidi by měli dělat IQ test jako součast registrace. Dost lidí si neuvědomuje, že recenze je pouze názor jednoho člověka a vůbec to nevypovídá o tom, jak se ve finále bude hra hrát přímo konkrétnímu hráči. Znám plno lidi, kteří nedávali ani jedničku. Mě to třeba bavilo, ale pro plno lidí v mém okolí je to vyloženě špatná hra. Naopak já nemám rád CP77.

• lito

PC Gamer? Nebyl jsi to ty, kdo tady na tenhle web oprávněně plival? Věřím, že byl. To je ten web, který hodnotí lépe Gluma než určité hry. Mohl sis vybrat jakýkoliv web, hodnocení to má pěkné plošně až na výjimky, přesto sis vybral PC Gamer. 

• A to mě právě zajímá, proč? Ve článku jsem se to nedozvěděl. Budu muset kouknout na zahraniční recenze.

Byl bych radši kdyby byly ve článku upřímně uvedeny důvody, ať už je to třeba slabší příběh, stereotypní aktivity, apod.... I pro Warhorse by to byla dobrá zpětná vazba aby věděli na čem do budoucna zapracovat.

• Veskoslav

A podle čeho to bereš, že je to 8 hra? I takový PC Gamer tomu dal 9/10.

• Je to osmičková hra, co blázníš. 9 je až až. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit