Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nepíšu že je Vávra prorusácký. Ty si s ním můžeš podat ruku ,on taky neumí chápat psaný text a vykládá si význam jak se mu hodí do krámu. Prostě Brouk Pytlík se vším všudy co čte nadpisy a pak haze hejtovací posty na Facebook.

• Pokud je Vávra prorusáckej tak proč se KCD 1 ani 2 v Rusku neprodává?

• dworkin

Po první hodině je to taková všehochuť. Hezky udělané scény se plynule prolínají s wtf momenty. Následujou mírné spoilery.

Nemít v základu stažený anglický dabing a muset ho stahovat po vypnutí hry ve Steamu... eh. Ale budiž, vypnul jsem, stáhnul jsem. Četl jsem, že český dabing nepůsobí přirozeně, protože se musí trefit do anglického lip syncu. To je ale neplatnej důvod, protože lip sync nesedí ani na ten anglickej dabing, a to tak, že postavy doslova přibližně pohybují čelistmi a do toho zní namluvené věty. A bohužel aspoň u mě ty věty zní, jako by je namluvili na nějakej horší mikrofon někde na druhým konci místnosti. Pustil jsem to hned, jak jsem vypnul Baldur's Gate 3 a velký špatný. Sound mixing... je hit and miss. Chajda v lese, oheň řve tak, že pomalu není slyšet mluvené slovo, ale ještě hlasitěji přes to řvou ptáci (he?). Holky u rybníka zpívají písničku, akorát to nezní, jako když si holky u rybníka zpívají písničku, ale jako když ve studiu profesionální ženský sbor zpívá lidové písně. Uprostřed mírumilovné krajiny, kde se neděje absolutně nic, burácí majestátní orchestrální hudba, protože... jsou na obzoru Trosky. Proč?

Faciálky až na výjimky stejně zombíkovské jako v jedničce. DoF efekty místy dělají dojem, že na pozadí někdo hraje Dooma 2. K tomu takovej zvláštní haze přes celou scénu, ale to bude dejme tomu záměr.

Ale třeba ta úvodní část ve skalách super. Děj má zatím spád a dává smysl. Myslím, že se budu bavit.

• myslím, že indian kvalita fakt je, akorát je orientovaný na mladé publikum, asi hlavně náctileté...takže to dospělému nemusí moc sednout...

já mám teda radši vortex, který je pro nás, "boomery" (teda mileniály).

myslím, že oba kanály dělají dobře, co chtějí, a každý si rozebral jiné publikum

• Veskoslav

Nesmysl. Zcela jiný žánr, prostředí atd. Jediné, co je spojuje je pohled z první osoby...To, že KCD je realistická hra, tak fakt neznamená, že by udělali stejně dobře střílečku. To už bych věřil spíše Bohemia Interactive, že by to zvládli.

• Straka

Sice jsi mě tady odpálil úderným short-form komentářem, ale zrovna mě Instagram, ŤikTok a podobné záležitosti zcela míjí. Jen jsem chtěl poukázat na posun v tom, že jsem cca v době KCD1 sháněl na cokoliv návod/recenzi v PDF/html a teď v době KCD2 je to už video.

• Duncan66

ja jsem to tedy musel vyresit modem, ktery zvysoval limit poctu veci, ktere mohl mit jindra u sebe. Chtel jsem hrat KDC a nikoli simulator logistiky, kdy jsem neustale tridil a prendaval veci z jindrova "vaku" na konec a naopak, pripadne nekde do truhly. Bylo to i z duvodu, ze jedna z nejlepsich veci z cele hry pro me byla jizda na rychlem koni. A ty mely vyrazne mensi ulozny prostor. Ve hre jsem nepouzival rychle cestovani a misto toho jsem si uzival trysk na rychlem koni. Ostatne nektere trate clovek na koni ujel skoro stejne rychle, jako pri ruchlem cestovani.

• Straka

Určitě je to jak píšeš, ale to nebylo o co mi šlo, jestli měl někdo delší nebo kratší článek a jestli nějaká délka textu mě už odradila a jiná naopak ještě ne, tak to jsem nehodnotil, ale spíše to, že tato doba je multitaskingová a ať už dneska chci přišroubovat poličku nebo zjistit co a jak s foťákem nebo recenzi na nový notebook, tak už to holt hledám primárně ve videu i když já, jak jsem psal, jsem z generace pro kterou by měl být textový obsah nedotknutelný a i bych klidně podepsal, jak tu někdo uváděl, že "text je text" ale pak v praktické rovině, tak jsem reálně sklouznul k video formě a mým uvaděčem do KCD 2 byl tentokrát pan Makal i když u KCD  1 to byl právě Games.cz a vím že jejich recenze musela dát spoustu práce a je určitě výborná. Taky jsem si vybavuji, jak jsem si kdysi v herních časácích ikonické texty četl opakovaně a hýčkal si každou repliku, ale ta doba je bohužel pryč (alespoň u mě) a jestli jsem tady ojedinělý případ a všichni ostatní jste zažívali při čtení dlouhé textové recenze to co já před lety a naopak byli rádi za výživný hutný obsah, tak je všechno OK všichni máme svoje. Jinak ještě jak někdo psal, taky zvládám bravurně čtení mezi řádky a teď začínám ten samý skill získávat v sledování videí - přeskakování úvodu, rychlopřehrávaní, rychloposun pasáží a 10min video taky dokážu zkonzumovat za 1/4 času - ale u inicializační video recenze do KCD 2 jsem to vážně nechtěl ... koukám jakou dlouhou odpověď jsem to vyplodil - kážu vodu a píšu jak po víně - ale jsem na místě, kde mají dlouhé texty rádi :-)

• Duncan66

jak normalne nehraju stealth hry, tak naopak v KDC me bavilo chodit v noci v cernem tichem obleceni, vkradat se do domu, pacit zamky.

Pak se mi ale treba stalo, ze jsem se vkradnul do klastera jeste pred tim nastupem jako falesny mnich a ukradnul jsem knihy co jsem potom potreboval v misi a uz nebyly v klastere, ale ve skrysi :D

• Duncan66

stal za to jen stova do poloviny hry a navic nepocital s tim, ze nekdo bude maxovat skill a nedrzet se hlavni linie jak zamysleli autori hry a potom se dely extremy, ze i ti aspon papirove nejsilnejsi souperi sli dolu po prvni nevinne rane a to mi tedy dost kazilo zazitek ze hry.

V neposleni rade s temi nejlepsimi souperi neslo pouzivat komba a ani utocit a jen se cekalo az zautoci oni. A obcas se tak naskytly "souboje, kdy i AI souper cekal a odmital zautocit a to i minuty v kuse.... Snad je tohle poresene, ikdyz se mi moc nelibi, ze se to zjednodusilo pouze na  4 mozne smery a zmizela tak jejich kombinace.

• KIMCID

Nechtěl by Warhorse koupit práva na Hidden and Dangerous? To by byla pecka .

• Veskoslav

151k na Steamu a pořád to jde nahoru:) neskutečný úspěch.

• bavit moze, ale ked ma nejake chyby v samotnej hratelnosti, tak to u mna na 10inu nevyzera. A to v porovnani s inymi 9-10kovymi hramami kde niekde sa taketo veci prehliadaju a niekde nie....A o technickych porodnych chybach pomlcim...nateraz. (tomu s anevyhne snad ziadna hra, zvlast obrovske RPGcka, kam patri aj toto)

a d ami niekto odpoved ci treba tu prvu hru tahrat alebo staci len pribeh o nej precitat? (aj ked skor som nazoru ze tie survival prvky v KCD nie su pre mna)

• Byla to reakce na recenze které vybral líto, chtěl poukázat na recenze kde hra dostala 5,6 a 7 hvězdiček.

Takže se jedná o sh*tf3st v rámci kvality vybraných recenzí, ne v rámci všech recenzí.

To je právě onen kontext který nyní chybí díky jeho smazanému komentáři.

• Derp_1337

O čem to mluvíš? Kde máš ten s***fest?

Různé recenze na Metacritic dávají průměr 87%. Což značí, že většina novinářů je spokojená. 

A jestli sem tam v internetovém undergroundu najdeš nějakou hnidopicha, tak to není moc relevantní.

• Derp_1337

Hele, navzdory tomu video obsahu, co jsi zmiňoval, ten Indián a Vortex taky napsali textovou recenzi. A jejich obě recenze měli přes 4200 slov. Což taky není zrovna málo. I když musíme uznat, že je to o něco kratší než recenze na Games.

• Derp_1337

"pri tom pomysleni ze autor najprv nacrtne nejaka chyby v hretelnsoti a pak da ze pouvazoval nad danim 10/10 ... to je sila"

Co na to říct? Uvědomuješ si, že neexistuje objektivně dokonalá hra?? U každé hry dokáže někdo najít nějaké chyby.

Ale celé je to o tom, jestli tě ta hra nakonec skutečně baví. Jestli se náramně bavíš, tak proč by jsi tomu nedal 10/10 ?

• lito

já IGN považuji taky za hnůj, ale EG či PCGamer je větší, tam shodí hru kvůli všemu, IGN i když je progresivní, tak hodnocení her to nereflektuje. 

• lito

"Chvalil jsem autoruv text na games a ten byl, bohužel, v pripade vortexu opravdu spatny."

"ne, nebyl"

Chápeš? 

To ad hominem je úplně zbytečné, řadíš se jen k těm lidem, co  spustili na Vortex úplný shitstorm, u tebe je horší, že jsi to přinesl  ještě jinam. 

• twicer

Na AI nepřátel jsem poměrně zvědavý, zda si už nepřátelé poradí i s Jindrou stojícím na pařezu, nebo tam zase budou všichni společně stát a koukat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit