Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A kolik si takovych her a filmu videl jak se tvori? Ze to muzes s takovou jistotou tvrdit? Ja nerikam, ze u projektu neni potreba jasne a konkretni vedeni, kde by byl nejaky genius, ktery jen ostatnim lidem rika co maji delat, a oni to postupne udelaji, ale neni to zadne pravidlo, proc by jen takhle filmy a hry mely byt dobre.
  • Cahir
    A není mediokracie přirozeným důsledkem demokracie?
  • Cahir
    Tohle, co tvrdíš, je podle mě iluze. Za každým projektem je jeden, dva lidé, prostě leader, který kolem sebe shromáždí lidi, všímá si jejich silných a slabých stránek, drží je na uzdě atd. atd. Myslím, že zrovna tenhle aspekt u filmů a her platí vždy a je celkem jedno, jestli je to střílečka či RPG. Průmysl podle mého vypadá tak, jak vypadá proto, že leadeři jsou často jen loutky nekompetentních kravaťáků, případně jsou na postech leaderů lidé s mocí, ale neschopní. Tohle je podle mě prapříčina toho, jestli produkt bude za něco stát, nebo ne.
  • Trol.diskuzni
    Příjde nové COD a způsobí REVOLUCI, takže nezoufejte, přátelé kvalitních herních počinů!
  • Ty ale nechces pochopit, co tim chci rict. COD, ze je to takhle jak rikas, je zalezitost designu, takhle hloupe oni to chteji mit. To nema nic spolecneho s tim, ze to ma nejakou podradnou Ai, kterou oni by neumeli udelat. AI neni nejaky svaty gral ve hrach, ktery se muze vyvijet za soucasnych podminek jako graficke zpracovani. Ja nevim, jestli tohle se da pochopit, u lidi, kter do vyvoje her tolik nenakoukli, ale proste proto neni zadny vyvoj v AI her, protoze tam ani za soucasnych podminek, jak se hry delaji a jak funguji byt nemuze. Je to jen o tom, jak tu hru udelaji dobre, jak je inteligentne navrhnuta a odladena. To ma nejvetsi vliv na tom, ze lidi rikaji, ta hra ma dobre AI, i kdyz to vubec neni presny a spravny vyraz.
  • Hairy_Ass
    A v čem se ten tvůj komentář vylučuje s mým? *4*

Manažer, který dokáže využít reklamy, aby u hloupých zákazníků vytvořil poptávku, je chytrý.
  • Veskoslav
    Nintendo jsem po 5ti minutách osobně vypnul a šel raději dělat něco jiného. Takhle odradit diváka, to jsem už dlouho nezažil.....
  • Tohle je ale taky kec :D Jaka pak potavka?? Vždyt jsou to všchno jen medialni masaže!!

Samé super ulatra nová grafika...neviděny zažitek a když koupiš hned dostaneš obleček v dlc zdarma....

Proč dnešní hry stojí tolik?? Protože nejvice stojí lidem vubec nacpat do hlavy aby si tu hru koupili:)

A proč? Protože tak jako si lidé vymysleli stroje k ulehčovaní své prace...tak dneska aby nemuseli přemyšlet o tom co si koupit tak...tak raději podlehnou tomu co kupuje každy

Není to vubec o chytrych manažerech spíše o hloupích zakaznícich :)
    Ale co ono v diablu se pry už prodáva brnění za 250 dolaru tak co by si pak nekdo nekoupil hru za 50 :) Demokracie je v dnešni době poražena...internet je plny chytraku co vše vi protože jim to pověděla Mediokracie :)
  • Veskoslav
    Avatar je B, co je nádhrné,ale když to člověk vidí podruhé, tak už to není ono:)Je to jako Prometheus, skvělý film, ale něco tomu chybí. A tak je to i u spusty her, jsou skvělé, ale podruhé už si je člověk nezahraje.
  • Proc treba tvrdis, ze dobrou hru musi delat jen clovek s vizi, ktery to vsechno ridi a je takovy diktator, ktery zajisti tu kvalitu, kterou ma v hlave. Vzdyt her je takova spousta druhu, zanru, kazda je zalozena na jinem principu, jde v ni o jine veci, jina hratelnost, jiny zpusob cim je zabavna. To proste nema absolutne zadny vyznam premyslet obecne nad nejakymi principy jak se hry maji nebo nemaji delat, kdyz na kazdy typ hry je vhodny treba jiny pristup a jeste taky zalezi na lidech samotnych, co ji vyvijeji. A to same je ve filmovem prumyslu. To je tak strasne rozmanite, ze se neda rict, co je dobrea a spante, jen u tech konkretnich her, pokud se povedli, nebo ne, se muzeme dohadovat proc a proc ne.
  • Veskoslav
    Já nevím, ale to že se vojáci navzájem kryjí, když jeden přebíhá za překážku je známkou AI. U Cod? Ty jdou jak na porážku prasat.
  • Hairy_Ass
    Tak hluboce do toho problému nevidím. Ale pokud nechceme přistoupit na to, že lidi jsou nesvéprávná banda, tak konečná vina padá na jejich hlavu. To oni si ty hry kupují a z jejich peněz se vývoj dalších pokračování financuje.
  • Cahir
    Ja bych ti odpověděl, kdybys mi řekl, co přesně máš na mysli. Tvůj příspěvek je paradoxně příliš obecný. *3*
  • Proc tak porad ve svych nazorech zevseobecnujete (to myslim i ostatni)? Na neco se to tak da rict, ale na neco zase ne. To se pak dostavate do situace, kdy se utvrdite v jednom pohledu na vsechno a pak vam uniknou prave ty dobre veci, kterych vychazi porad hodne.
  • Cahir
    Takže se Hairy držíš názoru, že lůza, jejíž nároky začínají a končí u chlebu s máslem, nese odpovědnost? A celou, nebo částečnou? Odmítáš tedy striktně heslo: Nabídka určuje poptávku?
  • Hairy_Ass
    Dokud bude poptávka, bude i nabídka. Dokud budou hráči chtít hrát tenhle typ her, tak tady budou i chytří manažeři, kteří je budou nabízet. *4*
  • Tam neni 100* lepsi umela inteligence. Je tam stokrat lepsi a inteligentnejsi design, je to lepe navrhnute a lepe odladene a otestovane. O tom je vzdycky ta udajna umela inteligence, ktera je vsak sama jen hloupym stane se neco, udelam tohle, stane se neco jineho, udelam neco jineho. Umela inteligence jako takova ve hrach skoro neexistuje, protoze jakmile se postava dostane do stiuace, na ktere nema naprogramovane reseni, automaticky je to bug a kix ve hre. Kdyby existovala AI ve hrach, tak i v takovem pripade by postava se pokusila o reseni. Ovsem AI, ktera by se sama umela ucit, to proste neni.
  • GlaDOS
    Souhlasím. U Nintenda jsem skoro usnul. Jediná konference, co mě docela bavila byl Ubisoft. Ne, že bych ho měl nějak v lásce a nějak moc se klepal na AC 3, Splinter Cell (což je vlastně taky jen zkopírovaný Assasin's), atd. Ale slušná nálož ukázek z her aspoň nenutila můj mozek ihned upadnout do unaveného stavu.
  • Veskoslav je trotl nejhrubsiho zrna ale v tomhle ma pravdu *6*
  • Cahir
    Já vidím v jedné věci paralelu s filmovým průmyslem. Blockbustery, což jsou v podstatě AAA tituly, točí netalentovaní a nevýrazní rutinéři. A když pak přijde jednou za čas Temný rytíř, Avengers, nedej bože Avatar, za nimiž stojí výrazné osobnosti s vizí a rukopisem, filmové publikum prožívá Vánoce. A stejné je to u her. Na hrách, stejně jako na filmech, pracují stovky lidí, mají auru obrovského kolosu, kde desítky schopných pánů debatují o každém kroku. Snad jakoby to byli vědci kolektivně se podílející na strašně komplexním projektu. Jenže to je totální kravina. Za filmem, stejně jako za hrou, stojí jeden, maximálně dva lidé, lidé s vizí, lidé, kteří to celé táhnou a šéfují tomu a celý ten zástup, co na projetku dělá, pouze uskutečňuje plány toho vizionáře. Jedním z mnoha vizionářových talentů je i ten, jakými lidmi by se měl obklopit. Mainstramový filmový průmysl má takových jedinců jen pár. A stejné je to u her. No a kapitolou samotnou pro sebe, jsou producenti, lidé, kteří zničili nejeden film a nejednu hru.

Je jasné, že talentovaných lidí není málo, přesto, jakmile se filmový/herní průmysl rozrostl do absurdních rozměrů, nastala výše zmíněná situace. Opravdu jsou všichni talentovaní lidé hlavním proudem hezky po elitářsku zhnuseni? A kdy přebírá štafetu rutinér? A jak to spolu všechno souvisí?

Moje otázka do diskuze tedy zní, proč je tomu tak, jak tomu je? Kdo za to může? A co na to Jan Tleskač?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit