Přejít na výpis diskuzí
Kingdom Come: Deliverance je blízko jednomu milionu prodaných kusů
23.2.2018 | Václav Pecháček
426 příspěvků
-
Buď rád za MCU, kde jsou ještě klasičtí Avengers ve staré sestavě, jinde je už asi neuvidíš, Marvel komix pohltila SJW horečka, Thor je teď Jane Foster, Hulk je korejec Amadeus Cho, Iron Man je ženská černoška Riri, Spider Man je černoch Miles Morales, Captain America je černoch (teď ho dělá Falcon), Hawkeye je ženská Kate Bishop a jedna Captain Marvel vypadá jako chlap a druhá je muslimka, přičemž ty starý verze hrdinů většinou pozabíjeli, nebo přišli o schopnosti aby nepřekáželi. Asi by to rádi procpali i do MCU, ale jelikož ty jejich nový komixy nikdo nekupuje (proč asi) a MCU pěkně sype, tak na to jdou zatim dost zlehka
-
To kázání :)
-
Jaka druha část chlastačky? :D To kazani v kostele, nebo je ještě něco potom co jsem misnul? :D
-
Spíš bych přidal filtraci podle jednotlivých slotů... to co je tam teď je opravdu tragické.
-
Gothicy trpely vicemene tim samym, jenom tam bylo limitujici vlastneni zbroje a ta se dostavala jako odmena za quest respektive progress ve hre (plus neco stala ale to je vedlejsi).
Reseni by bylo jedine styl wowka. Platit neustale nejaky poplatky, opravy atd. npcckum ktery proste nejdou o tyhle prachy okrast. Jinak to asi nepujde. Viz ty nemovitosti jak pises. -
do toho moc nevidím, ale sami sebe na KS prezentovali jako zkušený tym, který dělal na spoustě her. Ve finále je mi jedno, kdo to dělal. Cena je hodná AAA titulu, výsledný produkt je hodný beta verzi, já očekávám kvalitu a je mi jedno, že to dělali třeba po potmě při svíčkách. Mají štěstí, že herní byznys je toleratní místo, v jiným odvětví by je poslali k šípku.
-
a ikdyž se neodehráva v emerice, ale v čechách tak se tam pro změnu nemluví česky, ale englicky *1* *14*
-
Zas na druhou stranu, je to jejich první RPG, kromě pár lidí to vesměs dělali amatéři (aspoň tak jsem to podle rozhovorů pochopil) a prostě si vzali velké sousto. Mohli si vybrat jednodušší cestu s tím, že jen okopírují to, co dělají ostatní a jen do toho přidají pár detailů, ale šli vlastní riskantnější cestou. Je jasné, že během vývoje o pár věcech zjistili, že nefungují úplně nejlíp, ale už nejspíš nebylo cesty zpět. Pokud by postupovali pokus-omyl a snažili se udělat dokonalou hru, tak by vývoj byl nekonečný. Cryengine je podlě mě taky velký problém, ale zase bez něj by ta hra buď nevypadala tak dobře a nebo by to dalo mnohem víc práce, aby to dostali na úroveň jako je to teď. Pokud se jim podaří během měsíce vychytat aspoň většinu těch zásadní bugů, tak z toho bude osmičková-devítková hra. Pokud ne, tak na tu hru budu jednou vzpomínat jako na Trespassera - projekt s obrovskými ambicemi, který byl v mnoha stránkách úžasný, ale příšerný zároveň *4*
-
Což je trochu paradox, když se chvástali tím, že RPG systém simulovali v Excelu ještě před tím než to někdo začal programovat :)
-
Vávra v posledním rozhovoru mluví o tom, že příběh je klišé a nic světobornýho, ale že záleží na tom ostatním tj. postavy, dialogy, questy, zpracování, svět.
Většina questů je super podle mě, některý jsou nedodělaný a nebo vůbec do té hry nepasují (Hrátky s čertem nebo druhá část s chlastačky s knězem), ale ty jsou spíše v minoritě. Jestli mě něco nebaví tak to je detektivní část a lítání přes celou mapu, aby mi někdo něco řekl a pak poslal na další místo a furt dokola. Navíc že mě hra pošle na hledat na tři místa a skript se spustí jen, když navštívím všechny 3 tak to je dost ujetý teda. -
Dobře a co by to podle tebe vyřešilo? Nakupování nemovitostí? *4*
-
Drtiva vetsina negativnich rcenzi hru strhavaji za save system a technicke problemy. Neboli nic, co by se nedalo snadno vyresit.
-
možná si tu hru nechce zničit nefunkční ekonomikou světa, ta hra se dost často ničí sama, možná proto nejde tomu ničení hlavou napřed.
-
Proc oprostit? Ja jsem se naopak od zacatku zameril na kradeni a s pomoci lektvaru uz oteviram bez problemu i ty nejtezsi zamky. A penez mam tolik, ze vubec nevim co s tim a bezne sluzby jako lazne, nocovani, lektvary a vsechno je vzhledem k memu kontu za babku. V nekterych truhlach jsem nasel desetitisice penez a navic dalsi tisice a tisice za ukradene zbozi.
-
na opravovani si kup servcovskou, krejcirskou, kovarskou a zbrojirskou sadu
krome toho, ze usetris, jeste natrenujes udrzbu -
Sám Bruce Lee jednou řekl:
"Nebojím se člověka, který kdysi trénoval 10000 různých kopů, ale bojím se člověka, který trénoval jeden kopanec 10000krát." -
tak o klepaní psal už jejdasek, ono člověk si řekne, vždyť skoro v žádné hře klepaní není, tak proč nadávat tady na to, jenže nikde jinde není tak pitomě desingován svět, kde opravdu dost často potřebuješ se dostat např. do té hospody a prostě nemůžeš, takže to klepaní by 1) navodilo atmosféru, 2) zlepšilo by to game desing 3) vedlo by to z zajimavým dialogům.
Já jsem to psal nahoře, že tam jsou skvělé nápady, které se kloubí s naprosto blbými. Spousty, spousty chyb. Buď více času nebo udělat jednoduší a chytřejší desing. -
v historii bylo zdokumentovano mnoho případů, kdy zásah šípem do hlavy cíl dokonce přežil!! Takže nevidím důvod, proč by šíp do hlavy měl znamenat okamžitou smrt.
-
Popravdě i kdyby byl příběh špatný, tak by to byla úplně poslední věc, která mi na této hře vadí. Já se včera dostal do bodu, kdy mi přestaly fungovat savy a tím pádem jsem dohrál a čekám, jestli to vyřeší patch. Zvláštní je, že během hraní KCD se ve mě pořád přelévaly pocity z "toto je ta nejlepší hra" na "toto je ten nejvěší paskvil". Přestože jsem narazil na spoustu šílených bugů a několikrát jsem se u hry vyotočil tak, jako nikdy jindy, tak mě to po většinu času bavilo tak, jako dlouho nic jiného. Je to ale hra plná kontrastů - spousta věcí v ní je udělaných úžasně, ale zároveň je tam spousta nedodělků a divných věcí v game designu. Ze všeho nejvíc mě asi vadilo to, že minimálně třetina herní doby se skládá z toho, že musím řešit spánek ať už svůj, tak NPC (u kterých se čeká, až se vyspí a že někteří spí nelogicky dlouho) a jakmile se setmí, tak se kromě chlastání nedá nic jiného dělat, protože NPC zalezou do baráku a zamknou se, takže pokud s nimi chci mluvit, tak zase musím čekat do rána = cestovat někam, kde mám postel a čekat do rána... Přitom by stačilo triviální řešení jako možnost zaklepat NPC na dveře a mluvit s nimi i v noci.
-
no, je to čistý průměr. Nalijme si čistého vína, příběh kdyby nebyl, tak je to jedno. Mě spíše zaráží, kolik věcí jsou schopni hráči hře odpustit, ignorovat. Tohle by určitě bylo i na nějakých výzkum.