Přejít na výpis diskuzí
Králem roku 2011 je Crysis 2... v pirátění
3.1.2012 | Aleš Smutný
286 příspěvků
-
Nedokážu si představit, že bych třeba za MW3 vyhodil i jen korunu, protože je to tak odfláklá a technologicky zastaralá slátanina, že i těch pár hodin strávených se "záložní kopií", pro mě představovalo muka. To bych ale, pokud bych byl naivní hlupák, zjistil až poté, co bych vyhodil z okna nějakých 13 stovek. Za to, co mě zaujme a má to především vysoký potenciál znovuhratelnosti, si rád zaplatím, ale po pravdě - v PC mám nainstalováno cca 20 her a jen minimum z nich jsem dohrál do konce. Logicky to jsou pak ty, které jsem si už jednou vyzkoušel a přesvědčily mě o tom, že vývojáři odvedly kvalitní práci a znovu se k nim vrátím (např. Mirrors Edge, HL2, BFBC2 atd...). Zbytek by byly jen vyhozené peníze.
-
kdybys vyrobil židle s jednou nohou kratší a lidi by z toho padali taky by se na tebe každej vyprd a nic si nekoupil, styl a směr kterým se herní branže a vývoj ubírá se pirátění nedivím...
-
Naopak, kdybych vyrobil 50 židlí, těch 50 taky prodal ale dalších dvoum stovkám lidí by se líbilo sezení, tak by si sedli na pařez a srali na židli..fakt by mi to bylo ukradený, nedával bych kvůli tomu k židli pouta a střepy.
-
A k čemu ta ochrana vůbec je, když se stejně obejde a zase budou na tom hůř ti co si hru koupili.
-
sorry fellas ale moj názor je nemenný, pokial vyjde hra ktorá za to bude SKUTOCNE stáť, nie tieto, či už porty (zvlášť polátaný crysis 2 ktorý 1 nesiaha ani po päty) alebo štvor hodinové hry, čo sú v tejto "TOP 5" (BF a portal tam nerátam), tak si tú hru skutočne kúpim (napr taký orange box za to skutočne stál a dodnes od kúpy som to prešiel asi 6x a vždy si halfa rád zahrám).. proste zastávam logiku valve-u ktorý tvrdia že proti pirátstvu jedine väčším obsahom hier, nie len pár hodinová kampaň a hru môžem zmazať, a tak prilákať kupujúcich..
prudko verím tomu že portalu 2 sa predalo na PC ovela viac ako bolo spirátnených, (a s witcherom to tiež nebolo najslabšie s predajmi) či už počas zliav alebo počas launchu.. dajte mi tam mínusiek aj miliony je mi to fuka, môj názor sa nezmení.. -
Mně by reálně židle chyběla, jim z poliček ty hry nikdo nekrade.
-
Plníte si povinnost vůči herní asociaci? Lidi kteří si kupují originálky tím otravujete a lidem kteří kradou jsou tyhle články stejně tak ukradené. Zkuste někdy napsat článek o tom jak většina výrobců doslova kašle na PC zákazníky
-
To je blábol...
Ty kdyby si Vyrobil 50 židlí z toho si 3 prodal a zbytek by ti ukradli, tak by si v tom pokračoval a chválil ty 3 co si to koupily? A nepokusil by ses udělat nějakou ochranu? V klidu by si vyrobil dalších 50 židlí s vědomím toho že ti jich zase 47 ukradnou?
Tohle je naprosto sobecký příspěvek od někoho kdo absolutně neví nic o vývoji her. -
Ja si treba stahnul starcrafta 2 i batlefield 3 a po vyzkouseni (projeti kampane ) jsem si obe hry zakoupil. A treba takove diablo 3 si urcite koupim. V dnesni dobe kdy vydavaj nedodelane paskvili viz rage se ani lidem nedivim, ze si chteji hru nejdrive vyzkouset jak slape a jak se hraje, kdyz kupuju auto tak se v nem taky nejdriv svezu. Mozna stahuju hry ale do celyho herniho prumyslu jsem za minuly rok nacpal cirka 40 000 a to si myslim, ze neni zrovna malo.
-
Bohuzel vetsina informaci o prodejnosti se drzi pod poklickou a i ja jsem vazany NDAckem. Pro sirsi verejnost muze byt signalem pouze pocet skutecne hrajicich hracu v ramci komunity jedne hry. Tam kde na PC hraje v jeden moment max 100k hracu, hraje v multiplayeru na konzoli treba 10x vice lidi.
V den spusteni Skyrimu byl na Steamu peak 250k hracu (soucasne hrajicich). Z toho se da statisticky odhadnout ze bylo koupeno cca 400k PC verze (praxe, budete mi muset verit). Vezte, ze jen na X360 se podle neoficialnich cisel prodalo pres 2 mega.
Vice lze zjistit z vyrocnich zprav EA, Activision etc. specialne u titulu, ktere nejdriv vyjdou na konzoli a az pak na PC. -
ježiš *7*
-
to není chování vývojářů ale vydavatelů = manažerů, právníků a jinejch jarmulko-finančníků :)
-
Co mě sakra má zajímat pirátění na PC. JÁ jsem PLATÍCÍ zákazník a za svoje peníze chci normální služby, ne aby mi srali na hlavu ochranama, registracema, připojením k internetu...to neuvidí ani korunu, blbečci. Proboha, oni nedali do své hry ochranu a jak to dopadlo? Dopadlo to tak, že jsem si to koupil a oni budou brečet, že to někdo upirátil. To už raději zůstanu jen u xboxu, tam se mnou, jakožto se zákazníkem, nevyprcávaj tak okatě a nesváděj to na to, že nějakej typan si to wareznul. *10*
-
spíš kde se tady vzal článek z novinek *1*
-
nic nového, ale názor to je :)
-
mas narok na svoj nazor :)
-
"PC hráčů je více"
-> smutné, prodeje PC her jsou zlomkové oproti konzolovkám
"bohužel steam nechce zveřejňovat čísla"
-> veřejně možná čísla z digitální distribuce známa nejsou, ale rozhodně je znají sami vývojáři a z jejich chování lze snadno usoudit, která platforma je výdělečnější
"kolik lidí si daný titul koupilo"
-> na konzle zpravidla vždy násobně více
PC je prostě piráty prolezlé a ekonomicky jde o druhořadou platformu. Můžeme se donekonečna hádat o to, jak moc jsou statistiky nekompletní, ale chování vývojářů hovoří jasně. -
s jasnými limity směrem k PC oproti prvnímu dílu. Slovíčkaříš ale je to prašt jak uhoď, navíc tomu ani moc nevěřím..
-
Já bych si s milým z dovolením rýpnu do všech, ať jsou to PC hráči či vlastní jiné platformy. Každá zúčastněných stran krade, jako by se nezelenalo. Prosím omluvte mi tuhle frázi, ale musel jsem, jí napsat. Nejsem tolik vzdělaní v problematice PS či Xboxů, ale jednu věc vím, že se tu krade hodně, jen zatím uživatelé nepřišli, jak se dá pohodlně získat nelegální, tedy kradené hry ! U PC je problém o něco lehčí. Uživatelé jsou natolik zdatní a PC dovoluje větší manipulaci s nelegálními kopiemi her a proto je také lehčí hrát bez starosti nelegální hry !
Tím se dostáváme k jedné věci, jestli pánové a dámy. Vše je dáno jen prostorem, který je dán určitou platformou ! !
Ještě jedna či dvě věci k mému souvětí. Lidé si také kupují DVD přehrávače, které jim dokáží přehrát i nelegální kopie DVD. Zde je to stejné, jako u nelegálních kopií her.
A prosím nevím proč se říká pirátství ?!? Pánové z redakce možná je to terminologie, která je v této problematice určena. Ale podle mého názoru byste měli psát: Kolik bylo ukradeno !!!! Ano, psát o krádeži a ne o pirátství. Pirátství je prosím něco jiného a hlavně u něho hrozí reálně i smrt. (Musel jsem si rýpnout)
PS: Neobhajuji ani jednu stranu ani nezačnu psát o tom, jak vydavatelé mají zlepšit úroveň prodejnosti či co mají nabídnou kupujícím, aby se hry prodávaly.
Má osobní věc je ta. Mám na to koupím, nemám šetřím. A pevně doufám, že tyto nelegální kopie her stáhli, jen děti a mladiství do 18 let. Ale bojím se, že je realita někde jinde.
PSS: Čekám, také na mojí adresu kousavé komentáře *3* *3* *3* Ale svůj názor, jsem řekl *16* -
Crysis 2 neni konverze a dokonce to neni ani port. Je to multiplatformni hra delana na multiplatformnim enginu.