Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To jsem si taky říkal. Akorát se mi zdá, že destroy je best pro lovestory pokud Liara nepřipne Shepardovu cedulku.
  • residentevilfans
    divne tak kde jsem to slysel urcite v me1 ale kde ?
  • Hairy_Ass
    ""Už samotná možnost "přehrát rozhovory automaticky" o něčem vypovídá." - To nevypovídá vůbec o ničem. Někdo chce hlavně střílet emzáky a stačí mu, když mu na pozadí běží nějakej příběh. Dokud to mě jako RPG hráče neomezuje, nemá mi to proč vadit. Náhodou, je to šikovná fičurka."
    Takhle bych mohl obhajovat i auto-aim. *3*
  • Hairy_Ass
    Hologram Sovereigna nehovoří o žádné temné hmotě, ani o zničení vesmíru. http://www.youtube.com/watch?v=JvrIFIjTGt0
  • Víš on problém je v tom, že ME byl velmi vysvětlivý. Vše ti popsal do největšího detailu a právě proto byl jeho svět uvěřitelný. Ano nechal ti malé nevysvětlené věci ale vem si třeba Kodex, který ti do podrobna vysvětlili jak funguje pohon, biotika apod. I oba konce předchozích dílů ti vysvětlili vše, od motivace postav po dozvuky tvých rozhodnutí. A právě proto je konec ME3 tak nepřijatelný pro fanoušky. Ten konec se hodí pro hry jako DEUS EX kde se pracuje s tajemnem, fantazií hráče. Proto mě třeba nevadil konec DE:HR (který je velmi velmi podobný ME3 koncům) a jestli někdo bude argumentovat, že happy end je klišé apod. uvědomte si že ME je zaplněný klišé od výběru postavy po charaktery. Jenže proto se to tak hezky hrálo.
  • rancor1223
    Tak "pane geniální", zapojil jsem svou fantasii (teď mluvím o původních koncích) a vyšlo mi z toho tohle:
    zničení - zničíme veškerou technologii kterou máme, mass relays, gethy, zabijeme sebe a zbytek galaxie necháme na pospas válkám o ty zbytky půdy na kterých se dá ještě něco pěstovat (lodě nefungují - žádné cestování nebo obchod)
    ovládnutí - utopie, síle reaperů neodolá ani Shepard a pravděpodobně by se z toho zbláznil, což by neskončilo dobře; a jak z historie moc dobře víme, utopie nikdy nevydrží
    syntéza - změnil jsi podstatu veškerého bytí proti jeho vůli, určitě ti jsou všichni velice vděční

Snad teď chápeš co je špatně. Pesimistická/realistická fantasie prostě nedokáže vytvořit konec, který bych si přál. A od toho tu jsou tvůrci příběhu, mají ho říci celý, ne to useknout před poslední kapitolou nebo epilogem.
  • Cahir
    "Už samotná možnost "přehrát rozhovory automaticky" o něčem vypovídá." - To nevypovídá vůbec o ničem. Někdo chce hlavně střílet emzáky a stačí mu, když mu na pozadí běží nějakej příběh. Dokud to mě jako RPG hráče neomezuje, nemá mi to proč vadit. Náhodou, je to šikovná fičurka.

"K tomu , že hráči by neměli kybycovat do příběhu, kdo jiný ví co by chtěl vidět, když né hráči co tu hru budou hrát. A to by jste se divili kolikrát přijdou s mnohem lepším koncem než samotní vývojáři ( například zajímavá teorie indoktoríny)." - Myslím, že jsi nepochopil, co chtěl básník říci. Pointa je, že když se já rozhodnu napsat knihu, píšu ji JÁ a ne moji fandové... Ať si mně pak klidně zj*bou - konstruktivní kritika vítaná, ať mě klidně bombardují nápady v době, kdy knihu oznámím, ale to je tak nějak všechno, co by měli dělat.
  • ano, ve většině knih je nějaký epilog. a kupodivu psaný a nemusej proto dávat videoobsah...... pěkně jsi to tim zabil.

Me3 původní konce byli informativně chudé, pro hráče který chce po svém úsilí vidět výsledek, je tohle špatný konec.Kdyby to bylo na pokračování ? Ok.. ale jako konec epické ságy ? Já neberu hře myšlenku a konec se mi filozoficky líbí, ale nějaký zakončení vidět chci a né si domyslet svůj konec. Potom by nemuseli být hry a ani filmy. Autoři by na začátku řekli jméno díla, přibližnou myšlenku a dělejte si co chcete.. máte přece fantazii.

Jinak já bych třeba uvítal i jinou verzi konce, ale po EC jsem spokojenej. A myšlenku konce před EC jsem nezatracoval. Příběhově skvělé, ale zpracováním chudé.

A kometář, že dneska chtějí hráči vodit za ručičku je taky mimo mísu. Mícháš dohormady hratelnost a pojetí konce. Nesmysl.
  • residentevilfans
    Porad mam zafixovany z jednicky setkani s hologramem vladce a ty jeho neuveritelne pribehy o temne hmote,zniceni vesmiru atd. vsechno jsem hltal a predstavoval jsem si co bude dal v me. Ale lidske predstavy jsou asi vic nez to co autori dali po me1 na monitory je to pro me slabota. *5*
  • Jako souhlasim s tebou, ze lidi maji priserne nazory a svou zlost vyjadruji velice vulgarne a chaoticky, ale musim s tebou zaroven nesouhlasit, protoze puvodni konec byl co se tyce smyslu, logiky a dejovych der skutecne spatny. diky tomu vzniklo u hracu az prilis mnoho promenych a proto i ti s nejbujnejsi fantazii si nemohli ani predstavit ty nejlepsi mozne varianty (proto vznikla IT, protoze se jevila jako nejvice smysluplna varianta)

V EC variace kterou jsem videl docela shodovala s mou predstavivosti (konkretne u kontroly), ale pro lidi, kteri maji asi problemy s tou svou, nebo si to proste v dobrem nedokazali domyslet je EC asi to nejlepsi, co mohli BW udelat a musim rict, ze se jim to i povedlo, ikdyz jsem cekal neco jineho.
    a navic videt znovu Liaru me velice potesilo
    *14*
  • To byl původní scénář ME3 ale kvůli vnitřnímu boji a výměně scénáristů bylo Bioware nuceno narychlo spíchnout jiný konec. A zde je asi jádro celého pudla...Nejednou tam totiž hrozně moc vecí nesedí. Célá mise s Tali v ME2 (kde se hodně mluví o Temné hmotě a jak slunce stárne rychleji...)
  • Hairy_Ass
    Chytli se do vlastní pasti. *4*
  • Jako fanoušek série Mass Effect a scifi obecně nesouhlasím. Scénářů jsem pár napsal, jejich tvorbu studoval a dramatrugii jsem studoval 3 roky. Bohužel Mass Effect nedokázal prosadit svůj potenciál. Stalo se tady to, že z RPG jsme v závěru hry dostali interaktivní film. Už samotná možnost "přehrát rozhovory automaticky" o něčem vypovídá. A jak říkala moje profesorka. Když příběh nesedí na konci tak bývá chyba na začátku. Extendet Cut...vylepšila konce ME3 ale bohužel neopravila to, naco všichni nadávali. Osobně se mě třeba líbí možnost poslat Catalysta do určitých mezí. Přestě tak jsem si představoval temný konec kdy bych nechal Reapry vyhrát ale bylo by hezké kdyby se v této možnosti moje War Assets projevili. Nikdo mě prostě nevymluví, že Happy End měl možnost hráč získat. Protože Shepard, podobně jako kapiták Kirk, nevěřil v No-win scénáře.
    K tomu , že hráči by neměli kybycovat do příběhu, kdo jiný ví co by chtěl vidět, když né hráči co tu hru budou hrát. A to by jste se divili kolikrát přijdou s mnohem lepším koncem než samotní vývojáři ( například zajímavá teorie indoktoríny). Bohužel žijeme v době kdy nekompetentí lidé jsou na vysokých pozicích a i mistr tesař se někdy utne. Smutné je že z legendární hry se stal pro mnohé symbol špatně ukončeného scénáře, destruktivního vlivu mainstreamu a špinavé hry některých vývojářů a firem.
  • Hairy_Ass
    No, snad se o Reaperech dozvíme víc v tom připravovaném DLC. Taky mi přišel jejich potenciál ve trojce docela zabitý.
  • Cahir
    "vždy na chvíli a pak bez ohledu na odpověď před tím se to vrátí do plánovaných kolejí" - kromě konce tohle neplatí. V průběhu celé série včetně ME3 se vyskytují rozhodnutí, která prostě hru nadobro změní.

Ale faktem prostě je, že Bioware chce dělat zápletky, který maj "drive". A na to je strašně těžké, ne-li nemožné naroubovat až příliš variant.
  • mozna nam vysvetli Leviathan v pristim DLC, ktere bylo diky EC nechtene prozrazeno :D
    (ze by ve vysledku byl i 5ty konec, pouze spekulace :)
  • Keby aspon polovica hracov (fanusikov) ME serie mali tolko inteligencie ako autor clanku, nebol by okolo konca ME3 taky rozruch, lebo by tu hru pochopili. Dokazal to autor, dokazal som to ja, dokazali to aj ini. Len tie deti na BSN potrebuju vodit za rucicku. Ano detaily su dolezite, ale ME3 ma dostatocne dobre zakoncenie (iked nie dokonale). Koniec ma logiku a dokonca ju mal aj pred tym, len si ju trebalo domyslet a ked hrac daval pozor, vzdy davala jeden a ten isty zmysel. Takze suhlasim s tym ako autor hovori o fantazi. Ja ked som presiel ME3, moja fantazia bola presne taka aku dali do Extended Cutu. Rozdiel bol v tom ze pred tym som si to domyslel a teraz som to aj videl. Je sitce pekne vidiet zhmotnenie myslienok, ale ja to nepotrebujem. Ku kniham tak isto nedavaju videoobsah.
  • rancor1223
    Jo mají FTL fungující na reaperské technologii. Počkej, vždyť ta byla zničena! Ale to je jen můj osobní problém, nevěřím, že by to dokázali opravit za jejich podmínek, kdy vše je poháněno nefunkční reaperskou technologií a Země je zničená.
  • Cahir
    Souvisí. Např bez dohrání dvojky nelze sjednotit Quariany a Gethy, což je spousta bodů navíc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit