Přejít na výpis diskuzí
Magazín Level nekončí, co to znamená pro Games.cz?
7.5.2013 | Petr Poláček
348 příspěvků
-
BEZ DVD!!!! S cenou do 100kc a velikost formatu bych klidne zmensil na A5 nebo nejakou tu special velikost jak ma National Geographic, (abych si ho v praci mohl nepozorovane pasovat na hajzl :D ), hodne rozhovoru se zajimavima lidma a misto toho DVD s hrama co me nezajimaji bych bral vasi spolupraci s nejakym hernim eshopem a v platku nejaky ty slevicky a akcicky na nakup her co me zajimaji. Jinak si pockam na prvni cislo jak se toho chopite kluci a pak popremyslim o preplatnym. Ale kazdopadne vam drzim palce, LEVEL jsem mel vzdy rad ale ta cena byla proste vysoka.
-
Já vím, budu mít hodně mínusek, ale na to já kašlu...
Přijde mi to, jako důmyslný plán, který je dlouho dopředu vykonáván. Za jakých okolností Petr Poláček odešel z tehdejšího Levelu, to je věc, která má několik verzí - proč a jak se to stalo... De facto to působí jako "Tady mě nechtějí, udělám si to po svém." Máme zaběhnutý web, přetáhneme lepší - profláklejší autory a nyní vlastníme (byť soukromě) i kvalitní a léty zaběhlou značku. I tohle je názor, se kterým jsem se setkal a já vlastně nevím, co si myslet. Mě osobně se to jeví jako podraz na ty autory, kteří pro Hrej.cz a Level odvádějí kvalitní práci. Pokud je tedy pravda, že to netušili do poslední chvíle.
Navíc, co s nimi bude? Ano, mají svůj web, ale tak přeci, pokud by dostali nabídku, nejsou proti, jak je známo. Já teď řeknu něco, za co budu ukamenován, ale je to názor a buď s ním nesouhlasím a nebo reaguji opačně. Petr na mě osobně, poslední dobou působí tak říkajíc nespolehlivě. Je to možná dáno tím, že věci se sypou a takový člověk je obětí své práce. Mám strach, co z nového LEVELu vzejde... -
-
Všude je to ale prezentováno tak, že bez zásahu Poláčka a spol. by Level uplně zaniknul, to mi moc nesedí na dlouho chystaný plán. Chápu tvoji nedůvěru, ale nehledal bych za tím podobné teorie, minimálně do doby, než uvidíme co z nového Levelu bude. Spíš bych se bál, že je to všechno až moc hurá akce a jenom prodlužování neodvratného konce, nicméně doufám, že se pletu i já.
-
-
To ja zase jeho neduveru nechapu - prodejnost Levelu se da volne zjistit na netu a je myslim znamo, ze byla porad nizsi a nizsi. Takze ukonceni Levelu ze strany Burdy neni asi zadny velky prekvapeni.
Ze se nekdo rozhodl koupit znacku Levelu, ktera byla k mani - co je na tom konspiracniho? -
Já už do toho nebudu tu zasahovat. Já v redakcích časopisu a na webu dělal, čili vím jak některé věci chodí a z částí má Aleš pravdu a z části ne. Čili uvidíme co z toho vypadne, přesně jak říkáš Ty :)
-
No vidím to stejně. dokonce Petr P. několikrát zmiňoval , že pro časák bez DVD neuzrál čas a dával příklad v Doupěti. Místní nadšenci včetně mě si ho koupí ,ale kdo ještě , to fakt nevím .
-
-
Ale tak od dob Doupěte přece jenom uběh už nějakej ten čas. V současnosti většina her, co se objevujou na DVD už dávno prošla slevama na Steamu (což je vyloženě záležitost poslední doby, cca 3 roky), takže se podle mě naopak změnšuje skupina lidí, co to kupujou jenom kvůli hře a časopis je víceméně nezajímá. Samozřejmě to chce úplně změnit přístup k dělání časopisu, jak už tu psala spousta lidí, ale věřim, že to nová redakce zvládne, protože sami asi cítí, že v současný podobě to pokračovat nemůže
-
-
Mohli by pozvat ke spolupráci Martina ludvíka *16* Rozjížděl už dva časáky :)
-
-
Neschopnost Martina Ludvíka potopila Excalibur, to je fakt. Andrej a spol. chtěli Excalibur od Ludvíka koupit, protože se nemohli dívat na to, jak jde ke dnu a dělat si to po svém. Martin ale nechtěl a tak vzniklo Score. Někomu se nelíbí fakta? Pořád to jsou ale fakta... Poláček, Grygar... Nemají s Excaliburem nic společného.
-
A kolik časáků jsi založil a financoval ty Robotrone? Co jsi na začátku devadesátých let dělal? Bez Martina Ludvíka a jeho prachů by žádný Excalibur,LEVEL nevznikl. V polovině 90.let by se tu etabloval PC Gamer a Gamestar a to by bylo vše. Žádný Poláček, Grygar, Dobrovský.
-
Přičemž jeden potopil díky své neschopnosti a druhý prodal, takže ho potopit už nestihl. *3*
-
-
-
-
-
Tak já se tedy ozvu, protože de facto nemám teď v Levelu ani korunku, ale celé jsem to sledoval a občas se nestíhám divit, co vzniká za hypotézy.
Moc nechápu konstrukci, že Petr něco připravil ("a mají plán". Je to absurdní. Levelu (bohužel, kluci tam fakt dřeli a makali) klesala čtenost a Burda ho nakonec odpískala. Konec. Finito. Proto mi naprosto nepochopitelná přijde úvaha, že to je "podraz na autory", kteří tam psali doposud. On Petr (a ostatní) Burdu k tomuto kroku nepřinutil a kluky o džob nepřipravil.
Stejně tak moc nechápu "navíc, co s nimi bude", jako kdyby tohle měl řešit Petr Martin a Draken... tohle je přece záležitost Burdy - a samozřejmě těch lidí. Osobně jsem byl v několika redakcích, které končily nebo byly radikálně transformovány, protože tahle doba je pro časopisy krutá, a vše je sbohem a bez šátečku... Ale Hrej zůstává, což určitě není málo, Zdeněk to zdůrazňuje jak může a přijde mi, že se tohle opomíjí (a těžko nad tím necítit lítost, ostatně známe se, pracovali jsme spolu).
Přijde mi, že se tu míchá páté přes deváté a vymýšlí konspirační teorie a zaměňují vydavatelství, redakce a nevím co ještě, aby z toho nakonec vylezlo spiknutí.
-
-
Ještě bych chtěl dodat, že máte můj obdiv, že jste našli odvahu podstoupit riziko a převzali jste osobní zodpovědnost za LEVEL v dnešní situaci. Rád podpořím lidi s takovým charakterem. Ať Vám to výjde.
-
Papierový časák som v ruke už dlho nedržal, nový LEVEL BEZ DVD a za normálnu cenu so starou partou predplácam okamžite! Splň sa, sen krásny!
-
Modlím se za časopis bez DVD za rozumnou cenu (kolem stovky). V každém čísle nebo alespoň občas s nějakým malým bonusem (indie steam key, menší tištěná příručka atd.) To bych si vás kuci i předplatil :)
-
Level je kultovní. Inspiruje-li se formátem měsíčníky National Geographic a Forbesem (příklady česky vycházejících časopisů) má šanci prosperovat i v dnešní době.
-
Okamžitě předplácím!
-
Tak to je skvělá zpráva. Stará banda zase pohromadě. Jenom jak tady už psali mnozí. Žádné DVD, bez novinek, jenom tématické články, sem tam nějaká recenze a hodně indie her, protože o AAA si můžu přečíst na Games.
-
Kdyby level prodával dvě verze nebo upustil od CD a časopis stál pak do 100,- budiš... ale jinak si radči pustím games.cz zadarmo
-
Papirovej casopis o hrach bych si NIKDY nekoupil.... jedine snad az papez bude z Argetiny,prezident USA cernoch ...a do LEVELu se vrati Prusa,Bach,Polacek
Good Luck *5*