Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • calwin
    ano ale konzoly majú tieto ochrany aspoň riadne ochránené a efektívne... prišlo CFW? vydaný patch 3.60 koniec ... nikto sa na cfw dalej nedostal... ostatne ma serie iba to svinstvo čo prichádza keď je nový patch... nikdy nevieš čo sa zmení v podmienkach a o čo ťa pripravia tak ako to bolo pri funkcii linuxu... kopa orchán bola prelomená a následne zase zaplátaná... takže možnosť v pirátení pokračovať bola dosť na bode mrazu a muselo sa čakať... problém je že na PC iba stiahneš crackneš a hráš... a to je to čo pirátom poskytuje všetok ten luxus prečo si hru nekupovať :)
  • Veskoslav
    Klasika:) Horší je, když si koupíš půl roku starou hru a pak se ti sahujou dvě hodiny jenom patche:-D:)Ale i to se dá přežít.
  • ze ty si nehral MP v BF3 ?
  • Veskoslav
    Jo to jsem četl, taky jsem kolik už ochran bylo takto prolomeno, je to jenom otázka času. Nic víc. Konzole, pokud člověk chce, tak "pirátí" stejně jako pcčkář. Jenom u pc to vybadá hrozivěji, ale ono to bude tím, že poměr pc:konzole je asi tak 30:1.
  • calwin
    no ne... tak potom asi budem vážne jediná výnimka medzi konzolami :D :D ... nemyslíš vážne :D... PS3 JE dobre zabezpečená... od patchu 3.55 sa nikto nemôže len tak ľahko dostať na CFW ... nie je možnosť spustiť hry ktoré korešpondujú s patchom 3.70 + tuším... ak už chce človek pirátiť tak za to vyhodí viac peňazí pretože je potrebný zložitý proces downgrade a priamy zásah do konzoly... tak mi nechci tvrdiť jak sa strašne piráti prinajmenšom na PS3 ... vidno že ty si okolo toho zabezpečenia ani len neprebehol očami...

a to som ešte nezačal hovoriť o jailbreakoch a teraz true blue dongli ktorý je tiež dosť nahovno spravený a to by fakt nejaké 15 r decko čo nemá na hry úplne zničilo...
    samozrejme že tieto veci sledujem ale len z dôvodu že ma to zaujíma... neprajem si teda nejaké obviňovačky...

ak už teda chce niekto pirátiť tak musí mať dobrú zhodu okolností aby mal správny patch... a vyžaduje to nejakú technickú zdadnosť... už len toto odradí veľké percento pirátov
    o dôvod viac prečo sa predáva xbox lepšie... tam stačí iba vymeniť mechaniku a flešnúť...

povedz :D stojí ti na PC toľko prekážok aby si mohol začať pirátiť?
  • Veskoslav
    Nejlepší FPS od vydání jedničky?:) Prosím neuraz se, ale proboha v čem je nejlepší?:-D
  • Teď jsi mi připomněl nedávnou instalaci originálky Mafie 2 přes Steam.Kdyby se to aspoň normálně instalovalo ale ono probíhalo tak že mi to přes 2 hodiny stahovalo nějaký sr*čky...
  • 4 miliony Crysis 2 na PC versus 900 tisic GoW na xbox 360? Cekal jsem, ze ten rozdil bude vetsi. Krom toho Crysis 2 rozhodne nebyl smerovany predevsim na PC komunitu. Prave naopak. Ze se stahne 3.5 milinu kopii MW3 se cekalo. 4 hodiny singleplayer kampane ne nepodobne te z predesleho roku je pro mnohe malo. Zvlaste pro lidi, kteri nehraji multiplayer. U Crysis 2 me to ale velmi mrzi, vzdyt je to nejlepsi FPS na PC od vydani prvniho dilu. *9*
  • Veskoslav
    On je dalším problémem ten, že většinou člověk může zboží vrátit. Nekteré řetězce dokonce i 14 dní a použité věci, ale v originální krabici. Hru si ale člověk vyzkoušet nemůže, protože dema už se prakticky nedělají, gameplay či videoukázky jsou dělané na efekt. Tudíž člověk stáhne, líbí, zaplatí si oiginál, protože si vývojář či studio "zaslouží" peníze za dobře odvedenou práci. Ale kolik lidí by si takto koupilo hru, kdyby si ji třeba na 2/3 hodiny mohli vyzkoušet? Dovolím si tvrdit, že naprosto stejný počet jako teď Protože ti, co stahují a násldně kupují by si to koupili a vyzkoušeli a ti, co si stahují a následně smažou, protože hra je brak, tak by hru stejně vrátili a peníze by jim tak byly vráceny.
  • Urug
    "Na druhou stranu, je jisté, že si piráti vždy najdou nějaký dobrý argument, proč je morálně správné do produktu neinvestovat, ale prostě si jej vzít."

Proč argumentovat zrovna "morální" správnost? Sami hovoříte o produktu. PC hry jsou produktem na trhu, který má určité vlastnosti. Jednou z těchto vlastností je, že potenciální zákazník má možnost v praxi zcela beztrestně, s minimem úsilí tento produkt získat zadarmo. Po tom potenciálním zákazníkovi přeci nikdo nemůže očekávat ba ani chtít, že se zachová jako mecenáš nebo charita dobrovolně přispívající komerční společnosti (a to zpravidla nemalé). Tato společnost stejně tak využívá všech dostupných prostředků aby profitovala na úkor zákazníků. Fungování trhu prostě není založené na dodržování morálních zásad, nýbrž na zákonech. A každý zákon, který není naplnitelný/vymahatelný nějakou další mocí, je prakticky zbytečný. Přičemž se ukazuje, že naplnitelnost takových zákonů je v určitých oblastech IT (jako je i tato) prakticky nereálná a navíc nedokáže být vůči každému stejně spravedlivá. Nepřijde mi vhodné označovat někoho za piráta jen kvůli tomu, že existuje nějaký nedomyšlený, nenaplnitelný a nespravedlivý zákon. A dle mého názoru je naprosto nelogické, stavět naprosto přirozeně jednajícího zákazníka , do pozice toho odpovědného - výroky typu: "Můžete si za to sami."

Jinak já už jsem došel k tomu, že si koupím hru , ale stejně si stáhnu a hraji warez verzi, poněvadž zpravidla: neobsahuje otravné ochrany/aktivace/registrace, dostat hru do počítače je často rychlejší než přes oficiální/legální kanály, poskytování updatů a řešení problémů (i formou diskuse pod odkazem na torrent) je často rychlejší a kvalitnější, nepříjdu o preorder/DLC kontent, který stojí nesmyslné peníze...
    ...to přeci není normální...
  • Veskoslav
    Na PS3 se nepirátí? Nenech se vysmát!! Znám minimálně dva ve svém okolí, co mají tolik originálních her, kolik je teď v Ostravě sněhu. To totiž neustále Sony tvrdí, jak to má skvěle zabezpečené. Jako to tvrdilo u dat svých zákazníku atd.....
  • calwin
    ale ty zas nevieš...
    na PS3 ti sotva niekto niečo upiráti ak nemá verziu 3.55 ...
  • Veskoslav
    A nejvíce mně baví, jak tu konzolisti tvrdí, že nekradou a další kecy. Chtělo by to zjistit poměr pc ke konzolím a poměr krádeží. Nakonec by vyšlo to, že jsou na tom +- stejně a konečně by jim sklaplo a přestali by pořád dokola omýlat to samé. Navíc konzole brzdí vývoj.
  • Ataker
    nemám důvod něco zatloukat
  • Veskoslav
    Dalším problémem nás platících je ten, že jsme nakonec v důsledku 100krát více omezování ochranami, které jsou stejně do týdne prolomené. Když už hru zaplatím, nechci být omezován. Napřiklad mám origo Stalker CoP, ale problém je ten, že hra lze nainstalovat pouze s netem a na jeden jediný pc, proto ho mám na dvou a jeden z nich je cracnutý na single a druhý je na multi. Dříve se přece hry daly hrát na více pc, chápu, že jim tím ubyde zisk, ale nesmyslně mít pořád zapnutý net, když hraji single? Mně to docela omezuje. Samozřejmně, že u her jako DarkSpore či Sc 2 to naprosto chápu, ale u toho Stalkera nikoliv.
  • smejki
    poměr prodeje:krádeže
    na konzolích: 25:1
    na PC: 1:30

ano, konzole jsou ekonomický tahák. kdyby nebyly, tak dnes nejsou primární platformou. A to říkám jako výhradní PC hráč.
  • U té židle je podstatné to, že si ji vyzkoušet můžeš. A když ji kupuješ přes e-shop máš vždy nějakou dobu na vyzkoušení a když se Ti nelíbí ji můžeš vrátit. U her by to mělo být řešeno demem, to by mi mělo posloužit na odzkoušení a případné přesvědčení ke koupě. Ale ne ke každé hře je demo. Subjektivní recenze jednoho člověka a pár videí a obrázku mě ke koupě nedonutí. Když však někdo hru stáhne a hraje ji bez záměru koupit si ji nebo vymazat, když se mu nebude líbit, tak to už je zlodějina.
  • BoB.2
    Mě by spíš zajímalo proč je vývoj her tak strašně drahej , ze statisícovejma platama asi dolů nepudou.
  • smejki
    anžto jsem PC hráč, tak jsem se tou generalizací pohanil taky. Normálně myslící snad pochopí, že mluvím o té kradoucí majoritě, která PC trh prostě a jednoduše mrví, potrefené husy, političtí korekčníci a morální relativisti mě chytnou za slovo a osočí z házení všech do jednoho pytle.
  • Veskoslav
    Navíc na neofiku je vždy tolik cheaterů, že by člověk zabíjel a to ho donutí si ten originál koupi. Pokud není jedním z těch mamlasů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší