Přejít na výpis diskuzí
Mass Effect 3 ještě jednou a lépe aneb naposledy o konci
28.6.2012 | Petr Poláček
367 příspěvků
-
Nesouhlasím s tebou. Pokud chce někdo střílet emzáky, tak na to má právo, ale proč by si tedy do psích náušnic kupoval Mass Effect 3? Mass Effect byl celý vystavěn na skvěle vyprávěném příběhu ne na střílení.
-
Ano, je mým snem aby indorinace byla pravdou.
Ale domnívám se že se tady nějak nechápeme. IT pouze vysvětluje to co nedává smysl - konce. Sama o sobě koncem není. Jen nahrazuje vše od zásahu paprskem až po probuzení na Zemi (což je jediné logické vysvětlení toho jak by se Shepy na Zem vůbec dostal - v první řadě by ji vůbec neopustil). Po probuzení Shepyho na Zemi by teprve došlo na nějaký konec. -
Nevím, jestli se to předtím neřešilo, ale v EC mě nejvíce zarazila scéna, kdy
Normandie přistane(!) Harbringerovi přímo u nosu a ten ji po celou dobu vesele ignoruje a nakonec nechá v klidu odletět, nehledě na to, že Normandie SR2 přeci schopnost přistát přímo na zemi ve dvojce neměla, pokud se nemýlím. Naopak scéna, kde vidíme Wrexe s Eve a malým krogaňátkem, mi vehnala slzy do očí :). Dojal mě i proslov EDI (synthesis) spolu s ostatními členy posádky, kteří oplakávají smrt svého velitele :(. -
Jj sice jsou ty konce pořád stejný, ale už po nich není taková pachuť jako předtím. I když pořád nedává smysl, proč Normandy odletěla - byla odvelená, že je Crucible odjištěnej, ale jako proč... Vždyť oni věděli jen, že ten Crucible má zničit Reapery, ale pořád je lepší tam bejt, kdyby potřebavali třeba dorazit nebo vymlátit ty výsadky na Zemi...
Ale jinak už je to takovej Happy end. No sice nechápu, co na tom trvalo tak dlouho, ale OK. -
U toho jsem málem spadnul ze židle a přesně ji vybavil jak v ME1 říkali, že nemají sebemenší tušení jak Mass Relays fungují.
-
Hairy: No myslel jsem, že to uvádíš jako negativní protiargument a nechápal jsem proč.
-
Povies mi ako velmi koniec odbocil od cesty celej serie? Fakt ma to brutalne zaujima
-
Vždyť říkám, že to tak můžu obhajovat. *3*
-
No jako prezentovat takhle přežití je podle mě na hlavu. Buď ukážu, jak se Shepard probere, nebo ho nechám už na věčnosti, ale tenhle nádech nějakýho člověka v brnění kdoví kde, je zpracování fakt na nic. Kvůli tomu nádechu bych Destroy ending asi nevolil.
-
No tak pokud si ten autoaim můžeš vypnouta je zakázanej třeba v multiplayeru, pak je podle mě všechno v pořádku. Pak je to správná analogie. Hra, která obsahuje fičurky, které je možné si povolit/zakázat a to stím, že obě varianty jsou vybalancované, je šikovně a komplexně nadesignovaná.
-
Pro autora:
Na ty konce vznikla gigantická vlna reakcí a některé z nich byly velice sofistikované rozbory vysvětlující, jak tam selhávají základní scénaristická pravidla (myslím ta pravidla, která platí pro všechny žánry filmů a knih, snad kromě silně artových záležitostí), jak moc to odbočí od cesty celé série atd. a psali to lidé, kteří o daném oboru něco vědí (třeba spisovatelé).
Každý má právo na svůj názor, ale od novináře bych přecejen čekal alespoň náznak objektivity. Celý článek si ale z nespokojených hráčů slušně utahuje.
Chování typu "mě se to líbí a tak je to dobré" je taky hezké, ale ne u recenzenta - ten má svůj názor, pokud ale není "odborný" tak je o ničem a je to asi tak nápomocný, jako názor mé babičky.
K čemu se chci dostat: člověk který nechápe problémy s daným koncem nemá takový článek vůbec co psát, zvlášť když stačí trocha hledání a racionálně uvažující člověk (který alespoň náznakem chápe, jak fungují dějové linky, motivace a vývoj postav atd.) prostě musí pochopit, proč jsou ty konce špatné, byť může být rád, že mu to nevadilo.
Děkuji za autorský článek, který by se neztratil na blogýsku 15letého klučiny. -
Alien - Strašidelný se skvělou atmosférou. Aliens- Super, sice akčnější ale ještě hutnější atmosféra (můj oblíbený) Aliens 3- Nějak nic moc, ani nenadchnul ale měl svoje světlé chvilky. Alien 4- Sračka, pěkná nápad ale provedení je hrozné. Prométheus (pokud ho počítáš)- Opravdu hrůza, pěkný po vizuální stránce ale s tolika chybama a špatně vystavěným příběhem a postavama, že se jedna moje kamarádka dokonce po zkočení rozplakala.
Ano po gameplay a herních prvcích to byly rozdílné hry ale po vystavbě scénáře a postav jsou to oba dva klenoty se stejným základem a stejně vystavěným koncem. Ale tady asi oba narazíme nato, že já budu považovat ME3 za zklamání a ty naopak za progres a neschodneme se. Věřím, že by jsme mohli takhle argumentovat hodiny a oba budeme mít v něčem pravdu. Ale kauza zašla už tak daleko že ani jenda strana neuzná argumenty té druhé. -
Ano ano jasne,vsetko je sen, tento koniec je sen, dalsie tri konce su sen, z jedneho z nich sa zazracne prebudi a co potom?? Nevravia stale ako je to koniec Shepardovho pribehu a uz nic viac o nom nebude? Toto vy povazujete za ukonceny pribeh? Ze sa nedokonci vobec nic a Reaperi aj po skonceni su tu stale? No a ako ich teraz porazit? Zistili sme ze konvencnou metodou sa to neda takze.. ako hmm? A tiez na co by sa babrali s koncami a este ich aj prerabali ak to je len sen? Preboha ved pouzite trochu zakladnej logiky..To nema zmysel. TO je len vas sen, to vy ste tu akurat tak indoktrinovany a snivate
-
ME nikdy nebyl hardcore. Ani jednička nebyla hardcore.
" Asi ale každy čekáme od RPG něco jiného. Já v něm opravdu hledám ten role playing protože kdybych chtěl střílet Emzáky tak mám kopu jiných her které tohle zvládnou. " - A tys ho tam snad neměl? zjednodušeně: Když vytvořím příběh, v němž jsou volby, RPG hráč je spokojen. Když to RPG vezmu a přidám do něj mód, který rozhodování uzamkne a dělá tudíž z příběhu jen velice podařenou kulisu, je hráč akcí spokojen. Na začátku si můžeš vybrat, který z módů chceš hrát => hráč RPG i hráč akcí jsou spokojeni => všichni jsou spokojeni. První otáka: Proč jsi ty nespokojen? Druhá otázka: Co že to teda dokazuje?
Já jsem si ničím nenaběhl. Že se někdo pod tlakem komunity rozhodne změnit svojí knihu je jeho věc. Nijak to nevyvrací můj či Poláčkův názor na problematiku. Co člověk to názor, víš... Jestli sis nevšiml, tohle nejsou skutečnosti z ranku vědeckých faktů, v nichž potvrzení A vyvrací B... -
Já si vzpomínám až na zmínku v ME2, ale ME1 jsem hrál před několika lety, takže je možný, že to bylo i tam... *3*
-
RPG hra, která si zakládá na aktivním zasahováním hráče do rozhovorů má možnost tenhle základní pilíř své výjimečnosti ignorovat = Akční hra, jakákoliv, která staví na skillu hráče má možnost, nebo jedinou možnost, automatického zaměřování.
-
To přece nevadí, v Extended Cut admirál Hackett u destroy end prostě jen tak mimochodem řekne, že mass relays jsou sice napadrť, ale jede se dál. *1*
-
Nechápu analogii.
-
Vypovídá o tom, že hra, původně hardcore, scifi RPG byla uzpůsobena tomu, aby si ji opravdu mohl zahrát i Lojza co paří CoDko. Asi ale každy čekáme od RPG něco jiného. Já v něm opravdu hledám ten role playing protože kdybych chtěl střílet Emzáky tak mám kopu jiných her které tohle zvládnou.
S tou knihou jsis trochu naběhl. Konkrétně poslední Mass Effect: Deception měl tolik chyb a nesmyslných prohřešků proti světu ME, že se musel velmi, velmi předělat https://docs.google.com/document/d/1XBpMF3ONlI308D9IGG8KICBHfWKU0sXh0ntukv-_cmo/preview?pli=1&sle=true ale ano, jistě. Jak říkám já jsem za Extended cut šťastný. Jen bohužel nastalo to že vlk se nažral a koza zůstala celá. A přitom když tam hodili ten nový konec s odmítnutím Reaprů (nebudeme měnit konce Ha ha ha ) tak tam mohli šoupnout i ten s dobrým koncem. -
A jak se díváš na takovou sérii Alien, která je výjimečná právě tím, že každý díl režíroval typově úplně jiný režisér, a proto je každý díl dokonce jiný žánr? Ty prostě zavádíš distinkce dobře/špatně tam, kde nemají co dělat.
Mimochodem, mezi ME1 a ME2 je veliká rozdílnost snad ve všech směrech.