Lords of the Fallen – recenze fantasticky nápadité soulsovky
-
Zdravím všechny pařany,
Hry hraji a sleduji už od slavné éry Ice a Andrewa v divokých devadesatkách, kteří založili legendární časopis Score. Dokázali ve svých recenzích zaujmout čtenáře, neskutečně vtipně vystihnout atmosféru skvělých ale i totálně dementních her. Ve hře je vždy důležitý herní zážitek a příběh. Co naplat, že máme zlatý cool brnění, jak břitva lesklý meč s diamanty ve 4K rozlišení, když po hodině hraní a mlácení kolem sebe vlastně nevíte proč mlátíte, co mlátíte a proboha proč máte v batohu to pískací morče? No, už po několikáté se zde z per recenzentů valí ktitika na trhání grafiky na notebooku s plnými detaily ve 4K rozlišení, za které by nejraději tvůrce poslali do nejbližšího nápravného zařízení na Skotské střiky. Kritiku bych asi chápal, pokud byste byly příbuzní Hulka a potřebovali byste nutně notebook o úhlopříčce 50 palců, ale 4K nastavit na 15ti palcovém monitoru je jak zkoušet strkat basebolovou pálku do huby místo párátka...tvl tu tam prostě nenarveš, hubu si vymlátíš, škubat se u toho budeš jak Vémola, když skládá báseň pro Lelu, a tu dočasnou paměť prostě jen tak nevymažeš...takže tak...
-
LotF (2023) za mě 6/10, levnej béčkovej ripoff Dark Souls.
-
Recenze byla, je a vždy bude subjektivní útvar, do kterého autor promítá své myšlenky a názory na dílo. Moc nerozumím neustálým oháněním se objektivitou recenze. Čistě objektivní recenzi napsat NELZE.
-
Tak já jsem dohrál, hru rozhodně nikomu nedoporučuji a nechápu jak tu mohla dostat tak vysoké hodnocení. Technická stránka hry je na nic a každým patchem to rozbíjejí víc a víc. Po 22h sem se stal jako mnoho dalších obětí bugu který vám kvůli coopu resetne staty takže z lvl 77 na 15... někteří dokonce z lvl 130 na 12. Fakt paráda, totální ztráta času. Kupte si radši výborné Lies of P.
-
Mě na původním LotF vadila rychlost zbraní, nezáleželo jestli si měl greatsword nebo shortsword, panák se napřahoval půlhodiny a přitom když měl idle animaci tak si s tim mečem hrál jak kdyby byl z papíru. Kdyby tam byl stat kterej by dokázal tohle zlepšit neřekl bych ani slovo ale bohužel nebyl. Hru jsem nakonec dohrál ale neměl sem chuť zkoušet další playthrough.
-
Však autor jiný než soulslike tituly v poslední době ani nehraje :D Ale ne, v poho. Nehrál jsem, nebudu do toho víc kecat .)
-
Mechanika s nahlížením, případně přenesením do paralelního světa již byla ve vynikajícím Dishonored 2. Myslím, že Pavel někde říkal, že žádné Dishonored nehrál. Je-li tomu tak, jde o trestuhodný rest, který by měl být co nejdříve napraven!
-
"jediný studio, které za posledních x let vytvořilo nový žánr her a ty jim chceš odpírat originalitu?"
Já osobně jim nic nebudu odpírat. Budu citovat oficiální wiki stránky "Soulslike" herního žánru: "However, there have also been questions whether it is a true genre or a collection of shared mechanics." Spousta herních kritiků a vývojářů se nedokáže na tom shodnout, jestli je to skutečně nový žánr.
Ale zpět k originalitě: Mě osobně originalita ve hrách zas až tak moc nezajímá. Spíš mě zajímá, jak moc jsou "zábavné".
Ale ty jsi o ní mluvil a chtěl jsi z toho usuzovat nějaké číselné hodnocení. Jenže tak to nejde. Je potřeba poukázat na to, že v realitě se skoro každý herní tvůrce něčím inspiroval a nejde z toho objektivně zhodnotit or.
-
jediný studio, které za posledních x let vytvořilo nový žánr her a ty jim chceš odpírat originalitu? V tom případě je úplně zbytečné hrát hry, pokud i to málo, co je originální/nové chceš poplivat. Je úplně jedno, jestli ty mechaniky existovaly, nikdo je předtím nesložil tak, aby vznikl daný žánr a to jsou fakta. Jako bys napsal, že kubismus nezaložil Picasso, protože plátno, štětec, tahy už existovaly. Jo, neber mě doslova s tím kubismem, protože se mi nechce dohládavat, jestli ho Picasso fakt založit.
-
"Na xboxu a PC skoro nehratelna v otresnem tech. stavu... Nekterejm hram za technickej stav body srazíte a nekterejm ne... proc?"
Že by to bylo tím, že některým lidem se objeví hromada bugů a někomu jinému ne?
Tohle není nic nového. Pro někoho byl Cyberpunk 2077 nehratelný bugfest, zatímco někdo jiný narazil na sotva 2-3 bugy za hraní (popř. tam byly minimální bugy, kterých si ten člověk ani nevšimnul). Vždy hodnotíš hru takovou, jakou ji máš.
-
"to hodnocení 8 a 9 mi připadá extrémně mimo, když vezmu, že třeba i 50% obsahu je čistě práce FromSoftware"
Hele, kdyby se měla hodnotit originalita her, tak 99% her nikdy nemůže dostat pozitivní hodnocení, protože se vždycky něčím "inspirovali" (či rovnou to zkopírovali).
Ani From Software nejde označit za nějaké super originální tvůrce, protože oni taky zrovna nic nového nevymysleli, ale spíš dali dohromady pár herních mechanik, které už na herním trhu existovali dřív. Dá se argumentovat, že takovou kombinaci herních mechanik nikdo předtím nepoužil, ale jednotlivé mechaniky nebyli nic nového.
-
Tak UE5 je venku 3 roky. Bude to chvilku trvat než se ho většina vývojářů naučí optimálně využívat a zbaví se "nevhodných" navýků z jiných herních enginů.
Dávám tomu ještě 2 roky. (Já jsem nenapravitelný optimista).
-
První LotF taky dostávali bídu za technicky stav. Přesto jsem tehdy do toho šel a neměl jediný problem.
Je to také jediná soulsovka, co jsem dohral. Bylo to o dost více friendly nez DS. Tak snad si tohle udrželo podobnou přístupnost.
-
lépe bych to nenapsal. Boreček vyčítá jednomu něco, co u druhého glorifikuje.
Bloodborne je super asi nejlepší FS hra, ale Elden RIng posunul exploring u Souslike her úplně někam jinam a vracet se do linearních koridorů her jako Lies of P, LoF nebo i Dark Souls je pro mě strašně těžké.
-
takže stejná formule u Elden Ring vadí, stejná formule u Lies of P nevadí? To, že FS si dovolil použít svoje nápady je problém, ovšem že Korejci použili nápady FS je naprosto v pořádku a 9/10.
Nenech se vysmát pokrytče.
-
lol. Random jsi vznikl ty. Tvůj projev 0/10.
-
kámo klid, tady někdo trollí co? :D
Příběh: https://www.pcgamer.com/elden-ring-wins-the-nebula-award-for-game-writing/
-
Ty ses presne ten typ cloveka ktery ma vzdy pravdu vid? Chobotnici si najdi ty chytroline. A ano vizual je dulezitou soucasti hry stejne tak jako pribeh ktery ma opet ER velmi hloupy a opakuje stejnou formuli stale dokola. BB mel super pribeh, ER nikoliv. A tvrdit o ER ze ma nej openworld mapu fakt muze jen slepej. Chyb je v nem take pozehnane, technicke zpracovani tragedie, kdy doskakuji objekty tesne pred konem atd. Ano Fromsoft ma stary engine ale to nebi moje chyba a meli dost casu na napravu. Neudelali nic jen do openwordlu namatlali assety ze vsech predchozich her. A prosimte rovnou pisu aby si mi neodpovidal protoze je mi jasne z tvych predchozich prispevku ze to bude zase zvast ve kterem se budes snazit vypadat chytre.
-
"Lies of P ma neskutecny vizual a napady co se tyka rozkladani zbrani. Takze za mne LoP"
Takže za vizuál a rozklad zbraní 9/10. Super. To jsme to dopracovali. A ty píšeš o něčem, že je hloupé.😂
Elden Ring má se Zeldou nejlepší open-world mapu, jestli je někde chobotnice na střeše, tak při tak velké formě, je akceptovatelná chyba, můžu poprosit tu chobotnici, ať to prověřím.
-
No a za mne je ER hloupa hra pospojovana ze vsech assetu co fromsoft mel. Naflakal nepratele random takze chobotnice nastrese je naprosto normalni, recyklace bossu v normalni enemaky atd atd. Lies of P ma neskutecny vizual a napady co se tyka rozkladani zbrani. Takze za mne LoP je 9/10 ER je 6/10 a to v nem mam platinu.