Přejít na výpis diskuzí
Konec jedné éry s Eziem v traileru na AC: Revelations
4.10.2011 | Aleš Smutný
98 příspěvků
-
A co je tak špatného na sandboxových hrách? Uznávám, že herní (celkově celý zábavní průmysl) pomalu, ale jistě, zdegeneroval do monopolu velkých korporací, jenž jedou na jistotu (viz. všechna ta pokračování, remake, sequely, prequely). Právě už jen proto je zrovna druhý AC, byť na poměry těch kdož zažili dobu před Activision, i přes svou lehkou nadprůměrnost hotový poklad. Ano, jedná se stále o mainstream, ale narozdíl od 90% ostatní AAA tvorby se snaží(l) přijít alespoň s troškou originality a to se v dnešní době cenní. Házet to do jednoho pytle s třeba posledním Princem je rouhání (to si alespoň představím pod $$$).
-
No jo a ty snad nejsi laik?
-
Nezapomněl, ale v tomto vláknu se věnujeme hratelnosti a žánrovému zařazení. Ne, AC není žádné nové odvětví, to je pouze dnešní móda tvrdit, že každá trochu lepší hra určitě definuje vlastní žánr. Pokud mám zhodnotit hlavní rys (hry série AC obsahují prvky více žánrů), tak Assassin's Creed je akční adventura v otevřeném prostředí, kde je ruku v ruce se sandboxovou volností vymezen prostor pro poutavý příběh.
-
zavidim vsem, kdo to na PC bez gamepadu dokaze hrat..
-
OMG, nemohli tam nechat mluvit nekoho jinyho nez Ezia? Sem na jeho hlas alergickej. Doufám že už v dalším dílu nebude.
-
Hra je to možná dobrá, ale tak na zhruba hodinku či dvě hraní. Po tom je to stále to samé a velice nudné. Drží to jen zajímavý příběh a hezké prostředí. V podtatě je to v základu hlavně akční hra - tedy akční skákání a v druhé řadě kombo bojovka. První díl byl zajímavý, ale jen do té doby než hráč navštívil druhé město kde zjistil že musí dělat uplně to samé co dělal hodinu předtím a když pak přišel do třetího města tak to vypl, protože to bylo jako smyčka. Dohrát to nutila pouze zvědavost toho jak to dopadne. Dvojka byla o něco lepší - přidaly možnost nákupu zbraní a oděvů, nové zabijácké praktiky a njaké nové úkoly do města aby se hráč nenudil, ale to vydrželo maximálně o město déle než v předchozím díle. No uznejte neustále a ty samé bitky se strážemi, stále to samé poskakování a zběsilé úprky po střechách a velmi zábavné strhávání plakátu aby na vás lidé okolo zapoměli. No.... Oba dva díly jsem dohrál zhruba do konce a zbytek dokoukal na youtube, protože mě to nebavilo hrát pořád tím samým stylem. To je podle mě největší mínus. Ale jinak výprava a scénérie jsou povodené, hudba je dobrá, ale není nejlepší a příběh? No je to trošku béčko, ale zajímavý je. Hra to není špatná nebudu vám to brát, ale suprová rozhodně není. slabá 7*
-
ja z toho mam husi.. kuzi, o trochu silnejsi gradace a uz bych se rozpustil... uzasny, skoda ze Ezio konci ....ale navzdy zustanes v nasich srdcich!! Dekujeme
-
no, mozna to je altair. ale stejne tipuju ze budu muset zase od znova ziskavat lepsi zbroj a zbrane
-
1) Jsou tam záběry i z AC2, a 2) se tam objevuje i Altair z AC1
-
Taky mám sérii AC rád, ale co je tak inovativního v přístupu k dějinám? Vždyť je to ve své podstatě jen další hra o konspiračních společnostech, která se veze na momentální vlně zájmu o údajný konec světa v roce 2012.
-
Hrál jsem AC jen první díl. A hodně jsem koupě litoval, pro mě to bylo hrozný zklamání a velká nuda. Asi nebude moc hráčů co se mnou souhlasí, podle toho co tu čtu, ale no tak co. Mínuska sem.
-
Skutečnost, že druhý díl patří po scénáristické stránce k tomu nejlepšímu od první Mafie jsi jaksi zapomněl. Osobně jsem rád, že Ubisoft nešel cestou Hitmana, ale vytvořil si témět vlastní odvětví (ne nadarmo je dvojka nejlepší), kde je kladen důraz v prvé řadě na příběh, posavy a mytologii.
Škoda, že toto Brotherhood pohnojilo (z těch 18 hodin pouze 2 byly, co se do hutnosti týče, příběhově rovné dvojce), ale stále to nemění nic na faktu, že tahle série se už nyní zapsala do historie (minimálně díky svému inovativnímu přístupu k dějinám). -
Lepší v tom, že to konečně skončí *3*
-
To ti snadno vysvětlím, za pomocí jednoho komentáře kterej jsem kdysi četl a utkvěl mi v paměti:
- Zaklínač 2 jako hra samotná není 100%. I přes všechny klady je v ní příliš mnoho záporů, než aby bylo možné udělit jí s klidem v duši absolutní hodnocení... A přesto to dělám. Nyní by mohlo následovat několik odstavců vychvalujících grafiku, příběh, hratelnost, level design, všeobecný smysl pro detail... a hodně dalšího. Ale není to potřeba. Dá se to shrnout slovy "absolutní špička". Neznamená to ani "dokonalé", ani "nepřekonatelné". Prostě vrchol toho, co mi v současnosti počítačové hry nabídly.
Mnohem důležitější mi přijde samotná podstata hry. Když se nad tím pořád dokola zamýšlím, nechápu, jak je možné, že vůbec vznikla v takové podobě, v jaké jsem ji dohrál. Jedná se o hru s nepochybně obrovským rozpočtem, za níž stojí nepředstavitelné množství práce. Kdyby se něco zvrtlo, lidé na ní pracující by možná na dobro skončili. A stejně - prodává se bez protipirátské ochrany. Exkluzivně na platformě, kde se padesátkrát víc krade než prodává. Na platformě, která oproti konzolím slibuje zaručeně nejmenší výdělky. A vychází přesně taková, jakou ji autoři chtějí mít.
Jsem zatraceně rád, že když se tu souloží, tak bez oblečení. Když se nadává, tak pořádně. Když někoho Geralt sekne do hlavy, tak má tu hlavu sakra na půlky. Že když ten boj prostě neumím, tak dostanu na prrdel. Že nějaká hra sakra konečně po dvou letech trošku vypadá! A když udělám rozhodnutí, tak tím kurrva změním půlku hry!
To, co mi nabídnul Zaklínač 2, to mi žádná jiná hra nedala. Není to dokonalá hra. Má chyby. Ale ve srovnání s ní je každá každičká AAA hra posledních dvou let jenom komerční sraczka.
Zaklínač má duši. -
hm, vidim tam ezio v zakladu a ezio uz s novym oblecenim. to bude zase ziskavani a kupovani predmetu a obleceni. docela blbost kdyz uz sem to vse nakoupil v predchozim dilu, skoda ze ty hry (ac 2, ac 3) nejdou propojit jako v v mass effect 2 se savama,ze bych mel vse
-
Svět se v prrdel obrací... *13*
-
:) To mesto je uzasne vymodelovany a bavilo me v nem behat asi tyden, takze zas az tak vyhozeny penize to nebyly. (Preci jen Portal 2 mi vydrzel hodin 5 za mnohem vyssi cenu - tam uz to hranici s podvodem). Ale ten pribeh se nedal hrat. Dobre pomineme, ze vedkyne s vesmirnym kreslem nevypada jako po 60letem vyzkumu kvan. fyziky, ale jako modelka o 3 roky mladsi nez ten hlavni metrous (co by se chtel stat hašašinem), ale pokud me hra postavi do role super hajzla (jako ze fakt zmasakrujes pro par centu x renesancnich sympataku) a vzpeti ze me dela sentimentalniho rytire?
-
Nevím, jestli je umlácení to správné slovo, prostě došlo k bitce, kdy se kumpáni konkurenční bandy odebrali do říše snů.
-
a jeste , kdyz se v teto ´epicke´ hre rozhodnete, ze ty sympaticky typky proste umlatit nechcete, hra vas nepusti dal...aneb kretenem se stanes at chces nebo nechces ....
-
ano, umlatit deset lidi na moste kvuli 200 zlatakum a pak jit zpivat pod okno o lasce - aneb nejvetsi debilita v pocitacove hre.... postal hadr