-
no hej presne tu miesnost som myslel :-D. odvtedy si davam pozor. este ze ostali len dvaja inac by som to neprezil.
-
Z Wolfensteina se ocividne jeste nevzpamatoval *1*
-
holt alpský skank je zřejmě dobrý matroš když z něho udělal prvotřídního šifranta
-
To by chtělo vždycky nějaký tým a navzájem se povzbuzovat a podporovat. Taky jsem zkoušel nějaké mapky (HL, Q3), ale nikdy jsem sám nic pořádně nedodělal. Na jednoho je to hodně roboty a chce to taky hodně času. Můj sen je mít právě ten čas, hafo peněz, pár zapálených lidí, vzít UDK a zpachtit "System Shock Rebirth" Ty výjevy zatuchlé lodě s namodralou tmou a zeleným sajrajtem a radiací, potvorama plazícíma se ze všech koutů, našlapané zbraně, upgrady všecho možného, system hi-tech cyberpunk, roboti nespočetných kombinací, samozřejmě řádně potrhlá AI (shodan), žádné terminály ala bioshock, člověk by prostě našel novou zbraň, součástky našel v nějakém skladu a pak to pěkně na tech podlaží upgradoval, měl by z toho šílenou radost a hned by si to běžel vyzkoušet na jiné podlaží, zamožené zmutovanou posádkou ;) Bylo by to těžké, depresivní, promyšlené, dlouhé a dost už bylo toho fantazírování no.... :/ Jen si říkám, že dneska je tolik technických možností vzít všechny ty herní perly a využít potenciál dnešního herního HW, jen na to nikdo nemá koule. Tak nějak právě doufám, že třeba ten kickstarter dříve či později něco přinese právě pro ty zapálenější hráče a bude tu "konkurence" pro ty velkorozpočtové "přes kopírák" slátaniny.
-
Však to bylo hned v prvím patře, místůstka se třemi kopijníky ;o) Tam jsem dolezl s celkem malým expem, boť jsem hodně potvor nalákal do toho propadliště a umlátit je tam byl oříšek. Kličkovat dokud to šlo, pak se schovat do výklenku a domlátit je postupně těsně, tak tak, se vším co bylo po ruce.
Uričitě lepší, než tam vletět a pobít je na tři headshoty s bullet time. Což ovšem neznamená, že se třeba na MaxPayne3 netěším taky :)
Každopádně výborná hra. DM jsem tehdy viděl hrát kámoše na laptopu s monochromatickým displayem, ale dodnes pamatuju jeho zápal. Já byl ještě mladší a chvíli mi ještě trvalo, než jsem propadl i RPGčkám atp. No a videorecenze klasicky výtečná. Na ty Lukášovy se mi kouká široko daleko nejlépe. Všetky palce hore! -
Pametam, ako mi pred 15timi rokmi Dungeon Mastra priniesol kamarat do prace, na jednej diskete ! zo slovami, že je to strašna šupa hra, a že ju musim určite vyskušať. Na jednej diskete ? hovorim si, čo to bude za kravinu, zase nejaka hopsačka, vymaznany z Dooma, Wolfensteina 3D, a s velkymi pochybnosťami som tu hru kopiroval na hardisk, vyskušam, ale čo to ? všade rovne steny, textury celkom pekne ale všetky rovnake, stlačim tlačitko ovladania a na monitore sa objavi niečo ine...toto mam hrať ? No a potom dokvitol ten kamarat a ukazal mi ako sa hra prve poschodie, tak sa mi to celkom zapačilo, pomaly som prenikal do tajov tejto hry a ona pomaly prenikala do mojej mysle, čo prerastlo do silnej vašne, ktoru mohol uhasiť len zaverečny filmiček. Ano, snivali sme vtedy o hrach s otvorenym, obrovskym svetom, nad aj pod zemou, kde budu hrady, lesy, hory, jazera, aj dungeony, nadhernou grafikou, obrovskym množstvom uloh, prepracovanym vyvojom postavy, a som strašne rad, že sa nam tieto sny do velkej miery splnili, že som sa dočkal hier ako Oblivion, Skyrim, Fallout 3,NV ale vtedy, vtedy sme drtili hry ako Dungeon Master, den aj noc, a rad si tieto časy pripomeniem, tu atmosferu, a rad sa do tohto podzemia kedykolvek vratim.
-
Grimrock FTW. Atmosféra mě naprosto pohltila a to nejen díky prostředí, ale opravdu se cítíte, že na každém kroku můžete zemřít( což podporuje fakt, že vám nikde neblikají šipečky, helpy a hinty z tuturiálu). Člověk si i vzpomene na dobu kdy s klukama hrál DrD a podobné kobky procházel ve svojí fantaziji. PS: Recenzi by měl opravdu dělat člověk, který ví co hraje!
-
Já mám radši dungeony kde máte větší volnost pohybu (Might and Magic, Wizardry..), ale vypadá to dobře. Určitě vyzkouším.
-
ano ked bojujes proti jednemu tak ho mozes takto oklamat ale ked bojujes s 2+ tak musis davat bacha aby si sa nedostal do pasce.
ja som sa takto uveznil kluckovanim do kuta a utocili na mna zlava aj zpredu. len tak tak ze som prezil -
me se to treba takhle líbí, príbeh si mužeš domyslet, proste jste parta veznu ktera se snaží prežíť. k čemu omačky okolo, stejne ve vetsine her je pribeh tuctovy a laciny
-
ja jsem treba roleplayer a nekoukam na to co je nejefektivnejší ale s postavami se umim "stotožnit" a podle toho si taky vybíram partu, treba si u toho domyslim nejaky pribeh, nejake charaktery tech postav a tak. Jinak prisery muzou mit resistance na nejakou magii, rogue je v tomhle univerzalni protoze nikdo nema resistance na fyzicky dmg a navic si muze podle potreby vybirat ruznou munici (když mas luk).
-
To je jako kdyby si někdo stěžoval na čtvercovou síť v HOMAM.
-
vyzerá to čudne ale dáva to tým súbojom taktický rozmer
-
http://www.eurogamer.cz/articles/cesky-manual-k-legend-of-grimrock
-
A teď si představ že v místnosti 3x3 jsou ty potvory dvě, z toho jedna z nich na tebe pouští jedovatý dým.
-
Co myslíš těmi hádankami ve Skyrimu? Nahrál jsem ho tak 4x víc času než Grimrock a jediný co mi uvízlo v paměti je otáčení nějakýma šutrama, kdy jsem si poprvé řekl že je to fajn zpestření, potom to jen nudilo a ke konci jsem narazil na jeden trochu sofistikovanější.
-
to chodenie do stvorca je take cudne, potom aj to AI vyzera u toho modreho dinosaura ako z hry z roku 5 pred kristom :D ale jasne je to oldschoolovka urcite vyskusam casom :)
-
Každopádně i tak nedělá takový dmg jako mág/válečník (ale zase dělá na dálku a nebere mu to tolik energie). Případně jde i ze zadních zad používat dýky (Assassination 12 tuším), i když s těmi nemám zkušenosti
-
moc klikání :-)
-
Mág mu může očarovat šípy a později dokáže vystřelit 2 najednou, to už je pekný dmg :)