Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 ještě jednou a lépe aneb naposledy o konci
28.6.2012 | Petr Poláček
367 příspěvků
-
Jak může někdo říci že 4, konec zcela zavrhuje IT? Spíše naopak *1*. Ale jo, 4. konec mě rozhodně nenaštval, jako konce původní. A to je úspěch, který jsem nečekal.
-
Je možné, že sa (nielen) o ňom dozvieme z ďalšieho DLC - o Leviathanovi.
-
IT předeším nevyvrátili a to je hlavní *3*. Jinak ano, náznak tam je, celkem slušný.
-
To video, ktoré sa prehrá sa volá End_03_Shepard_Alive_Male (a áno existuje aj ženská verzia), takže prvý bod padol. Tretí bod tiež, lebo mám taký dojem, že niekto z Bioware naznačil, že to video nie je/nemusí byť na Zemi (tj je zo Citadely).
-
Kdyby udělali happy-end lidi by si řekli, ok, to trochu přepískli, je to trochu trapný, ale byly by víceméně spokojení s tím co dokázali (zachránili přeci jen galaxii). Ale takhle? Vytvořit národ robotů, dvě utopie nebo prostě aktuální cyklus nechat proběhnout - to není ani z daleka vítězství. A už vůbec ne odměna za mé snažení.
-
V pôvodnom konci nad 4000 ak zabiješ TIMa (alebo sa sám zabije), inak nad 5000. Bez MP to nešlo ani náhodou. V EC znížili hranicu na 3100, čo už je možné.
-
Můj komandér přežil brouku *3*
Pro zajímavost: Host z Eleje a Sókratés V Hippiovi Větším řeší, co je to ten nejkrásnější život a záhy si všimnou, že to není tak jednoduché; zatímco pro normálního Jardu je nejlepší, když umírá stár a smířen, se svými milovanými shromážděnými nad smrtelnou postelí, pro hrdinu je takový konec špatný. Opravdový a "krásný" hrdina umírá mladý, na vrcholu svých sil a všemi pro svou oběť obdivovaný.
Podle mě měl Shepard zařvat úplně ve všech koncích, protože takovejhle ultimátní terminátor si prostě jinej konec nezasluhuje. -
Ty myslíš toho člena N7 co leží někde na Zemi polomrtvej? Ne, ne, to není a ani nemůže být Shepard. A to hned ze tří důvodů.
1. Vždy je to muž - i když hraješ za femshep, pořád je tam chlap > pochybuji, že by si Shepardová nechala po cestě z orbity na zem změnit pohlaví a hodila na sebe jiný oblek
2. Viděl jsi někdy Sheparda nosit na krku psí známky? Já teda ne a nevidím způsob jakým by mu vypadly zpoza brnění. Brnění které funguje jako skafandr. Jak by pod tím vůbec mohl nějaké psí známky nosit?
3. A tím se dostávám k druhé věci a to jak by se asi dostal z orbity (vybuchyjící citadely!) na Zem? A na Zemi být musí, protože leží v troskách železobetonu (a z toho Citadela fakt vyrobená není)
A jako bonus, Sheparda by hledali zatraceně dlouho než by ho prohlásili za mrtvého. Rozhodně by si tou dobou nedával šlofíka v troskách na Zemi. -
Pod tenhle clanek bych se zamazanim par detailu frknul razitko.
Ale nemohl bych si odpustit daleko jizlivejsi ton. Jestli tohle vetsina nespokojencu fakt chtela... jezisku na krizku...
TOLIK patosu, TOLIK zbytecnyho vysvetlovani, TOLIK zhappyfikovanej ending ... Pouzivat fantazii, nebo prijimat kompromisy holt asi boli.
Ja to rozhodne stahovat nebudu - dve YT videa stacily.
Jen jeste proverim ten REFUSAL ending. Nekdo tu tuhle zminoval, ze by tam snad mely byt naznaky potvrzeni indoktrinace. Tak jestli kecal! : D Ale to by toho asi byl clanek plnej.
No i bez IT by puvodni konec zdaleka nebolel tak, jako tahle naplast na hubu lidi, jejichz vkus se s tim mym ani nepozdravi... : / -
Osobne nechapem zmysel celej tento nafuknutej aferky. Hraci by si mali uvedomit, ze placu na nespravnom hrobe. Ak bude komunita prilis kibicovat do koncov a pod., dostaneme iba diktaturu vacsiny. To nie je podla mna zrovna najstastnejsie riesenie. Kym sa komunita pohybuje na urovni fan-fiction, potom ok. Ale ovplyvnovat definujuci prvok? To uz je prilis daleko. Potom uz mozeme rovno na zaciatku vyvojoveho cyklu vyhlasit hlasovanie o ocakavany koniec....
-
"SPOILER"
V jedinem konci, kde muzes "fyzicky" prezit, je destroy konec. Musis mit ale velkou hodnotu EMS (nad 5000 tusim) a jeste k tomu budes MIA (nezvestny) -
Nechce se mi to ani celé číst, jelikož nesdílím názor autora, ale jak vysvětlit ono Shepardovo nadechnutí i v prodlouženém konci? Shepard žije, video se tak dokonce jmenuje a dělí se na mužskou a ženskou verzi. Ten konec je prostě nesmysl. Kdyby byl jen jeden a to ten nově přidaný, tak by to sice byla špatná "odměna" za celý ten boj, ale přecejen lepší, než ty 3 původní konce. Myslel jsem si, že to k tomu celou dobu směřuje -> cyklus není možné ukončit a bude pokračovat až do skonání věků, ale asi bych se s pokojil i s koncem, kdy by se Shep probudil a celé se mu to zdálo *1* , ale stávající zakončení je pro mě nestravitelné a BW pro mě skončilo.
-
Tu sratchiczku jeste nekdo hraje???
-
Dost mne mrzi ze tam nebyl daleko vickrat harbinger v 2 tam "byl" skoro furt a v 3 jsme o nem moc neslysely skoda
-
a to jsi cekal ze na konci nebudou zadne ztraty? ty sis fakt myslel ze budes s garrusem si davat pivko nekde na plazi a cumet jak tvoje LI se cvachta ve vode? :D proste je dobre ze tam nebyl zadny happy end nejaka obet tam musela byt reapery zadna rasa v minulych cyklech neporazila......
-
Rozhodne je EC lepsi, nez puvodni konce, protoze v puvodnim konci neslo o to, ze by byl ideoligcky nejak spatny, ale obsahoval tolik pribehovych der a nelogicnosti, ze proste musel byt spatny, ikdyz BW to tak nemysleli. I ti nejvetsi hraci s velmi bujnou fantazii meli v hlave bordel z neskutecnych promenych ohledne konce, ze z toho nakonec vznikla teorie Indoktrinace (ktera jak se zda, porad preziva).
Samozrejme, najdou se trolove typu "reunion Li(ikdyz bych ji taky rad videl, mozna v ME4 :), no happy end, plothole type: proc harbringer nesetreli normandii", presne takove lidi bych uprime (zastrelil) vubec nebral vazne.
Ctvrty konec bych zase uplne nezavrhoval, sice to nekteri hodnoti jako big FU na IT od Bioware, ale totez by melo platit o synteze a kontrole, jelikoz celou serii bojujem za zniceni Reapru. Takze tato volba o nesouhlasu s temi 3mi konci mi prijde velmi dobra, protoze to zase uspokuji dalsi cast lidi, kteri vubec nesouhlasili s konci. Sice ten konec skonci spatne pro uplne pro vsechny, ale jak rika Shepard v proslovu "we are free and we die free"
Celkove z EC si odnasim velmi dobrou vzpominku, ktera mi zahoji velkou jizvu, ktera pred 3mi mesici vznikla a ta je v tomto linku s mym Shepem :)
http://www.youtube.com/watch?v=BeGZOSK1OFw -
SPOILER ALERT!
O tom co bylo špatně předtím se již vyjadřovat nebudu, nebo se tomu alespoň budu snažit vyhnout.
Upravené konce, no ano jsou upravené a musím uznat, že skutečně jsou lepší. Osobně jsem to nečekal. Nový konec je také dobrý (moje volba). Ale stejně si myslím, že konec kde Shepard přežije chybí - neproseděl jsem u této série několik set hodin abych zemřel a přeměnil veškerý organický život na kyborgy proti jeho vůli - syntesis; ovládl Reapery, což v budoucnu vyvolá válku (v utopii fakt nevěřím) - ovládnutí; zničil většinu techniky v galaxii (a ne, fakt by to nedokázali opravit a tuplem ne Mass Relays) - zničení; nebo nechal rovnou všechny chcípnout (byť jsem to udělal) a zachránit nadcházející civilizace (které stvoří syntetický život a zničií se *3*.
Pořád to prostě nesedí do universa; do směru kterým se celou dobu ubíral... -
tohle už nemá s hraním nic společného, takovéhle obšírné a fantasmagorní debaty o příběhu počítačové hry co by kdyby
to je jak debatovat o tom, jestli by lidé v Pánovi prstenů vyhráli bitvu o Minas Tirith, kdyby nedorazila armáda zelených duchů nebo co by kdyby darth vaderovi ve čtvrté epizodě zkratoval dýchací mechanismus v masce během spánku
demence *12* -
Komedie no *5*
-
presne predtim jsem souhlasil s destroy ale tedka po EC je nejlepsi rozhodnuti control MR a citadela prezily/opraveny, nikdo neumrel a shepy "zije" a "mir" tam je ale synteza mi byla od zacatku divna ani ted bych ji nevolil a to ze jsem vlastne potvrdil ze TIM mel pravdu? kazdy chybuje :D