Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já to teď hraju, odehrál jsem pár hodin, a je to fakt skvělý systém. Nápadem, zpracováním i technologií. Ani nevím, jestli by to vůbec šlo v něčem jiném než Unrealu 5. Kolikrát ti vyrazí dech, když vyklusáváš po relativně prázdné lokaci, zvedneš na zkoušku lampu a vidíš obrovské sochy, mosty, paláce atd. Jako...klobouk dolů před Poláky, nebo kdo tu hru vlastně udělal.

• Carnage666

Je to tak, začínám se bát o CD Projekt 😀 ten jejich engine sice možná není žádná sláva ale po těch letech to dokázali srovnat celkem. Teď když vidim jak každá druhá hra co jede na UE má totálně na nic optimalizaci a zachraňuje to jen upscaling tak nevim nevim.

• iSpirit

Elden Ring 9/10.. Lords of Fallen 9/10. Lies of P 8/10. Stejný recenzent.

Elden Ring si imho těch 9/10 zaslouží, dál už je to ale mimo. 

Lies of P ač mám rád, tak ta hra má asi největší invenci v tom ,že v rámci combatu vybrakovala Sekiro a Bloodborne a spojila to dohromady. Ta hra má užší koridory než druhé Dark Souls 2 hra vyvíjená na PS3/Xbox 360. Ptám se, proč s aktuální možnostmi HW hra je tak směšné lineární?

Lords of Fallen ve finále ripoff Dark Souls s dalším světem. Opravdu tohle můžeme brát jako invenci, aby to mělo 9/10. V čem je ta hra lepší než první Dark Souls z roku 2011, když vynechám grafiku.  Mám pocit, že hry až nepříjemně stojí a v tomhle žánru se kopíruje jen obtížnost a dark setting. 

• lito

https://www.youtube.com/watch?v=Uxhh5eOJIY0

4090 - 50-60FPS ve 4K Ultra, takže i pro 4090 absolutní nutnost upscaling. 

Pořád si nejsem jistý Unreal Enginem, roky pořád trpí stejnými chybami, v jeho páte formě se tomu přidala extrémní náročnost na HW.

• Sallvator

+ teda hra ma na metacritic aktualne 7/10 a od lidi 6/10

A u vas 9... zrovna nedavno ste obhajovali ze i hyped titulum se nebojite dat mensi cislo a ted tohle vybocení... chapu ze zrovna autorovi recenze mohla hra proste sednout vic nez zbytku sveta...ale 9/10 hre co pcividne neni moc dobra a ten technickej stav je fakt hroznej mi prijde prestrel proste

• Sallvator

Opet krasna ukazka neobjektivity Games recenzi... 9/10 hre co vysla s otresnou optimalizací a funguje jen na psku. Na xboxu a PC skoro nehratelna v otresnem tech. stavu

Nekterejm hram za technickej stav body srazíte a nekterejm ne... proc?

• No ale ja se prave ptam proc? :) v tom je prece smysl diskuzi

• lito

100 lidí 100 chutí? 

Mně osobně připadají obě hry asi trošku zbytečné, navíc to hodnocení 8 a 9 mi připadá extrémně mimo, když vezmu, že třeba i 50% obsahu je čistě práce FromSoftware. 

Recenzenti by se měli naučit využívat škálu stupnice. 

Hlavně mně netvrďte, že každá hra má svoje a není to copycat. Jako je a brutální. 

Pojdmě zkusit kopírovat nevím třeba Thiefa, Deus Ex, Metal Gear. Samotné FS utíká ze Souslike. Je toho moc!

• Není to tím, a je to teda jen divoký odhad, že ho LotF bavil o trochu víc?

• Pavle, odpovida hodnoceni lies of p a lords of the fallen tvym pocitum z hrani tedy ze je LotF o neco lepsi? A kdyz ano tak proc? U vetsiny her se s tebou dokazu ztotoznit v hodnoceni ale tady bych ta cisla otocil tak me zajima proc to mas ty takhle. Diky

• lito

teď je to ve větší míře. Elden Ring přes 300 GOTY, přes 20 milionů kopií prodaných, prostě naprostý průnik do mainstreamu. X hráčů Elden Ring poprvé objevili Dark Souls či Bloodborne, což byl původně niche žánr, takže teď je ideální doba dojit formuli.

Jenže pokud nezvládneš to formuli na hodně vysoké úrovni, tak zjistíš, že je to kopr a je lepší hrát průměrnou hru z jiného žánru než i nadprůměrnou z toho žánru a budeš se více bavit. Alespoň za mě.

• Inquisitor

To je možný, ale já jsem to zaznamenal až teď:D

• Carnage666

No dost jsem se na to těšil, ale první dojem teda není takový jaký jsem si představoval. Mam za sebou prvního real bosse (Pieta) a kromě divnýho UI a character creatoru mi hra padla hned na začátku když už jsem měl postavu pod kontrolou. V případě že nepoužiju DLSS mam nízké FPS (4070ti a  Ryzen 5800X3D). V lokaci s hubem po prvním bossovi mi fps skáče mezi 144 až někam k 50 a to mam DLSS zapnuté. 😬 Ukázka po bossovi padala někam až k 15 fps.

Zlatý Lies of P, tam byla technická stránka vymazlená až sem tomu nechtěl věřit. Nezáleželo jestli jsem měl DLSS zapnutý nebo ne hra měla pevných 144 fps od začátku do konce.

Edit. jo a nevím kterýho idi*ta napadlo dát 2-3 sekundovou animaci pro zvedání duší po smrti, fakt dobrý během boss fightu tam skoro 3 sekundy zvedat duše 😀

• ravux

Ted? Vzdyt to se deje cca od roku 2012 :D

• J.V.Stalin

Tak zrovna u Residentů byl časovej limit v drtivé většině až v tom posledním dějství a spíš mi to vždycky přišlo jako takový povzbuzení atmosféry samotnýho útěku. Ještě k tomu byl nastavenej pokaždý dost velkoryse. Osobně se mi třeba nikdy nestalo, že by mi ten čas někdy došel (takže ani nevím jak to vypadá když k tomu dojde - asi se podívám na YouTube 😀).

• Já ten trik viděl v jednom studentském projektu asi před deseti lety. Dokonce vypadal dost podobně, jen to nebyla lampa ale brýle nebo lupa a nebyl to svět duchů ale minulost. Mechanika fungovala taky jinak. Když jsi něco změnil v minulosti, projevilo se to v přítomnosti (zasadíš semínko v minulosti a v přítomnosti strom rozlomí bránu a tak podobně). Samozřejmě to bylo skriptované, ale mělo to potenciál, že jsem si říkal, jaká škoda, že je to jen krátké demo. Evidentně je to lákavé i dnes.

• Jo, taky jsem čekal víc. Ale třeba ti původní Lords  mají na Steamu jen "Mixed" a na Metě jsou ve žlutých číslech, ale mně bavili hodně, projel jsem tje třikrát, fakt super hra. A prý prodali 3 miliony kopií. Takže bych to neviděl černě, časem se nějaké bugy vyřeší, Elden Ring se po vydání trhal jako blázen a nikdo už na to nevzpomene.

• Jj world tendency byla příšerná pitomost. Ten trik s lampou jsem ještě neviděl, v žádné soulsovce ještě určitě nebyl.

• lito

Já si myslím, že to deja vu máš z World Tendency v rámci Demon Souls. Ale mě osobně World Tendency vůbec nebavilo

• flash789

Taky si říkám, tuším ze to bylo i v Legacy of kain/Soul reaver sérii, SMT devil Summoner a tak.

Možná tedy v rámci Souls her ale i tam mám nějaký dejavu akorát nevím co přesně :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit