Lords of the Fallen – recenze fantasticky nápadité soulsovky
-
No dost jsem se na to těšil, ale první dojem teda není takový jaký jsem si představoval. Mam za sebou prvního real bosse (Pieta) a kromě divnýho UI a character creatoru mi hra padla hned na začátku když už jsem měl postavu pod kontrolou. V případě že nepoužiju DLSS mam nízké FPS (4070ti a Ryzen 5800X3D). V lokaci s hubem po prvním bossovi mi fps skáče mezi 144 až někam k 50 a to mam DLSS zapnuté. 😬 Ukázka po bossovi padala někam až k 15 fps.
Zlatý Lies of P, tam byla technická stránka vymazlená až sem tomu nechtěl věřit. Nezáleželo jestli jsem měl DLSS zapnutý nebo ne hra měla pevných 144 fps od začátku do konce.
Edit. jo a nevím kterýho idi*ta napadlo dát 2-3 sekundovou animaci pro zvedání duší po smrti, fakt dobrý během boss fightu tam skoro 3 sekundy zvedat duše 😀 -
Ted? Vzdyt to se deje cca od roku 2012 :D
-
Tak zrovna u Residentů byl časovej limit v drtivé většině až v tom posledním dějství a spíš mi to vždycky přišlo jako takový povzbuzení atmosféry samotnýho útěku. Ještě k tomu byl nastavenej pokaždý dost velkoryse. Osobně se mi třeba nikdy nestalo, že by mi ten čas někdy došel (takže ani nevím jak to vypadá když k tomu dojde - asi se podívám na YouTube 😀).
-
Já ten trik viděl v jednom studentském projektu asi před deseti lety. Dokonce vypadal dost podobně, jen to nebyla lampa ale brýle nebo lupa a nebyl to svět duchů ale minulost. Mechanika fungovala taky jinak. Když jsi něco změnil v minulosti, projevilo se to v přítomnosti (zasadíš semínko v minulosti a v přítomnosti strom rozlomí bránu a tak podobně). Samozřejmě to bylo skriptované, ale mělo to potenciál, že jsem si říkal, jaká škoda, že je to jen krátké demo. Evidentně je to lákavé i dnes.
-
Jo, taky jsem čekal víc. Ale třeba ti původní Lords mají na Steamu jen "Mixed" a na Metě jsou ve žlutých číslech, ale mně bavili hodně, projel jsem tje třikrát, fakt super hra. A prý prodali 3 miliony kopií. Takže bych to neviděl černě, časem se nějaké bugy vyřeší, Elden Ring se po vydání trhal jako blázen a nikdo už na to nevzpomene.
-
Jj world tendency byla příšerná pitomost. Ten trik s lampou jsem ještě neviděl, v žádné soulsovce ještě určitě nebyl.
-
Já si myslím, že to deja vu máš z World Tendency v rámci Demon Souls. Ale mě osobně World Tendency vůbec nebavilo
-
Taky si říkám, tuším ze to bylo i v Legacy of kain/Soul reaver sérii, SMT devil Summoner a tak.
Možná tedy v rámci Souls her ale i tam mám nějaký dejavu akorát nevím co přesně :)
-
Šířící se biomasa byla jen v prvním dílu a šlo s ní bojovat. Plnil jsi úkoly na jejím povrchu (ano, hodně otravné) a likvidoval ufonské základny (taky otravné, protože byly furt stejné). Pokud ses na to vykašlal, tak to samozřejmě dopadlo blbě, ale to dopadne blbě i v Civilizaci, když se vykašleš na spokojenost obyvatel, v Cities Skylines na čistotu vody nebo ve střílečce na sbírání nábojů. Je to součást hry, která se nedá ignorovat.
Ve Falloutu to bylo nepříjemné, když jsi nevěděl, kam jít. To chápu. Ještě horší limity byly v Daggerfallu. Nestihneš schůzku? Sorry, nedohraješ hru a ani se nedozvíš, že už ji nemůžeš dohrát.
-
Měnit v realtimu pohled do dvou různých realit snad není nic tak originálního, abychom se nad tím rozplývali, ne? Historicky to měl třeba už PoP.
-
Slušné by to bylo u filmu. Hra s průměrným hodnocením pod 80 na Metacriticu je průměrná, v mnoha případech až shitka.
-
V UFO sérii to byla ta biomasa co se rozrůstala na Zemi a pokavaď jsi to "nechal" být (soustředíš se nebo musíš dělat jiné věci), tak po určitém času konec hry.
Máš pravdu že to poděláš a konec hry, ale to je princip časového limitu - alespoň pro mě. Stejně jako u Lords of Fallen - jsi pomalý/děláš něco jiného a konec.Ještě mě napadl limit u Falloutu, kde to bylo kruté při prvním hraní.
-
Klasika. Úspěch žánru od fromsoftware a teď to budou všichni do zblbnutí ždímat, až se všichni přežerou:)
-
no, já čekal přes 80% spíše k 90%, ta hra vypadala fakt dobře v trailerech. 76% PC verze 73% PS5 verze. Nic moc, na tohle a vyšší hodnocení se dostalo letos přes 300 her.
Hlavně tam bylo od tvůrců srdíčko, takže jsem ji přál vyšší hodnocení. Dobře víme, že pro vývojáře hodnocení je důležité i kvůli prodejům.
-
taky si myslím. Tohle mělo být odloženo na březen např. Zaprvé je tam dost technických problémů a vyšlo to v záplavě her.
-
Tam uvidíš game over, jen když to poděláš, ne? Nejde o časový limit, ale o nějakou formu převahy nepřítele. Já teda českou UFO sérii hrál vždycky až po absolutní nadvládu a nové X-COMy (a vlastně i ty staré) jsem taky neuspěchával - všechen výzkum hotový, všechny negenerické mise splněné a tak. Nikdy jsem neměl s časem problém. Samozřejmě jsem to zkoušel i prohrát tím, že jsem nechal volně běžet čas a nechal ufouny, ať se snaží. Pak to skončí, ale ne kvůli času.
-
Dvě soulsovky, takhle krátce po sobě, ještě v té záplavě her co poslední dobou vyšly. Jsem zvědavej na prodeje. Mám obavu, aby se brzo někde nepropouštelo..
-
limit ne u taktické části (tam jsem to nikde neviděl), ale u strategické části. Např. X-COM (potažmo česká UFO série), kdy v určité fázi hráč uvidí game over.
-
Možná myslel limit na na počet kol.
Někdo si prostě chce hrou procházet vlastním tempem. Taky nejsem úplný fanda časového presu, ale někdy je to zajímavá změna rytmu nebo výzva. Co nemám rád, je limit na odpověď v rozhovorech typicky u RPGček. Než si stihnu pořádně přečíst možnosti, už je po něm (jo, moc rychle nečtu). Tohle by měla být kategorie v nastavení obtížnosti. Přece jen by měli brát ohled na lidi, kteří to hrají v pro ně cizím jazyce, který neovládají zrovna na expertní úrovni.
-
Časový limit u takovek? To je tak max v multiplayer ne? Tahovky hraju ráz a zatím jsem se s tím nesetkal, max je limit na počet tahů.