Přejít na výpis diskuzí
Magazín Level nekončí, co to znamená pro Games.cz?
7.5.2013 | Petr Poláček
348 příspěvků
-
Jako kudla do zad....
-
ďakujem ti, dávno som sa takto skvele nepobavil :D :D :D "Je možné dnes tuto ubohost a plnou hru za zenitem typu Baldur's Gate 1 nebo NHL 1995 prodávat za 300 korun? " ak by si písal do LEVELu ty, tak kupujem :D
-
Problém (jak pro koho) je, že právě plná hra má velkej podíl na prodejích. :)
Každopádně předplácím hned jak to půjde :) -
Aaaarrrrgghhhhhh.......
Neee prosim len to ne :D.... Ja som si zacal Level (aj Score) paradoxne kupovat pred 3 mi mesiacmi. (pred tym cislo som mal snad z roku 97 :D) Cize mam 3 aktualne cisla a viem teda posudit aktualny stav Levelu/Score. DVD, resp. HRY urcite nie su zbytocne!!!! Prosim len to nespravte tak, ze ich uplne zrusite... Teraz po precitani par stran diskusii mam pocit ze v tomto budem sam ako jarny sneh v 30stupnovom teple ale.... Problem ani tak nie je v tom, ze by hry boli "zbytocne" (ved preboha je to herny casopis, zaujem by o to mal byt) ale problem bol v tom, ze tie hry nedosahovali vzdy najlepsich kvalit a preto povecme vydanie kde bola dana stara hra typu Heroes of Might and Magic nebola uplne ospravedlnenim takmer 12eurovej ceny (11.29 presne, co je BWT zhruba 290 KC!!!!!! v porovnani s tymi 199KC dost pre Slovakov oser) za ktoru u nas Level vychadza...
Ak robi problem to samotne DVD vobec by mi nevadili len Steam kody. A ak to problem nerobi idealna kombinacia je pre mna nejaka (kludne aj starsia) ale zaujimava hra ktoru si mozem stiahnut na Steame, a DVD povecme keby bolo plne roznych videorecenzii, trailerov, komentovanych preview, popripade LEVEL-TV obsahu vobec by to nebolo na skodu... Spolu s tym "normalnym" kurzom, keby u nas stal Level cca tych 8eur, co je v prepocte tych 199 Kc bol by som uplne najradcej a v siedmom neby.
Idealna sa javy kombinacia Level + DVD, a lacnejsi format Levelu bez DVD. Keby ste sa proste netrafili s hrou do vkusu konkretneho hraca, mohol by "usetrit". Ale osobne mi (na rozdiel asi od inych ludi) vobec nevadi ani keby vychadzal Level LEN s DVD, kludne aj za tychto stavajucich 199 Kc, len s trochu novsimi a atraktivnejsimi hrami. Score na to ide BTW dost dobre co sa hier tyka, ale radikalne zaostavaju za obsahom ale o tom asi az v dalsom prispevku kde to chcem cele zhrnut :) -
-
Cize ja osobne by som chcel aby ste zachovali/zmenili nasledovne veci:
- KVALITA SPRACOVANIA >>> Chcel by som lesklu obalku a hodnotejsi papier (je dost priesvitny a napr. v aktualnom cisle je dokonca pasaz (v dopisoch na zaciatku) kde je pismo vylozene rozmazane... Score je v klalite (minimalne teda obalky) odost v predu.
- CENA >>>> Chcel by som aby ste minimalne vyrovnali kurz euro/CK pretoze 11,29 skutocne nie je 199Kc. No v tomto by bolo uspokojujuce aspon to, keby ste vyrovnali cenu na Slovensku aspon so Scoreckom ktore (v Cechach stoji sice rovnako) je u nas lacnejsie a to za 9.92 eur.
- OBSAH >>> Chcel by som v casaku nejake pravidelne plagaty, nieco cim by som si mohol vytapetovat moju "hraciu" izbu :D. Chcel by som viac clankov od Dana Vavru, je to proste borec a posledny clanok o Bioshocku bol jednoznacne najlepsim pocitanim celeho akutalneho cisla Levelu ;). Celkovo bol ale aj doteraz LEVEL v kvalite pisaneho slova a vyvazenim rozmumu s takou tou "nerdovskou" aurou hracov daleko..... D.A.L.E.K.O lepsi ako Score. Score tazko doplaca na to, ze aj ked vedia, ze vacsina hracov, resp. citatelov je starsich ako 18 rokov, svoj obsah tematicky tazko stylizuju do PUBERTALNYCH trapnych vtikov o bedaroch, prdeni a podoble. Skutocne Score je vo svojom obsahu niekedy az TAZKO TRAPNE, a ja som sa pri jeho citani citil ako retard, ze som si vobec niekedy take nieco kupil. Cize prichod borcov ako Polacek, Grygar, viac clankov od Vavru, Dobrovskeho a podobne uvitam s velkou narucou, a je to oblast v ktorej mozte strasne super COOL Score este viac deklasovat. Dalej prosim kludne sa venujte aj viac novinkam, kludne aj takym tym kontroverznym pri ktorych byva vela diskusie na webe :). Tak aby som mal pocit, ze ked si kupim casak ze mi nic dolezite neunikne aj keby som nebol vobec na webe. A posledne, ja osobne by som sa potesil keby bolo ovela viac konzoloveho obsahu. Viem ze tu bude vela radikalov ktori si budu na hrudi busit do vytetovaneho loga PC, ale osobne by som privital ovela viac noviniek ohladom Sony, Nintenda a MS.
- HRY >>>> Hry mi prosim neberte. Je fajn si zaparit takeho Alana Wakeho a podobne. Popripade by bolo super DVDcko vyplnit nejakym obsahom ktory by bol exkluzivny ako napr nieco na sposob LEVEL TV... To by bolo k nezaplateniu vazne... a viem si predstavit, ze by to bolo aj nieco na co by som sa velmi tesil a koli comu by som si to kupoval. V hrach je momentalne jasne lepsie Score ktore ukazuje ze to ide. Taky DEUS-EX, BLUR, Singularity su dobre priklady toho, ze v tejto olbasti (az na posledneho Alana Wake) dostaval level dost na frak, a vazne spolu s lesklou obalkou, vacsim formatom, lepsimi hrami a nizsou cenou (u nas na SLovensku) vychadzalo Score ovela lepsie v pomeru cena/vykon.... Tazko ale straca v obsahu, co som uz pisal hore.
Cize suma sumarum toto je to co by som velmi chcel a budem sa modlit aby som to dostal, kedze ja som paradoxne presiel z webu na casaky. :D... Chodil som na vsetky mozne stranky, pozeral som tonu videi, pred E3 som vedel snad vsetko co tam bude a podobne, cital som a zapajal som sa do vela diskusii a potom som konecne precitol. Zistil som, ze ked si raz za mesiac kupim casak ktory mi dokaze priniest sumar noviniek za posledny mesiac, usetrim tym ovela viac casu. A ten je dnes pre mna stale dolezitejsi a myslim si, ze v tom nebudem sam. Moc dik a prosiiiiiim ked ste si toto niekto do toho fundovany precitali, prosim napiste mi sem do diskusie aspon ze "precitane", nech viem, ze som to nepisal zbytocne. VELKA VDAKA. Nech sa dari :) -
-
To je pravda s tymi super hrami sa v skore vrece roztrhlo a len sa tak sypu v dalsom cisle bude darksiders :)
-
za cenu nemůže kurz, ale distributor a doprava
-
-
Mnoo pokial som dobre informovany, tak na Slovensku vydava Score aj Level rovnaky distributor a Level je pritom drahsi... aspon keby to vyrovnali na cenu Score-cka.
-
-
tak jsi líp informovaný než já :) asi to někdo přepočítával na eura podle kurzu SK
-
-
-
-
-
Level potrebuje zasadni rez - 200 Kc za casopis nedam a neznam nikoho kdo by byl ochotny dat. Mozna bych dal cas od casu 50 Kc za tistenou verzi a 1 EUR za nejake elektronicke predplatne (PDF) ktere bych zaplatil na rok dopredu (tzn 12 EUR) s tim ze prvni cislo bych si prolistoval zdarma, ale musi (!) to byt konkurenceschopne proti Internetu.
Jak toho chcete docilit netusim, protoze CR+SK je maly a chudy trh. -
-
50 korun? Tolik stojí osm rolek toaletního papíru *2* a to jedno euro- no comment *3*
Jinak já bych bral cenu 100 Kč (na baťovku 99 už nikdo neskočí, nejsou raná devadesátá léta)
+ lesklá obálka s vystouplou ražbou+ kvalitní papír - bez DVD, více vptipných recenzí her- i špatných. Jsem sběratel a ten tenký záchoďák co předváděl LEVEL nedávno fakt stál za hnědku. -
-
Baťovka *1*
-
-
-
Co bude se starou redakcí?
Jinak doufam, že do toho New Levelu nebudete cpát moc screenshotů a artworků. Zbytečně to zabírá místo a stejnak každej vše hned vidí na netu.
Souhlasim s lidma, který jsou pro minimum recenzí a žádný novinky. Taky nemam rád rozhovory s už tisíckrát položenýma otázkama.
Dost bych uvítal zaměření na kvalitní indie hry, který nejsou jen klon starejch, provařenejch hříček.
Make it as interesting as possible, please.
Good luck, but I feel sad for the "old" line-up. -
-
Rikali to ve sve "tiskovce" - autori zaniklyho Levelu budou dal pracovat na hrej.cz.
-
Tak to je snad jedno co bude s těmi Budulínky ze staré redakce? Vedli LEVEL od desíti k pěti, nudili, a hlavně pro mě to byli děti.
-
-
Proc deti? Jasne, vetsina redaktoru tam byli mladi, neokoukani redaktori, ale co ja vim, tak napr. Tomas Krajca nebo Jarda Mowald patrili uz do "stare" redakce Levelu. Takze bych to nezobecnoval, ze cela redakce hrej/levelu byli/jsou "deti".
-
-
Herní děti-oprava *2* Prostě jejich názor mě mě neměl žádnou cenu když začínali na jiných strojích než já a nemají herní historii- ZX Spectrum-Amiga- PC. Jarda začínal na PS, že jo? *2*
-
-
Naopak, poslední týdny a měsíce se to pěkně rozjíždělo. Třeba videoobsah mají nejlepší široko daleko.
Nejlepší by bylo spojit to nej z games.cz a to nej z hrej.cz (resp. starého Levelu) a Score se může jít klouzat. Teda pokud tam dotyčným fakt nejde jen o přiložené hry... -
-
Když on videoobsah tištěnému časopisu zrovna moc nepomůže *4*
-
-
To beru. *2* Já že to prý vedou od desíti k pěti...
-
-
-
-
-
Nemyslím to proti dotyčnému osobně. Jen konstatuji jaká byla situace. Nicméně pokud měl na časopis z postu zástupce šéfredaktora vliv Z. Princ, nedivím se, že to šlo s časopisem z kopce. Zástupce šéfredaktora, kterému se stávalo, že nevěděl jaká je u časopisu plná hra, v hpodu opakovaně a otevřeně deklaroval, že ač je herní redaktor, tak nemá čas na hraní her, mnohokrát se stalo, že nevěděl zcela podstatné věci o zásadních titulech herní historie atd. Myslím, že herní novinář musí být nadšen pro svou práci a hry musí být pro něj velmi podstatnou součástí života, což se poté přenese do jeho práce. Pokud to není o nadšení, ale přístup je laxnější, musí se to zákonitě projevit.
-
-
Ach jo... myslím, že sis nemohl vybrat horšího člověka ke kritice. Nevím kde jsi vzal tento dojem, ale podle mě naopak Zdeněk Princ a další kluci z Hrej.cz dělají svoji práci s velkým nadšením.
Teď zas dostanu mínuska, ale kluci tady na games natáčí 1x týdně podcast a často je vidět, že po hodině natáčení už toho mají plné zuby. Jsou znudění, až otrávení půlka z nich jen čučí do svého notebooku či tabletu a občas se zapojí do diskuze. Samozřejmě ne vždy, ale občas to tak je. Nechci nikoho kritizovat, ostatně dělají spoustu věcí dobrovolně na úkor svého volného času, ale jde mi o srovnání s redakcí hreje. Tam natáčí celý týden, každý den nějaký lets play či vidcast a neustále se zapálením. Rozhodně tam nepozoruju nějaký nedostatek nadšení pro věc, právě naopak - nenapadá mě herní server u nás, který by se jim v tomhle mohl rovnat. Fakt by mě zajímalo, jaké nadšení by projevovali redatoři jiných herních webů, kdyby měli týden co týden natáčet hodiny a hodiny materiálu.... -
Škoda, že neznáš pravdu. Kdybys jen maličko tušil, kolik objemu a zásluh má na svědomí, tak by ses styděl až na zadku.
-
Nadšen ano a to on, co jsem občas slyšel, je, hlavně v simulátory atd. Rozhodně ale nemusí vědět všechno. Ani v jiných oborech každý nerozumí všemu a neví o všem...
A chápu ho, že pokud celý den sedí u kompu a pokud se v té době věnuje hrám nebo editaci článků o hrách, tak už pak nemusí mít chuť hrát zase hry. Doma, po práci. Přehánět to. A vsadil bych, že takhle je to u všech lidí na podobné pozici. Petr Poláček, Doskočil, Martin Bach... Jak často ve skutečnosti asi hrajou? *4*
Nechci se ho zastávat, ale mně nepřišel nějak "mimo"... Ale zas tak ho neznám. -
Tak když už tu jsem... Vlastně bych měl držet hubu (Hrej je konkurence, že), ale to nejde. Zdeněk makal jako šroub, ať už jako řadový redaktor, kdy jsem ještě v Levelu byl, tak i jako zástupce šéfredaktora, co jsem mohl vidět. Napsat, že měl laxnější přístup prostě není vůbec fér. Co se týče nehraní her, ono to asi pro mnohé bude překvapením, ale čím víc toho člověk dělá mimo recenzování (ale i čím víc jen recenzuje), tím méně času opravdu má na hraní her. Myslím, že každý z nás má doma poličku s imaginárním nápisem "Až bude čas", kde se mu hromadí tituly, ke kterým doufá, že se dostane.
-
-
Ok, nemůžu samozřejmě posoudit, co se děje v redakci. Nechci dotyčného záměrně kritizovat, ale z jeho výstupů jsem nabyl výše popsaného dojmu. Neříkám, že Z. není pracovitý, ale z mého pohledu je ta zapálenost pro hry prostě menší. Uvidíme, třeba se pletu a už tak výborné hrej (videoobsah je na českém internetu jedinečný) udělá ještě lepším webem.
-
-
-
Spis si myslim ze ste ho meli nechat dustojne zemrit nez si hrat na radoby podnikatele. Abych rek pravdu ted je mi Levlu lito. Udelejte posledni grandiozni cislo na rozloucenou a nazdar.Takle to bude rok trapeni a nakonec dopadne este hur. Pac z lidi co tady slibujou ze si to budou kupovat nakonec koupi tak promile a vy splacete nad vejdelkem. Nejak se mi nechce moc rozepisovat ,stejne uz dost lidi tady napsalo nazory pod kery se klidne podepisu.
Jednu vec si ale neodpustim, fascinuje mne jak lidi kery se pohybujou tak dlouho aspon kolem byznysu neprojevujou dost podnikatelskyho uvazovani. Pac svet dnesni je bohuzel o penezich a kdo kolik videla. A nehraje se na jupí nostalgii a ze vsichni zijem ve slunickovym svete plnym nadějí. -
-
Mě zase fascinuje, jak lidi, kteří časopis nikdy nevydávali, vidí do podnikání.
-
-
To může být tim, že spousta lidí může vidět do podnikání, aniž by měli zkušenost s vydáváním časopisu *2*
-
-
To samozřejmě může. Ale tím spíš nechápu předjímání, že Draken, kterej podniká už nějakej ten pátek, neumí používat kalkulačku.
-
-
-
Fascinuje mě, že vidíš do uvažování ostatních. Kdyby v tom neviděli potenciál, těžko by do toho šli. Fakt si myslíš, že si neumějí spočítat náklady a případný zisk a nemají představu o tom, jakým směrem to vést?
-
-
Podle rozhovoru na eurogameru to přesně tak vypadá. Nejdříve koupí a pak teprve uvažují, jak na to.
-
-
a jak nejlépe bys chtěl docílit toho, aby nad časopisem všichni nezlomili hůl? ztráta současných čteřánů je to, co teď potřebují ze všeho nejméně... a snad nevěříš tomu, že někdo něco kupuje, aniž by alespoň trochu netušil, co dál...
edit: jinak jsem nakoukl na ten rozhovor a lžeš.
"Rozhodnutí bylo moje, částečně pragmatické, částečně nostalgické"
snad znáš význam slova pragmatické... -
-
No jasně, za dva dny, co na to měl, je to strašně pragmatické a promyšlené rozhodnutí. *3*
-
samozrejme protoze kdyz nekdo pouzije slovo pragmaticke tak to zarucuje ze ma vsechno promysleny - ha ha. S klidnym srdcem ti muzu rict ze sem presvedcenej ze vubec nevi do ceho dou. Uz jen rychlost s jakou se to stalo naznacuje ze zadnej plan neni. A to ze nekdo pise do casopisu este zjevne nemusi znamenat ze vi jak se vydava. Promin ale tady zjevne presahla nostalgie ,nadeje a faktor "doufam ale neplanuju".
-
-
-
-
btw este tak maximalne hodit to na tablety tudy se moderni casaky ubiraj a maj aspon trochu nadeji.
-
-
SVŮJ PRVNÍ Level jsem si koupil před 8 léty. Od té doby dělám vše proto, aby se tento samozvaný herní magazín přestal vydávat. Například kudy jdu, tudy pomlouvám jeho autory.
Jsem rád, že jsem se po těch letech konečně dočkal plodů své práce a německojazyční médiobaroni z nakladatelství Burda & spol. přestali tento takřka bulvární plátek vydávat.
O to větší bylo mé rozčarování, když jsem se dověděl, že obchodní značku Level, jejíž pověst je trvale pošramocena téměř stejně jako pověst hitlerovských jednotek divise SS-Totenkopf, koupilo trio zlatým padákem vyhozených šéfredaktorů, pánové Ondřej "Draken" Průša, Piotr Polaczek a Johann Sebastian Bach.
Přestože se každý z jejich odchodů nesl v duchu hesla "po nás potopa", nezabránila jim jejich přízemní, pro autory Levelu typická, morálka v projektu dále pokračovat.
A tak se ptám: je dnes zapotřebí nadále vydávat časopis, jehož obsahem pravděpodobně budou 3 stránky editoriálů, 20 stránek inserce, komerčních sdělení a na objednávku šitých recensí, a 1 stránka s kuponém pro předplacení? Je možné dnes tuto ubohost a plnou hru za zenitem typu Baldur's Gate 1 nebo NHL 1995 prodávat za 300 korun?
Páne Ondřeji "Drakene" Průšo, odpovím vám sám: NE. Vašich editorálů jsem měl, jak se říká, až po krk. Nepochopím, jak se někdo může živit tím, že jednou za měsíc napíše krátké sdělení o prodeji triček Level a v MS Excelu vytvoří prostý, prudce vzestupný, graf prodejnosti.
Dejte si vlasy do culíku, nechte si narůst bradku a vraťte se k tomu, co vám jde nejlíp - totiž pohulování marijánky, ležení na špinavé dece a nechávání se mlátit od policistů. Děkuji! -
-
chachá máš u mě bludišťáka už jen za tu práci kterou si tu vypotil :-D
-
Z tvýho příspěvku se mi poblily oči.
-
Usmál jsem se, díky *1*
Ale máš pravdu v tom, že každý šéfredaktor či posledně přesun na Games.cz se opravdu nesl v duchu "po nás potopa" neboli "serem na to, ať to třeba pojde" a teď se "vítězoslavně" vrátili s koupí? Mno, uvidíme. -
-
Přesun na Games bylo všechno možný, jenom ne "po nás potopa". O potápění vlastního časopisu by ti pověděli spíš v Burdě.
A kdyby na to kluci opravdu srali, tak si tu teď nepovídáme o restartu.
-
-
Je, ty jsi fakt ukazkovej chudak :-).
-
vtipný *1*
-
tvl jsem ti říkal , že nemáš kombinovat hašiš s vodkou. Takhle to pak dopadá.
-
O tom snad rozhodnou čtenáři, ne?
Raději dobrou noc. Guten Abend! *7*
-
-
Jak to tak vidim, tak vlastne vsetci ti, ktori level opustili a nechali ho napospas, si vlastne teraz zmysleli, ze ho ukradnu po za chrbat ludom, ktori sa za tu dobu, co oni na level kafrali starali...to asi nie je moc pekne...